Şimdi Ara

Buzdolabı ve sıvı sogutma?? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
2.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tamam... Ben de boyle dusunuyorum zaten. Buzluk ile suyu en fazla -15 dereceye indirebilirim. Ortam sicakligi da 7-8 derece olacak. Bu durumda terleme olmamasi gerekiyor.
  • pol o topıcte aslında yogunlasma konusunda son noktayı komyssun teknık bılgı ıcın saol
  • Allah allah



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Volki75 -- 29 Aralık 2004, 7:08:20 >
  • Guzel... Bu durumda Ankara'li biri olarak cok fazla sorunum yok ;D... Cok tesekkurler Pol.

    Peki su cift islemci sistemlerin overclock olup olamicagini bilen biri var mi?? Onu gectim performans farkini assa yukari bilen var mi??
  • Bence böyle bırsey olamaz terler islemci felan Dusunsenize Isı ve Soguk Nasıl sıcak bir sütü dolaba koyunca nemleniyor buda aynı sekilde nemlenir.. Ve parcalar bozulabilir..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: DenniZ

    Bence böyle bırsey olamaz terler islemci felan Dusunsenize Isı ve Soguk Nasıl sıcak bir sütü dolaba koyunca nemleniyor buda aynı sekilde nemlenir.. Ve parcalar bozulabilir..


    nedendir bilinmez, uzun tartışmalar sonucunda son anda gelip böle talihsiz post atan arkadaşlar hep olur.
  • Bence o olay buzdolabı kapagı acildigi icin oluyor. Buzdolabı kapagı acılınca ortama sıcak hava giriyor. Ve o sogukta sicak havanin tasidigi nem yogunlasiyor. Bizim durumumuzda bu pek soz konusu degil. Hem Ankara'da buzdolabında da yogunlasma cok az oluyor, bagıl nem dusuk oldugu icin. Tavsiyeler icin cok tesekkurler arkadaslar. Ama cift islemcili sistemler hakkindaki sorum hala aklimda. O sorularin cevaplarini bilen biri varsa cok isime yarar.
  • Ya ben gittim forumlardan 1 sene önce terlemeydi buzdolabıydı nidaları içinde...geldim şimdi yine aynı terane........
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Dj_Hutnu!

    Hmmm... Bizim evdeki no-frost olmayan 22 senelik buzdolabinda cok yasanmiyo bu mesela... Ben o yuzden boyle bir ise kalkissam diyorum. Zaten ankarada oturuyorum. Havadaki nem orani istanbul'a benzemez... Peki bu nemden sistemin etkilenmemesini nasil saglariz?? Naylon kaplasak ciddi bir cozum olur. Ama sogutmayi engeller mi??


    sen havadaki nem oranını ne yapacan. buzdolabından bahsediyoruz biz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sleeptalkercat -- 4 Ocak 2005, 5:52:18 >
  • Yani sazacam ama Havadaki nem orani ne kadar fazla olursa buzdolabi acilip kapaninca iceri giren sicak havanin Nemi de o kadar yuksek olacak. Bu da yuksek terleme demek.

    Zaten projem iyice degisti... Buzdolabi falan almayacagim. Isı Yalitimli kasa yapacagim kendime. Gidip deep-freeze Sistemi alicam cikma. Buyrun size 0'in altinda calisan sistem...
  • malesef öyle olmaz.

    yani yaparsın da, hava ile soğutmak çok verimsiz bir sistemdir.
    kaldıki sen birde genel havayı soğutacaksın.

    hala söylüyorum,
    bu eforunu chiller yapmaya veya direkt DOD yapmaya harca, daha başarılı olacaksın.
  • 300 milyone 7000BTU split satıyorlar. Enerjinizi ona harcayın, rekorları kırın.
  • adam kafayı yemiş
    bilgisayar bozulur dolabın içinde, paslanır, rutubet yapar
  • Ben havayla sogutmayacagim zaten... Su anki sivi sogutma sistemimi de kullanacagim. Siviyi sogutmak icin deep-freeze'i dogrudan kullanacagim. Yani chiller yapacagim. Bunun yaninda kasanin icini de deep-freeze ile sogutacagim ana amac ramlar, bios mosfetler, hdd, de sogusun. Ikınci amac terlemeyi onlemek. sadece mini buzdolabi kullanmaktan vazgectim. Cok yer kapliyor.
  • arkadaşım en büyük sorunun nemlenme... nerde hangi şartlarda kullanacan bilmiyorum ama 10 derece çok iyimser bir tahmin o sıcaklıkta nemden kurtulman zor,tabi illa 10 derece dersen çevre şartlarına göre onu da sağlayabilirsin. senin olduğun ortam kaç derece olacak sen ilk önce onu söle de psychrometric charttan bir bakalım 10 derece kullanma imkanın var mı.mesala 20 derece ve %50 nemli ortamda ucu ucuna 10 derece de nemsiz kullanabilirsin(tabi bu sadece bir örnek)...Ben senin yerinde olsam kasayı ön kapağı kesip içine sokarım soğutma sıvısını da buzdolabı çevrimine sokarım yada bir radyatör kullanırım eğer kapağı çok açmazsan bu oldukça iyi bir çözüm olur...neyse şimdilik bu kadar biraz daha bilgi verirsen daha da yardımcı olabilirim....
  •  Buzdolabı ve sıvı sogutma??


    adam yapmış
  • quote:

    Orjinalden alıntı: goke

     Buzdolabı ve sıvı sogutma??


    adam yapmış







  • Ben buzdolabinin kasasini kendim yapacam. Cok cok daha kucuk bir alana herseyi sıkıstıracam. Bir dizayn var aklımda. 4 vida sokuldugunde alet cırılcıplak kalacak. Normal kasadan cok daha ferah yani. . Dvd-rom, Dvd writer, Floppy ve seskartı drive'i masanın ustunde kucucuk bir unite olarak duracak. (Masam 1.90 boyunda yer sorunum yok ) Asıl kasa masanın arkasında gozukmeyecek bile. Isı yalıtım problemim yok. O baya basit bir is benim icin. Bu yaptıgım yalıtımlı kasaya deep-freeze Sistemi takacagim. Buzdolabi sistemini biliyorum. Condenser ne kadar kısa tutulursa Aletin sogutması o kadar az olur. Kasanın kendinden kucuk bir parca condenser gecirecegim. Bu ortamı 5-6 dereceye dusurecek kadar olacak. Condenserın geri kalanı sıvıyı dogrudan sogutmak icin kullanilacak. Sıvı sıcaklıgının iyice dusmesini bekliyorum. Ancak kullandigim toplam condenser asla deep-freeze in kendi boyutlarindaki buyuklukte olmayacak. Cunku bizim sistemimiz deep-freeze degil. Surekli isiniyor. Komprasor de cok daha sık calısacak haliyle. Komprasor az zorlansın diye condenser boyu daha az olacak, ki aletin omru uzun olsun. Boyle bir sogutma sistemi heralde onumuzdeki 5-6 bilgisayarımda kullanilir... Finaller bitsin hemen baslayacagim.

    Not: Ben ekran karti, Anakarti da sıvı ile sogutuyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 5 Ocak 2005, 21:35:39 >




  • hocam bak goke nin resimleri benim sana önerdiğim şeyin aynısı...senin kabaca tarif ettiğin sistemde nem oluşumundan kurtulman pek imkan dahilinde gözükmüyor.Belki senin istediğin kadar pratik olmayabilir ama bu işin en verimli şekli resimde gözüküyor...Bilmiyorum nemlenme ve psychrometric analiz hakkında bilgin varmı ama dediğin şeyi yapmak için çok iyi yalıtım lazım...ben mükemmel yalıtırım diosan senin dediğin gibi bişey olur ama çok dikkatli yapmak ve bir süre test etmen gerekir, tabi birde hareketten dolayı zamanla oluşacak esnemeleri de düşün.bir de bu tip ısınan soğuyan çalışma ortamında genleşme ve büzülme etkisiyle zamanla yalıtımda kaçaklar oluşur bunu da dikkate al, mümkün olduğunca parçayı dolabın içine alıp kaçak ihtimali olan yerlerin sayısını azaltmaya bak... neyse ben kendi görüşümü belirttim , öle yada böle inşallah güzel bir iş çıkarırsın,artık gerisi senin becerine kalmış.kolay gelsin




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.