|
BYD, Seagull modelinin fiyatını 7.800 dolara düşürdü
-
-
Bizimkiler de o fiyata yerli ve milli Volta akülü motosiklet satsın.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ -
1.149.000 beklenir Alj den
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
coğrafya maalesef kaderdir. bu kaderi tek bozan Atatürk oldu, sonra gelenler içine etti.
_____________________________ Kaybedeceğini bile bile neden mücadele ediyorsun dedi. Öleceğini bile bile yaşadığını unutmuştu o an... Bozmadım. -
bizena. 😁
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bytradm -- 9 Nisan 2025; 14:45:01 >
-
Kaderin senin elinde EYT gibi vergisiz 1 adet otomobil kampanyasi baslat 10 milyon kisiden destek al
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Devlet gene alacak vergisini ne anlamı var ki(!)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ 
100x100 piksel nedir arkadaş ya 4 K ile nokta gibi gözüküyor; 11 yıl önceki saçma imza kuralları var hala sitede, şaka gibi :D -
300 bine sıfır araba, bedava
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 9 Nisan 2025; 17:30:30 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
7.800 dolar = 296.400 ₺
9.500 dolar = 361.000 ₺
10.300 dolar = 391.400 ₺
11.700 dolar = 444.600 ₺
avrupa vergileri ile 26.000 dolar = 988.000 ₺
-
Bu seviyede yeni nesil bir aracı,ne bir yerli,ne Avrupalı ne japon üretici satar...
Bize zaten ulaşmaz bu araç bu fiyatlarla,yine de kapitalist yılların yüz yıllık araç üreticilerine Çin in ayar vermesi şık.
-
Lise terk genel müdür zammı ile 1.049.000TL
_____________________________ Copyright © 2011/2012/2013/2014/2015/2016/2017/2018/2019/2020/2021/2022/2023 Burada yazdıklarımın tamamı hayal ürünüdür ve gerçek değildir, zotacing sorumlu tutulamaz...Yazdıklarıma inanmayın ve üzerinize almayın/alınmayın. -
Türkiye'ye 15 bin dolara getirip satar. Bizim utanmazlar da gider BYD alır.
_____________________________ -
Şu adamların yaptığını togg neden düşünmez. Çünkü onların halk olarak düşündüğü zaten Tesla alabilecek parası olan akzenginler. Neyse ağzımı bozmayacağım. Ayrıca dediğiniz gibi halk olarak bu araba Türkiye'ye gelirse 1 kendimize 2 devlete alacağız gibi.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ O bir akademisyen -
Ne alaka?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ -
ülkemde niye ciftci oy kullaniyor diyip .sonra kullanacak olan akzenginler demeleri.benim pasaportum var param var keyfime gore istersem giderim diyenler.ben yunan gocmeniyim elit takilirim diyenlerde senin dedigini diyor napcaz o isi ya
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ sağlık olsun -
araba 250 bin tl. otv gümrük kdv gibi vergilerle 1 milyon.
1 milyon tl yi kazanmak için , de kurumlar vergisi gelir vergisi gibi kalemlerle 400 bin vergi tl öde.
ödediğin para 1.4 m. bindiğin araba 250 bin.
sözde vergiler %100 %200 vs diyorlar ama bu hesapla %600 çıkıyor.
_____________________________ drrah diyorum başka birşey demiyorum. -
Sen konuyu tamamen yanlış anlamışsın. Ben togg ilk çıktığında bile çok destekledim. Bulunduğum konum ve çalıştığım alan itibari ile de bir çok arkadaşım Togg u hatta yerli türevleri destekledi. Ama kim gidip alabildi? Kimin gücü yetti. Sana göre alınabilir bir araba olabilir ama şu durumda insanlar 500 600k dolaylarında araç bakıyor. Ben olaya milliyetçi bakıyorum. Hindistan'ın tatası üst sınıf araçta üret alt ve orta sınıf içinde. Sonra togg niye yaygınlaşmıyor diye ağlama. Herkes almak istiyor ama alamıyor. Bak fiyatları arttı 1.900k dan 2500k ya çıktı. Alabiliyor muyuz hayır. Kim alıyor peki? Zengin daha zengin olduğu için zaten istediğini alıyor ama şimdi alanların çoğunluğu akzenginler. Evet senin gibi kafatasçılar ayrıştırmayı sever. Bu da bir turnusol kağıdı zaten. Ben Türk oğlu Türküm. Sen kimsin?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ O bir akademisyen -
teslanın ilk arabası model y miydi? c segment suv + sedan uretirsin somra segmen duse duse ilerlersin sıfırdan elektrikli arac yapan en dusuk segmentten baslayan ve populer olan bir elektrikli arac markası söyle bana.söyleyemezsin yok.şuan togg u desteklemezsen ( çünkü aynı üretim kapasitesine ait bir marka yok tr de) ileride dusuk segment uygun fiyata ürün alamazsın demek.adam üretmez cunku bu modelleri uretmek icin yeterli hacme ulasmadi ulasmasini istemiyorsan köstek olmaya devam edebilirsin.senin sayende degil muhtemelen sana ragmen boyle bir model gelecektir. bu arada kış pametini alirsan vergi diliminin ustune ciktigi icin bu fiyat. sen bu arada dedigimi anlamamissin yanlis anladigimi dusunmussun la ben akpliyim mesela neden togg um yok ? biz zenginmiyiz fakir miyiz elitmiyiz yoksa tam tersi mi?.cahilsek sen neden beni anlamakta zorlaniyorsun ???? önyargın bile tam oturmamış akpli nedir mkarnacimi akzengin mi ....? sevmedigi yemegi saga sola savuran çocuk gibi yazma şuraya.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolferto -- 12 Nisan 2025; 11:3:51 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ sağlık olsun
-
İddia : teslanın ilk arabası model y miydi? c segment suv + sedan uretirsin somra segmen duse duse ilerlersin sıfırdan elektrikli arac yapan en dusuk segmentten baslayan ve populer olan bir elektrikli arac markası söyle bana.söyleyemezsin yok.
Kanıt :
1. Nissan – Nissan Leaf
- Çıkış Yılı: 2010
- Fiyat Odaklı mıydı? Evet.
- Öne Çıkan Özellik: Dünyanın ilk seri üretim, geniş pazara hitap eden uygun fiyatlı elektrikli arabası.
- Başarı: 10 yılı aşkın süre boyunca en çok satan EV oldu.
2. BYD (Build Your Dreams) – Çin
- İlk Modeller: BYD e6, F3DM
- Uygun Fiyatlı mıydı? Evet, özellikle Çin iç pazarı için.
- Politika: Çin hükümetinin teşvikleriyle düşük fiyatlı, kentsel kullanıma uygun EV'ler üretmeye odaklandı.
- Bugün: BYD, artık Tesla’nın en büyük rakibi konumunda.
3. Dacia – Spring Electric (Renault Grubu)
- Avrupa’daki Rolü: “Avrupa’nın en ucuz EV’si” sloganıyla çıktı.
- Çıkış Yılı: 2021
- Öne Çıkan Özellik: Basitlik, hafiflik ve şehir içi kullanım için yeterli menzil.
- Hedef: Elektrikliye geçişi erişilebilir kılmak.
4. Tata Motors – India (Tata Nexon EV, Tigor EV)
- Uygun Fiyat: Hindistan gibi gelişmekte olan pazarlara yönelik, düşük bütçeli EV’ler.
- Yöntem: Halihazırda ürettiği içten yanmalı modelleri elektrikliye çevirdi.
- Strateji: Geniş kullanıcı kitlesine hitap eden uygun EV seçenekleriyle çıktı.
5. Wuling (GM + SAIC ortaklığı) – Hong Guang Mini EV
- Çin’de Fenomen: 5.000 – 7.000 USD arası fiyatlarla en çok satan elektrikli araba oldu.
- Odak: Ultra kompakt, şehir içi kullanımı.
- Yaygınlık: Çin’in her yerinde sokaklarda görebilirsin.
- Not: Batı pazarlarında pek bilinmese de EV devriminde önemli rol oynuyor.
Sanırım sana bunları yazmam yeterli olacaktır. İstersen kendinde araştırabilirsin. Balığı çok tüketmeye dikkat et, hali hazırda zeytinyağı bol oradan omega 3 ü bol bol al
. Ayrıca birşey daha eklemek isterim. TESLA dediğin marka TOGG gibi devlet yada iktidar tarafından doğrudan desteklenen bir marka değildi. Ve ABD deki alım gücü ile Türkiyeyi karşılaştırman zaten saçmalık olmuş. Hem orada her bütçeye göre araç var hem de onlar araç alırken aracın ülkeye girişindeki satış fiyatının 2 katını devlete vergi olarak vermiyorlar. Hatta sarı siteden bakabilirsin "yabancıdan yabancıya" satılan araçların yerlileri ne kadar fiyata satılıyor. Arada dağlar kadar fark var. Bu arada demiyorum TOGG kötüdür asla kötü bir marka değildir ama stratejisi orta ve alt geliri hedeflememektedir. Asıl sorunda buradadır. Mesela TATA halk için üretmiş olduğu içten yanmalı araçları elektrikliye çevirmiştir.
İDDİA : şuan togg u desteklemezsen ( çünkü aynı üretim kapasitesine ait bir marka yok tr de) ileride dusuk segment uygun fiyata ürün alamazsın demek.adam üretmez cunku bu modelleri uretmek icin yeterli hacme ulasmadi ulasmasini istemiyorsan köstek olmaya devam edebilirsin.senin sayende degil muhtemelen sana ragmen boyle bir model gelecektir. bu arada kış pametini alirsan vergi diliminin ustune ciktigi icin bu fiyat. sen bu arada dedigimi anlamamissin yanlis anladigimi dusunmussun la ben akpliyim mesela neden togg um yok ? biz zenginmiyiz fakir miyiz elitmiyiz yoksa tam tersi mi?.cahilsek sen neden beni anlamakta zorlaniyorsun ???? önyargın bile tam oturmamış akpli nedir mkarnacimi akzengin mi ....? sevmedigi yemegi saga sola savuran çocuk gibi yazma şuraya.
Cevap : Yok cahil değilsin aksine çok akıllısın. Akıllı olmasan bu forumda işin ne. Teknolojiyi de seviyorsun ama aklını doğru kullanmıyorsun. Senin TOGG 'unun olmaması ya zengin olmadığını yada zengin olup tercihini audi den yana kullandığını gösterir. Bu benim sorunum değil zaten. İster alırsın ister almazsın. Ayrıca kış paketi almadan soğuk illerde nasıl ısınmayı düşünüyorsun ? Onu mecburen ekliyoruz. Bana rağmen diye birşey yok. Elbette üretilecek T10F güzel bir sedan ama işte senin gibilere rağmen bu markayı koruyan kollayan bir grupta yok değil. Herşeye rağmen bu markanın akzenginlerin markası olmaması için TOGG alanlar olacaktır. Ve ilerleyen zamanlarda TOGG da büyüyecektir inşallah.
_____________________________ O bir akademisyen
En Beğenilen Yanıtlar
|
Bizimkiler de o fiyata yerli ve milli Volta akülü motosiklet satsın.
|
|
coğrafya maalesef kaderdir. bu kaderi tek bozan Atatürk oldu, sonra gelenler içine etti. |
|
Lise terk genel müdür zammı ile 1.049.000TL |
Benzer içerikler
- byd forum
- byd mi chery mi
- byd seal u dm-i kullanıcı yorumları
- byd seal kullanıcı yorumları
- byd alınır mı
- byd 1000 km menzil
- byd atto 3 evo
- byd atto 3 menzil
- byd atto 2
- byd tang 2026
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt