Şimdi Ara

Buyuk CC nedir kullanirken nelere dikkat gerekir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ustadlar... ozellikle işe kucukten baslayip buyuge adim adim gelerek deneyim sahibi olanlar. Buyuk cc motosiklet ne demek. Nerde baslar. Kucuk cc de fark edilmeyen hissedilmeyen ama buyuk cc gecince problem olan seyler varmi. Bu motorlari kullanirken cinslerine gore nelere dikkat etmek gerekir. Mesela racingle seyrek yada yogun trafikte giderken yada touringle sehir ici disi yollarda arazide giderken falan. Biraz ucu genis ama niyetim ben gibi artik kucuk cc yetmeyen suruculere ne tavsiyelerde bulunabilirsiniz Allah rizasi icin kisaca.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Gaz tepkileri anidir küçük ccde sadece hızlanırsınız yüksek cc de tekere gelir ve sizin hiç ummadığınız kadar hızlı olur parmak şıklatmanız kadar hızlıdır debriyaj gaz kontrolünüz iyi değilse ve viraj ve frenden anlamıyorsanız ölebilirsiniz yakıtı bakım maliyetleri parça fiyatları vergileri kat kat artıyor denebilir. Lafın gelişi değil en az kafadan 2-3 kat. Ss makina da doğru oturuş pozisyonuna sahip değilseniz yıllar sonra sağlık sorunları çıkabilir touring makinalar ağır olur ayağınız yere sağlam bassın debriyaj gaz fren viraj konularını halletmeden bu makinaları almanızı tavsiye etmem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Büyük cc algısı kişiye göre değişir. Bana göre 250cc üzeri büyük makinadır. Cihan beyin dediği gibi gaz tepkileri farklıdır. Ani gazlamalarda tekere gelebilir. Arka teker tutuşu kaybedip kaymaya başlayabilir, kontrolü kaybedip düşebilirsin. insanı tahrik eder küçük cc'de çok gelen hızlar büyük cc'de yetmez olur. Tecrüben az ise bu tahriklere kapılıp baş edemeyeceğin hızlara çıkabilirsin. Bu hızla bir viraja girip çıkamayabilirsin.



    Racing, touring sadece tercih meselesidir. Birbirlerine avantaj ve dezavantajları anlatmak uzun sürer ama dikkat etmen gereken şeyler genelde her motosiklette aynıdır.



    Son olarak tavsiyem 250lik bir makinayla en az 20.000 km Yol ve trafik tecrüben olmadan daha büyük cclere bulaşma. Koruma ekipmanların da eksiksiz ve kaliteli olsun. Extra olarak iyi bir kurum ya da eğitmenden ders alabilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihan ve maverik bilgiler tecrubeler icin gercekten cok tesekkur ederim. 10bin km oldu. Hala yeni sayilirim. Iki kisi 10 beygirle uzun yol cekilmeyince kabaca en az 20 25 beygirlik bir makina bana uyar fazla gelmez diye hesapliyorum. Esasen istegim 600e atlayip kokten halletmek de iste herkes hata yaparsin diyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10.000 km motosiklet hakimiyetini ve trafiği öğrenmek için gayet ideal.
    Eğer kendinizi yeterli görüyorsanız bir deneyin.
    Hiç kullanmamış birine göre gaz tepkileri çok daha anidir,hata telafi etmez kayıp gider.
    Avantajları ister artçı ister yüklü olsun çekiş hep vardır,sollamalarda daha güvenlidir.
    Bu dediklerim 600cc+ için geçerli.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabii ki ölmemeye dikkat edilir. Şaka değil.

    Eğer racing ise hız yapmamaya yemin edin ciddiyim. Çünkü bmw nin şu s1000 ni kullanan var mı bilmiyorum, saniyeler içinde 100 km ne ki ? 200 km lere çıkıyor yada cbr 1000rr yada suzikinin 1000likleri yada 600cc makineler yani kullanmak yürek istemez akıl ister yürek ister ise kaza yaparsın bariyere çarpar şu bursada ölenler gibi parçalara ayrılırsın.

    Ha hız değil naked yüksek cc veya diğer tür yüksek cc belki saniyeler içinde çok yüksek hızlara çıkmıyor ama sonuçta en azından 200 görüyor ve buda tehlikeli.

    Ee kullanmayalım mı kullanın ama nerede hız yapacağınızı nerede yapmayacağınızı ve en önemlisi uzun yıllar+çok fazla km ile motor kullanmadıkça almayın yüksek cc ölüm getirir.

    Örneğin teyzemin oğlu 1 milyondan fazla km si var toplam ama 200 cc kullanıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.