Şimdi Ara

Buzdolabım Altını Alt Bölmesini Soğutmuyor Neden Olabilir ? (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
428
Cevap
42
Favori
749.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Benim buzdolabı no frost değil, indesit'in 7-8 yıllık bir modeli. son 1-2 haftadır alt tarafı çok az soğutuyor. üstteki deep freeze'de bi sorun yok. buzlanma vardı, eritip tekrar çalıştırdım ama sorun sürüyor. tamir ettirmeye kalksam astarı yüzünden pahalıya gelir mi?
  • geçmeliyse kendin takabilirsin fitilliyse 2 dk takarsın.



    < Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >
  • malesef bu tip modellerde bu arza oluyor ve gecici çözüm gaz eklemek oluyor bazen o bile çözüm olmayabiliyor, dolabın alt bölmedeki soğutucusu gövdeye gömülü olduğu için çürüme yapıyor ve bazen belirli bir bölgeden sonra soğutmazken bazende delinerek komple soğutmayı kesiyor gaz kaçtığı için.



    < Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >
  • bu modellerin genellikle belirli bir süre sonra gövdelerinde çurume ve tıkanma oluyor gecici olarak gaz verilebilir ama belli bir süre sonra arza tekrar eder. o nedenle değiştirmek daha mantıklı.
  • Merhaba hocam,
    7 yillik siemens ks39v610ne modeli buzdolabina nazar degdi. Ust kisim ve alt kisim sogutmasi cok dustu,

    Sogukluk ayari 7 senedir 3 de duruyor. Ust buzluk kismi 7 senedir hep karlı. Karlar hala duruyor. Tam da kurban etlerini koyduk, sorun verdi makina. Su an dinliyorum, 1 saattir makine calisiyor, eskiden buzlugu acinca buhar gelirdi, sogukça, simdi gelmiyor, alt tarafta su tam sogumuyor.

    Bunun deligi var icinde, orayi da tel ile temizledim ,

    Kurban bayrami olacak.is degil
    Simdiden allah razi olsun, iyi bayramlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2003 yılına ait indesit çift kapılı buzdolabı ( nofrost değil) Dondurucu bölümü bayram sonrası memleket dönüşü haliyle tam dolmuş durumda sıkıntısız dondurdu.
    Fakat alt bölüm çok hafif soğutmaktadır.

    Termostat ayarı 1 2 3 4 5 olarak kademe gözükmekte, şimdiye kadar 3. kademede çalışıyor.
    Alt bölümün soğutmak için 1. kademeye alınmalı 5. kademeye alınmalı?

    Teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: H.SAHİN


    2003 yılına ait indesit çift kapılı buzdolabı ( nofrost değil) Dondurucu bölümü bayram sonrası memleket dönüşü haliyle tam dolmuş durumda sıkıntısız dondurdu.
    Fakat alt bölüm çok hafif soğutmaktadır.

    Termostat ayarı 1 2 3 4 5 olarak kademe gözükmekte, şimdiye kadar 3. kademede çalışıyor.
    Alt bölümün soğutmak için 1. kademeye alınmalı 5. kademeye alınmalı?

    Teşekkürler.

    .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam kolay gelsin bende Beko bk9122nf nofrost buzdolabı var geçenlerde motor durdu haliyle soğutma durdu buzluk eridi, motora girip çıkan bakır borularla biraz oynadım ve motor tekrar çalışmaya başladı ama o günden sonra ne ust taraf dondurdu nede alt tam anlamıyla bir soğutma sağlamadı ne olduğu hakkında bir fikrim yok kapılar açık değil fitiller sağlam ama sogutmuyor iki bölümde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: H.SAHİN


    2003 yılına ait indesit çift kapılı buzdolabı ( nofrost değil) Dondurucu bölümü bayram sonrası memleket dönüşü haliyle tam dolmuş durumda sıkıntısız dondurdu.
    Fakat alt bölüm çok hafif soğutmaktadır.

    Termostat ayarı 1 2 3 4 5 olarak kademe gözükmekte, şimdiye kadar 3. kademede çalışıyor.
    Alt bölümün soğutmak için 1. kademeye alınmalı 5. kademeye alınmalı?

    Teşekkürler.


    .




  • Bosch KGN57P71NE Buzdolabımda bloklanmadan sonra açtığımda 24 saat bekledikten (erittikten) sonra açtığımda E22 hatası yanıyor 10 snye sonra gidiyor

    1 aylık kullanım sonunda plastik aksamda donmalar oluyo alt bolumde ama buzdolabım çalışıyor nedir sorun acaba İçerdeki resistan değişti.
  • Hocam kolay gelsin bir sorum olucaktı...

    Arçelik nofrost buzdolabının alt bölmesi çalışmıyodu, üst bölmesi ayarı min. da olmasına rağmen kar ve buz yapıp aşırı soğuk oluyodu. makinenin fişini çektim 2 gün bekledim, fişi takınca makine fanları çalışmıyo yani buzdolabı hiç çalışmıyor şu an neden olmuş olabilir yardımcı olabilirmisiniz.
  • Merhabalar. Vestel nofrost buzdolabı kullanıyorum. Ekranında SA uyarısı veriyordu sonra Arkadaki fan motoru arızalı oldugunu dönmediğini fark ettim ve yenisi ile değiştirdim. Fakat bi kaç saat normal çalışıyor ve sonra belirsiz aralıklarla ekranda SA hatası tekrar veriyor. Bu sıkıntı neden yapar. Kimi sensör kimi kart arıZalı diyor. Serviside aradım aynını söyledi. Piyasada kart tamiri yapanlar var fakat biraz kafam kartıştı ☺ O yüzden bir fikirde tecrübesi olan arkadaşım varsa onlardan sorayım dedim. Saygılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar dolabım indesit nofrost alt tarafın üst kısmından 1 aydır su akıtıyor.aşağı tabak koyup doldukça boşaltıyorum.dondurucu kısmı yiyecek dolu olduğu için iki gün fişi çekme gibi şansım yok.dondurucu gider borusunu bulup sıcak su dökeyim dedim bahsettiğiniz gibi tahliye kanalları açılsın diye ama şu kısımda takıldım kaldım.burda sökülecek biyer bulamadım.anlayanlar çözüm lütfen.motorun ordaki tahliye deliğinden kablo soktum ama işe yaramadı.acil.




  • Arkadaşlar bu kapak açık bırakma olayını söyledi servis bana bugün 2 gün oldu hatta an itibariyle 2.5 gün fakat eriyen buz dolabın altındaki kaba su olarak dolar benim bildiğim fakat o kap kupkuru.. Normal mi bu sizce?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: papacork

    Benim buzdolabı no frost değil, indesit'in 7-8 yıllık bir modeli. son 1-2 haftadır alt tarafı çok az soğutuyor. üstteki deep freeze'de bi sorun yok. buzlanma vardı, eritip tekrar çalıştırdım ama sorun sürüyor. tamir ettirmeye kalksam astarı yüzünden pahalıya gelir mi?

    Sayın papacork, sizin sorun çözüldümü?

    Aynı sorun sanırım.

    İndesit R45 - 10 yıllık Çift kapılı Buzdolabı / No-frost değil,
    Üst taraf gayet iyi soğutuyor problem yok, Alt taraf soğutmuyor.
    Kompresör devamlı çalışır halde hiç durmuyor.
    Kapı lastikleri iyi durumda.
    Fişi çekip 24 Saat beklettim,
    Isı ayar konumunu 1 ve 5 numaraya almamda motor yine devamlı çalışıyor.
    Fan çalışıyor ve temizliğini sürekli yapıyorum.




  • H.SAHİN kullanıcısına yanıt
    Gaz kacağı olduğu bildirliyor.

    yeni cihaz aldım. hurdacıya verilecek..
  • Benim Dolabın da üst kısmı eritmiş.
    Hele bir 48 saat bekliyeyim. Dönerim. Mükemmelainiz Tebrikler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Beyaz Eşya Servisi

    Buzdolabım Altı, Alt Bölmesini Soğutmuyor, Dondurucu Bölümü Normal Soğuturken Alt Bölmesinde Soğutma, Soğukluk Yok..!

    Merhaba Arkadaşlar,
    Bir Beyaz Eşya Teknisyeni Olarak Öncelikli Amacım, Tüketicilerin Beyaz Eşyalarında Oluşan Küçük Arızaları Kendilerinin Servise İhtiyaç Duymadan Onarmaları Konusunda Yardımcı Olmak Ve Onaramadıkları Arızalar Durumunda Teknik Servisler Karşısında Bilinçli Bir Tüketici Olarak Neler Yapmaları, Nelere Dikkat Etmeleri Gerektiği Hakkında Kendilerini Bilinçlendirmek.

    Buzdolabım Alt Bölmesini Soğutmuyor ?

    Bu Arıza Daha Çok Nofrost Buzdolaplarında Sıklıkla Karşılaştığımız Bir Arıza Türüdür..!

    Dolabın Dondurucu Bölmesi Sorunsuz Çalışıyordur Ama Günlük Kullanım Bölmesinde Soğukluk Yoktur.

    İlk Akla Gelen İhtimal Buz Dolabınızın Kapağının Açık Kalma İhtimalidir ?
    Kapaklardan Herhangi Birisi 3-5 Saat Süreyle Açık Kalmışsa Eğer Siz Fark Etmeden Dolap Bloklama Yapmış Olabilir

    Bloklama Nedir ?

    Bloklama Özetle Fanın Üfleme Yaptığı Hava Kanallarının Buz Dolarak Tıkanmasıdır Soğuk Havanın Dolaşımın Tıkanmasıdır, Hava Kanalları Tıkantığında Haliyle Alt Bölmeye Soğukluk Ulaşmayacaktır..!

    Dolapların Kapı Ve Gövde Arasında Bulunan Butonlar Vardır Bu Butonlar Kapıyı Açtığınızda Dolabın İçerisindeki Aydınatma Sistemini Devreye Sokarken, Fan Sisteminide Devreden Çıkardır.

    Kapı Açık Kaldığında Fan Sistemi Devreden Çıkar,
    Kapı Açık Kaldığı İçinde Soğutma Sürekli Boşa Gider, Buzdolabı -20 Dereceye Ulaşamaz Ve Otomatik Atmaz Motor Devreden Çıkmadığı İçin Sürekli Soğutarak Buz Yapar Ve Bu Buz Hava Kanallarını Tıkar. Böylelikle Hava Dolaşımı Engellenir Ve Bloklama Yapar Dolap, Haliyle Alt Bölmeyede Soğuluk Geçmez.


    Eğer Dolabımızın Kapılarından Birinin Açık Kaldığından Eminsek ...!

    Yapmamız Gereken Dolabımızın Fişini Çekerek Kapılarını Açarak İçini Tamamen Boşaltıp 48 Saat Kapıları Açık Şekilde Bekletmemiz Gerekiyor,
    Bunu Yaparken Eğer Kış Ayındaysak Ve Dolabın Bulunduğu Odada Kalorifer Vs. Yoksa Odayı Normal Oda Sıcaklığına Getirmemiz Gerekiyor Çünki Kış Aylarında Eğer Dolabın Bulunduğu Ortam Soğuksa İçindeki Buzun Erimesi 1 Haftayı Geçebiliyor.

    48 Saat Çok Uzun Bir Süre 24 Saat Bekletsek Olmazmı Yada Ben Baktım Hiç Buzlanma Yok Diyorsanız ??

    Şunu Hatılatayım Hava Kanalları Buzdolabının Yalıtımı Yüksek Olan Bölümler İçerisindedir Ve Gözle Görmek Mümkün Değildir, O Bölgedeki Yalıtım Güçlü Olduğu İçin Buzlar Kolaylıkla Erimeyecektir. Bu Nedenle Oda Sıcaklığında Minimum 48 Saat Bekletmek Şarttır. Ancak Bir Teknisyen Tarafından Dobın İçi Sökülür Ve Hava Kanalları Açılarak Dışardan Sıcak Uygulanarak Bir Kaç Saatte Eritilebilir İçindeki Buzlanma Ve Buda Çok Özen İsteyen Bir İştir Hem Dolabın İçi Komple Sökülür Hemde Dışardan Uygulanan Sıcak Esnasında Çok Profosyönel Davranılmalıdır Yoksa Pilastik Aksam Sıcak Nedeniyle Eriyebilir Yamulmalar Meydana Gelebilir, Ve Bireysel Olarak Sizin Yapabileceğiniz Birşey Değildir. Mutlaka Bir Teknisyen Tarafından Kontollü Sökülmesi Gerekmektedir.

    Kısacası Kapıların Açık Kaldığından Eminseniz Fişi Çekerek 48 Saat Oda Sıcaklığında Bekletiyorsunuz Kapıları Açık Bir Şekilde

    Nadirende Olsa BuDurumda Dolabın Altından Sular Gelebilir Aşırı Bir Erime Olduğundan Eriyen Buzlar Dolabın Buhar Kabından Taşabilir Buda Panik Yapılacak Bir Durum Değildir.

    48 Saat Sonunda Fişi Taktığınızda Dolabınız Normale Dönecektir.

    KAPILARIN AÇIK KALMADIĞINDAN EMİNSENİZ ...!

    Akla Gelen En Çok Karşılaşılan 2. Secenek Dolabınızın Su Tahliye Kanallarında Olulaşabilecek Tıkanmalarıdır.

    Dolabımızın Soğukluğu Üreten Buzluğu Etrafı Resistanlarla Kaplı, Üzerinde Hava Geçiş Kanalları Olan Bir Metaldir.

    Dolabımız Her 8 Saatte Bir Dinlenmeye Geçerek Resistanslar Sayesinde Buztutmuş Bu Metal Buzluğun Üzerindeki Buzları Eritir Ve Hava Kanallarını Açar.

    ( 8 Saatlik Dinlenme Dolabın Otomatiğe Geçmesiyle Karıştırılmasın O Çok Farklı Birşey )

    Rezistansların Erittiği Buzlar Dolabın Atık Su Kanalları Sayesinde Dışarı Atılır.

    Bazılarınız Görmüşsünüzdür Belki Dolapların Motorlarının Üzerinde Yada, Motor Yanında Suluklar Vardır, Dolabın İçinde Eriyen Su Bu Suluğa Dolar Ve Motor Isısı Sayesinde Buharlaşıp Gider Siz Farkında Bile Olmadan.

    Eğer Dolabınızın Atık Su Kanalı Tıkandıysa ...!

    İçeride Kalan Su Bloklama Yaparak Hava Kanallarının Bu Sularla Dolmasına Ve Suların Donarak Hava Kanallarını Tıkamasına Neden Olur Ve Bu Çok Sık Raslanılan Bir Durumdur.

    Su Kanallarının Temizliğini Yalnızca Profosyönel Bir Teknisyen Yapabilir, Dolabın İçinin Sökülmesi Gerekmektedir Ve Uygun Aletlerle Kanal Temizliğinin Yapılması Gerekmektedir. Ama Dolabın İçi Buz Doluysa Gelen Teknisyen Dolabınızın Fişini Çekerek 24-48 Saat Sonra Tekrar Geleceğini Belirtebilir, Buzların Erimesi İçin.

    Su Kanallarının Tıkanması Size Çok Büyük Bir Masraf Çıkarmaz Hatta En Uygun Fiyatlı İşlemlerdendir.


    AKLA GELEN DİĞER BİR SEÇENEK..!

    Dolabınızın Sülkilasyon Yapan İç Fan Motoru Yada Butonlarının Bozulmuş Olabileceğidir,

    Butonlardan Biri Bozuk Olursa Fana Elektirik Göndermeyecektir Ve Fan Hava Dağıtamayacaktır, Yada Fanın Kendisi Bozulmuştur.

    Bunu Anlamak İçin..!

    Çalışır Durumda Olan Dolabımızın Yanına Gidiyoruz Üst Dondurucu Kapağını Açıyoruz Ve Elimizle Dolabın Gövdesinde Bulunan Düğme/Butonu Parmağımızla Bastırarak Dolabın İçinden Gelen Fan Sesini Dinliyoruz.

    Eğer Butona Bastığımızda Fan Motorunun Üfleme Sesi Geliyorsa Butonlar Ve Fan Motoru Sağlam Demektir, Ama Butona Bastığımız Halde Bir Ses Gelmiyorsa Muhtemelen Butonlardan Birinde Yada Fanda Sorun Olabilir.

    Fan Yada Buton Değişimide Profosyönel Bir Teknisyen Tarafından Yapılması Gereken Bir İşlemdir, Sizin Yapabileceğiniz Birşey Değildir.
    Buton/ Düğme Değişimide Çok Büyük Bir Masraf Açmaz Size Fan Motoruda Öyle Düşünüldüğü Kadar Büyük Bir Masraf Çıkaracak Bir Parça Değildir.

    DİĞER BİR İHTİMALSE..!

    Devre Kesici Ve Rezistanslardan Birinin Yada Bir Kaçının Bozulmuş Olabilme İhtimalidir.
    Devre Kesici Dediğimiz Parça Rezistansların Aşırı Isınması Halinde Değişen Bir Parçadır Ama Genellikle Zaman İçinde Özelliğini Kaybettiği İçin Değişmesi Gerekir, Devreyi Kestiğinde Rezistanslara Elektirik Gitmediği İçin Dolap Bloklama Yapar. Çok Masraflı Bir Arıza Değildir.

    Rezistans Bozulması Durumunda Dondurucunun Buzu Erimeyeceğinden Dolap Yine Bloklama Yapar Ve Soğutma Kanalları Tıkanır Ve Rezistansların Değişmesi Gerekbilir Rezistanslarla Birlilkte Devre Kesici Ve Sensörlerinde Değişmesi Gerekebilir Ve Diğerlerine Göre Biraz Daha Masraflı Bir Durumdur.

    Devre Kesici Ve Rezistanslar Çok Profosyönel Biri Tarafından Değiştirilmelidir En Ufak Hata Dolabın Masrafını Çok Fazla Artırabilir. Zor Ve Zahmetli Bir İştir.

    Son Olarak Akla Gelense
    Fan Motoruna Ve Rezistanlara Elektirik Veren Kumanda Eden Elektronik Kart Yada Aynı Görevi Gören Mekanik Saat Eğer Kartta Kıscası Beyinde Bir Arıza Meydana Gelmişse Gerekli Komutları Vermediği İçin Dolap Bloklama Yapmış Olabilir En Yüksek Maliyetli Arza Türüdür Zaman Zaman Hem Rezistans Hemde Beynin Aynı Anda Arza Vermeside Olasıdır. Bozulan Fan Yada Rezistans Beyne Zarar Verebilmektedir. Nadirde Olsa.



    Buzdolabı Altını Soğutmuyor.
    Buzdolabı Alt Soğutmuyor.
    Buzdolabı Alt Bölme Soğutmuyor.
    Buzdolabı Üstü Normal Altı Soğutmıyor.
    Buzdolabı üstü Soğutuyor Altını Soğutmuyor.



    Servisçimizin görüşlerine tamamen katılıyorum ve ekliyorum.
    1 rezistans ya da role termik arızalanır. Sen açarsın tıssss diye bir ses duyar dolabın anasını ağlatırsın. Hoop 2000 TL gacırt. Halbuki işi bilen 1 servis kontrol parça dahil 60 TL

    De öyle servis yani bunu yazan servisçş gibi servis kaldı mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bilmiyorum derdine çözüm olur mu ama buzdolabının (mesela benimki en üstte) ana kartı olur. Bu anakartta 2 tane konvetör vardır. Bunları değiştirmeni öneririm konvektör tanesi 1 lira. Kendin sökebilirmiisn ana kartı bilmem ama benimkini kendim söktüm
  • Merhabalar.benim buzdolabı 12 yıllık vestel nf 465 .üst bölme normal alt taraf sogutmuyor 9 derece .tüm talimatları uyguladim (48 saat falan).
    Olmadı. Bu buzdolabının kart i ve rezistans i nerededir yardimci olurmusunuz.Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.