Şimdi Ara

BYD, 7 milyonuncu yeni enerjili aracını üreterek yeni bir rekora imza attı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2021’in Mayıs ayında 1 milyonuncu yeni enerji aracını üreten BYD, 18 ay içinde bu rakamı hızla üçe katlamış ve bu tarihten 9 ay sonra 5 milyonuncu elektrikli ve plug-in hibrit araç üretimini gerçekleştirmişti. 

Elektrikli araç lideri BYD, 2023’ün son çeyreğinde 526 bin 409 adet elektrikli araç satışı gerçekleştirerek, bu dönemde dünyanın en çok tercih edilen elektrikli otomobil markası olmayı başardı.

Türkiye pazarına yaptığı etkileyici giriş ile de adından söz ettirmeyi başaran BYD, 2023 yılında global pazarda büyümeye devam ederken satışlarını önceki yıla oranla yüzde 337 seviyesinde artırdı. 

Aynı zamanda UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası 2024’ün (UEFA EURO 2024) Resmi Partneri ve Resmi E-Mobilite Partneri olan BYD, bu iş birliğiyle birlikte futbol heyecanını, yeni otomobilleriyle bir araya getirecek.

• Vaybe 7milyon dilek olay. Toggdan da böyle hacimli üretim adetleri haberini dört gözle bekliyoruz.

• faniseyler kullanıcısına yanıt

Togg yepyeni bir marka daha çok yolu var

En önemli konu batarya fabrikası

Yüksek kapasiteli batarya üretimine geçersek önü açık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Mucize gibi bir şey olur.

Togg dan bu sene 70 bini hatta 50 bini görmek bile büyük başarı olur. Çin'de devlet firmalara trilyon dolar yardımlar yapıyor, zarar etse bile ayakta tutmaya çalışıyor. Bizde vergi borcu silinse hemen yandaş fondaş diye bakılıyor. Amerika GM ve Ford ayakta kalsın diye 1 trilyon dolar destek açıkladı, yetmedi ikinci için çalıştılar. Bizdeki devlet desteği bunların yanında gölde damla!

Phanteks P360A Enermax RevDfx1350w // i5 13500 // GB z790 D // Patriot Viper 6000 // Gigabyte 9070xt Aorus Elite // Crucial P3 Plus 1TB // Samsung Odyssey G5 32// Vgn Neon 75 Pro + Razer Deathadder V2 X HyperSpeed // Creative G6 + Takstar GM200 - Machenike GX60 + // S24 Ultra 12/256 Tit Black //
    _______ Odtü Matematik-BÖTE-İktisat-Tıp Fakültesi + Ekonomi YL _______ İSLAM is the way of LİFE /b]
  • faniseyler kullanıcısına yanıt

Toggu sana bana yararı yokki , togg satılsın diye çin arabalarına gümrük vergisi caktilar. Zaten ülkedeki işsizlik iflaslar icralar belli yani bu ortamda 7 milyon togg satılsa nolur vatandaş 17 bin TL asgari ücretle calisirken

sayısal lotodan 6 çıkmasını bekle, bence daha mantıklı. yarın bir gün talep azlığından ötürü fabrika kapanırsa bu yazdıklarımı hatırlarsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut_emmi -- 2 Nisan 2024; 7:37:37 >
  • Bence byd yi Tr ye batarya fabrikası açmaya ikna etmeliyiz. Bataryalarını da togg da kullanmalıyız. Sonra kurmuş olduğu fabrikasini 4-5 sene sonra makinaları ve personeli ile birlikte satın alabiliriz. Togg un maliyetleri en iyi böyle düşer.

Togg markası olmasaydı direkt byd üretim fabrikasını tr ye kurmaya ikna edelim derdim. Böylelikle byd Tr de ürettiği araçları çin vergisi ödemeden Avrupa ve tr ye satabilirdi. Ama elimizde togg markası olduğu için bu togg un zararına olur ve devlet buna izin vermez. O yüzden byd yi togg a entegre edip sonra kurulu düzeni ve argesini satın almak daha mantıklı.

Farasis bizim anlaştığımız firma fena değil zaten oda ve batarya üretim tesisi kuruyor olması gerek.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Phenom II X4 940, Asus M3A78T (790GX), 2x2 GB DDR2-800 ,Samsung 2333SW 23"", Sapphire Ati HD6870 1GB, 160 Gb Intel X25-M SSD ve SCYTHE Silent Box içinde 3,5" Western Digital 750 Gb 5400 rpm sessiz HDD, 16 Mb önbellek , Lian-li PC-C32 Fanları kısılmış Kasa, Be-Queit 450 Watt güç kaynağı, Samsung DVD-RW Gümüş ön yüz, Microsoft Sidewinder X6, Cyber Snippa Intelliscope fare, SONY KDF-E50A11E 50" 3LCD HDTV, 2x Saitek P3000 Gamepad Scythe Zipang soğutucu
  • Farasis çok pahalıya üretiyor. Byd bataryaları ile togg daha ucuza satılabilir. Ayrıca elektrikli araç işinde en zor olan batarya üretimi. Geri kalan ıvır zıvırı, yazılımda dahil kendimiz yapabiliyoruz. Çek byd yi Türkiye ye. Ürettir bataryalarını, ardından tesisini satın al. 4-5 sene Tr de togg a üretse yeter. Sonrasında hazır tesis ile Tr kendisi fabrikasına çıkartıp, kendisi üretir.

• Çinli markalara gelen ergi hakikaten çok saçma ama bunun Togg için yapıldığınıda düşünmeyin. Togg sattığı geçen sene 20bin civarında araç sattı ama ülkemizde 1 milyon küsür(küsür dediğim bile Toggun satışından fazla) araç satıldı. Yani denklemde Togg yok gibi. Yerli firmanın direk tabiki bize faydası yok. Ama 1 milyon ülkemizde togg satsa o araçları üreten fabrikada çalışan fabrikaya tedarik sağlayan fabrikalarda çalışan aracı taşıyan bile para kazanacak. En önemliside yurtdışına para çıkışı olmayacak veya çok daha az olacaktır. Ülkenin cari açığonın azalması çok ama çok önemli.

Ülkemizde bir oyak bir tofaş bir karsan gibi bir yere gelsin yeterli.

bu mantıklı bir temenni ama bunun olması bence çok zor. önümüzdeki 2-3 yıl ekonomik daralma pik yapacak. kime satacak arabaları?

Türkiye nin ucuz arabadan önce obez büyükşehirleri kırsala dağıtmaya ihtiyacı var
    Şu anda 500 bin TL ye araba yapip satabilirsiniz sorun yok,sorun o arabaları nereye hangi yola yerlestireceksiniz
    Ben hep söylerim,adanayi dağıt ilçelere köylere,ver gidenin altına ÖTV siz yerli arabayı
    On binlerce faydası ve 0 zararı var şu söylediğimin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9D393252F -- 2 Nisan 2024; 10:37:17 >

• Beni alıntılamışsın sonra silmişsin alıntıyı. Mesaj gelmiş çünkü. Ben togg üzerine yorum yaptım. Konumuz siyaset değil. Onu başka konuda uzun uzadıya konuşurum. Pazar günkü seçimlerde kalmışsın sen hala :)

Hocam siyaset değildi amacım alıntıyı sistem silmiş ben bişey yapmadım:)

• Bana kalsa ülkedeki en iyi yatırım ilk iş multecileri yollamak olmalı. Kiralar düşer, gıda ucuzlar, patronlar mülteci yerine vatandaşı işe almak zorunda kalır. İstihdam sağlanır. Piyasa daha fazla düşürülmez. Biryerde işçi daha fazla hakkını arayabilir. Ayrıca sadece ekonominin yanı sıra, ülke psikolojik olarakta daha huzurlu ve güvenli bir yer olur.

Alakası yok bu ülkede yıllarca ihracat rekorları kırıldı ama paralar sadece 5 li çete diye bahsedilen bazi kişilerde kaldı. Milyarder sayısı ve zenginlikleri sürekli arttı ama halk hep 250-350 dolar arası asgari ücretle yüzde 90 enflasyon ortalamasında yaşam mücadelesi verdi. Fabrikanın yerli olmasına gerek yok yabancilarda fabrika kuruyorlar hatta onların fabrikalarında çalışanlar daha iyi eğitim ve maaş alabiliyorlar zaman zaman. Paranın yurt içinde kalması zaten imkansız zira görüyorsun herkesin miamide Man adasında vs birçok yatırımları olabiliyor. Paranin yurt içinde kalabilmesi için halkına para vermen gerekiyor . Ama işsizlik vs bunlara da bakarsan bu milyarlarca doların halkinda olmadığını görüyorsun. Bu cari açık falan hikaye bkz Rusya Ukrayna ya saldırdığı an cari açık falan olmadığı halde devaluasyon yaptırımı uygulandi. Para sistemi birilerinin elinde o birileri olmasa Rusya'da devaluasyon yapan bugün doları canım sıkıldı diyip 250 TL bile yapabilir. Sen bunca çıkan madenler çıkaran Kanadalı vs firmalar Reza Zarrablar vs bu paralar nereye gitti ondan haber ver

• BU konuda Amerika ile ülkemiz arasındaki fark ne biliyormusun? ABD verdiği her kuruşun denetimini yapıyor nereye harcandığını adım adım takip ediyor hesap soruyor. Peki bizim ülkemizde denetleme sistemi varmı? Yandaşların silinen Trilyonlarca lira vergi borcu hangi yatırımlar yada devletin hangi menfaatleri için silindi halka yada kamu oyuna açıklandımı?

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.