Şimdi Ara

Buyrun 1 galeri elinde 7 adet 2020 SIFIR civic!!! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
380
Cevap
0
Favori
29.636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
162 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • O değil de şu Civic'ler neden her geçen sene biraz daha çirkinleşiyor. Cidden şu tasarıma para veren var mı? 2013 kasa hepsine bin basar bunların...

  • Şu forumdaki arkadaşların bu durumdan şikayet etmeye hakkı yok.


    İşinize gelince çoğunuza aynı şeyi yapacaksınız.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: merkep

    bayi dışında herkesin 0 satmasını yasaklayacaksın. o kadar

    İyi de o arabalar zaten 2.el statüsüne geçmiş oldu :).


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acaluka

    O değil de şu Civic'ler neden her geçen sene biraz daha çirkinleşiyor. Cidden şu tasarıma para veren var mı? 2013 kasa hepsine bin basar bunların...

    Zevk meselesi hocam. Ben tasarımı beğeniyorum, özellikle hb’i ama arabalar leş. Mayısta aracım pert olduğunda araba bakmaya başladım. Araba olmadığını bildiğim halde Honda’ya gittim ve gerçekten teneke diyenlere hak verdim. Şu araba gerçekten bırak 250’yi 150 bini bile hak etmiyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hükümet istese ''bayiden çikiş yapan her araç 2.eldir ve alinan fiyatin en az %15 altina satilmasi gerekmektedir gibi birsey yapsa galerici diye birsey kalmaz.Kökten çözüm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu galerici inşallah elinde ki bu civicleri satamazda batar inşallah. Başka da sözüm yok bunlara.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • amanhem kullanıcısına yanıt
    Bi gün şaaak diye ötv indirimi yapacaklar bak gör, o zaman görecem ben o galericileri hocam (:
  • iCrush kullanıcısına yanıt
    Mercedes de veriyor galerilere ve çok acayip iskontoyla.

    Ancak araç verdiği galerilere yıllardır uzun soluklu,gizlilik öğeleri olan,sizin gibi son kullanıcısını korumayı ihmal etmeden yaptığı anlaşma çerçevesinde satıyor.

    Komşumuz da bu galerilerden biri, bazı MB araçları %22ye yakın iskontoyla alıyorlar.Bu araç kıtlığından önce de böyleydi halen böyleymiş.

    Tabi bunun yanında satılması çok zor olan,uzun süre stok yatacak araçları da veriyorlar galerilere bu da işlerine geliyor,fabrikanın zorunlu alacaksın dediğini bunlarda stoktan azaltmak için galeriye verip işini görüyor bence gayet makul ticaret.

    Honda,doğuş gibileri ise kuralsız,nizami olmadan yapıyor bu da hem fiyatta hem bulunabilirlikte manipülasyona sebep oluyor.
  • fabrikasyon lpg oo iyiymiş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-894D9AB01 -- 20 Aralık 2020; 8:53:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Faizler böyle yükselmeye devam ederse galeriler de araç satamayacak gibi duruyor. Bu ülke insanının eline fırsat geçtiğinde yüzde kaçı galericilerin yaptığını yapmaz. Oranın yüksek olduğunu düşünüyorsanız ki bence yüzde 90'dan aşağı değil bu oran çok da kızmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coupant -- 20 Aralık 2020; 9:0:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • honda inallarda araç var gittim gördüm neden galeriden bakıcaksınızki hatta çoğu firmalara arabalar gelmiş skodada var kia da var pejo da var hondada var. galericinin elinde patlasın isterse ama bayilerde arabalar mevcut hatta talip olduk birine

  • almayın aldırmayın. bayiler, galerileri yönetiyor.


    bayi kasıtlı veriyor arabayı. fazlaya satılan parayı kırışıyorlar. dolar artınca araba fiyatları artacak halk tekrar arabalara saldıracak diye fiyatları indirmiyorlar bekliyorlar. almayın aldırmayın.


    bayilere sesleniyorum. sizin galerilere verdiğiniz arabaları almayacağım. dolar artsada almayacağım, faizler düşsede almayacağım, üretim bitsede almayacağım, uzaylılar dünyaya saldırsada almayacağım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabriyo -- 20 Aralık 2020; 10:6:57 >
  • Acıyanın mk. Gebersin aç gözlü köpekler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: coupant

    Faizler böyle yükselmeye devam ederse galeriler de araç satamayacak gibi duruyor. Bu ülke insanının eline fırsat geçtiğinde yüzde kaçı galericilerin yaptığını yapmaz. Oranın yüksek olduğunu düşünüyorsanız ki bence yüzde 90'dan aşağı değil bu oran çok da kızmayın.

    bayiler yapıyor. galeriler değil.


    bayi galeriye arabayı veriyor sonra kar parayı kırışıyorlar. ayrıca kimse bu bayilerin yaptığını yapmadı virüs var diye. maske kolonya bir süre arttı sonra normal fiyata indi. evlerde faiz indi fiyat arttı sonra normale indi. market fiyatlarıda arttı sonra normale indi. ama araba halen yüksek üretimde var. bu bayiler işin ...liğini bulmuşlar devam ettiriyorlar. kasıtlı yüksek tutmaya zorluyorlar piyasayı. yani bayiye arabanın parayı veriyorsun kapora. ilk sıradasın diyor. sonra araba galmeyecek diyor. parayı geri alıyorsun. bir bakıyorum sarı sitede 4-5 ilan açılmış o hafta. hani gelmeyecekti? biniciye kasıtlı vermiyor. bazı yok dediği arabadan 2020 model 350 adet ilan var ve 2 aydır bekliyor bu ilanların çoğu, yinede biniciye araba yok diyor bayi. yani suç bayilerin. galerileri kullanarak piyasayı manipüle ediyorlar. araç satılınca bayiler galerilerden komisyonunu istiyor.


    devlet bayilerin muhasebesini denetlesin. tüm pislik ortaya çıkar. bayi personelinin ve 2. 3. dereceden akrabalarının banka hesaplarını incelesin. tomarla vergi kaçırılmayı görür.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: EnergyHill

    Hükümet istese ''bayiden çikiş yapan her araç 2.eldir ve alinan fiyatin en az %15 altina satilmasi gerekmektedir gibi birsey yapsa galerici diye birsey kalmaz.Kökten çözüm.

    galerici yanına bi cam filmi dükkanı, bi kaskocu, bi seramik kaplamacı falan koyar. her araba alana bunları dayatır senden o parayı alır. bayilerle galerilerle devlet uğraşmaya başladımı 5 sene sürer yeni kanunlar çıkaracak bayi galeri yine bunuda atlatacak sonra yeni kanun vs....


    devlet vurdumu kesip atmalı. 50 kere telefona mesaj kanunu çıkardı halen telefona mesaj geliyor. 50 kere iptal ediyorum halen koçtaştan 4 5 kere mesaj geldi yine iptal ettim. bi yolunu buluyorlar ya iade ederken ya indirim verecem diye senden kayıt adı altında imzanı alıyor mesajı gönderiyor. dagi den alışveriş yapamadım bana kayıt dedi tamam dedim sonra telefon istedi ev telefonu verdim. tutmuş mesaj gönderecem bana o mesajı söylemeniz gerekiyor dedi. ben dedim yahu ben alışverişe geldim dersaneye değil. al parayı ver malı dedim.


    o yüzden yurtdışından araç getirme serbest olmalı.

  • Ahlaksız, şerefsiz, namussuzlar! Emlakçılar 1 Galericiler 2...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: iGroN

    Ben konuyu anlamadım, ne var ki bunda?


    Yıllardır zaten filo şirketleri bu şekilde toplu araç çekiyor.

    senaryolar şunlar:


    1- bayi, gelen 100,000 liralık arabayı galeriye satıyor. galeri 110,000 liraya sana satıyor. bayi galeriden 5,000 lira komisyon alıyor. yani 10,000 lira fazladan satılan parayı kırışıyorlar.


    2- bayi arabayı 105,000 liraya sattı aslında bunun ötv sini 100,000 liradan ödüyor. halbuki fazladan aldığı 5,000 liranında ötv sini ödemesini gerekir. bunu ödemiyor. galeride 110a sattım göstermiyor. hatta zarar ettim diyor. yada galericilikte kara para aklama zaten bilinen birşey. galerici aldım çok yüksek kar ettim der. istiyorsan bunuda anlatırım nasıl olduğunu. yani galerici işin geri kalan muhasebe kısmını hallediyor.


    3- ayrıca araba mesela 80,000 tl bayi 20b tl kar etti. gelir vergisi %25, 5b tl gelir vergisi ödemeli. ama galeriden 5b tl daha geldi, kar 25b tl aslında, 25,000tl gelir vergiside 6250tl. 1250tl de gelir vergisinden kaçırdı bayi.


    4- biniciye, bayi araba yok diyor, biniciyi gidip galeriden almaya zorluyor. çünkü galeriden alırsan, bayiye komisyon para gelecek.


    5- bayi personeli, galeriden rüşveti/komisyonu/avantayı alıyor. galeri bütün gelen arabaları stokluyor. binici bakıyor bayide araba yok gidiyor galeriye. galerici tabi 100 liralık arabayı sana 110a satıyor. 5 kendi karı, 5 de bayi personeline verdiği rüşveti senden alıyor.


    6- bayiye gidiyorsun araba var. ama en az satılan model, yada araba var ama tutulan renk değil, tutulan renk galeride, eğer arabanın dolusu tutuluyorsa dolusunu galeriye veriyor yüksek satsın diye, boşu tutuluyorsa boşunu galeriye veriyor yüksek satsın diye. biniciye ise bayide araba var gel bak diyor gidiyorsun en abidik gubidik renk yada en tutulmayan donanımda olanı, yada aşırı pahalı olan modeli bayide var.


    7- bayi arabayı veririm diyor, ama bizden kasko yapacan 3 yıllık, bizden cam filmi çektireceksin, bizden seramik kaplama yaptıracaksın, bizim sana gösterdiğimiz bankadan kredi kullanacaksın diye saçma sapan şartlar sunuyor. yani 100 liralık arabada senden 5 lira daha koparıyor öyle satıyor. buda ticari zorbalık. bir filim çekiyorlar seramik kaplıyorlar maymun gibi, ama yaptırmazsan arabayı satmıyor. kasko dışarıda 3 lira, sana 4 liraya yapıyor mecbursun sana satmaz arabayı, peşin paran var, yok 30 lirasını kredi çekecen x bankasından, seneye 40 lira ödeyecen, halbuki başka banka 36 liraya veriyor krediyi, ama bayi seni zorluyor bu bankadan olacak diye, neden çünkü o banka bayiye 2 lira komisyon veriyor. yani zorbalık bu ama bunun adına da herkes alıp satmasın diye yapıyoruz diyor yersen. iyide ben daha önce sizin markanızdan arabaya bindim size servise getirdim yani ben bu markanın binicisiyim. ama bana araba yok, doktora avukata var. neymiş alınıp satılmasınmış. maşşallah ne zekiler bayiler öyle çözüm bulmuşki sarı site ye bakınca anlaşılıyor alınıp satılmasını engellemek için mi, desteklemek için mi bayilerin böyle yaptığı.. tam tersine alınıp satılmasını tezgahlayan bayiler anlayacağın. umarım anlaşılmıştır. varsa merak ettiğin yer sor onuda cevaplayim. ticari ders gibi oldu biraz :))




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabriyo -- 20 Aralık 2020; 10:59:27 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Division Bell

    Vatandaşa yok çekip galericilere el altindan satiş yapan bayiilerin;

    Satis danismanlari
    Satis mudurleri

    Distrubutor firma mufettisleri tarafindan tek tek tespit edilip meslekten men edilmelidir. Ayrica bayii ye ihtar cekilip sozkonusu eylemin tekrarinda bayiilik iptaline varan yaptirimlarin uygulanacagi tebliğ edilmelidir.

    Alıntıları Göster

    Güzel demişsin de Türkiye burası


    Teknosa çalışanı spotçuya elektronik satar,


    Yetkili Bayi çalışanları galerilere toplu araç satar


    Tipik yolunu bulan şark kurnazı tipler bitmez bitmiyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hakanlevent kullanıcısına yanıt

    üstad fiyatlar nasıl peki? benzinli mi vardı ? LPG limi?

    kaça bırakıyorlar ? yoksa liste fiyatı neyse o fiyata mı veriyorlar ?

  • Dovahkiin kullanıcısına yanıt

    Piyasa falan şişirilmedi.

    ekonomi battı euro dolar yükseldi.

    Araç az üretiliyor ne bekliyorsun ? Bir de üstüne vergiler çok fazla şuan piyasa şartlarına göre fiyatlar normal olarak değerlendirilir..

  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.