Şimdi Ara

Bütçeye Göre Cihaz Tavsiyeleri [MART 2022] (106. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.608
Cevap
75
Favori
267.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
47 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 104105106107108
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: High Sierra

    Hocam 2300 lira civarına aradığınız özellikte bir cihaz bulmanız çok zor. Realme 6i olsun, TCL Plex olsun hepsinin fiyatı 2500 2600 seviyesine çıktı. Yakın bir bütçede cihaz arıyorsanız da önerim Redmi Note 9 (128GB) olacaktır.
    Zaten Redmi Note 8 ayarındaki üç cihaz da; Realme 5i, TCL 10L, Oppo A5 (2020) cihazları da aynı fiyatlardan satılıyor. Ve oldukça pahalılar. Düşündüğünüzde 3000 liradan Redmi Note 9 Pro (128GB) satılıyor. Üzücü bir durum hele bir de uzun süre en iyi kullanımı sağlayacak modellerden biri iken. Eğer çıkma ihtimaliniz varsa Note 9 Pro düşünün. Mümkün değilse 9'un 218GB versiyonu iş görecektir diye umuyorum.
    cok tesekkur ederım hocam dedıgınız gıbı note 9 arasında kaldım :) sanırım onu alacagım




  • High Sierra kullanıcısına yanıt
    İyi dileğiniz için çok teşekkür ederim hocam, Allah razı olsun. O kadar bilgi verdiniz ki bana bu süreçte, çok teşekkür ederim. 2300 liraya Global RN9 Pro aldım, bence çok da iyi yaptım. Sizin ısrarla önerdiğiniz bir telefondu zaten.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba,

    2 tane telefon alacağız, çocuklar için ilk telefon olacak. Casper Via P3 düşünüyordum, ama alacağımız telefoncuda bu model kalmamış. -Daha önce bu modelden aldık ve aldıklarımız memnun kalmışlardı.- Yerine 3 cihaz söyledi telefoncu arkadaş, Meizu M10 3/32, Alcatel 1S 4/64 veya C5 Noa X2 Plus 3/32. Hangisini tavsiye edersiniz? Via P3 kadar performanslı olurlar mı? Başka bir model önerisi varsa onu da değerlendirebiliriz. Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hasan7 kullanıcısına yanıt
    Hocam benim anladığım performans önemli ve pil kapasitesinin de yerine göre kurtarıcı olmasını bekliyorsunuz.
    Meizu M10 burada no brainer gibi duruyor fakat içindeki Helio P25 işlemci büyük bir sıkıntıyı beraberinde getiriyor. Segmentinin eski bir işlemcisi; 16nm üretim süreci ile geliyor. Bence mantıklı bir seçenek değil.
    Noa X2 Plus cihazı hakkında yeterli bilgiye ulaşamadığım için kritik yapmak da istemiyorum doğrusu. Ancak marka bilinirliği malum.
    Alcatel 1S'in CPU çekirdekleri konusunda avantajlı fakat üretim süreci bakımından 28nm gibi oldukça kötü bir üretim sürecinden geçmiş işlemcisi ile sıkıntılı bir tercih oluyor.
    Benim şahsi tavsiyem şu iki cihazı 'sırasıyla' incelemeniz yönünde. Epey sitesi üzerinden kontrol ettiğimde hepsiburada üzerindeki fiyatları birbirine aşırı yakın iki cihazlar.
    - Elephone A6 Max (4GB//64GB)
    - Tecno Camon 12 Air (4GB//64GB)
    Teknik özellikler bakımından birbirine oldukça yakınlar. Helio P22 işlemcisi 12nm gibi nispeten daha iyi bir üretim sürecinden geçmiş işlemciyi taşıyor. İki cihaz da ilk cihaz açısından mantıklılar. 64GB depolama kapasitesi kesinlikle ilk şartınız olmalı sonrasında da iyi bir işlemci. Ayrıca uygulamalar arası geöişin akıcı biçimde sağlanabilmesi için 4GB RAM kapasitesi de elzrm olacaktır. 1500 lira bandında bulabileceğiniz mantıklı cihazlar malesef sınırlı fakat bu iki cihaz istediğinizi verecektir diye umuyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • High Sierra kullanıcısına yanıt
    Hocam açıklama için teşekkürler ayrıntılı yazmışsınız. Yukarı da gidebiliriz fiyatta ama 2000 de versek telefon kalmamış gibi. Via P3 leri 1000 er liraya almıştım, şimdi 1600 vermeye çok içim sinmedi. Redmi Note9 a çıkmak istemiyorum ama uzun ömürlülük açısından en mantıklı o görünüyor. Arada bir model var mıdır?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hasan7 kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle hocam ben bu kadar iyi açıklayamazdım size söyleceğim 4 cümlelik bilgiyi tek cümlede özetlemişsiniz. Yeni gelen vergi zamları sayesinde normalde 1400 1600 liraya bulunan S665 cihazlar artık S720G hatta Helio G85 gibi daha başarılı işlemcilere sahip modeller ile çok çok yakın fiyatlardan satılıyorlar (Realme 5i, RedmiN8, Oppo A5 gibi cihazlar.). Kısaca alınabilirliklerine dair hiçbir sebep dahi kalmadı bu cihazların. Bahsettiğim iki cihazı incelemenizi öneririm bu sebep ile. Üstüne de çıksanız bulacağınız cihazlar oldukça benzer. Dediğiniz gibi RN9 (128GB)'a kadar 1000 lira daha çıkmanız gerekli, kaldı ki 64GB versiyonunda 4GB RAM bile yok. O yüzden fark ederseniz ısrarla bu RN9'un 128GB'i diye belirtiyorum önerdiğim kişilere de. Öneri prensibim bu son bir buçuk yıldır parantez içinde kapasitesini belirtmeyi tercih etmekteyim.
    Bahsettiğim iki cihaza da baktınız mı acaba? Özellikle Elephone A6 Max iyi bir başlangıç yaptı ülkemizde, Tecno harici hiçbir markanın -hatta artık Alcatel de bu kategoriden çıktı son zamlar sonucu- göz kırpamadığı fiyat aralığında LeEco ile Meizu gibi efsaneleşmiş bir Elephone markasının en sonunda resmi girişini yapmış olması ülkemize güzel. Fiyatlar konusunda da üzmemesi oldukça önemli diye düşünüyorum. Dediğim gibi üstteki iki cihazı incelerseniz iyi olacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 10 Temmuz 2020; 22:59:56 >




  • 1500 TL 2000 TL Alınabilecek çok fazla telefon yok temmuz itibari ile veriglerin gelmesi casper via a3 gibi telefonları 1900 gibi fiyatlara çıkardı.
  • İyi geceler. Yaklaşık 3000-3500 arası bütçem var. Redmi note 9 pro, mi note 10 lite, oppo reno2 z arasındayım. 3000 liraya redmi note 9 pro alacağıma, 500 daha koyup diğer ikisinden bir tanesini alsam( ek kamera ve ekran özellikleri). Değer mi acaba 500 lira ek para vermeye. Yani bütçen varsa kesinlikle al der misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • covanni13 C kullanıcısına yanıt
    Hocam Oppo cihazların amacı güzel bir kamera deneyimi sunmak fakat içindeki işlemci konusunda da oldukça vurdumduymaz davranıyor firma. Bakınız alt markası Realme bile işlemci konusunu oturtmuş yani. Realme 6 Pro'da S720G bulunuyor. Reno 2Z'de Helio P90 bulunuyor. İşlemci konusunda en doğru tercihi yaptığı Reno3 Pro fiyatını da görmüşsünüzdür sanırım.
    Şu an tanıtılması ardından üreticiler kısmında kullanılması beklenen Snapdragon 690G 5G ile Snapdragon 768G 5G SoCler hariç orta segmenti domine etmeye çalışan bir tane bile çalışma yok orta segment 5G hakkında. Samsung Exynos 880 ile 980 üzerine üretim yaptı ancak A51 5G - A71 5G, vivo Y70s-X30 harici bir modelde de görmedik. Hala 5G teknolojisinin yaygınlaşması adına beklemedeyiz.
    Bana sorarsanız eğer kamera konusunu da önemsiyorsanız Mi Note 10 Lite daha iyi bir seçenek olacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 haftadır telefon bakıyordum ve en mantıklı seçim 2.5-3 k arası bir xiaomi modeli olarak görünüyordu. Tam note 9 pro alacakken dün akşam trendyolda meizu 16 gördüm tr garantili 1800 fiyatıyla çok cazipti alıverdim. Bakalım nasıl bir deneyim sunacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • High Sierra kullanıcısına yanıt
    Hocam güzel açıklamanız icin teşekkür ederim. Mi ve redmi arasında ne düşünüyorsunuz? İki telefonu da elime aldım gerçekten mi note 10 lite daha premium duruyor. Sormak istediğim xiaomi; redmi modelindense, mi modeline güncelleme sorun çözme konusunda daha duyarlı olur mu sizce?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba 2600 liraya kadar ne önerirsiniz. Uzun ömürlü olmasını isterim. Birde kablosuz şarj olan modeller var mı bu flyatlarda?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • covanni13 C kullanıcısına yanıt
    Hocam bunu şöyle açıklayabiliriz. Redmi modeller güncelleme konusunda her zaman Mi ile Mi Note serisinin gerisinde kalıyordu. Xiaomi de artık o eki F/P politikasını terk ettiğinde aynı Oppo ile Huawei'nin yolunu izlemeye karar verdi. Kendi Redmi serisini artık yeni bir marka altında -marka serinin adını taşıyor zaten.-
    Yani burada asıl oluşan durum Redmi serisi modellerin eskiden hep bir güncelleme ve üstüne 1 buçuk yıllık MIUI ile güvenlik güncellemesi şeklinde oluşan yazılım güncelleme haritası yerine aynı Xiaomi Mi ile Mi Note modeller gibi düzene oturtulması idi.
    Dikkat ederseniz Redmi Note7 gayet düzenli güncelleme alıyor. Örneğin 5Plus, Note4 gibi modellerse bu düzenli sıralama yoktu.
    Firma resmen kendi üzerindeki yükü ikiye böldü ve modellerine daha rahat odaklanır hale geldi. Zaten bundan beridir ki Xiaomi eskisi gibi kendi markası üstüne fazla seri çıkarmıyor. Redmi markası ise Note, K, rakamlı seri gibi çeşitleniyor.
    Şimdi de Poco aynı mantıkta Hindistan'ı domine etmek istiyor.
    Bunu Oppo üzerinden de detaylandıracak olursak Vivo, Çin üzerinde egemenlik kuruyor. Ki fark ettiyseniz Vivo çatı firmanın kobay faresi gibi de biraz. İlk mekanizma kamera, İlk ekrana delik kamera,ilk gimbal odaklama kamera gibi yenilikçi tüm özellikleri denendiği cihazları barındırıyor bu firma; Realme aynı şekilde Hindistan pazarında boy gösteriyor, Oppo, genel pazara hitap ediyor eskisi gibi Çin odaklı gitmiyor; Oneplus ise direkt Amerika odaklı marka oldu diyebiliriz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Matthew Murdock kullanıcısına yanıt
    Hocam tam emin olmamakla birlikte RN9 (128GB)'da bu özelliğin sunulduğu hakkında bir bilgi paylaşılmış olması lazımdı.
    Öte yandan tavsiyemi merak ediyorsanız uzun ömürlülük açısından bütçenizi arttırıp Redmi Note9 Pro (128GB) düşünmenizi öneririm. İşlemcisi, 6GB RAM kapasitesi ile ve daha önemlisi S720G gibi orta segmentin üst seviye performans sunabilen işlemcilerinden birine sahip olmasıyla uzun yıllar kullanabileceğiniz performansı sunuyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tekrar merhaba,

    Casper via p3'u satin aldim, dun elime ulasti. Hizi iyi ama maalesef bildirim geldiginde ekran uyanmiyor. Sikayetvar'da da ayni sorunu yazan insanlar gordum ve anladigim kadariyla casper hic ilgilenmiyor. Bir de centigi kapali kullanmak istiyorum ama o zaman da mesela whatsapp'a girislerde ekran kasiyor. Ne yapmam lazim? Urunu teknosa'dan aldim, yarin ya da pazartesi iade etmeyi dusunuyorum, iade alirlar mi?

    Xiaomi almak istiyorum ama onlar da buyuk ve pahali maalesef. Buyuk telefon hic istemiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • qraty Q kullanıcısına yanıt
    Durumunuz malesef sıkıntılı hocam.
    Ayrıca benim bildiğim bildirim geldiğinde ekranın uyanması iOS cihazlara özgüdür. Android cihazlarda varsa bildirim ışığı yanıp söner.
    Whatsapp da kasma durumuna ise yorum yapamayacağım. Telefonun stock ROM konusunda başarısız olduğunu anlamış olmanız lazımdı bu marka ürün tercih ederken.
    Ayrıca koşulsuz iade koşulu 15 gün içinde hiçbir şekilde sim kartı takılmamış cihazlarda yapılıyor. Bu durumda ise cihazda resmen bir kusur bulacak garantör firma ki iadesi alınsın cihazınızın. Ne yazık ki bu konu olumsuz sonuçlanıyor emsal durumlar harici de.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yoo benim 2 senedir kullandigim vestel venus e3'de (android 7) her bildirimde ekran uyaniyor. Kardesimin xiaomi redmi 7a'si var (android 9) onda da uyaniyor. Bu casper telefonda secenek var "bildirim geldiginde ekran uyanma" diye, oradaki tiki kaldirinca ekranin uyanmasi lazim ama uyanmiyor.

    Simdi teknosa'dan soyle bir cevap geldi:

    "Cihazınız ile ilgili arıza tespiti ve onarım işlemleri üretici firma tarafından belirlenen yetkili servisler tarafından yapılmakta olup, iade/değişim işlemleri de yine yetkili servisin uygun görmesi halinde düzenleyeceği iade/değişim raporuna istinaden yapılabilmektedir.

    Cihazınızın arızası devam ediyor ise tekrar servis desteği almanız gerekmektedir.

    Ürününüz, ambalajı, aksesuarları ve faturası ile birlikte size en yakın mağazamızı ziyaret etmeniz durumunda, ürününüz mağazamız aracılığı ile teknik servise gönderilecektir

    Tüm Teknosa ekibi olarak satış öncesi ve sonrası taleplerinizde, elimizden gelen tüm yardımı yapmaya her zaman hazır olduğumuzu bir kez daha paylaşmak isteriz."

    Olmadi, soyle bir sey varmis. Urunu kullanmis olsam dahi 30 gun icerisinde en az bu tutarda bir urunle degistirebiliyormusum urunu. Yani ya iade, ya kullanicam ya da degisim.

    Peki baska ne alabilirim bu sefer guvenebilecegim, harbi dayanikli bir telefon olarak teknosa'dan? Max 3 bin lira, mumkun oldugu kadar kucuk bir telefon ariyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qraty -- 11 Temmuz 2020; 15:32:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • qraty Q kullanıcısına yanıt
    Evet hocam düzeltme yapmam lazım bu konuda Samsung ile Google hariç çoğu üretici ılımlı yaklaşıyor bu özelliği kendinden sunuyorlar. Samsung özellikle cihazlarında Edge ışığını özendirmek amacıyla bildirimler ile ekranı uyandırma özelliğine karşı duruyor tahminimce de. En azından Xiaomi cihazlar dediğiniz gibi bu özelliğe doğal destek sunmaktalar.
    ---
    Artı bahsettiğiniz kriterlerde teknosa üzerinde aşırı hormonlu fiyatları ile bulduğum cihazlar da şunlar,
    - Huawei Y5P (32GB) 2499 TL
    İçerisinde Google servisleri bulunmuyor, bununla birlikte 2GB RAM kapasitesi ve 32GB dahili depolamasının haricinde diğer firmaların aynı donanımı 1599 liradan sattığı Helio P22 işlemcisi barındırıyor içinde. Bu cihazı direkt geçiniz zaten. Y6S'i yorumlamıyorum bile bu sebepten ötürü.
    - Alcatel 1S (2020) 1799 TL
    Keza üstteki cihaz ile benzer çoğu özelliği fakat 2 özelliği farklı. Bir 3GB RAM kapasitesi iki Android 10 ile çıkıyor kutudan. Bir de pil kapasitesi bakımından daha avantajlı. Ekranı büyük tabi (6.2" fakat damla çentik) bunu belirtmeliyim.
    - GM 9 Pro (64GB) 1999TL
    Yine aslında iyi bir cihaz olmasına rağmen mikrofon konusunda sıkıntı yaşayan kullanıcılar mevcut. Bu yüzden mesafeli kalıyorum bu cihaza karşı da.
    - Via G4 ile Via S benzer cihazlar. Benzer fiyatlardan satılıyorlar. Üstteki çoğu cihaza da benziyorlar. Via S'in avantajı 64GB kapasitesi. Ancak iki cihazın da 6.22" ekranı olduğunu hatırlatalım.
    Hocam burada bir nebze mantıklı gördüğüm iki cihaz Alcatel 1S 2020 ile Via S oluyor. Burada da Via S'in günlük kullanım testlerini bilmediğimden ötürü kesin bir yargı belirtemiyorum. İstediğiniz özellik o kadar çağ dışı bırakıldı ki. Normal bir tane bile telefon yok küçük ebatlara sahip. Böyle anormal fiyatlı cihazlar kalıyor geriye malesef. Size yardımcı olamadığım için de üzgünüm ayrıca. İsteğiniz pazarın çoğunluğunun isteğini karşılamadığından böyle bir durumla karşı karşıyasınız. Yoksa boyutu önemsemeseniz almanız gereken telefon bariz belli her açıdan ama o da çoğu yerin aksine teknosa'da 4000 liraya satılıyor (Redmi note9 pro).



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 11 Temmuz 2020; 15:53:26 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Cok tesekkurler hocam, detayli cevap icin.

    Buyuk telefonlar moda olabilir, tamam ama piyasayi ele gecirmesi cok garip ya. Hic mi kucuk telefon talep eden insan yok. Daha ergonomik yani bence kucuk telefon
    Peki redmi note 8 alinmaz mi? :/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • qraty Q kullanıcısına yanıt
    Alınır hocam. Ekran olarak da size uygun sanırım. Performans olarak ise zaten üstteki modellerden daha iyi. Ancak fiyat konusu çok sıkıntılı Note8'n. 1400 liradan satılan cihaz her yerde 2400 lira oldu. Bu fiyattan alınacaksa biraz problem var demektir. Ama cihaz genel olarak iyi.
    Bazı kullanıcılar panel konusunda ve sensörden dolayı şikayetçi olmuş fakat benim bildiğim sensör sorunu çok çok uçuk bir sorun yani denk gelen çok kişi olmadığını düşünüyorum yoksa biliyorsunuz burası dh. Cihaz tamamen linçe uğrardı. Ekran konusu ise Tianma paneller duymuş olduysanız eğer Xiaomi efsanesidir. Büyük bir oranda ghost screen sıkıntısı çıkarabiliyorlar uzun süre kullanımda. Xiaomi yıllardır gelen bu şikayetleri dinlemiş olacak ki Redmi Note 9 ile 9 Pro'da bu panelin kullanımını minimuma indirmiş durumda.
    Hocam artık herkes sinematik ekran sistemini beğeniyor. Ekran üzerinde daha fazla öğe, feed kısmı daha geniş, televizyonu unutturdular artık özellikle 21:9 20:9 oranlı ekranlar. Netflix'i aç gerisine bakma diyorlar. Kısaca artık 4 cihazın birden yaptığını (tv, tablet, bilgisayar, cep telefonu) artık telefon tek başına yapabilir hale geliyor cebimizdeki cihazlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 104105106107108
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.