Şimdi Ara

BÜYÜKÇEKMECE'de Yıllardır Oturanlar Yardımcı Olabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, Levent'de dededen kalma 2+1 eski bir ev vardı dönüşüme girince fiyatı uçtu ben de hemen sattım. Büyükçekmece Fatih Mahallesinde site içi sıfır lüks bir villa buldum. Ama sizin bildiğiniz daha iyi muadil bi yer varsa öğrenmek isterim. Oraya taşınmak istiyorum ama hiç gittiğim bi yer değil, şu an Mecidiyeköy'de kirada oturuyorum. Hemen ordan oraya gidilir mi demeyin.. emekliyim işle, okulla, gezmeyle eğlence ile işim yok benim. Sessiz sakin bi yer arıyorum. Apartman da bana göre değil, sürekli bi sorun, bi gürültü oluyor her binada. Başka yerlerede param yetmez. Fakat sorun şu ki zemini en kötü yerler arasında burası. Sanırım bu yüzden daire fiyatına. Villa sıfır, mutlaka zemine göre yapılmıştır ama bu devirde kimseye güvenilmez, para herşeyi çözer olmuş. Eski bina sapasağlam dururken, yanındaki yeni binanın yıkıldığını görüyoruz artık. Burada oturan arkadaşlar sorularıma cevap verirse veya başka bir negatif durum varsa bilgi verirlerse çok sevinirim...Herkese teşekkür ederim....

1-Burada zemin gerçekten sıvı mı, deprem çok mu şiddetli hissediliyor?

2-Aracım yok, sahile ve en önemlisi metrobüse yürüyerek gidebilir miyim veya devamlı otobüs var mı?

3-Elektrik veya su kesintisi çok sık oluyor mu?

4-Bölgede başıboş sokak köpekleri, serseri, uğursuz vs. var mı?

5-Kapıda güvenlik varmış ama yinede bölgede hırsızlık olayı oluyor mu, Esenyurt'dan hırsızlığa gelenler oluyor diye duydum da.

6-Satmak istediğim zaman hemen satılır mı, yoksa elimde mi kalır?

• Emekliyseniz neden istanbulda ev almaya çalışıyordunuz ki?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

2. Sahile gidersin ama oraya metrobüs yok

3. Olmuyor. Sıfır villada su deposu ve jeneratör olursa kafanız daha rahat olur

4.Aşırı köpek vardı ama çoğu toplatıldı. Son durumu civar insanlara sorun

5. Kapıda ki güvenlik değil danoşman bi nevi. Güvenlik için alarm ekstra koydurun.

6. Her mal ederinde satılır. Yatay yaşam, site ve yeni bina daha rahat satılır.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

İlginize teşekkürler. Su deposu, Jenaratör zaten mevcut. Evin her tarafında kamera sistemi de var ama dediğiniz gibi alarm koymak da garanti olur. Çevreden birkaç komşu ile de konuşmak lazım tabii.

Siz uzun zamandır mı orda yaşıyorsunuz? Geçen yıl 23 Nisan da olan 6.2 depremini şiddetli hissettiniz mi? Ben o sırada burda ki D&R'dan kitap alıyordum, kitaplar patır patır düştü, oldukça sallandı burası. Fulya tarafındaki eski evlerde çatlaklar oluştu.

• içi mi yeni yoksa bina mı yeni? bu önemli. deprem konusu mühim. büyükçekmece esasında bakırköy avcılar kadar faya yakın olmasa da hala yakın. depremde ciddi problem yaşayacak alanlardan. zemininin kötü olduğu biliniyor zaten.

ama zemin her şey demek değil, fulya'da oturduğunuz bina eski ise ve problemleri varsa büyükçekmece'dekinden daha büyük riskiniz olabilir. kötü zeminde iyi yapılmış 1-2 katlı betonarme binadan korkmak lüzumsuz. yalnız şu var, körfezin doğu sahillerinde, beylikdüzü'ne yakın noktalarda heyelan sıkıntısı var büyükçekmece'de. fatih mahallesinde böyle bir sorun var mı belediyeden bilgi alınabilir.

metrobüs tüyap'ta bitmiyor muydu? çok ciddi yokuş var tüyap'a.

istanbul'da kalmak zorunda değilseniz bence hiç vakit kaybetmeden taşının. çok lüzumsuz. deprem beklenen bir yer sonuçta. eviniz nerede olursa olsun küçük büyük zarar görecek.

• ahmetsan01 A kullanıcısına yanıt

bana pek olası gelmedi ama fulya'da o depremde çatlaklar oluşması.

Bence siz çok korkmuşsunuz. Korkunun ecele faydası yok. Depremi hissetmeyen olabilir mi. Bu hissiyat olayı berbat bişey. Bence siz en yakın yıldız dağları tarafına taşının. Taş gibi zemini var az hissedersiniz. Zaten beşiktaş çok iyi zemine sahip. Dairede kentsele girmiş. Oturun gitsin.

korkum olsa oraya taşınmayı düşünmem bile hiç ama evde başkaları da yaşayacak vebali bana yani. Belirttiğim gibi şu an ev yok ki zaten, bitince hemen sattım. 30 yıl Yıldız-Barbaros'da oturdum mecbur olduğum için. Beşiktaş'da oturmayı asla düşünmüyorum, bana göre bir yer değil. Ayrıca da apartman veya rezidans dairesi falan istemiyorum. Gürpınar düşünüyordum, harika evler var ama oranın da zemini çok kötüymüş. Büyükçekmece olmazsa büyük ihtimal kağıt üstünde sağlam sayılan Başakşehir, Bahçeşehir veya Beylikdüzü tarafları olacak gibi....

Fulya eskiden dere yatağıydı. Bina dışardan gayet güzel ama kapalı olan bodrum katı balçık olmuş resmen, kolonlardan paslı demirler görünüyor. Yeni yapılarda da çatlaklar oluyor hemen kapatıyorlar. Eskisinden pek de sağlam olduğunu düşünmüyorum hiç. Sonuçta Fulya'da oturuyorum gerisi hikaye kafasında herkes. 50m yukarısına da Nişantaşı burası diyorlar. Evler milyon dolar olmuş.

Bakırköy'de arkadaşlarım çok. Büyük ölçüde binalar yenileniyor sürekli. Fakat orda da fay falan pek kimsenin umrunda değil ki pahalı ve elit semtler arasında.

tamam o çatlaklar zamana bağlı hasardan oluyor depremle alakası yok. pas nedeniyle oluyor.

fulya'nın her yeri dere yatağı değil tabii. dere olduğu için paslanmıyor yalnızca. dere olmayan yerlerde de çok yaygın bu. iyi bir şey değil, canını düşünen uzak durmalı.

nişantaşı'na yakın diye fulya güzel demek de ne bileyim bir acayip. zeytinburnu gibi dip dibe binalar, bazı yerlerde gökyüzü gözükmüyor. yaşanacak gibi değil fulya gerçekten. kaldırım bile yok.

İnternetten çok fazla video izleyip kafası karışan insanlardan birisin anlaşılan. Zemin taşıma yükü diye bişey var. Hatay depremlerinde o gücü aşan yükseklikte yapılan binalar çöktü. Aşmayan eski yapıda olsa iyi kötü ayakta kaldı. Müteahhite güvenmem Allaha güveniyorum dersen sana tavsiyem beykoz riva tarafında villada otur. Hem ist de kalırsın. Çünkü hem zemini iyi hem kısa katlı hemde görece ucuz yerler var orada. Ama araba şart.

• Büyükçekmece’nin sahile yakın ve göl çevresi bölgelerinde zemin genelde zayıf sayılıyor. Fakat biz yıllarca bu bölgede oturuyoruz Fatih mah. şu ana kadar başımıza bir şey gelmedi millet sıradan sakin bir hayat yaşıyor burada sizin tarif ettiğiniz gibi emeklilerin çok olduğu bir bölgedir burası. Yeni yapılmış villa, zemin etüdü yapılmış, radye temel + fore kazık gibi sistem varsa o zaman risk ciddi şekilde azalır. Metrobüse yürüyerek gitmek genelde mümkün değil ben dahil Çoğu kişi otobüs / minibüs / dolmuş kullanıyor. süre: yaklaşık 15–35 dakika. Sahile yürüyüş ise konuma göre değişir ama çoğu site için: 15–30 dakika civarında olabiliyor. Arabasız yaşanır mı? Emekli biri için yaşanır, genç olarak ben de yaşıyorum. Yeni sitelerde altyapı genelde iyi oluyor.

Ama bazen:fırtına, trafo arızası, bakım çalışması olabiliyor.

Yani Esenyurt gibi sürekli kesinti olan yerlerden daha iyi, ama tamamen sorunsuz da değil. senede bir kaç kez kesinti oluyor.

Bütçeniz o civardaysa şu bölgeler çok daha dengeli olabilir:

• Mimarsinan
    • Gürpınar
    • Kumburgaz
    • Bahçeşehir

Özellikle:

👉 Mimarsinan

Büyükçekmece’nin en oturmuş ve sakin yerlerinden biri araştırın lütfen. Fakat Fatih mah. de iyidir.

Sokak köpekleri ve serseri konusu genelde şöyle: Site içi güvenlik varsa sorun çok daha az olur ve villa sitelerinde ortam genellikle daha sakin olur. Ancak site dışındaki bölgelerde sahil taraflarında sokak köpekleri görülebilir ve bazı mahalle aralarında genç gruplar bulunabilir. Yine de genel olarak bakıldığında bölge, Esenyurt kadar problemli sayılmaz. Çok sakindir.

Hırsızlık konusuna gelince; gerçekçi olmak gerekirse Istanbul’un her yerinde zaman zaman hırsızlık olayları yaşanabiliyor. Ancak güvenlikli sitelerde bu risk oldukça daha düşüktür. Büyükçekmece tarafında özellikle yazlık veya villa bölgelerinde bazen boş evlere girme olayları görülebiliyor. Buna rağmen kamera sistemi, site güvenliği ve alarm gibi önlemler varsa risk ciddi şekilde azalır.

Satış konusu ise biraz farklıdır. Büyükçekmece’de villa piyasası vardır ve talep bulunur, ancak villalar genellikle daireler kadar hızlı alıcı bulmaz; yani satış süresi dairelere göre biraz daha uzun olabilir.

• Fatih mah. sahile yakınsa yer kışları sakindir , yazları kalabalıktır yazları sahile gündüzleri denize girmek için gelenler fazladır akşamları aile ile yürüyüş yapmaya gelenler fazla ve kalabalıktır. Mimarsinan, Fatih mah sine göre yaz kış daha sakindir.

söylediğiniz şeyler doğru değil. zemin taşıma gücü ile üst yapının deprem dayanımı arasında bir bağlantı yoktur. Hatay'da ya da diğer yerlerde yıkılan binaların tamamına yakını üst yapının niteliksiz olması nedeniyle yıkıldı. konunun zemin taşıma gücü ile alakası yok. eski yapılar zemin sayesinde kurtuldu diye bir şey yok. ağır hasar alan ya da yıkılan yapı oranı birçok zemin çeşidinde pek de değişmiyordu bu depremde. konuyla ilgili bilginiz yoksa insaları yanlış yönlendirmeyin.

Teşekkür ederim, çok yardımcı oldunuz. 50 yıldır Beşiktaş ve çevre semtlerde oturduk hep. Zemin dışında semt'de bize çok uzak ve hiç bilmediğimiz bir yer olduğu için acaba taşındığımıza pişman olur muyuz, alışabilir miyiz diye endişe duyuyoruz. Emeklilerin yoğun olması tercih sebebimiz sakinlik açısından. Villa muhtemelen kazık sistemi ile yapılmıştır, raporları isteriz zaten. Aqua Live sitesi görmüşsünüzdür muhtemelen.

Senede birkaç kez kesinti bile sayılmaz. Burda sürekli çalışma oluyor mesajla 2 gün önce haber veriyorlar. bir de saniyelik kesintiler oluyor; kombiye, TV'ye vs. zarar veriyor, sürekli tamirci çağırıyoruz. Jenaratörün bi faydası yok, zararı var, göstermelik, akım koruma prizi kullanıyoruz heryerde.

Bahçeşehir ve Mimarsinan olabilir belki. Başakşehir de sağlam gibi ama villa tarzı evler dağ başında sanırım. Gürpınar'a 20 sene önce gelmiştim, güzel villalar vardı ama çoğu yeri denizi doldurma demişlerdi. 

Sokak köpekleri derken yanlış anlaşılmasın tehlikeli saldırgan köpeklerden bahsediyorum. Mesela Sarıyer'de her yer koyun kadar köpeklerle doludur ama kimseye sataşmazlar. 

Dizimden rahatsız olduğum için araç kullanmam pek mümkün değil, ama metrobüs ve sahile kadar kullanabilirim. Yuki-Kral falan gibi elektrikli bi araç da olabilir. Yazlık yerlerde

herkes onu kullanıyor. Dizimden dolayı dolmuş ve minibüslerde zorlanıyorum. Otobüs devamlı var mı, yoksa saat başı falan mı geçiyor? Bir de acil durumlar için taksi ve hastane var mı yakınlarda?

• çok geçmiş olsun. 50 yıldır Beşiktaş ve çevre semtlerde oturan biriyseniz kaçıp sakin yere gitme kararı çok yerindedir. o şehir gürültüsü kalabalığı burada yoktur emekliler çoktur burada. istanbul olmasın ama istanbuldan da kopmak istemiyorum yeri burası. hiç bilmediğiniz bir yer olması sorun olmaz tercih edilen yerler. Aqua Live sitesi ne tarafta kalıyor bağlı olduğu cadde yi falan söyleyebilirseniz daha iyi olur bilgi verebilirim. kesinti de son yıllarda düzeldi eskiden kesinti daha çoktu. fakat bu bölge bazlı da değişebilir. Başakşehir biraz daha uzak kalıyor metrobüse. metrobüse yakın sayılan yer fatih mah. ardından mimarsinan mah. gibi sayılabilir. çok sakin yer istiyorsanız eğer güzelce de iyidir. beylikdüzü yakuplu ve kavaklı kısımları da sakindir. fakat bunların zeminlerini araştırmalısınız.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.