Şimdi Ara

Büyükada'da gözaltına alınan 10 İnsan Hakları aktivistinden 6'sı tutuklandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
1
Favori
2.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Büyükada'da gözaltına alınan 10 İnsan Hakları aktivistinden 6'sı tutuklandı


    istanbul 10'uncu Sulh Ceza Hakimliği, iki hafta önce Büyükada'daki toplantıları sonrası gözaltına alınan ve İstanbul'da adliyeye sevk edilen 10 insan hakları savunucusundan altısının tutuklanmasına karar verdi.
    Uluslararası Af Örgütü Türkiye Direktörü İdil Eser'in yanı sıra İsveç vatandaşı eğitmen Ali Gharavi, Yurttaşlık Derneği'nden (eski adıyla Helsinki Yurttaşlar Derneği) Özlem Dalkıran, Alman vatandaşı danışman Peter Steudtner ve İnsan Hakları Gündemi Derneği üyeleri Veli Acu ile Günal Kurşun, "silahlı terör örgütüne yardım etmek" suçlamasıyla tutuklandı.
    Yurttaşlık Derneği'nden Nalan Erkem, HAK İnisiyatifi'nden Şeyhmus Özbekli, Eşit Haklar İçin İzleme Derneği'nden Nejat Taştan ve Kadın Koalisyonu'ndan İlknur Üstün ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
    Polis, 5 Temmuz günü Büyükada'da bir eğitim için bir araya gelen insan hakları savunucularının toplantısına baskın düzenlemiş ve 10 kişiyi gözaltına almıştı.

    Büyükada'da gözaltına alınan insan hakları savunucuları mahkemede.
    Dosyada gizli tanık ifadeleri, yazışma içerikleri
    Pazartesi günü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından hak savunucuları, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.
    10 aktivistin hakimlik sorgusu, Salı günü sabah saatlerine kadar sürdü.
    Doğan Haber Ajansı (DHA), tutuklama kararında "dosyada bulunan gizli tanık ifadeleri, HTS kayıtları ve yazışma içeriklerinin" dikkate alındığını bildirdi.
    Serbest bırakılan dört aktivist hakkında yurt dışına çıkış yasağı konuldu.
    Erdoğan: 15 Temmuz'un devamı niteliğinde bir toplantıydı
    Af Örgütü: Büyükada'da 'gizli toplantı' yapıldığı iddiaları asılsızdır
    'Karar Türkiye'deki insan hakları hareketini hedef alıyor'
    Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan Uluslararası Af Örgütü'nün Türkiye araştırmacısı Andrew Gardner, mahkeme kararının bir "adli komedi" olduğunu söyledi.
    Gardner, kararın "siyasi" olduğunu ve sadece gözaltında tutulan aktivistleri değil, "Türkiye'deki tüm insan hakları hareketini hedef aldığını" öne sürdü.
    Gardner, "Bu kararın ardından Türkiye'de ne Af Örgütü, ne de insan haklarını savunan diğer kuruluşlar güvendedir" dedi.
    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, insan hakları savunucularının '15 Temmuz'daki darbe girişiminin devamını getirmek' için toplantı yaptıklarını söylemişti.
    Erdoğan kendisi belediye başkanıyken hapse atıldığında Af Örgütü'nün serbest bırakılması için kampanya yaptığı hatırlatılınca, "İnsan hakları savunucusu dediklerinin, benimle ilgili yapmış oldukları açıklamanın neticesi ne oldu? Neticesi benim 4 ay 10 gün hapiste yatmış olmamdı. Yaptığım sadece bir şiiri okumaktı. Söyledikleriniz Büyükada'da niye toplanmıştı. Onlar adeta 15 Temmuz'un devamı niteliğinde bir toplantı için bir araya gelmişlerdir. Gelen istihbarat üzerine gözaltına alınmışlardır" demişti.
    http://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-40639755



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forumagir -- 19 Temmuz 2017; 9:24:1 >







  • Büyükada tutuklanmalarına Merkel tepkisi

    Büyükada'da gözaltına alınan 10 İnsan Hakları aktivistinden 6'sı tutuklandı


    Türkiye'de tutuklanan Alman vatandaşı insan hakları aktivisti Peter Steudtner'le ilgili Berlin'de bir açıklama yapan Almanya Başbakanı Angela Merkel, tutuklama kararını sert bir dille kınadı ve Steudtner'in serbest bırakılmasını talep etti.

    Merkel, "Biz bu tutuklamanın net olarak tamamen haksız olduğu kanısındayız" diye konuştu.

    DW’de yer alan habere göre Merkel, Alman hükümetinin Steudtner'in serbest kalmasını sağlamak için her düzeyde girişimde bulunacağını da sözlerine ekledi. Merkel, "Kendileri açısından bu tutuklamaların suçsuz insanların zorlu bir sürece sokularak cezaevine gönderildiği bir başka olay olduğunu" ve "bunun da büyük bir endişe kaynağı olduğunu" ifade etti.

    Merkel, Alman vatandaşı aktivist Peter Steudtner'in Türk makamları tarafından tutuklanmasının "tamamıyla haksız" olduğunu belirtti.




  • Ambargo koymasinlar

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uluslararası Af Örgütü: Türkiye kırmızı çizgiyi aştı, rejim artık saygın değil

    Büyükada'da gözaltına alınan 10 İnsan Hakları aktivistinden 6'sı tutuklandı


    İstanbul Büyükada'da gözaltına alınan 10 insan hakları savunucusunun 6'sının tutuklanmasının ardından Uluslararası Af Örgütü, Londra'daki merkezinde bir basın toplantısı düzenledi.
    Toplantıda konuşan Uluslararası Af Örgütü Avrupa ve Orta Asya Direktörü John Dalhuisen, Af Örgütü'nün Türkiye Direktörü İdil Eser'in de dahil olduğu 6 kişinin tutuklanmasının "Türkiye'de insan hakları ve adaletin durumunu gösterdiğini" söyledi.
    Tutuklanan kişilere yöneltilen suçlamaların gerçek olmadığını bildiklerini ve bunu kanıtladıklarını belirten Dalhuisen, "Aynı anda üç ayrı terör örgütünü desteklemeyle suçlanıyorlar, bu suçlama absürt" dedi.
    İstanbul 10'uncu Sulh Ceza Hakimliği, iki hafta önce Büyükada'daki toplantıları sonrası gözaltına alınan ve İstanbul'da adliyeye sevk edilen 10 insan hakları savunucusundan altısının tutuklanmasına karar vermişti. Dört kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

    John Dalhuisen, insan hakları savunucularının katıldığı toplantının en rutin toplantılardan biri olduğunu, İdil Eser'e yöneltilen suçlamaların ise Af Örgütü'nün rutin faaliyetleri olduğunu anlatırken "Hatta İdil, Af Örgütü'nün kendisinden önce başlattığı kampanyalarla da suçlanıyor. Gezi döneminde Türkiye'ye biber gazı satılmaması için yapılan kampanya nedeniyle DHKP-C'ye destek vermekle suçlanıyor. Bunun dışında (Fethullah) Gülen darbesi ve ayrılıkçı Kürt teröristlere destek verdiği iddia ediliyor" diye konuştu.

    'Türkiye bölgede istikrar kaynağı değil'
    Dalhuisen, Türkiye'nin içinde bulunduğu durum hakkında ise şunları söyledi:
    "Darbe girişimi sonrasında ülkede büyük bir temizlik harekatı yürütülüyor. Bu kişiler gözaltına alındıktan sonra gazetelerin birinci sayfalarında hedef gösterildiler. Yargılama basında yürütülüyor, yargı yalnızca uyguluyor.
    "Bu yalnızca Türkiye'deki muhaliflere değil Türkiye'nin kendisine de bir saldırıdır. Muhalifler halk düşmanı olarak gösteriliyor.
    "Türkiye'nin otoriterleştiğini herkes biliyor ama kimse bir adım atmıyor.
    "Türkiye'de çıkarı olan çok ülke var, özellikle de göç, IŞİD'le mücadele, Suriye gibi konularda. Bunlar büyük çıkarlar. Ama bunlar Türkiye'nin saygın olduğu varsayımına dayanıyordu.
    "Artık Türkiye saygın bir ülke değil. Bu rejim saygın değil. Bölgede bir istikrar kaynağı değil.
    "Artık dünyada herkes Türkiye'ye kırmızı çizgileri aştığını göstermeli."

    Uluslararası Af Örgütü'nün İngiltere Direktörü Kate Allen ise kendisinin yaptığı işin İdil Eser'in Türkiye'de yaptığı görevin aynısı olduğunu ve kendisinin terörist olmakla suçlanması ne kadar absürtse Eser'in suçlanmasının da aynı derecede absürt olduğunu söyledi.
    "İdil insan hakları için mücadele etmesi nedeniyle tutuklandı. Bu kesinlikle büyük bir saçmalık" diyen Allen, bugünden itibaren tüm dünyadaki Af Örgütü direktörlerinin Türkiye için kampanya yürüteceğini söyledi ve ekledi:
    "İngiltere hükümeti için uyanma ve itiraz etme zamanı geldi. Bunu tüm dünya için de söyleyebiliriz."
    Büyükada'da gözaltına alındıktan sonra tutuklanan altı insan hakları savunucusu kimdir?
    'Türkiye'de tüm sivil toplum tehlike altında'
    Basın toplantısının ardından BBC Türkçe'nin sorularını yanıtlayan Uluslararası Af Örgütü Avrupa ve Orta Asya Direktörü John Dalhuisen, konuştukları Türk yetkililerin "Türkiye'de yargı tamamen bağımsızdır. Şüpheli herkes hakkında işlem yapılır" dediğini, İngiliz yetkililere de Türkiye'ye daha fazla baskı uygulamaları talebinde bulunduklarını ancak bu talebin etkisi olup olamayacağını zamanın göstereceğini söyledi.
    Tutuklu bulunan Deniz Yücel gibi gazeteciler için uygulanan uluslararası baskının bir sonuç vermediğini hatırlatarak bu sefer nasıl bir sonuç beklediklerini sorduğumuz Dalhuisen, uluslararası baskının İdil Eser için de bir sonuç vermeme ihtimalinin bulunduğunu ancak ellerinden geleni yapacaklarını aktardı.
    John Dalhuisen, Türkiye'de tüm sivil toplum kuruluşlarının tehdit altında olduğunu ve dünyanın bu duruma karşı ses çıkarmaması durumunda benzer ülkelerin de bu tür uygulamalar gerçekleştirmek için cesaret bulacağını söyledi.
    Basın toplantısının ardından Uluslararası Af Örgütü Türkiye Kampanyacısı Milena Buyum da İdil Eser'in Türkiye'deki çalışmalarını daha detaylı olarak anlattı ve merak edilen soruları yanıtladı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forumagir -- 19 Temmuz 2017; 11:58:35 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9600_G_T

    Ambargo koymasinlar

    İnsan gibi yaşamıyoruz zaten. Boşver koysunlar. Gururumuzla yaşarız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • forumagir F kullanıcısına yanıt
    quote:

    "Türkiye'nin otoriterleştiğini herkes biliyor ama kimse bir adım atmıyor."



    Çünkü meali, saddamın Kuveyt işgali. Meali japanyanın abd gemisine saldırması.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackGhost12 -- 19 Temmuz 2017; 11:59:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KONUSUNU AÇMIŞTIM.. DAHA ÖNCEDEN DE BİZİMKİNE YARDIMCI OLMUŞLAR, MADEM BUNLAR TERÖRİST OZAMAN NEDEN YARDIM İSTEDİN ZAMANINDA HEP KANDIRILDINMI YANİ?
    https://forum.donanimhaber.com/birzamanlar-adalet-icin-aglayanlar-simdi-adaltsizlik-icinde--127488107#127488107

    quote:

    "Hey Erdoğan 1998'i hatırlıyor musun" diyerek bu videoyu paylaştılar
    İdil Eser’in de bulunduğu yöneticilerinin...

    Uluslararası Af Örgütü, aralarında örgütün Türkiye şube direktörü İdil Eser’in de bulunduğu yöneticilerinin gözaltına alınmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bir videoyla seslendi. Örgüt, Erdoğan'a hapse girdiği sırada verdiği desteği hatırlattı.

    Video, örgütün Twitter hesabından “Hey Erdoğan, 1998’i hatırlıyor musunuz? Biz hatırlıyoruz” mesajıyla paylaşıldı.

    Erdoğan’ın 1998 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı olduğu dönemde okuduğu bir şiir yüzünden cezaevine girdiği hatırlatıldı.

    Videoda Af Örgütü Genel Sekreteri Salil Shetty’nin “Şimdi, 19 yıl sonra, Erdoğan’ın güvenlik güçleri, insan hakları aktivistlerinin toplantısını bastı ve duyarsızca ‘Her şeyi bırakın’ diyerek, herkesi sürükleyip çıkardı” sözleri de yer aldı.

    Erdoğan’ın okuduğu “Minareler süngü, kubbeler miğfer; camiler kışlamız, müminler asker” dizelerine de yer verilen videoda “Uluslararası Af Örgütü serbest bırakılmanız için kampanya yürüttü. Laik hükümet o şiiri tehditkar bulmuş ve sizi hapse atmıştı” ifadeleri kullanıldı.
    http://odatv.com/hey-erdogan-1998i-hatirliyor-musun-diyerek-bu-videoyu-paylastilar-0807171200_m.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Merkur -- 19 Temmuz 2017; 12:7:43 >




  • ABD'den Büyükada tutuklamalarına sert açıklama

    ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Heather Nauert Büyükada baskınında tutuklanan dernek yöneticilerinin tutuklanmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu

    Büyükada'da gözaltına alınan 10 İnsan Hakları aktivistinden 6'sı tutuklandı


    Emniyet güçlerinin 5 Temmuz'da, çeşitli dernek temsilcilerinin toplantı yaptıkları Büyükada'daki bir otele operasyon düzenlemesi ve toplantıya katılanları terör şüphesiyle gözaltına alarak tutuklaması ABD'de panik havası estirdi.

    Konuya ilişkin basın mensuplarına açıklamalar yapan ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Heather Nauert, "Bu tarz yetersiz delil ya da şeffaflıkla yürütülen kovuşturmalar Türkiye'nin hukuk devleti ilkelerini ve ülkenin birey haklarına saygı duymaktaki yükümlülüklerini zedemelektedir" dedi.

    ABD: OHAL KALDIRILSIN

    Nauert açıklamasında ayrıca "Türk yetkililerden suçlamalardan vazgeçmelerini, tutuklananları serbest bırakmalarını ve bireyleri sınırsız şekilde kovuşturmaya olanak tanıyan olağanüstü hal hükümlerini kaldırmalarını talep ediyoruz" diyerek, ABD hükümetinin söz konusu tutuklanmaları kınadığını ve acil şekilde serbest bırakılmaları için çağrı yaptığını belirtti.
    https://www.aydinlik.com.tr/dunya/2017-temmuz/abd-den-buyukada-aciklamasi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forumagir -- 19 Temmuz 2017; 12:12:42 >




  • Almanya Türkiye politikasını değiştiriyor
    Dışişleri Bakanı Gabriel, Türkiye ile ilişkilerde gösterilen sabrın sonuna gelindiğini belirterek, Türkiye'ye yönelik seyahat uyarısının sertleştirilmesi ve kredi garantilerinin gözden geçirilmesi gibi önlemler açıkladı.

    Büyükada'da gözaltına alınan 10 İnsan Hakları aktivistinden 6'sı tutuklandı


    Büyükada'da gözaltına alınan insan hakları aktivistlerinin tutuklanmasının ardından tatilini yarıda keserek dün Berlin'e dönen Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, ikili ilişkilerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
    Bakanlıktaki istişarelerinin ardından basın toplantısı düzenleyen Gabriel, Türkiye'nin aralarında Alman vatandaşı Peter Steudtner'in de bulunduğu insan hakları aktivistlerini derhal serbest bırakmasını istedi.
    Gabriel, "Peter Steudtner Büyükadada'ki bir seminere danışman olarak gitti. Türkiye uzmanı değil, Türkiye ile ilgi herhangi bir şey yazmış ya da herhangi bir şekilde muhalif bir tutum takınmış değil. Güvenlik güçlerinin planlı ve önceden planlanmış operasyonuyla yakalanıp göz altına alındı" diye konuştu.
    Gabriel konuşmasına Almanya'nın Türkiye'ye yönelik yeni adımlarının son dönemde ikili ilişkilerde ortaya çıkan tablonun bir sonucu olduğunu vurgulayarak, "Bilmenizi isterim ki, şimdi açıklayacağım konuların hepsi üzerinde, öncesinde hem hükümet hem de muhalefet partileriyle konuşulup görüş alışverişinde bulunuldu" sözleriyle başladı.
    "Türkiye AB ve NATO değerlerinden uzaklaşıyor"
    Almanya ve Türkiye'nin tarihten gelen bir birliktelik içinde olduğunu ve zaman zaman zorlu dönemler olsa da her iki tarafın da birbirinden uzaklaşmadığını vurgulayan Gabriel, ikili ilişkiler konusunda "Zor dönemlerde de krizlere karşı çözümler de bulduk. Temelinde AB değerleri vardı. Almanya Türkiye'yi hem NATO hem Avrupa ailesi içinde gördü" ifadesini kullandı. Gabriel "Ancak Türkiye artık sadece Avrupa değerlerinden değil NATO değerlerinden de uzaklaşıyor" diye konuştu.
    Gabriel Almanya'nın ilk etapta Türkiye'ye yönelik üç ayrı noktada farklı adımlar atacağının altını çizdi. "Hukuki güvencenin olmadığı bir ülkede hiç kimseye yatırım yapması tavsiyesi veremeyiz" diyen Gabriel, Alman ihracat kredi garantilerinin yeniden gözden geçirileceğini söyledi. Alman vatandaşlarına Türkiye'ye yönelik seyahat uyarısının sertleştirileceğini de açıklayan Gabriel, ayrıca Türkiye'ye yönelik AB'nin mali yardımlarının gözden geçirilmesinin önemli olduğunu vurguladı.
    Almanya Dışişleri Bakanı, Almanların artık Türkiye'de keyfi tutuklamalar karşısında güvende olmadığını belirterek, Türkiye'ye yönelik yeni seyahat uyarısının Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesi üzerinden yayınlandığını söyledi.
    http://www.auswaertiges-amt.de/nn_582140/DE/Laenderinformationen/00-SiHi/TuerkeiSicherheit.html?nnm=685898

    "Almanya olarak Türkiye'ye hep sabırla yaklaştık, örneğin Nazi benzetmelerine karşı da bu tavrımızı koruduk" diyen Dışişleri Bakanı Gabriel, "Almanya'da 3 milyon Türk kökenli insan yaşıyor. Onlar Almanya'nın yeniden inşasında önemli görevler üstlendi. Onlar toplumumuzun bir parçası" şeklinde konuştu.
    "Sabrın sonuna gelindi"
    Almanya'nın defaten sabır gösterdiğini, Türkiye'de mantığın yeniden ağır basacağını umduğunu söyleyen Gabriel ancak bu sabrın sonuna gelindiğini belirtti. Gabriel, Türkiye'de geçen sene yaşanan darbe girişimine de değindi ve "maalesef bu darbe girişiminin yaşandığını ancak bu olayın ardından ortaya çıkan uygulamaların uluslararası hukuk kurallarıyla örtüşmediğini" ifade etti.
    Gabriel buna, binlerce kişinin gözaltına alınmasını, tasfiyeleri ve basına yönelik kısıtlamaları örnek gösterdi. Almanya Dışişleri Bakanı, Ankara'nın aralarında Alman şirketlerinin de bulunduğu bazı kişi ve kuruluşlara "terör" suçlamasında bulunmasını da eleştirdi.
    Gabriel'in açıklaması öncesinde Alman basınına Türkiye'nin, Alman emniyetine teröre destek verdiğini iddia ettiği kişi ve kuruluşların bulunduğu bir liste verdiği haberi yansımıştı. Türkiye'nin teröre destek verdikleri iddiasıyla suçladığı 68 maddelik kişi ve şirketler listesinde Almanya'nın önde gelen büyük şirketlerinden Daimler ve BASF'ın da bulunduğu yer almıştı.
    Almanya Dışişleri Bakanı, darbe girişiminin ardından Türkiye'de 22 Alman vatandaşının gözaltına alındığını ve halen 9 Alman vatandaşının hapiste olduğunu söyledi.
    Sigmar Gabriel basın açıklamasını, tutuklu gazeteci Deniz Yücel, çevirmen Meşale Tolu ve insan hakları aktivisti Peter Steudtner'in serbest bırakılması talebiyle bitirdi.
    © Deutsche Welle Türkçe
    MK,BK

    http://www.dw.com/tr/almanya-t%C3%BCrkiye-politikas%C4%B1n%C4%B1-de%C4%9Fi%C5%9Ftiriyor/a-39766512



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forumagir -- 20 Temmuz 2017; 22:35:23 >




  • forumagir F kullanıcısına yanıt
    ""Rejim saygin degil""

    Sen kimsin ya. Seni ne ilgilendirir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çavuşoğlu: Türkiye tehditlere karşılık verir
    Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Almanya'nın Türkiye'yi ekonomik olarak tehdit ettiğini söyleyerek Türkiye'nin karşılık vereceğini belirtti.

    Büyükada'da gözaltına alınan 10 İnsan Hakları aktivistinden 6'sı tutuklandı


    Türkiye'de biri Alman vatandaşı altı insan hakları aktivistinin Büyükada'da gözaltına alınıp tutuklanması sonrasında Almanya ile Türkiye arasındaki kriz tırmanıyor.
    Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'in Türkiye ile ilişkilerde gösterilen sabrın sonuna gelindiğini belirterek Türkiye'ye yönelik seyahat uyarısının sertleştirilmesi ve kredi garantilerinin ve AB mali yardımlarının gözden geçirilmesi gibi önlemler açıklamasının ardından Türk tarafından da art arda açıklamalar geliyor.
    Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Anadolu Ajansı'nda yer alan ifadelerinde "Bize bu yönde yapılan tehditleri de aynı devlet ciddiyetiyle değerlendirir ve bunun karşılığını da elbette veririz" şeklinde konuştu. Çavuşoğlu, Alman mevkidaşı Gabriel'in Türkiye hakkındaki açıklamalarıyla ilgili "Türk milletinin hiçbir tehdit ve şantaj karşısında boyun eğmediğini en iyi Almanya bilir" dedi.
    "Seçim öncesi popülist tavır"
    Çavuşoğlu "Mevkidaşım Gabriel ile martta Berlin'de görüştüm. Türkiye'ye ekonomik tehditte bunulmanın yanlış olduğunu söylemişti. Türkiye'ye yönelik böyle tehditleri ciddi bir devlete yakıştıramıyoruz" dedi. Çavuşoğlu, Almanya tarafının açıklamalarını seçimler öncesinde "popülist" bir tavır olarak değerlendirdi.
    Çavuşoğlu ayrıca "Mevkidaşım Gabriel'in yaptığı açıklamalar Türkiye ve Almanya arasında dostluk ve işbirliğine uymuyor ve çifte standartları içeriyor" şeklinde konuştu. Çavuşoğlu ayrıca Almanya'yı 'terör örgütlerinin faaliyetlerine izin vermek' ile eleştirdi.
    Çavuşoğlu, AB'den gelen açıklama ile ilgili olarak da "AB henüz 18 Mart anlaşmasının yükümlülüklerini yerine getirmemişken AB'nin fon durdurmakla tehdidi ciddiyetle bağdaşmıyor. AB sözünü tutmalı" ifadelerini kullandı.
    Alman hükümeti endişeli
    Alman hükümet sözcüsü Steffen Seibert de çarşamba günü yaptığı basın toplantısında "Son gelişmeler ışığında Türkiye'ye yönelik AB'nin mali yardımlarının gözden geçirilmesinin önemli olduğunu düşünüyoruz" demişti. Tutuklama sonrası Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel de tatilini yarıda keserek Berlin'e geri dönmüştü.

    http://www.dw.com/tr/%C3%A7avu%C5%9Fo%C4%9Flu-t%C3%BCrkiye-tehditlere-kar%C5%9F%C4%B1l%C4%B1k-verir/a-39777802




  • Türkiye Sağlam deliller sunamaz ise çok büyük problem öle karşı karşıya. Eğer Ajanlık var ise delillerin acil kamuoyuna ve basına açıklanması gerekiyor. Gizli Tanık nedir be.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gençler
    Yaşınız ilerledikçe bu dünyada aslında kimseye kefil olunmayacağını anlayacaksınız.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen git ypg teröristlerini besle sonra Türkiyede yetersiz delil varmış ohal kaldırılsınmış. Amerikadan ses geliyosa doğru yoldayız

    Yav he he



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flowerhorn -- 20 Temmuz 2017; 23:53:27 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: umix353


    quote:

    Orijinalden alıntı: 0z0z

    quote:

    Orijinalden alıntı: umix353

    Bu insan hakları zart zurt altında bölücülük faalietleri yürütüyor bazıları. Valla isimleri çok iyi bilmiyorum ama bunlar bana çok masum gelmiyor..

    Bu ülkedeki yabancı menşeli politikalar:
    1- sağcılık ve ılımlı islamiyet politikaları amerika tarafından,
    2- insan hakları demokrasi vs politikaları avrupa tarafından,
    3- solculuk marksizm leninizm ve ayrılıkçı politikalar rusya tarafından,
    Bizzat manipule edilmekte ve dizayn edilmektedir.

    Küresel dünyada bunlardan etkilenecek insanlar tabiki, dediğin kısımlara katılmamak elde değil. Ama bu insan hakları falan az buçuk bilgim var sırf bölücüleri korumak için yasa çıkartma dertlerinde.



    Amaç
    Türkiye Cumhuriyetinin zarar görmesi ise
    Hepsi aynı amaca hizmet ediyor derim.
    Sonuçta ortak çıkarları var.
    O nedenle siyasetler boştur diyorum.
    Batıdan akıl alıp kurtulan bir millet veya ülke var mıdır?
    Atatürk ellerinden öperim büyük adamsın birgün umarım herkes anlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0z0z -- 20 Temmuz 2017; 23:54:36 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bunların çoğunluğu Abd ajanlığı yapmıyorsa bende bir şey bilmiyorum.. Abd bu kadar çok önemsiyorsa alsın ülkesine postalayın bunları Abdye
  • quote:

    Orijinalden alıntı: umix353

    Bunların çoğunluğu Abd ajanlığı yapmıyorsa bende bir şey bilmiyorum.. Abd bu kadar çok önemsiyorsa alsın ülkesine postalayın bunları Abdye

    Abd de bunu istiyo zaten

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Büyükada'da gözaltına alınan 10 İnsan Hakları aktivistinden 6'sı tutuklandı

    https://store.donanimhaber.com/ab/e3/1d/abe31d5a367508d243399e08f429de50.jpg?2017_7_20_23_00

    ada da yakalanan " aktivistler "



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miklo* -- 21 Temmuz 2017; 0:5:27 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fizisyen

    ""Rejim saygin degil""

    Sen kimsin ya. Seni ne ilgilendirir.

    kim biliyor musun, hükümeti liberal ve ılımlı islam projesiyle "gömlek değiştirtip" başa getiren ve destek verenler bunların kendileri. sonradan çıkarlar çatıştı, Erdoğan güçlendi, sazı eline aldı. ılımlı islam iflas etti vs vs.

    Allah'ın belası Batılılar 10 yılda bir doktrin değiştiriyorlar ve eski maşalarını düşman ediyorlar. bin ladin, saddam ve daha bir çok ortadoğu lideri nasıl bir ara maşayken düşman ilan edildilerse, başımızdakinin de sonu öyle olacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: felsefesever


    quote:

    Orijinalden alıntı: fizisyen

    ""Rejim saygin degil""

    Sen kimsin ya. Seni ne ilgilendirir.

    kim biliyor musun, hükümeti liberal ve ılımlı islam projesiyle "gömlek değiştirtip" başa getiren ve destek verenler bunların kendileri. sonradan çıkarlar çatıştı, Erdoğan güçlendi, sazı eline aldı. ılımlı islam iflas etti vs vs.

    Allah'ın belası Batılılar 10 yılda bir doktrin değiştiriyorlar ve eski maşalarını düşman ediyorlar. bin ladin, saddam ve daha bir çok ortadoğu lideri nasıl bir ara maşayken düşman ilan edildilerse, başımızdakinin de sonu öyle olacak.

    Güzel tespit
    Recep Tayyip Erdoğan ın batıyla son zamanlarda neden bu kadar çatışma içine girdiğine dair.
    Milliyetçi kesimden umar yapıyor ama kendisi milliyetçi değil söylemleri var "bizler milliyetçiliği ayaklar altına aldık" diye.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0z0z -- 21 Temmuz 2017; 0:08:53 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.