Şimdi Ara

buzdolabı motor arızası

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
17.935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • mrb arkadaşlar bizde arçelik 4040t model eski bir buzdolabı vardı. şuana kadar hiç bi sıkıntı çıkarmamıştı taki 4 gün öncesine kadar. motor çalışıyor fakat 2 saniye sonra duruyordu.5 dakika sonra tekrar çalışmak istiyor tekrar duruyordu,bu şekilde devam ediyordu, yetkili servisi çağırdığımda motor artık gitmiş dediler. bana değişmesini söylediler ve eğer değişirse 250tl gibi bir maaliyet çıkacak ve çalışmasının garantisini veremiyorlarmış çünkü o arkadaki şeyden yağmı ne çekiyorlarmış ufak bir yağ bi kalsa tam soğutmuyormuş dolap, yüzde 50 yüzde 50 şansın var dediler çalışması için.yeni dolap alabilirsin dediler, özel bi servisle konuştuğum zamansa değiştirelim birşey olmaz dediler.
    piyasadaki dolaplara baktığımda en ucuz dolaplar bile 1milyardan aşağı yok onlarda derin dorunduruculu, no frost işine girsem 1200 den başlıyor en aşağı. 800-900 tl ye bizimkenden çok daha ufak normal dolaplar var onlardanda istemiyorum açıkcası. 2. el işinede hiç girmek istemiyorum alcağım dolabında motoruyla uğraşamam bida.
    sorum şu, sizce motoru değiştirmeliyim yoksa yeni bir dolapmı almalıyım?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blacklotus -- 11 Ocak 2011; 23:39:01 >



  • Yuh demeniz açıkçası hoş değil. Sonuçta ben ve diğer yardımcı arkadaşlarım yardımları için buradan para almıyorlar. Yetiştiğimiz kadar yardımcı oluyoruz.

    4040T modelini tanıyorum, cihaz ömrünün sonuna gelmiş. Kompresörünüz aşırı ısındığından termik açıyor, dolayısıyla çalışamıyor. Bu durum da tekrarlandığından çalışma-durma durumu oluyor.

    Yeni kompresör takacaksanız işinin ehli ve garanti veren birine yaptırmalısınız. Ayrıca takılan kompresör markasına da dikkat edilmesi lazım. Ben Embraco marka kompresörü tavsiye ederim size. Cihaza motor takılıp yağ basılmadan evvel iyice vakum yapılıp sistemdeki yağ ve pislik temizlenmelidir. Aksi taktirde servisin söylediği problemle karşılaşırsınız. Bu yüzden işinin ehli birinin bu işi yapması önemli.

    Yeni buzdolabı alacaksanız 800TL civarına çift kapılı statik buzdolabı alabilirsiniz. Ya da no frost isterseniz 1100-1200TL'yi gözden çıkarmanız gerekecek. Bana yeni buzdolabı almak daha mantıklı geliyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.