Şimdi Ara

Bütün kusur arkadan vurduğum için benim mi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
126
Cevap
0
Favori
9.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • m_kucukaksoy kullanıcısına yanıt
    Yargı zaten bu tip çetrefilli davalar uzamasın diye 50 50 veriyor amaç bu. Öbür türlü dava dosyasına yok rapor eklemesi, yok görgü tanığı eklemesi uzuyor da uzuyor. 50 50 nin avantajı sadece zorunlu mali sorumluluk sigortaları işletilerek hasarlar onarılıyor ve hesapta yargıyı rahatlatıyorlar. Birçok emsali var. Örneğin sürücü hatalı şerit değiştirmiş, kusur oranı 100 de 100. Fakat kendi aralarında tuttukları maddi hasarlı kaza tutanağı sonuç dosyasında 50 50 bağlanmış. İtiraz etsen ne fayda. Kararı veren Ankara'da ki komite bırak Şehir ulaştırma kameralarına bakmayı google maps den kazanın vuku bulduğu lokasyona bile bakmıyor. Böyle bir kara düzen var.
  • Geçmiş olsun hocam. Bende öyle bir sığır yüzünden kaza yaptım. Şansıma karşı şeritten araba gelmiyordu sola kırdım sadece sığırın sol arka tamponunu sıyırdım avuç içi boyanacak iş çıktı. Hiç uğraşmadık tutanağı tuttuk yola devam ettik. Trafik sigortanızın limiti yüksektir umarım. Geçmiş olsun.
  • Storm Raider kullanıcısına yanıt
    Hocam normalde park eden arabaya vurmaktan dolayı da siz suçlu olmalıydınız ama park eden araç kurallara uyarak park etmediği için o da kusurlu bulunabilir. Polislik bir durum gerçekten.
  • jademugla kullanıcısına yanıt
    iyimiş her arkadan vuran bunu yapsın cebinde para çıkmasın arkadaş sizin tavsiyenizi dinlesin hemen dava açsın sonucu görelim az okusanız kusur oranına göre ödeme yapıldığını bilirsiniz o onu ödüyor o bunu ödüyor cebinizden para çıkmıyor değil Bütün kusur arkadan vurduğum için benim mi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_kucukaksoy -- 22 Ağustos 2020; 20:35:59 >
  • Eğer uygunsuz parkı kanıtlayabilirseniz bir ihtimal. Yoksa arkadan çarpma hususunda kurallar çok net
  • Geçmiş olsun hocam yolun açısı önemli eğer yolda viraj varsa mutlaka tutanakta vurgulayın geç gördüğünüzü belirtin. Ancak yol öncesi de fotodaki gibi dümdüz ise muhtemelen her iki tarafta kusurlu bulunur bir arkadaşında belirttiği gibi karşılıklı sigortalar öder priminiz artar
  • MrT4ngo kullanıcısına yanıt
    Araba sürerken önüne bak. Takip mesafesi bırakmayıp vuranı bir nebze anlarım da. Duran arabaya vurmuşsun.
  • Evet suç senin. Araç arıza da yapabilir. Öylece dörtlüleri yakıp durabilirdi de. Öndeki yolu okuman lazım. Bu işlerde refleksten çok dikkatlilik daha önemli.
  • Hayda ayni olayi yasadim son anda guc bela kurtardim cok gecmis olsun bütün suc o yolun ortasinda duran insan musvettesinin
  • Takip mesafesinin önemi. Adamın önüne bir şey çıkıp kontrollü yavaşlayıp durmuş olabilir, fenalık geçirip arabayı durdurmak zorunda kalabilir, araç arıza yapmış olabilir (arka tarafa reflektör koyamadan araç durmak zorundadır gibi) vs. tabi bunlar kanıtlanması gereken şeyler.

    Takip mesafesi ve hız kurallarına uysaydınız çarpmazdınız. Dikkatli olun, canınıza geleceğinize malınıza gelsin.
  • çoğunluk konu sahibini suçlu bulmuş da; yerleşim yerinden uzakta, sıfır aydınlatmalı tek şerit yolda, viraj yada rampa sonu/başı olan kör noktada takip mesafesinden kasıt nedir? (aracın durduğunu varsayarak)
    ben de doğuda görev yaparken reflektör, dönen ışık vb. hiçbir hareket veya araç belirtisi olmayan traktör römorkunu son anda fark etmiştim dümdüz yolda.
  • öncelikle geçmiş olsun fakat araç kullanırken dikkatinize yola vermezseniz başınıza daha kötü şeylerde gelebilir fakat arkadan vuran maalesef suçlu
  • Bende puntoyla benzer kaza yaptim. Kopru uzerinde trafik durmus, koprunun uzerine ciktim duramadim ondeki hondaya arkadan girdim. Hic sesimi cikartmadan adamdan ozurumu dileyip tutamagi tuttum. Adam asagiya inip trafik duruyor diye el isaretimi yapsaydi yada reflektor mu koysaydi?
    Onunuze baksaydiniz bu kaza olmazdi. Baska sebeblerden dolayi o araba orada duruyor olabilirdi yada gercekten seyir halindeydi siz yola odaklanmadiginiz icin fark edemediniz. Orada yaya v.s. de olabilirdi.
    Araba surerken en onemli isiniz arabayi surmektir.
  • D100,otoban hic farketmiyor.Arıza yapan ya sag seritte ya emniyet seridinde ama ne onde ne arkada bir tane reflektor yok.Ehliyet alırken one arkaya su kadar mesafe ile reflektor koymak zorundasın diye anlatılıyor.ZORUNLU Yani...

    Peki Vatandas Sag seride cekmis kaputu kaldırmıs ne onde ne arkada reflektor var.Burada bu vatandasın hic kusuru olmuyor mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jacktron

    Hocam normalde park eden arabaya vurmaktan dolayı da siz suçlu olmalıydınız ama park eden araç kurallara uyarak park etmediği için o da kusurlu bulunabilir. Polislik bir durum gerçekten.
    Ben olayın tarafı değilim hocam alıntıyı yanlış almışsınız.

    Normalde park eden arabaya çarparsan kusur sende olur ama bu park edilebilen ara sokaklarda sağa sola uygun bıraktığın araçlar için , park edilmez yerlere en sağa vs koyarsan gene kusurlu olursun, farkı park eden sürücüye yasak yere parktan para cezası kesilir.

    Eğer yola sağ veya sol şeride dümdüz koyarsan arabanı bu sefer iiler değişir. Park eden sürücüye asli/tali kusur yazılır. Park eden sürücü hakkında ayrıca Tck 179 dan kamu davası açılır. Asliye ceza mahkemesinde yargılanır. Yani bu durumda çarpan şahsın kusursuz/tali kusurlu olma şansı var. Olaya göre (Sabah ise sürücüyede kusur yazılır göre göre vurmuş gibi olur. Gece ise kısa far görüş 25mt kaza kaçınılmaz ise eksper bunuda dikkate alacaktır.)

    Her somut olayda kusur değişebilir. Ben trafik eksperi değilim. Yaptıkları işin tekniğini net olarak bilmiyorum. Uygulama hakkında daha önce karşılaştığım dosyalar olaylar aracılığı ile tahmin edebilirim.

    Edit: İmla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Storm Raider -- 22 Ağustos 2020; 22:8:50 >




  • MrT4ngo kullanıcısına yanıt
    Yolun ortasında park eden öküz, bence de suçun yarısı onun sayılmalı hatta daha fazlası. Çok çektim ben o öküzlerden, Hatay komple onlardan ve ben üç sene yaşadım. Adam iki sıra park edilmiş yola üçüncü sıraya aracını bırakıp markete gidebiliyor ve bunu gelişmişlik göstergesi olarak sunuyor, burası Adana gibi değil biz anlayışlı insanlarız diye yutturmaya çalışırlar.

    Ben hiç o kadar geniş mezhep olamadım. Markete gireceksem iki şerit yol varsa sokak arasına girerim.

    Ama kardeşim "dalgınlıkla son anda fark ettim " ne demek, ben yola bakmıyordum demek. Ben buna kızıyorum.
  • Dünya yüzeyinde neredeyse her şeye el atılıp düzeltilmeye çalışıldı da şu trafikte "arkadan çarpan suçludur"kuralına kimse el atmadı bir türlü...Sanki bir nevi dokunulmazlığı var...
  • Araç sahibi fenalaşıp durmuşda olabilir ,dediğiniz gibi canı sıkılmuş durmuşta olabilir önemli olan sizin dümdüz yolda önünüzde durmakta olan aracı görmemeniz çarpmanız.Bu araç değil çocukta olabilridi ,her duran şeye çarpacakmsınız ?

    Besbelliki ya gözünüz yolda değildi,yada kafanız dalgındı.

    İster kusra bkayın ister bakmayın .duran araca vurduysanız siz %100 suçlusunuz.
  • Güzelim Punto ne hale gelmiş
  • O araç arıza yapmış olabilir. Tekeri patlamış olabilir. Yakıtı bitmiş olabilir. Hiçbir şekilde size arabaya çarpma hakkı tanımıyor. Tamamen hatalısınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shkoksal -- 23 Ağustos 2020; 18:48:1 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.