|
BYD’nin ultra hızlı şarj teknolojisi 5 dakikada 400 km menzil ekliyor
-
-
Bi de Türkiye'ye fabrika yapsa
-
BYDciğim, önce Türkiye'deki gümrük kurallarına bi uyum sağlayabilir misin?
-
Ocak ayında Macaristan'daki kurduğu fabrikada BYD deneme üretimleri yapılacak. Ne kadar sürer bilmiyorum ama fabrika tam kapasite ile üretim yapmaya başladığında Avrupa Menşeili ürün olduğundan yatırım yapmasına gerek olmadan yine araçlarını ülkemizde satmaya devam edecek.
Şimdi ben BYD olsam Türkiyede neden fabrika yatırımı kurayım. Hadi kurdu diyelim. Bir çok fabrika elemanını çinden getirecek. Çok büyük bir olasılıkla bu fabrikada montajını yapacak hatta işçisini bile çinden getirecek. Toggun neresi yerli diyenler de macaristandan gelen veya ülkemizde bu şekilde üretilen araçları kapışacak.
Togg batarsa bundan 30 sene sonra belgesellere malzeme çıkacak.
-
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Elektrikli araçlardaki en büyük hatta tek sorun bence şarj süresi (özellikle uzun yolculuk bağlamında 10-20 dakikalık zaruri bir şarj molasına yol açmakta). Bunu hallettiler mi şahsen benzinli veya hibrit bir aracın hiçbir anlamı olmadığını düşünüyorum. Elektrikli araçlar daha sessizler, ivmelenmeleri çok daha fazla, iç mekanları rahat, büyük vs. Pekala çevreye uyum, çok daha az kirlilik, geri dönüştürme imkanı. Avantajları çok fazla. Zaten petrol zenginliğiyle tanınmayan Çin BYD gibi oyuncularıyla elektrikli araçların ve altyapının gelişimine herkesten fazla yüklenerek ve ulaşım altyapısını elektrikomobiliteye kaydırarak çok doğru bir iş yapıyor. Çin olmasa bu teknoloji petrol ve geleneksel otomotiv lobileri ve neoliberal vahşi kapitalizm yüzünden niş kalır.
_____________________________ We're beyond sympathy at this point, we're beyond humanity.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt