Şimdi Ara

BYD Araç Teslimleri

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
4.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaklaşık 4000 kişi kapora verip sıraya girmiş durumda. Teslimlerle ilgili aranan oldu mu henüz? Aranan varsa, verilen bilgi nedir? Eğer herşey Ok ise, Pazartesi itibariyle ödeme istenmesi ve teslime başlanması gerekmiyor mu sıraya müteakkip?

Bu arada, araç alımından vazgeçen var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TurkCA -- 5 Aralık 2024; 16:53:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kim bu dediğin kişiler elektrikli otomobil piyasasının akla gelen 1. ismi. Elektrikli otomobil camiasında mühendisler dahil herkesten kat ve kat bilgili insanlar. Sen bu kişileri tanımıyorsan zaten elektrikli araç almaman gerekir. Bu senin elektrikli araçlar hakkında hiçbir bilgi sahibi olmadığını gösterir.

• bugun arandim, sozlesmeyi imzaladim.

daha bayilere dusen araclar belli degil, hafta ici belli olacak. seal EV icin ocak gibi bir teslim tarihi verdiler. phev icin de kasim sonu teslim alacagim sekilde renk ve doseme bildirdim.

odemenin kalanini heralde hafta ici gecerim.

ciddi anlamda son kullanici olup da vazgecen gormedim, ama onaylayan da gormedim. seal tr facebook grubunda mesajlar admin onayindan gecmedi. haftaici anlasilir talep vs durumu.

Fiyatta pazarlık yaptınız mı? Bu fiyatlar üzerinden kapora verenlerle pazarlık yapılacağı söyleniyor.

Teslim için hâla kasım sonu denmesi de düşündürdü. Yani daha ne beklenecek ki... millet ağaç oldu zaten aylardır.

yapmadim girdim sozlesmeyi imzaladim ciktim. zaten cok defansifler, otomatik cumleleri var. yok iste merkez belirliyor, lansman fiyati vs vs. o rutin sacmaliklari dinlemek icin ne bu konuda yetkisi olmayan ST’yi ne kendimi uzmeye gerek yok. bunun bir indirim marji olacaksa, zaten haftaici gorustugumde o bayi bazinda buna karar veren uzerinden haberim olur. o zaman bakariz.

siz erken kapora verenler uzerinden pazarlik edilecegini nerede duydunuz.

daha ne beklenecek dediginiz bayilerin kotalarina dusen arabalar bile henuz belli degil. hafta ici, belli olacak, sevkiyat planlanacak, araclar gelecek hazirlanacak. iki hafta sonra da teslim edilecek iste. sizin beklentiniz ne bu surecin baska bir isleyis sekli var mi bilmiyorum.

Dolubataryayoutube
    #BYD'nin TÜRKİYE FİYATLARINA TEPKİ! - Hızlı Şarj 100. Bölüm
    https://www.youtube.com/watch?si=VNbOrXO6GIgxgXXR&v=r8YZIP_TBaY&feature=youtu.be

• kikiemre61 kullanıcısına yanıt

hocam biz bu videoyu neden izliyoruz?

kim bu, egitimi ne, yetkinligi ne, sektordeki yeri ne? trdeki fiyatlar bence de yuksek ama cindeki araclari kiyaslarken devlet subvasiyonundan haberi var mi mesela?

bir firmadan isbirligi diye uc kurus para alip reklam yapacak diye 25 dakika cikip ne anlatiyor bu arkadas bana bi ozetler misiniz? byd pahali geldi harici ise yarar ne bilgi veriyor?

Facebook ta pazarlık payı olduğu konuşuluyor. Geçtiğimiz haftalarda da aracı uzun süredir bekleyen müşterilere 1650 den verileceği konuşulmuştu.

Ama tabi hepsi fısıltı gazetesi... icraat ne olacak göreceğiz. Bir şekilde bunca zaman bekleyen müşterileri tatmin etmeleri gerektiğine inanıyorum.

Zira ben bu aracı kullandım. Tesla Lr sizin için yeterli menzili vermiyor demiştiniz hatırladığim kadarıyla, seal ev ile şehirlerarası yollarda 100 km falan daha az gidersiniz lr'ye göre üstüne sarj sureside tesla 20 dakika ise byd'de 40 dakika olacak haberiniz olsun. Zira gerçekten verimsiz hava sürtünmesi inanılmaz kötü, sarjı sorunlu bir araç,.

Plug in versiyonu bence fiyat olarakda mantık olarakda tek makule yakın seçenek istiyorsanız diğerini de ona çevirin, Elbette seçim sizin ama haberiniz olsun,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 17 Kasım 2024; 12:15:29 >

fb grubunu ben de takip ediyorum ama o iletiyi kacirmisim. pazarlikla indirim alip sozlesme imzalayan var miymis?

1650 olan iletiyi gormustum, tamamen temelsiz ve bu fiyatla vermeliler bekliyoruz vs gibi sadece temenni iceren bir iletiydi. herhangi bir bilgi icermiyordu.

evet yahu 0.34 diyor surtunme katsayisina 😅 ev’nin de 0.32 😀 ve bir de tesladan modeline gore 200-300kg daha agir bir arac bu, resmen tuglaya binip geziyorum gibi bisey

ben eger erken teslim olsaydi EV’ye cevirebilirim gibi konusmustum. batarya sarj hizi konusunda olumsuzlugu sizden duyuyorum su an.

teslayla uzun yolda 22-24kw/100km arasi tuketmistim. bu da bataryasi buyuk olmasina ragmen agirlik ve cd’den kaynakli cok buyuk konfor saglamayacak sanirim, eqs’ten baskasi heralde beni uzun yolda tatmin etmeyecek. cok da dert etmiyorum kendim de kullanirim diye aldim, tatmin etmezse babamin ulasimini isyerinden bir arkadas sagliyor her gun 80km, en kotu o ise verecegim.

yani bu yukarida yazan sebepler ve iki haftada teslim imkani yuzunden ben de phev’den devam ettirdim siparisi.

guzel dilekleriniz icin tesekkur ederim. daha guzelleri hepimize olsun.

Ne kadar doğru ne kadar sallama bilmiyorum, ama olabilirliği var bence.

Şuan tüm markaların bir liste fiyatları birde gerçek satış fiyatları mevcut. Kimse liste fiyatından satış yapmıyor.

Daha fazla bir bilgi yok, ama yarından sonra illa öğreniriz. Sizi aramaları güzel bir haber, sanırım Temmuz başında falan kapora verdiniz.

O zaman makul hayırlı olsun, kendinizde bakabilirsiniz 140 kw maksimum sarj hızı, üstüne pil çok büyük olunca durum ortada. Zaten çoğu zaman 80kw ile sarj ediyor Türkiye'de cihazlar,

Mercedes sanırım eqe'yi büyük pil arkadan itişle 160 kw olarak getirecek artık yalnız üretimden kalkacak,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 17 Kasım 2024; 12:30:3 >

hocam uretici-distributor-bayii ucgeninden bir mal aliyoruz.

ve bunlar kar maksimizasyonu, dunya capinda pazar ustunlugu hatta pazari silip supurmeyi planlayan firmalar.

bizim cebimizi, iyiligimizi dusunmeleri gerektigi romantizmine nerden kapildigimizi anlamiyorum.

fiyat yuksek geldi ama kimseyi tatmin etmek gibi bir mecburiyetleri yok. fiyat bu, alan alir.

satamazlarsa zaten kendi hedefleri cercevesinde mecbur fiyatlari dusurecekler, kampanya yapacaklar, en kotu faizi satis fiyatina yedirip sifir faizle veriyoruz diye insanlari silkelemeye kalkacaklar.

yani piyasa kendini belirleyecek, fiyat kendini bulacak. ben bu enflasyonist ortamda fiyatin asagi yonde cok fazla degisecegini degerlendirmedim, yaniliyor olabilirim, ama 1 ay sonra 1700’e de satsalar umrumda olmaz. niyetine girdim, biraz heyecanlandirdi, erken teslim alabiliyorum, begenmezsem kullacagim yeri de buldum. benim icin denklem bu kadar basit.

benimki normalin disinda bir alisveris oldu, temmuzdan falan siraya girmedim. baska bir arac bakarken bu cikti, ekimin ikinci haftasi kasim basi en gec ortasi teslim edilecegi bilgisiyle 1.5m₺ gonderdim. neticede kasim sonu aliyoruz, napalim.

• amadeus99 A kullanıcısına yanıt

eqe 280 olarak geldi sanirim evet. ona da bakiyorum bir taraftan. 90 kusur kw idi pili. airmatic ekleyerek kullanirim diye dusunuyordum bep.

2 sene sonra butun eqe ve eqs modelleri ortadan kalkacakmis onu ben de okudum. bir de 21” jantlar peynir ekmek gibi lastik yiyormus. 13-15bin periyodlarla lastik degistiriyor insanlar yurtdisinda. bunlar biraz biraz negatif.

Söylediği bir çok şeye kişisel olarak bir alıcı kullanıcı olarak katılıyorum.

• hocam yetkinligini size sordum cunku almayi dusunenlerin izlemesini tavsiye ediyorum diyerek siz paylastiniz. gercekten bilen bilmeyen herkes konustugu icin bu arkadas kimdir yetkinligi sektordeki yeri nedir ogrenmek istedim.

ben mi kacirdim bilmiyorum ama soyledigi bir cok sey dediginiz; 15 dakika boyunca tekrar eden hakli ama yarim dogru bilgilerle suslenmis bir fiyat pahali serzenisi, anam istese almam falan filan. arada bir ekmek parasi reklam, en son da yine baska bir konu.

siz alici olarak peki kararinizi ne yonde sekillendirdiniz?

Teknik detaylara hakimim ben, araç almak istediğim de tüm araçları süzgeçten geçirip hangisi mantıklı hangisi mantıksız olduğunun kararını kendim verebiliyorum.

Videodaki arkadaş boş bir arkadaş değil. (BENCE)

Kaldıki elektirikli araçlar öyle karman çorman olan bir sistem değil, kullanıcı olarak bakmanız gerekenler belli. Bunu yorumlamak için oxford mezunu olmaya gerek yok.

Siz nasıl ki mantıklı buluyorsunuz bu fiyatları bende mantıksız buluyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kikiemre61 -- 17 Kasım 2024; 13:3:30 >

Sizin durumunuzla ilgili birşey demek yanlış olur, muhakkak mantıklı sebeplerle bu aracı alıyorsunuz. Fakat firmanın piyasaya bakışı ve Türkiye'ye giriş sürecini yönetme ve buradan istediği sonuçları almaya çalışması, öyle basitçe kar maksimizasyonunu hedefleyelim bam bam dalalım şeklinde olamaz.

Pazarda soğan bile satsanız, müşteriyi, pazarı ve rakiplerinizi değerlendirip, buna göre nerede konum alacağınıza göre bir strateji ve fiyatla ortaya çıkmak zorundasınız.

Yani şuana kadar bu marka bu işte başarılı mıdır? Bence başarılı değildir.

Araçları ilk teslim ettiği tüketiciler mağdur mudur? Evet, 1 yıl sonra neredeyse araç lansman denilen fiyattan daha ucuza sıfır şekilde satılıyorsa. Bu aracı şimdi alanların da başına aynı şeyin gelmeyeceği konusunda soru işareti yaratmıştır.

Sizin özel durumunuzu anlatmıyorum elbette, yani sizin umurunuzda olmayabilir ama bir çok insan verdiği parayı sokağa atmak olarak görür bunu.

Ben bugün C200 ü 3500 e alıyorsam 1 yıl sonra Mercedes bunu 3000 e satarsa. Ben bir daha Mercedes almam örneğin. Marka o noktada biter.

BYD örneğinde ise şuana kadar izlenen yol spekülatif fakat tutarsız bir yol oldu. Bunun sebebini günlük aylık politikalarla icraat yapması olarak görüyorum.

Benzer durumları Chery de yaşamıştı, buradaki operasyonu kendi üzerlerine aldıktan sonra onlar daha oturaklı bir politika izliyor.

• CemUsUs C kullanıcısına yanıt

Kim bu dediğin kişiler elektrikli otomobil piyasasının akla gelen 1. ismi. Elektrikli otomobil camiasında mühendisler dahil herkesten kat ve kat bilgili insanlar. Sen bu kişileri tanımıyorsan zaten elektrikli araç almaman gerekir. Bu senin elektrikli araçlar hakkında hiçbir bilgi sahibi olmadığını gösterir.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.