Şimdi Ara

Büyük Alkol Boykotu [4 Temmuz - 4 Ağustos]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 4 Temmuz Büyük Alkol Boykotu kampanyası başlatıldı. 3 Temmuz 2018 ÖTV zammı ile akollü içkilerde ÖTV yüzde 15,5 artırılmıştı. Başlatılan alkol boykotu kampanyası ile “04 temmuz 2018 ile 04 ağustos 2018 arasında sabret ve tüketme!” paylaşımı yapıldı.



    Büyük Alkol Boykotu [4 Temmuz - 4 Ağustos]



    Maliye Bakanlığı dün üretici fiyat endeksindeki son altı aylık değişimin ortalamasına paralel olarak belirlenen özel tüketim vergisi (ÖTV) artışı kapsamında alkollü içeceklerin ÖTV artışını yüzde 15,5 olarak belirlemişti.

    Bakanlık, alkollü içeceklerin özel tüketim vergisini en son Şubat 2018’de yüzde 7,1 artırmıştı.

    quote:

    Arkadaşlarımız arasında başlattığımız boykottur. #pınarürünleriboykot kampanyasının başarısı da ortada.

    3 temmuz 2018 ötv zammı ile açıkça ortaya konmuştur ki, bu ülkenin bütçesi adaletli vergi sisteminden değil; benzin, alkol ve tütün ürünleri üzerinden finanse ediliyor. benzin mecburen kullandığımız ve şu anda alternatif üretemeyeceğimiz bir kalem. ancak günlük yaşamda kullanılan ötv’li ürünler öyle değil.

    2017 bütçesinde, ötv’den gelen gelir %24’e ulaşmış. yani bu ülke bütçesinin 4’te 1’i; zamanında kdv yerine çıkarılacağı söylenen bu vergiye dayandırılmış durumda, ancak hem kdv hem ötv yürürlükte.

    alkol oranı %45 olan 70’lik rakıda aracı kârı dahil 28,50tl olan fiyat; ötv 67,10tl, kdv 17,20tl ile vergiler dahil 112,80tl olmuştur. yani ürün fiyatına göre vergi oranı %258’den %296’ya yükselmiştir! ve bu zam her 6 ayda bir artacaktır. biz dur diyene kadar!

    demek oluyor ki bu ülke çoğunlukla şu anda ezilen, hor görülen, terörist ilan edilen kesimden gelen gelirle finanse edilmektedir. meyve suyu, maden suyu gibi kalemlerdeki ötv, muhafazakar olmayan kesimden elde edilen vergi kalemlerine göre oldukça düşüktür ve etkilenmeyecekleri seviyededir. dolayısıyla kimsenin umrunda değiliz. yat ve pırlantada “özel” tüketim vergisi olmamasından bunu anlayabilirsiniz.

    ben kendi adıma bugünden itibaren başta alkol ve sigara olmak üzere ötv’ye dahil ürünleri mümkün mertebe kullanmayacağım. çünkü artık canıma yetti.



    haklı olarak, “onlar da bunu istiyor” endişesi var. tam tersi. bütçenin yüzde 25’ini oluşturan bir kalemin kesilmesini, hele ki böylesi bir dönemde kimse tolere edemez. inadına, yaşam tarzımızdan taviz vermeyeceğimizi bildikleri için tüm yükü sırtımıza yüklemiş durumdalar. dolayısıyla yüksek ötv’li bu ürünlerin tüketimine bir süreliğine ara veriyoruz. evde dahi üretsen 40 liraya üretilebilecek bir ürüne, fabrikasyon olmasına ve maliyetlerinin çok düşmesine rağmen 120 lira vermiyoruz.

    peki dayanamayanlar ne yapabilir?
    -viski, rakı, votka gibi yüksek alkollü ürünleri mümkün mertebe yurtdışına gittiğimizde ya da giden arkadaşlarımızdan tedarik ediyor, yapabiliyorsak evde üretiyoruz. her arkadaş gurubundan 1 kişi bunu yapsa masraflar paylaşılabilir.

    -bira gibi düşük alkollü ürünler için evde üretimi tercih ediyoruz.

    -ben kullanmıyorum ama sigara kullananlar yine yurtdışından karton alma ya da sarma kullanmaya başlıyor.

    4-5 aylık bir protesto süreci en azından bu konuyu bu sektörden ekmek yiyen insanlar, meyhaneler, birahaneler, tekeller, rakı-balık mekanları, oteller, turizmciler ve firmaların gündemine taşıyacak ve önlem almak zorunda bırakacaktır.

    ben bireysel olarak bu boykotu sürdürmekte kararlıyım. çünkü paramla beni terörist olarak gören kesimi beslemekten yoruldum.


    katılıp, katılmamak size kalmış.
    edit: boykot alkol özelinde açılmış olsa dahi ötv içeren kısılabilecek tüm ürünleri kapsamaktadır. alkol kullanmıyorsundur ancak meyve suyu kullanıyorsundur; o zaman meyve suyunu azalt, maden suyunu azalt, daha az benzin al daha çok yürü. sigarayı bir süre bırak. ekonomi dediğimiz şey sensin, senin harcamaların.




    Evet arkadaşlar büyük bir boykot kampanyasıdır. Çevrenizdeki insanlara bilgi veriniz. Halk olarak tepkimizi göstermemiz lazım. Eğer tutarsa devlet fiyat politikasında kesinlikle düzeltmeye gidecektir. 1 ay sabredin sesimiz duyulsun.







  • Yav he he indirime gideceklermiş meydanlarda içki tüketimini azalttık diye övünürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben içmiyordum zaten boykot edebilmek için bir kasa aldım onlar bitince katılırım size

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-9A969F988

    Bu mesaj silindi.
    Sanane

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim memlekette boykot kültürü yok malesef ben içki içmiyorum ama 20-25 li yaşlarda bir arkadaş grubu içerisinde birisi içki boykotu yapacam dese hemen 'yaaaa fakir misin' 120 tl ne ki 4 kişi giricez 30 tl verecez paran yoksa ben veririm ağlama' gibi saçma sapan cümleler döneceği için 1000 tl de olsa 10 kişi girip alırlar içkilerini içerler.
  • straptezlo S kullanıcısına yanıt
    Sanane

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-9A969F988

    Sanane
    Kes lan 2001’li git sütünü iç bu konular seni ilgilendirmez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • straptezlo S kullanıcısına yanıt
    Alkol içeceğime süt içerim daha faydalı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ciddi ciddi. 1 ay dayancaz... etki eder yada etmez... görücez.
  • Destekliyorum zaten daha yeni denizliden 5 lt şarap getirtmiştim gerçi 2 güne biter o ama ciddi bir kalabalık buna destek vermez ve konuya mesaj yazanlar gibi bir çoğunluk olursa malesef işe yaramaz.Umarım boykotu destekleyenler olur.
  • 1 ayı bırak 2 gün satılmasın bak noluyor. Ben de varım yetti lan bu ne be

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >










  • Sigara ve alkole ara verebilecek kadar irade sahibi olsam zaten içmem hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Efes şişe birayı 9.75 e aldım dün bu nedir...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OrQuN

    Efes şişe birayı 9.75 e aldım dün bu nedir...
    Amsterdam 12.50 mi 12.75 mi ne olmuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bira için bira Rakı viski içmek artık lüks oldu hele mekanlarda şişe açtırmak meyhaneye gitmek zengin işidir bizim çapımız yetmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EN KOMIGI ITHAL ALKOLE VERGI INDIRIMI GELIRKEN

    YERLI ALKOLA VERGI ZAMMI GELDI





  • Evde nasıl yapıcaz la. Bizimkiler haci.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.