< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neytullah1 -- 24 Ağustos 2018; 4:53:56 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neytullah1 -- 24 Ağustos 2018; 4:53:56 > |
M.Ö 650 yıllarında yani yaklaşık 2000 yıl önce Milet(Aydın) civarında yaşamış olan Anaksimandros bile depremlerin ilahi bir güçle alakası olmadığını ve buna doğal bir açıklama getirirken, 21yy da insanlar depremlerin ilahi güç tarafından yapıldığını sanıyor. Anaksimandros kendi memleketinin aradan 2000 yıl geçmesine rağmen böyle şeylere inanıldığını görse vallahi fıttırırdı.
|
Bak dostum ben inançlı bir insanım.
Deprem, "yer kabuğunda beklenmedik bir anda ortaya çıkan enerji sonucunda meydana gelen sismik dalgalanmalar ve bu dalgaların yeryüzünü sarsması olayı" Sana gösterdiğim tepkiyi depremi bu şekilde tarif eden birine de gösterirdim. Senin zihniyetin 1580 yıllarında "astronomi ilminin sırlarına vâkıf olarak istikbali öğrenmeye çalışmanın devlete uğursuzluk getireceği" gerekçesiyle, III. Murad'a, Takıyyüddin'in inşa ettirdiği Rasadhânenin yıkılmasına sebep olmuştur. Bu gelişme sayesinde dünyanın ilk gözlem evi kapatılmış, türklerin ve müslümanların bilim-teknik tarihinden silinmesine sebep olmuştur! Bravo. Ayrıca yaradılış ayeti ile konunun bir alakası yok. Benim inandığım Allahın çalışma sistemi senin anladığın şekilde değil! Artık müslümanlarda ki bilim-teknik kompleksini çözemiyorum. Ya sizlerde birşeyler başarın ya da başarmış olana ortak olun. |
Hırsızlık, rüşvet, adam kayırma bu kadar çoğalmışken normal...
|
Evet arkadaş fay hatlarını ve depremleri tek cümle ile açıklamayı başarmış. Nobel goes to Taparcasına
![]() |
Hmm.. Demek bu yüzden oluyor depremler.
|
İroni yapıyorsun yapmasına ama bu dediğini ciddi ciddi savunan bir kitle var
|
ümmet tankları durdu.Fay hatlarını da durdurmasını elbette bilir:D
|
Oo Anaksimandros demişse kesin doğrudur.
Yahu bir yaprak bile Allah'ın izni olmadan yere düşmüyor. Şüphesiz her şeyden haberi olan bir Allah var. Nasıl depremler ilahi güç tarafından yapılmaz? Bende sizin aklınıza şaşıyorum. Gaybın anahtarları O'nun yanındadır. Onları ancak O bilir. Karada ve denizde ne varsa yine O bilir. Bir yaprak düşmez ve yerin karanlıklarına bir tane gitmez ki O bilmesin. Yaş ve kuru hiçbir şey yoktur ki, o herşeyi açıklayan kitapta bulunmasın. En'am suresi 59. Ayet |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scuti -- 9 Şubat 2018; 13:39:9 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 9 Şubat 2018; 17:12:2 > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |