Şimdi Ara

Bütçeye Göre Cihaz Tavsiyeleri [MART 2022] (189. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.608
Cevap
75
Favori
267.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
47 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 187188189190191
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • S10+ mı s20 FE mi almak daha mantıklı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @High Sierra merhabalar anneme telefon alıcam, whatsapp youtube ve tarayıcı dışında ekstra bir kullanımı yok 2000-3000 TL aralığında f/p ürünü olarak hangi cihazı önerebilirsiniz acaba?

  • Neil Patrick Harris kullanıcısına yanıt
    Hocam cihazdan ne aradığınıza da bağlı bu biraz.

    S20 FE daha güçlü, Exynos 990 verimsiz bir çipset. Yüksek hızlı ekran tazeleme oranı var FE de. Ekran 1080p Amoled.

    S10Plus maalesef eski bir cihaz. Son güncellemesi Android 12'yi alacak ve kaderine terk edilecek.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: High Sierra

    Hocam cihazdan ne aradığınıza da bağlı bu biraz.

    S20 FE daha güçlü, Exynos 990 verimsiz bir çipset. Yüksek hızlı ekran tazeleme oranı var FE de. Ekran 1080p Amoled.

    S10Plus maalesef eski bir cihaz. Son güncellemesi Android 12'yi alacak ve kaderine terk edilecek.

    kamera açısından 3-3.5k arası telefon önerisi alabilir miyim ? oyun uygulama vs kullanmıyorum kamerası iyi olsun yeter


    şuan kullandığım mi8 in lensi toz aldı fotoğraflarda siyah noktalar çıkıyor. bu yüzden pocco yu eliyorum aynı sorun varmış. hatta kamerasını sevmediğim için bütün xiaomi leri elesem daha iyi olur.

  • cnsgs C kullanıcısına yanıt
    Hocam ben olsam

    1. POCO M3 (128GB)
    Sebebi 6000 mAh pili ve S662 platformu gayet yeterli performans sunacak olması.

    2. OPPO A73 (128GB)
    Sebebi AMOLED ekranı ve ekrandan parmak izi okuyucusu ile segment üstü özellikler sunuyor olması, bu telefonun pili biraz daha mütevazi 4015 mAh tabi bununla birlikte boyutları daha kibar tahmin edeceğiniz üzere.

    Bu iki cihazı düşünürdüm.

    Redmi Note 9s (128GB) da alınabilir eğer ileri dönük performansı iyi olsun, 6GB RAM ileriki Android sürümleri açısından darboğaz yaşatmaz derseniz mantıklı olabilir. Bu cihazda NFC olmadığını da hatırlatayım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • burada da hiç görmedim adını. arkadaş 3200 tlye p20 lite kullanıyor çektiği fotoğraflar çok iyi. bunu alıcam gibi


    https://www.hepsiburada.com/huawei-p40-lite-128-gb-huawei-turkiye-garantili-pm-HB00000SXPMQ

  • Hocam aslında bilinen güzel bir cihaz. Orta segment performansı beklenen üstünde.

    Tek kusuru HMS ile geliyor olması. Petal Search aracılığıyla çoğu uygulamaya erişim sağlayabileceksiniz. 40W güçlü hızlı şarj adaptörü de yine cihazı farklıkıkan özelliklerden. Ekranı güzel bir IPS panel, parmak izi okuyucu yanda P40 Lite'ın.

    HMS özelleştirilmiş AOSP Android sürümüdür. Amazon örneğin kendine uygun bir Android derlemesi kullanıyor. Google uygulamaları bulunmuyor dikkat ettiyseniz de.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 9 bin tlye kadar öneriniz nedir? Almışken 5Gli bir model almak istiyorum uzun süreli kullanım için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • High Sierra kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkür ederim cevabınız için, bir şey daha sorucam ama samsung a31 m31 gibi modeller hakkında ne düşünüyorsunuz, bahsettiğiniz modeller dururken bunlara bakmaya gerek var mı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cnsgs C kullanıcısına yanıt
    Hocam aslında evet bu cihazlar da tercih listenize girebilirler.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Selvolution S kullanıcısına yanıt
    İphone 12 öneririm hocam indirimlerle kampanyalarla 9600 lere alanlar oldu forumda eğer düşünürseniz

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 3000 civarı telefon bakıyorum. Belki birazcık bütçemi aşabilirim. Benim için en önemli şey kulaklıkla müzik performansı. Neler önerirsiniz?

    LG G8S ThinQ'nun ses kalitesine iyi diyorlar ama 6000 civarı fiyatı var.


    Kafama yatan bir şey bulursam kullandığım Redmi5+'ı aneye vereceğim. Olmazsa aney için Reeder p13 blue düşünüyorum o nasıldır?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GATIRCAN -- 31 Mayıs 2021; 22:12:26 >
  • Mmertkk kullanıcısına yanıt

    Şuan Xs Max var açıkcası iPhone modellerine sıcak bakmıyorum, sevmiyorum android kullanmak istiyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selvolution S kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten üst sınır bütçenizle alabileceğiniz cihazlar iPhone 12, P40 Pro, S21 ve Mi 11 5G.

    Bir de bütçenizin altında duran P40, POCO F3, Mi 10T PRO, Mi 10T, POCO F2 Pro modelleri bulunuyor.

    Bence iPhone 12 üst sınır limitinizdeki üst koşul cihaz olmalı. Apple Silicon gücünü son modellerde daha iyi görüyoruz.

    Bu durumun bir sebebi de Android ekosisteminin her çipsete farklı bir cevap sunuyor olması. S855 ve S865 gayet stabil iyi çipsetlerdi. S888 en son çıkan amiral gemisi çipsetinde ısınma sorunundan söz ediliyor. Geçen nesil Samsung'un Exynos 990 çipseti de aynı şekilde sorunlar yaşamıştı.

    Hatta bu çipset krizinde Qualcomm çözümü orta segmente çip üretip kalan gücünü harcamak yerine S855 ve S865'i diriltti. S865 iyi bir 5G mid tier cihazı oldu. S870 adıyla tanıtıldı Poco F3'e can verdi.

    Benim önerim Mi 10T Pro olur, Poco F3 olabilir bunları inceleyin. Ama en üst limitte iPhone 12 uzun ömürlü olacaktır

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • @GATIRCAN Hocam işiniz zor çünkü LG kadar hiçbir üretici ses konusuna ağırlık vermedi şimdiye kadar. Hele bir de kulaklık konusunda. Çünkü tüm üreticiler kafayı ses kalitesi ancak kesintisize yavaş yavaş yaklaşan bluetooth 5 destekli kulaklıklara ve kulaklık girişini kaldırmaya yöneldi. Tabi Sony, ASUS, LG gibi birkaç üretici kablolu kulaklıkların tarafında durdular ama maalesef bu da yeterli gelmedi.


    Hocam maalesef ben de sürekli hareket halinde olduğumdan kablosuz kulaklıklara döndüm ama hala özlüyorum kablolu kulaklığın verdiği sesin keyfini. Şu an Haylou GT1 Pro kullanıyorum. Cihaz Redmi Note 9 Pro.


    3000 lira civarına bakabileceğiniz modeller oldukça sınırlı, HTC'nin son çıkan cihazı Desire 20 Pro eski htc ihtişamını yaratıyor mudur diye düşünüyorum sırf kulaklık konusunda ama nicel bir kanıtım yok bu konuda.


    Gerçi Samsung da kulaklık ile Dolby Atmos desteği sunuyordu. Samsung'un ekolayzır ayarları, UHQ Upscaler ve AdaptSound teknolojisi kulaklıkla müzik dinlerken başarılı sonuçlara imza atıyor diye düşünmekteyım.


    Tabi bununla birlikte kullandığınız kodek dosya biçimi flac gibi kayıpsız ses formatlarına yönelmeniz (ayrıca bunu sunan Deezer Hifi ve Tidal gibi çevrimiçi müzik servisleri) veya ekolayzır ayarlarını daha gelişmiş Poweramp gibi uygulamalar üzerinden yapmanız da sonucu etkileyecektir. Yani M31s olsun A31 olsun Samsung'un orta segment modelleri de sizin için birer tercih unsuru olabilir.


    Öte yandan performans odaklı cihaz arıyorsanız da POCO X3 Pro oldukça performanslı Snapdragon 860 ile geliyor ve yüksek ekran hızı tazeleme oranına sahip olmasıyla da çok etkileyici, ayrıca 3200TL sınırında 9S 128GB gibi cihazlara yönelmeniz daha mantıklı olurdu.


    Ayrıca evet P13 Blue için bir anne telefonu olabilir demeyi isterdim fakat 16GB hafızalı bir cihazın ancak 8 9GB'ına erişim sağlayabileceğinizen açıkçası önermiyorum. 64 kesinlikle şart, 128 tercihe bağlı fakat gerekli diye görüyorum. Artık çıkan en alt orta segment model bile 64'ü es geçiyorsa 128'in tercih zamanı gelmiştir belli bir bütçe sonrası.





  • Selvolution S kullanıcısına yanıt

    Hocam XS Max sizi nasıl bir sebepten bunaltmış olabilir ki, tipik iOS dosya sistemi erişimi sıkıntısı gibi problemlerden söz etmiyorsak eğer.


    Kararınız kesinse de zaten yapabileceğiniz tercih sayısı oldukça kısıtlı, S21 olabilir Mi 11 olabilir bakacağınız modeller. 2021 çipsetleri olan Exynos 2100 ile gelen S21, Snapdragon 888 ile gelen de Mi 11 oluyor burada.


    İki cihaz da performanslı ama ömürleri Apple cihazlar kadar uzun sürede tamamlanmıyor. En azından bu Samsung ve Oneplus haricindeki tüm üreticilerde geçerli. Google'ın kendi Pixel cihazlarını uzun süre desteklemesi gibi Samsung ve Oneplus da 3 yıla yakın OS güncellemesi ve arayüz geliştirme yazılımları gönderiyor, sonrasında da belli periyotlara göre güvenlik güncellemelerini düzenli alarak 5 yıllık ömrünü tamamlıyor üst segment modeller. Diğer üreticilerde çok ani ekstrem bir bug ile karşılaşılmadığı sürece 2 yıldan sonra alabileceğiniz tek güncelleme LineageOS'in Unofficial dağıtımı olacaktır. Üretici firma cihazı kendi kaderine çoktan bırakmıştır.


    Eskiden Xiaomi yazılım güncellemesi durdurulsa dahi MIUI arayüz güncellemelerini ayrı paketleyip uzun süre cihazları segment kısıtlaması da yapmadan güvenlik alanında kollamaya çalışıyordu. Artık Xiaomi bu defteri de geride bırakma durumunda kaldı ve daha kendi göndermesi gereken ilk Majör android güncellemesinin dağıtımını bile Çinden aylar sonra Global sürüme uygun derleyip dağıtıma çıkarıyor. Eskiden Samsung da böyleydi ancak şu an CSC kodu dediğimiz ülke koduna göre güncelleme dağıtımında oluşan süre farkı haftalardan günlere kadar bile düştü. Samsung'u Android ekosisteminde tek takdir edebileceğim yani 10 yılda yazılıma verdiği değerin ve önemi dağlar kadar farklı bir noktaya taşıması oldu. Blackberry piyasayı terk edeli Samsung harici güvenlik ve şirket çözümleri sunan yazılıma sahip telefon modelleri sunabilen tek büyük güç Samsung kaldı. O kadar ki Google bile yeni Android sürümünün güvenlik özellikleri bakımından değerlendirilmesinde Knox sistem tasarımı ile zaten işe hakim olan Samsung ile sıcak temaslar kurdu.


    Kısacası şahsi görüşüm aynı parayı Android telefon ile iOS telefon arasında kalacak olsam iOS'dan başkasını seçmem ama illa da android olacak diyorsanız da alınacak model aslında belli. Amiral gemisi telefonu 2 yıla kalmadan güncellemesiz güvenlik yazılımı aylar gerisinde kalmış bir seri modele bakmanız size yarar getirmeyecektir. Bu durumda da Android'de üst segment telefonunun düzenli yazılım desteği kesildiği sonrası döngüsüne ne kadar önem verildiği önemli. Sonuçta bu bahsettiğiniz tutarlarda 3 tane orta segment Android telefon alabiliyoruz. Demek ki amiral gemisinin bir ekran kamera farkı dışında yazılım donanım uyumluluğu ve yazılım desteğinin kalitesini de altının çizilmesi elzem duruma geliyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 1 Haziran 2021; 2:22:0 >




  • High Sierra kullanıcısına yanıt

    Yazdıklarınız bana da çok yardımcı oldu öncelikle teşekkürler. IPhone 7 kullanıyorum, yazılım desteğinin seneye kesilmesi ve 32 GB olması nedeniyle değiştirme düşüncem var. Pilin çabuk bitmesi nedeniyle Android almamı söyleyenler çoğunlukta fakat bir türlü içime sinmiyor sizin de yazdığınız sebeplerle. Çok geniş bir bütçem yok, 7'yi satıp üstüne koyarak alacağım.


    Iphone SE düşünüyordum, pil ömrü elimdeki 7 ile benzer olacaktır sanırım, . Siz ne önerirsiniz, biraz daha gözü karartıp 11 mi almalıyım? Bu arada SE fiyatları da yükselmeye başlamış, dövizin durumundan dolayı da telefon alma düşüncem oluştu biraz da.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: High Sierra

    Hocam cihazdan ne aradığınıza da bağlı bu biraz.

    S20 FE daha güçlü, Exynos 990 verimsiz bir çipset. Yüksek hızlı ekran tazeleme oranı var FE de. Ekran 1080p Amoled.

    S10Plus maalesef eski bir cihaz. Son güncellemesi Android 12'yi alacak ve kaderine terk edilecek.

    Merhabalar. Öncelikle açıklayıcı yorumlarınız için teşekkür ederim. 5 senedir iphone 7 kullanıyorum ve bir sıkıntı yaşatmadı bana. Yalnızca son 1 senedir haliyle masaüsstü bilgisayar gibi şarj kablosuyla kullanıyorum resmen. bir de kulaklık olmadan ses duyamama durumum var çok kez tmeizlettiğim halde. yeni bir telefon arayışına girdim lakin iphone alabilecek bir bütçem yok şu an. incelediğim kadarıyla beni kararsız bırakan telefonlar

    Poco f2 pro

    samsung a52 , a72 , galaxy s20 fe

    mi 10t pro


    Telefonda oyun oynamıyorum. istediğim şey uzun sürede stabil çalışması. kullanım genelde web browser, konuşma(haliyle), dizi izleme üzerine oluyor.

    xiaomi yazılım sıkıntıları korkutuyor beni. yakınlık sensörü olayını izledikten sonra açıkçası mi 10t pro'dan soğudum. poco hakkında çok olumsuz yorum mevcut.

    a 52 ile a72 arası o fiyat farkını hakedecek bir şey yok deniyor. ama şarj olarak fazladan 2-3 saat dayansa benim için yeterli (şarjdan ağzım iphone 7de çok yandı)

    samsung s20 fe'nin her şeyini beğendim ama ısınma ile ilgili söyledikleri sorun beni çekindiriyor.


    Bu fiyat skalasında ne düşünmem gerekir stabil çalışma ve güvenilirlik olarak ?

    Telefonu mecburen mağazadan alacağım çünkü eski telefonu vereceğim.

    yorumlarınızı bekliyorum. şimdiden teşekkür ederim





  • sushi. S kullanıcısına yanıt
    Hocam SE ile 11 arasında 2500 3000 liradan fazla fark oluştu son kur farklarından dolayı. Segmentleri apayrı cihazlar. Bahsettiğiniz gibi pil konusundaki çekincelerinizde haklısınız. Evet SE 5 yıl öncesinin teknolojisini kullanmıyor, ama pil aynı kapasiteli pil. Ne kadar iyileştirme yapılmış olursa olsun pil süresi belli bir döngü sonrası iPhone7 8 gibi hayal kırıklığına sebep olacak gibi bir durum görünüyor.

    11 ise 3110 mAh kapasiteli pili ile en uzun ekran süresi ve cihaz kullanım senaryolarını sunuyor.

    Ben olsam ileri dönük olarak 11'i tercih ederim, bahsettiğiniz A52 A72 arasındaki fark gibi bir sebepten dolayı. Hatta bu durumda aradaki fark çok daha geniş.

    Fakat bütçenizi bu kadar çıkartma imkanınız yoksa da dediğiniz modeller ve Poco F3 gibi üst segment ama fiyat performans dengesi çok daha iyi modellere yönelmenizi önereceğim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 187188189190191
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.