Şimdi Ara

Bütçeye Göre Cihaz Tavsiyeleri [MART 2022] (188. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.608
Cevap
75
Favori
267.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
47 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 186187188189190
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • x_ir kullanıcısına yanıt
    Hocam iki cihaz da Samsung'un geçen yılki amiral gemisi. S20 FE 2K ekran yerine 1080p ekran ile geliyor. İki cihaz da Exynos 990 çipser ile geliyor. S20FE pil kapasitesi bakımından ve düşük ekran çözünürlüğü sayesinde de pil konusunda bir tık daha iyi S20'den. Tabi çipsetten dolayı yine bir Qualcomm çipsetli cihazların yanına yaklaşılmıyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Maksimum 3500 bütçem var.
    Poco X3 mü?
    Samsung a51 mi?
    Başka model mi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • High Sierra kullanıcısına yanıt

    Hocam 2500 için max diyebiliriz. 2000 - 2500 min ve max aralığında 2 seçenek belirtirseniz çok sevinirim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lincoln Burrows. kullanıcısına yanıt
    Hocam bana sorarsanız A51'i es geçin.

    Redmi Note 9 Pro resmi garantili fiyatları oldukça arttı stoklar bitmeye yaklaştığı için.

    Performans arıyorsanız pil süresi telafi edilebilir diyorsanız Poco X3 Pro daha mantıklı. Ama uzun pil süreleri görmek istiyorsanız A52 olsun Redmi Note 10 Pro olsun Poco X3 NFC olsun Snapdragon 720G 732G ile gelen cihazlara yönelin.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • maTeryaL. M kullanıcısına yanıt
    Hocam Poco M3 hem pil konusunda üstün bir model hem de günlük kullanıma uygun olacaktır 128HB versiyonu var.

    Redmi Note 9 (128GB)'ın resmi garantili versiyonu 2800lere kadar çıkmış. Değinmiyorum fazla üstüne bu sebeple.

    Bir de Oppo A73 (128GB) var. Pil konusunda M3 kadar üstün değil.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bütçemi 3.5k ya çıkardım. Sizce 3.5k ya alınabilecek en iyi telefon nedir. Mi 10t ve poco f2 pro arasında kaldım. sarı siteden alacağım sizce mantıklı mı? @High Sierra

  • Selamlar amatör fotoğrafçılık yapmak istiyorum. Ya kompakt / kompakt olmayan büyük gövdeli 2. el foto. makinesi alacağım yada telefon ile yapacağım.


    • Önceliğim kamera performansı (çok bi megapixel beklemiyorum zaten lens ve sensör kalitesi benim için önemli olan)(gece çekimi üzmesin)


    • pil ömrü / ekran kalitesi = ekran kısmında şunu diyeyim, kardeşimde redmi note 9s var, renkleri fena değil ama ips'in solukluğu gözüme çarpıyor, oled veya amoled ekran olması tercihimdir. pil




    Bunları çok yapmam:


    • telefonda çok oyun oynamam(hatta en son ne zaman oyun oynadığımı hatırlamıyorum diyeyim)


    • sosyal medya vs neredeyse hiç kullanmam


    • çift sim de kullanmıyorum


    Şuan samsung galaxy s7 kullanıyorum ve arada telefonum sim takılı telefon çekiyor olsa bile arayanlar ulaşamıyor smslerim gitmiyor (aç kapa yapınca düzeliyor), zaten telefonun şebeke bağlantısıda çok zayıf geliyor bana nedense. Pili az gidiyor hatta pil sağlığı %65 falan. Pili de değiştirip ekstra bir masraf yapmak istemiyorum.


    MAX BÜTÇE 5.000


    Eğer 3.5-4k civarında , kamera-pil-ekran üçlüsünün performansı 5k fiyata sahip olan telefon ile çok yakınsa ,5k ye bile çıkmaya gerek yok. Kalan paraya (ortalama 1-1.5k paraya) güzel dslr lar alınabilir 2. el tarafında.


    Eğer değer diyorsanız İphone 11 de seçeneklerim arasında. Hiç ios kullanmadığım için merak ediyorum. Ama android telefona şuan o kadar veremem. Teşekkürler :)

  • kaand12@ kullanıcısına yanıt
    Hocam şunu belirtmek istiyorum öncelikle oldukça detaylı belirtmişsiniz teşekkür ederim.

    Kamera konusunda bu telefonların sensör boyutu belli, ancak diyafram açıklığını küçülterek karanlık düşük ışık ile fotoğraf çekimlerini iyileştirmekle kalıyor üreticiler.

    Ekran konusunda IPS ekran dediğiniz gibi Amoled kadar canlı vermiyor renkleri, zaten IPS ekran beyazlar konusunda bir tık üstün. AMOLED ekranlar eskisi kadar olmasa da IPS ekranlar kadar berrak beyaz veremez, sarımtrak kalır biraz. Kendi S7'nizin ekranı uzun süre kullanımdan dolayı olduğundan da çok sararmıştır zaten. Alın onu ve kardeşinizin 9S'i ile yan yana getirin farkı göreceksiniz. Tabi bu bahsettiğim sararma 3 4 yıllık kullanım sonrası meydana geliyor.

    Aynı şekilde siyahlar konusunda AMOLED ekranda pikseller siyah arkaplanda kapandığı için oldukça siyah bir renk ortaya çıkıyor. IPS'de ise siyah için de ayrı bir renk olduğu için tüm pikseller çalışıyor, grimsi bir renk çıkıyor ortaya.

    Pil konusunda genel olarak cihazlar artık iyi performans sunuyor. Bu konuda iyi durumdayız.

    Kamera konusu ise dediğim gibi en sorunlu kısım, burada kameranın günlük, dış çekim performansı bahsettiğiniz gibi senaryodan senaryoya bile değişiyor. Bunun yanında video konusunda hala Apple'ın iPhone 11'de OIS ile ulaştığı stabil video çekimine ulaşan çok cihaz yok.

    Bu sebeple önerim telefon alırken bir sürü hususu yan yana getirip karar vermeniz yönünde.

    Örneğin IMX686'ya sahip Galaxy A52 orta segmentte bir diğer eski cihaz Mi Note 10 Lite gibi kamera konusunda iyi. Keza Redmi Note 10 Pro da iyi bir cihaz, sensörü Samsung ISOCELL HM2. Tabi Sony'nin genel olarak bu telefon kamera sensörlerinde iyi olduğunu biliyoruz, Samsung'un da HM serisi ve GM serisi ile yeni nesil sensörlerinin oldukça iyi rekabet sağladığını görüyoruz. Fakat sizin için iyinin yeterliliği belli midir, bunu bilemiyorum. Kendiniz de deneyimlemeden memnun kalmanız olası mı? Zannetmiyorum. Bunun için kendinizin de cihazın dış çekim, düşük ışıkta çekim, aydınlık ve güneş altında çekim fotoğrafları ile gece çekimini incelemenizi öneririm.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tonbalıklı T kullanıcısına yanıt
    Hocam 10T derdim normalde ama, ekran dokunmasına karşı gecikme sorunu yaşayan kullanıcılar olmuş. Yazılımsal bir problem olduğunu düşünüyorum fakat Xiaomi'nin böyle basit bir sorunu hızlıca çözdüğünü düşünemiyorum. Ana konuya danışmanızı öneririm.

    Poco F2 Pro'da yüksek hıza sahip ekran yok fakat AMOLED panel var. Pil kapasitesi bir tık daha düşük Mi 10T'den. Kullanılan kamera sensörü IMX686, Mi10T'de bulunan IMX682 eleştirilmişti oldukça, sanırım cihazın kendisi de güzel performans veremiyordu yüksek ışık altında. IMX 686 ise Mi Note 10 Lite'dan bildiğimiz gayet yeterli iyi bir sensör. Güzel bir kamera performansı sunuyordu.

    Ben olsam POCO F2 Pro'ya yaklaşırdım hocam.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • High Sierra kullanıcısına yanıt

    Aradığım yazı buydu işte hocam çok teşekkürler. Sanırım birazda uzun ömürlü kullanmak istiyorum ben cihazı. 3-4 senede bir telefon değiştirmek artık çok lüks oldu ülkede. IPhone 11 almaya karar verdim hocam. Kamerası falan baya hoşuma gitti açıkçası. Çevremde kim iphone kullansa en az 5 sene boyunca kullanabiliyor androidin aksine. Pil konusu biraz sıkıntı gibi olacak duruyor ama kullanmadan bir şey söylemem çok zor. zaten xiaomi nin 20.000Mah'lik power bank'i var bende.

  • kaand12@ kullanıcısına yanıt
    Hocam iPhone 11 bataryası emin olun yarı yolda bırakmaz
    Bence iPhone 11 ile batarya sorununu çözmüş ekran çözünürlüğü düşük olduğu için batarya rahat günü kurtarıyor Benim baktığım testlerde

    Bakalım haziranın ortası gibi kardeşime iPhone 11 alacağız o zaman daha net bir şey söyleyebilirim Bu konu hakkında
    Bu arada kendim s10 Plus kullanıyorum bakalım iPhone 11 den etkilenecek miyim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • High Sierra kullanıcısına yanıt

    Hocam çok teşekkürler cevap için. Mi 10t almış bulundum. Umarım sorun yaşamam. teşekkür ederim

  • Kendim konuda açtım ama burda da sorayım

    İphone 8 bozuldu

    Bana max 3500 TL ye

    Boyutları iPhone 8 den çok büyük olmasın

    Birde donma kasılma çok yapmasın. 8 hiç donmuyordu mesela

    Tavsiyeniz nedir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celal_55 -- 28 Mayıs 2021; 20:18:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaand12@ kullanıcısına yanıt
    İphone 11 kullanıyorum hocam merak ettiklerini sorabilirsin elimden geldiğince yanıtlamaya calısıyım

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Mmertkk kullanıcısına yanıt
    Hocam bu true tone ekran gerçekten çalışıyor mu?

    Çektiğiniz fotoğrafları beğeniyor musunuz?

    Pil ömürü sizce nasıl?


    max 7000~7500 tl lik bir bütçe düşündüğünüzde eksik kalan bir yanı var mı sizce?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaand12@ -- 28 Mayıs 2021; 22:26:13 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kaand12@ kullanıcısına yanıt
    True tone calısıyor sorun yok hocam

    Fotoğraf olarak mükemmel diyebilirim herkes benim telefonu elimden alıyor sürekli fotoğraf cekmek için tabi onlarda android oldugu için

    Pil olarak 8 saat ile 10 saat arası kullanım alıyorum eğer oyun oynarsam 8 bucuk saat oyun oynamazsam 9 bucuk 10 saati görüyorum

    Açıkcası 9 senedir iphone kullanıyorum iphone 11 almaya giderken 12 ye baktım durumum vardı lakin oled ekran farkı için 3 bin fark vermek içime sinmedi pişman değilim ekran olarak oled ekrandan sonra biraz üzer ama kesinlikle kötü bir ekran değil gayet güzel kaliteli bir lcd ekran milletin ekranı çöp dediğine bakmayın ben hiç oled ekranlı telefon kullanmadığım için bu farkı bilemiyorum anca teknoloji marketlerde yan yana koyunca felan görüyorum bana dert olmadı memnunum 4-5 senede bunu kullanır artık pro modele geçerim umarım gönül rahatlığıyla tavsiye ederim

    Edit : 5G desteği yok iphone 11 de ama 5G nin ülkemize gelmesi yaklasık 3-4 sene var bence zaten o zamana değiştiririm ben dert etmiyorum acıkcası sorun olacaksa sana 12 yada 12 mini bak derim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mmertkk -- 28 Mayıs 2021; 22:33:47 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Mmertkk kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler hocam :) ekranından yana benim sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum, iphonedo Türkiye videosunu izledim. Aklıma takılan pil ömrüydü, onuda cevapladınız. Çok teşekkür ederim :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kaand12@ kullanıcısına yanıt
    Ne demek hocam hayırlı olsun

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Mmertkk kullanıcısına yanıt
    Valla hocam 5G gelmesede olur açıkçası. LTE bandı aslında telefon bazlı işler için çoook çok yeterli. Ki bunun bir de operatör tarafı da var çünkü. Evet 5G geldi ama mesela youtube da 8K videoyu düşünsenize 3-4dk lık bir buffer olarak indirse bitti gitti o ay ki paketiniz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • celal_55 C kullanıcısına yanıt
    Hocam boyut bakımından iPhone 8'e yakın bir cihaz bulmak zoru geçtim imkansıza yakın.

    En basitinden P40 Lite ile Reno4 olsun veya Realme 7 Pro olsun yaklaşık 3 cm daha uzunlar. Buna göre bir göz önünde bulundurun yeni nesil telefonları.

    Hocam Samsung'a gelirsek, zaten A52 fiyatı yüksek. M51 ve A71 boyutları büyük fiyatları yüksek. Geriye Samsung'un kendi tasarımı ve fabrikası ile üretilmiş eski bir çipset ile gelen A51 kalıyor. Bir de M31s.

    A51'in en iyi yanı 3 güncelleme desteği. Yani Android 13'ü bile görecek. Yani yazılım konusunda takıntınız varsa en iyi model denebilir. Ama dediğim gibi mimari eski.

    Realme konusunda Realme 7 Pro 3700 3800 TL arasında ama hala devam ediyor mu bilmiyorum video çekiminde seste dalgalanma sorunu yaşanıyordu yakın zamana kadar.
    Realme 6 ise zaten artık eskidi diyebileceğimiz bir model.

    Oppo söz konusu olduğunda Reno4 Lite Reno5 Lite ve Reno4 akla geliyor.
    Reno3, Reno4 Lite ile Reno5 Lite aynı çipset Helio P95 ile devam ediyorlar.
    Keza Reno2 Reno4 Reno4 Pro Reno5 Pro da aynı çipset S730G sonrasında da S720G ile devam ediyor.

    Reno4 artık 4200TL es geçiyorum.
    Reno4 Lite ile Reno5 Lite gayet yakın cihazlar birbirine. Helio P95 kullanıyor ve 8GB RAM bulunuyor. 4Lite'da 4015 mAh, 5Lite'da da 4300 mAh kapasiteli pil kullanılmakta.

    Yani yazılım ve donanım optimizasyonu hariç Reno cihazların çok fazla özellik değişimine uğradığı söylenemez.

    Ben sizin yerinizde olsaydım sanırım boyutu unutup Poco X3 Pro, Poco X3 veya Redmi Note 9S (128GB) cihazlarına bakmayı düşünürdüm.

    Ama boyut da önemliyse sanırım Reno5 Lite'a bakardım. Oppo son zamanlarda Reno serisine oldukça önem veriyor yazılım konusunda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 29 Mayıs 2021; 0:50:20 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 186187188189190
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.