Şimdi Ara

Bütçeye Göre Cihaz Tavsiyeleri [MART 2022] (59. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.608
Cevap
75
Favori
267.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
47 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • fenerliso kullanıcısına yanıt
    Hocam donanım özellikleri benzer olduğundan kopyalarken düzenlemeyi unutmuşum.
    Yazdığınızı tam tersi şeklinde de okuyunca kafam durdu 7A nın nisepeten küçük ekranlı olduğunu hatırladığımdan. Evet siz haklısınız dalgınlığım olmuş başlığa 4 aylık süreden önce son kez ara bir güncelleme yapmam gerekiyor.
    Hocam ekran boyutları konusunda dediğiniz yapabilecek pek bir şey yok. Cihazların ekran boyutları 6 inçe fikslendi. Tercihinizi ekran boyutu konusunda kesin tutacaksanız tercih edilebilecek çok cihaz kalmıyor ne yazık ki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • High Sierra kullanıcısına yanıt
    Son birşey soracağım, İzmir AVM'de Xiaomi Mi Store var, oradan alacağım telefon Xiaomi resmi garantili mi oluyor? Bir sorun yaşadığımda sorunumla onlar mı ilgileniyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • birseysorabilirmiyim B kullanıcısına yanıt
    Hocam reseller olduklarından en azından kendilerinin ana servise kargolamaları (Atıyorum ana servis İstanbul'da.) gerekiyor eğer cihazı direkt teslim alıp onarıma başlamıyorsalar bile.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar arkadaşlar, Max limit 5bin TL en iyi kamera performansı sunan akıllı telefon tavsiyesi alabilir miyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Black Hawk. kullanıcısına yanıt
    Hocam aslında çok kafa yormanıza gerek yok.
    1. Huawei P30
    2. Mi 9
    Çünkü video kameraları OIS sayesinde titremeleri önleyecek şekilde video kaydını gerçekleştiriyor.
    Çünkü kameraları geçtiğimiz yılın amiral gemileri olduğu için oldukça iyi iş çıkarıyor. Bu konuda Huawei-Leica işbirliğinin gün geçtikçe çok daha iddialı işlere imza attığını görmemek imkansız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • redmi8 4/64gb kullanıyorum 1175tl ye almıştım çok memnunum. işlemci pubg de bile sıkıntı yaratmıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: High Sierra

    Hocam o fiyatta yalnızca honor 20 ile nova5T ikilisi bir de Mi9T Pro'yu bütçenizi aşarak bulabiliyorsunuz. Evet piyasadaki bu anormal değişim hala S10 serisinin (10e hariç) 7000, Mi9 ile P30 serisinin 5000 TL'den satılması ile devam ediyor.
    Bu cihazlarda üstteki 3 cihazda OIS bulunmuyor hocam. Bu da video çekimi konusunda titremelerin cihaz tarafından yalnızca yazılımsal destek yardımı ile engelleyebileceği anlamına geliyor. Yani donanımsal kadar efektif değil.
    Huawei'nin günümüzdeki durumunu uzunca açıkladım hocam bir önceki sayfada. Telefonların akıbeti de kısaca geçecek olursak bu Kirin 980 ile 710-710F'e sahip modellerin android lisansı kaybolmadı, daha doğrusu olan bir şey kaybedilemez. Tüketici mağdur duruma da düşürülemez. Bu yüzden zaten Huawei'nin bu modelleri GoogleApps ile güvenlik yamalarını alacak. Bunu Google da Huawei de açıkladı ayrıntılı biçimde. Problem Mate30 ile P40 serisinde kendini gösterecek bunu da not düşelim.
    Tesekkurler uzun uzun yazmıssınız.
    Sormak istedigim br konu daha var. Sosyal medya kamera ve yazısmak icin sadece alt segment modeller baksam sorun yasarmıyım?
    Note 8 , note 8 pro gibi yada samsung a70 gibi.
    Batarya biraz daha onde. Oyun xaten oynamıyorum. Sosyal medyada kasmasa yeterlı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • AsosyalBilgisayar kullanıcısına yanıt
    Hocam Realme 3 Pro'nun fiyatı tam yarısı.
    Yanlış hatırlamıyorsam diğer cihazın 2 katı kadar fiyatı var bu saydığınız A70'in.
    Gereksiz bir model.
    Redmi Note8 performans konusunda Realme 3 Pro'nun gerisinde bunu hatırlatmak isterim.
    Pil konusunda iki cihazda da 4000 mAh kapasiteli pil var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Max bütçe 1500tl. Kamera ve batarya önemli. Redmi note 8, mi a3 ve gm9 pro arasında kaldım ne önerirsiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: High Sierra

    Hocam aslında çok kafa yormanıza gerek yok.
    1. Huawei P30
    2. Mi 9
    Çünkü video kameraları OIS sayesinde titremeleri önleyecek şekilde video kaydını gerçekleştiriyor.
    Çünkü kameraları geçtiğimiz yılın amiral gemileri olduğu için oldukça iyi iş çıkarıyor. Bu konuda Huawei-Leica işbirliğinin gün geçtikçe çok daha iddialı işlere imza attığını görmemek imkansız.
    Mi9 gece çekimlerin de berbat diyorlar p30 u inceleyeceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Black Hawk. kullanıcısına yanıt
    Mantıklı bir tercih hocam şimdiden hayırlı olsun.
    Zaten P30 serisi ile Nova5T Android 10'u da hızlı bir şekilde aldılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 9Tales kullanıcısına yanıt
    Hocam Gm'ye bulaşmanızı önermem açıkçası. Cihazlarında mutlaka bir kronik sorun ile karşılaşıyoruz istisnasız. Bu konuda bu firmaya karşı çoğu tüketicide aynı antipati oluştu. Discovery'sinden 2'sine, Elite'inden GM6'sına.
    Diğer iki seçeneğe göz gezdirecek olursak.
    İki telefonda da S665 aynı çipset bulunuyor. Rakibi S675 ile S710'a göre daha zayıf bir GPU performansı ve selefi S660'a göre bile biraz daha düşük saat (CPU) hızına sahip olması sebebiyle poweruser olarak hitap edeceğimiz kitlenin pek beğenmediği bir çipset.
    Benim fikrimce bu görüşlerin bir kısmı doğru fakat 12nm üretim sürecinden geçmiş olması bu işlemciye bir artı veriyor selefine göre.
    Tabi bu fiyatta S710 ve S675 çipsete sahip cihazlar bulabiliyoruz bunu da unutmayalım.
    Örneğin
    S675, Meizu Note9, 16Xs
    S710, Meizu X8, Realme 3 Pro.
    Meizu cihazlar bildiğiniz üzere yazılım güncellemeleri söz konusu olduğunda sınıfta kalıyorlar. Çıktığı Android sürümü ile takılı kalıyorlar. Flyme OS arayüzü güncellemesi alabiliyorlar yalnızca.
    Öte yandan Redmi ve Realme gibi büyük firmaların (Oppo Xiaomi) yan markalarında bu durum yaşanmıyor gördüğünüz üzere.
    Bu da tercih listenizi 2 cihaza kadar düşürmeme yardımcı olacak, eğer cihazın donanımına da önem veriyorsanız.
    Mi A3'ün 720p ekranı cihazı kullanımda pek zevk vermiyor bunu da hatırlatmak isterim.
    Benim tercihim ya Redmi Note8 ya da Realme 3 Pro arasında olurdu.
    Testler RN8 in iddialı kamera performansı sergilediğini gösterse de Realme 3 Pro'nun kullandığı kamera sensörü de bir o kadar iddialı. Performans konusunda dediğim gibi 3Pro'nun avantajı bulunuyor. Geri kalan konularda ise tercih sizin belirlediğiniz faktörlere bağlı kalmış durumda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 3 Ocak 2020; 13:30:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 1- Çok kararsızım.. Yeni telefonların çıkışını da beklemek istiyorum ama acilende 5000 - 6000 TL arası bir telefon almak zorundayım çünkü mevcut telefonum ciddi sorunlar çıkarır oldu.. Ne yapmalıyım bilmiyorum..

    2- Bütçem 5k-6k arası arkadaşlar.. Hem güncel bir model olarak hem Android hemde Google servisleri mevcut hangi telefonu almalıyım ne öneriyorsunuz.. Düz model Galaxy s10 alayım dedim (s10e değil) onada nedense çok sorunlu diyolar, kamerası yeterli değilmiş ses sorunu var falan diyorlardı hemde bütçemin az biraz üstünde..

    3- Ne önerirsiniz.. Kamera ses, özellikle kulaklıkla müzik çok dinlerim ses kalitesi çok önemli tabiki. 3.5 mm kulaklık girişi Mutlaka olmalı.. 2 3 sene sonra olabildiğince uygulamalarda donma takılma yaşamak istemem.. Yani 2 3 sene sonra bile Youtube'da 1080p videoyu açtığımda donmadan takılmadan şarj bitene kadar izlemek isterim.. Elimdeki bütçeye göre zaten iyi bir telefon alabilirim diye düşünüyorum..

    4- Yada 2k 3k arası şu şu telefonu al 2 sene kullan elden çıkar mi dersiniz bilmiyorum, telefon piyasasından bayadır uzağım ve ne yapmak mantıklı karar veremiyorum.. Samsung a70 alayım diye düşündüm Herkes bi yerinden şikayet etmiş telefonu.. Yahu dünya para veriyorsun dünya şikayet var telefonlarda.

    5- Biraz daha bekle piyasaya yeni şunlar şunlar gelecek derseniz beklerim.. Hem mevcut ürünlerin fiyatıda düşer ama neblim ya valla kararsızım işte.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 3 Ocak 2020; 18:20:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sedat. kullanıcısına yanıt
    Hocam eğer ileri dönük bir telefon almak istiyorsanız düşünceniz mantıklı.
    Piyasadaki çoğu cihaz 4G destekli, ve seneye çıkacak modellerin neredeyse tamamı 5G ile gelecek. Takdir edersiniz ki 4G cihazların üzerine toprak atılacak, aynı 3G destekli cihazlarda yaşanan benzer durum gibi. Hem değer kaybedecekler hem de günümüzde pek problem çıkarmasa da ileride problem yaşatabilir uzun süre kullanım istiyorsanız.
    Devam edelim.
    Eğer şimdi 1500 1600 liraya telefon alıp seneye alacağınız telefonun özellikle 5G destekli olmasını istiyorsanız ileri dönük olarak mantıklı bir tercih olur. Evet 5G'ye hazırlık babında 1-2 yıl bir modelle idare edersiniz ve asil bütçenizi oluşturursunuz.
    Şu an trendyol'da Realme 3 Pro 1399-1449 TL ve özelliklerine göre oldukça mantıklı bir model. En azından çok rahat 2 yıl idare edebilir sizi. Android 10 alacak kısa bir süre içinde, sonraki güncellemeyi de alacaktır diye ümit ediyoruz.
    Diyecekseniz ki bu telefon A70'in yarı fiyatı, performansı daha iyi mi? Kısa cevap, EVET. A70 bir fiyat balonu. Bunu tüketici kesiminde çoğunluk yorumu olarak görebilirsiniz. A70'deki S675; Realme3 Pro'daki S710'dan biraz daha zayıf. Realme 3 Pro'nun işlemcisinin üretim süreci de daha iyi, işlemci saat hızları da daha iyi. İncelemenizi öneririm eğer bu yoldan geçiyorsanız.
    Peki şu an amiral gemisi olarak ne alınabilir derseniz, bütçe kısıtlı ise Nova 5T, Mi9T Pro veya Honor20 modellerini inceleyebilirsiniz.
    Öte yandan fotoğraf, video kalitesine bakacaksanız da P30 serisi (P30 bu fiyat aralığında.) bu konuda daha iyi iş görür.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 3 Ocak 2020; 18:58:9 >




  • İyi forumlar.2500-2600tlye kadar bütçem var.Genel olarak oyun oynamam,müzik dinlerim,sosyal medyada takılırım ortalama fotoğraf çekimi yaparım.Bu zamana kadar hep samsung kullandım,rom kurmakla falan uğraşmak istemiyorum güncellemeler gelsin yeterli.Aklımdaki modeller: Redmi note 8 pro,Samsung a50,Huawei p30 lite,Xiaomi Mi9t.Hangisini önerirsiniz,şimdiden teşekkürler
  • ygtgngr16 Y kullanıcısına yanıt
    Hocam aradığınız özelliklere özelliklere göre fazlasıyla geniş bir bütçe ayırmışsınız
    Halbuki RN8 ile Realme 3 Pro işinizi görür bu istekleriniz doğrultusunda.
    Bu cihazların arasında Mi9T'nin gerek performansı gerek kamera performansı oldukça iyi. RN8 Pro da ise işlemcinin kas gücü çok iyi kamera konusunda da iyi bir model.
    A50 ve P30 Lite hakkında konuşmaya gerek yok sanırım. Biri Kirin 710 bir diğeri ise Exynos 9610 gibi outdated diyebileceğimiz işlemcilere sahip.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 3 Ocak 2020; 23:3:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xiaomi Mi 9T
    Gürültü Önleyici 2 Mikrofon
    Hi-Res Audio Sertifikası
    Qualcomm WCD9335 Ses Çipi
    Smart PA (Power Amplifier)
    Yüksek Kaliteli (Hi-Fi) Ses 24BIT

    OPPO Reno2 Z
    Dolby Atmos
    Hi-Res Audio Sertifikası

    Opponun işlemcisi kötü diyorlar,oyun falan pek oynamam benim için önemli olan ses,medya.
    Normalde mi9t alıp geçecektim,son 1 2 gün içinde mi9t'ye zam geldi oppo ile aynı neredeyse.Oppoda sd kart olması ve ses özellikleri kafamı karıştırıyor.Hangisi daha iyi bilemedim.
  • H@B!B kullanıcısına yanıt
    Hocam akakçe de en son 2529 TL idi diye hatırlıyorum mi9t fiyat kıyaslama sayfasında.
    Mi9T'nin barındırdığı S730'un performansı özellikle de GPU konusunda daha avantajlı bir çipset.
    Tabi sizin için performansın etkisi çok da olmayabilir fakat gün gelir performans etkisi sizin için daha ayırt edici olursa bu tercihi yaptığınıza pişman olabilirsiniz. Hele bir de uzun süre kullanma planınız var ise.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Slmlar hocam 1500 1800 bandında cod ve pubg gibi pyunşarda donma ısınma yaratmayacak bi twlwfon önerin varmıdır. Batarya konısıda bu acıdan önemli tabiki. Kalan özellikler acıkcası orta sınıf olsada farketmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • economst E kullanıcısına yanıt
    Hocam,
    1- Realme 3 Pro (S710)
    2- Meizu'nun 16Xs ile Note9 modelleri(S675)
    Bu fiyat aralığının en yüksek performanslı cihazları. S710 üretim süreci konusunda (S710:10nm 'daha' verimli, S675:11nm) , S675 ise GPU konusunda biraz daha avantajlı. 3 model de fiyat segmentinin en iyi modelleri saymalıca. Bu üç cihaz arasında da şöyle bir durum bulunuyor.
    Bunlar arasında Meizu cihazlar yazılım güncellemesi almıyorlar, yalnızca Flyme OS arayüz güncellemesi ve belirsiz aralıklarla güvenlik yamaları alıyorlar fakat kesinlikle sürüm güncellemesi almıyor. Bu durumu Meizu'nun tek baş ağrısı sayabiliriz.
    Realme bu konuda daha rahat. Android 10'un beta tester pilot modeli idi, Google ile birlikte bu cihazın Android 10 betalarını verdi zaten Realme. Çok yakın zamanda da Android 10'a güncellenecek. Daha Samsung'un ve HUAWEI'nin modelleri bile yeni 10'a güncellendiği için orta segmentteki rakiplerinin arasında yazılım güncellemeleri konusunda en iddialı modellerden biri olarak görebiliriz Realme'yi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 4 Ocak 2020; 14:8:32 >




  • 
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.