Şimdi Ara

Bütçeye Göre Cihaz Tavsiyeleri [MART 2022] (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.608
Cevap
75
Favori
267.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
47 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • High Sierra kullanıcısına yanıt
    Hocam baktığımda A50, mate 20 lite, redmi note 7 var bunlardan daha mı iyi sizce?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • feda0034 F kullanıcısına yanıt
    Hocam sözkonusu donanım ve kamera ise Redmi N7 ile kamera konusunda kıyaslanan cihazlar Realme 3 Pro ile.
    Tavsiyem donanım konusunda performanslı bir cihaz arıyorsanız Realme 3 Pro daha mantıklı. Güncelleme konusunda da Android 10 alacağı kesinleşti 3 Pro'nun. Google tarafından desteklenen beta testine giren cihazlardan biri.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • High Sierra kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1500-2000 TL arası bir Samsung modeli önerir misiniz? Başka marka olmasın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam Samsung konusunda tavsiye olunca en kötülerden biri benimdir sanırım bu konuda eleştirimi yapacağım.
    Samsung konusunda önerim A30 olur diye düşünüyorum, M30 ile donanımları aynı olsa dahi M30 Oreo ile çıktı, A30 Pie ile çıktı. Bu da yazılım güncellemeleri konusunda A30'u avantajlı tarafta bırakır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • High Sierra kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim dostum. Fiyatlar insanın elini kolunu bağlıyor açıkcası.. dediğiniz gibi gönül isterdi ki mate20 pro alayım ama düşmüyor bir türlü fiyatları.. mi9t, mi9t pro, mi9 ve lg g7 thinq alınabilir gibi bu fiyat aralığında. Mi9 ve 9t pro nun fiyatının biraz daha düşmesi lazım benim için beklemedeyim. Lg nin ekran özellikleri ve kamerası daha iyi gibi görünüyor ama diğer özelliklerde de xiaomi daha önde kafam çok karışık ne yapacağımı bilmiyorum. 5 yıldır iPhone 6 kullanıyorum ekran kırık, mikrofon bozuk (karşıya sesim gitmiyor, ancak kulaklıkla konuşma yapabiliyorum), şarjım hızlı tükeniyor bir de. Aldı başını gitti fiyatlar napılır ne edilir bilmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • High Sierra kullanıcısına yanıt
    Şu an elimde HTC Desire 728 var. Ne kadara satabilirim bunu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam görece eski bir model. Kesin bir tabir uygulamam zor. Bununla birlikte sahibinden letgo gibi siteler üzerinde satılan bu model cihazların ortalama fiyatları üzerinden bir fiyat seçerseniz mantıklı olur.
    Sadece meraktan dolayı sormak isterim neden özellikle Samsung cihaz tercih etmek istiyorsunuz hocam? Zaten M20 64GB ile A30 64GB modellerde aynı çipset kullanılıyor bunu da eklemek istiyorum hazır aklımdayken. Aradaki bin liraya yakın farkı sadece amoled ekrana vereceksiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • High Sierra kullanıcısına yanıt
    Hayatımda birçok marka tel kullandım ama en çok memnun kaldığım tel Samsung'du.

    Güvende hissediyorum Samsung'da kendimi. Açık ara en fazla modele sahip marka bir kere. Dediğin gibi ekran olarak rakipsiz. Sony falan ancak rakip olur.

    HTC'yi letgo'da zaten satıcam. Ama satmadan önce burdan bilgi almak istedim çünkü pahalı koyunca mesaj gelmiyor ve troll çok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu dediğinize son 5 yıl için kesinlikle katılırım ancak orada da Çinli üreticilere karşı bu görüşte olurdum yani Sony ile Htc orta seviye modelleri daha rekabetçi idi yine de.
    Yıl 2019 bütün üreticilerin tek hedefi Çinli üreticiler ile rekabet edebilmek olmuş durumda hocam.
    Bütçeniz altında çıkan cihazları incelediğimizde;
    Meizu Note9*, X8, Realme 3 Pro*, Xiaomi Mi A3, Redmi Note7 gibi modeller artık ön planda. Tabi cihaz tercihi sizin ancak cihazdan yüksek performans bekliyorsanız tercihiniz pek doğru bir yönde değil bunu belirtmek isterim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba. 2000 lira bütçem var. Realme 3 pro ile redmi note 7 arasında kaldım. 4-5 yıl kesin kullanmam gerekli. Realme 3 pro bu açıdan tereddüt ettiriyor. Sizin düşünceniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ümit5858 -- 24 Eylül 2019; 16:36:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ümit5858 kullanıcısına yanıt
    Hocam Realme 3 Pro Pie ile çıktı iki güncelleme de alacak. Daha güncel ve güçlü bir cihaz. Gcam ile gece modu çekimi başarılı olduğu söyleniyor. Genel olarak yorumlar olumlu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • High Sierra kullanıcısına yanıt
    Kalitede xiaomi den eksik kalır mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: High Sierra

    F.A.Q (Sıkça Sorulan Sorular) - 1 AĞUSTOS 2019 tarihinde güncellenmiştir.

    + Liste ne sıklıkla yenilenecek?
    - Şu ana kadar 4 -6 aylık aralıklar ile yenilemek durumunda kaldım, ancak başlık altına sorulan sorular ile özellikle ilgilenmeye çalıştım. Umarım bu gecikmeyi en aza indirebilirim.

    + Listede neden Samsung cihazlar bulunmuyor?
    - A70 dışında fiyat-performans oranı güçlü bir cihazını daha yerleştiremedim Samsung’un bu fiyat gamında (S serisi hariç.). Tabi A20 (İthalatçı garantili) bu fiyat aralığında (1200 -1300 TL) tercih edilebilir bir konumda durduğunu söyleyebilirim.

    + Listede neden Huawei cihazlar bulunmuyor?
    - Yakın zamana kadar Honor cihazlar listedeydi, fakat bu cihazların fiyatları nedense yukarı ivme ile değişim gösterdi ve alınabilirlik özelliklerini bir tık daha kaybettiğini düşünüyorum. Bu kişiden kişiye de değişebilmektedir. Ayrıca Kirin 810 ve Mediatek G90 çipsetleri için Snapdragon’un çiçeği burnunda S730 işlemcisine sahip cihazları benchmark testlerinde geçtiği de not edilmelidir. Bu sebeple 2019 sonuna doğru Kirin 810 ile çıkacak bu cihazları sabırsızlıkla beklemekteyim. (Mate 30 Lite, Honor 9X, Honor 20 Lite…)

    + Fiyat belirlemesinde hangi siteyi baz alıyorum?
    - Hepsiburada, mümkünse cihazı almadan önce Google ve Donanımhaber içerisinde sıcak fırsatlardan cihazın kullanıcı kulübünü araştırıp asıl kullanıcı yorumlarına göre hareket etmenizi ve ardından karar kıldığınız cihazın fiyatını farklı platformlardaki fiyatlar ile karşılaştırmanızı öneririm.

    + Piyasada IMEI çakılmış halde satılan cihazlar var sizce ne yapmalıyım?
    - Son önergeye göre bu cihazlar direkt SIM kartınız sayesinde sizi ele verecek. Bunun üzerine de 200TL bir ödeme ile karşılaşmanız olası. Yoksa telefon beklediğiniz üzere iletişime kesiliyor ancak bu durum sizin için büyük bir problem arz etmiyorsa ederinin oldukça altına satılan bu cihazları düşünebilirsiniz.

    + 32GB depolama günümüz için yeterli mi?
    - Şaibeli bir soru olması ile birlikte günümüzde 1299 TL’ye alabildiğimiz Redmi 5 Plus ile Meizu Note8 cihazlarında bile 64GB ile karşılaştığımızdan sizin için önemli olan duruma göre tercihinizi yapmanızı öneririm.

    + LG cihazların rakiplerine göre daha ucuz olmasında bir sebep var mı?
    - Tabi ki var, bunun sebebi LG’nin Türkiye’deki operasyonlarının ithalat yolu ile getirilen cihazlar sayesinde baltalanması diye özetleyebiliriz. Mantık olarak arada 500 – 600 TL fark oluşan LG Türkiye ve İthalatçı cihazlar (aynı cihazdan bahsediyoruz.) arasında kullanıcılar haklı olarak ithalata yöneldi. Bu sebeple LG ithalatçılar ile anlaşıp cihazları onlar aracılığı ile sunmaya başladı. Fiyatların uygun olmasının sebebi ithalatçılar diyebiliriz.

    + Meizu cihazların genel sıkıntısı nedir?
    - Güncelleme almıyor oluşları, yakın zamana kadar Oppo ile Vivo da güncellemeye karşı üreticilerdi. Bunun yanında örneğin Oppo Reno / Mi 9 SE ile Meizu X8’in fiyatlarını kıyaslayalım. Donanımlar birbirine yakın ancak 2 cihaz da X8’e göre aşırı pahalı ve alınabilirlikleri fiyat segmentindeki rakiplerine göre daha zayıf. Yani sadece saf performansa bakıp yazılım güncellemelerini umursamıyorsanız Meizu sizin için çok daha mantıklı bir tercih olacaktır.

    + Listede neden genel bir uyum yok?
    - Basit, her cihaz birbirinden özel donanım konfigürasyonu ile sunuluyor. Örneğin aynı fiyat gamında Meizu X8 ve Redmi Note 6 Pro bulunuyor. 6 Pro daha çok günlük kullanıma yatkın bir cihaz. X8 performans cihazı.

    + Listede neden iOS cihaz bulunmuyor?
    - Takdir edersiniz ki böyle bir listeye bu cihazları sığdırmak zor ancak tavsiye olarak sorulduğunda yardımcı oluyorum.

    + Meizu Note9 deniyordu, nerede kaldı bu cihaz?
    - Aslında Hepsiburada ve birkaç kanal üzerinden satışa çıktı, sanırım stoklar tükendi. Note8 ve X8 gibi stokların yenilenmesini bekliyoruz. Geldiği zaman 1500 - 2000 TL arasında gayet de tercih edilebilir bir cihaz olacaktır.

    + Listede neden OPPO cihaz bulunmuyor?
    - Oppo daha çok kaliteye ve donanımdaki geliştirmeler bakımından işlemciden ziyade kamera ve ekrana yönelen bir firma. Bu nedenle de cihazlarının fiyat performans dengesi zayıf kalıyor. Oppo Reno pahalı bir fiyattan tanıtıldı. Oppo’nun alt markası olan Realme Türkiye’ye geliş sinyallerini verdi. Eğer Realme gelirse bu sefer diğer oyuncular (Samsung, Nokia, Huawei, Xiaomi) için de rekabetin sıkılaşacağına eminiz.

    + Realme ne zaman resmi girişini yapacak?
    - Bunu herkes merak ediyor ancak Oppo'nun Türkiye operasyonlarının duyurulmasından hemen 1-2 ay sonrasında raflarda yerlerini bulduğu düşünüldüğünde bu sene içerisinde planların gerçekleştirilmesi mümkün.
    BEN OYUN OYNAMIYORUM SADECE YOU TUBE DA VİDEO İZLİYORUM FOTORAF ÇEKİYORUM.ELİM KÜÇÜK OLDUĞU İÇİN SONY XPERİA X COMPACT ALMIŞTIM
    ŞİMDİ 5,15 TE XİOAMİ Mİ 6 VAR HUVAİ P10 - HUVAİ P9 VAR AMA FİYATLARI UÇMUŞ.




  • evandevan5a1 E kullanıcısına yanıt
    Hocam saydığımız cihazlar eski. Mi6 belki düşünülebilir o da aşırı uygun bir fiyattan alınırsa. Yani ekran konusunu sıkıntı ermeyecekseniz güzel tavsiyelerde bulunabiliriz. Oyun oynamamanız telefonun güçlü olmaması gerektiğini göstermez. En basitinden eski donanım ve yazılımda bir cihazda arayüzdeki geçişlere kadar bir yavaşlığın hakim olduğunu ister istemez göreceksiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: High Sierra

    Hocam saydığımız cihazlar eski. Mi6 belki düşünülebilir o da aşırı uygun bir fiyattan alınırsa. Yani ekran konusunu sıkıntı ermeyecekseniz güzel tavsiyelerde bulunabiliriz. Oyun oynamamanız telefonun güçlü olmaması gerektiğini göstermez. En basitinden eski donanım ve yazılımda bir cihazda arayüzdeki geçişlere kadar bir yavaşlığın hakim olduğunu ister istemez göreceksiniz.
    mi6 başka telefon bulamazsam 2400 liraya gözümün kenarında beklemede.
    arası lg7 ve 2500-2600 k numarasını hatırlayamadım suya dayanıklı hemde 5,5 lerde bişeydi.
  • evandevan5a1 E kullanıcısına yanıt
    G7 thinq bütçenizin üstünde. V30 plus bütçenize yakın.
    Tavsiyem Realme 3 Pro olurdu aslında. Gayet güzel bir cihaz. Zaten çentik tasarımına sahip olduğu için masası ister istemez büyük olmuyor. Yani Mi6 da ekran kasa oranından dolayı cihaz zaten büyük iken Realme 3 Pro ile arasındaki boyutsal farkı Gsmarena sitesi üzerinden dimensions (boyutlar) kısmında kıyaslamanız pek tabi mümkün. Günümüz teknolojisine kulağını tıkamış bir cihazı almak sizi mağdur edebilir zaman geçtikçe. Realme 3 Pro hala güncelleme alacak (10 ve 11) ancak Mi6 Pie ile duracak bir cihaz. Uygulamalar zamanla asıl son sürümü stabil olarak çalıştırmaktadır. Bilmenizi isterim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ümit5858 kullanıcısına yanıt
    @Ümit5858 Mesajınızı cevapladım sanıyordum kusura bakmayın. Kasa yapısı bakımından Realme 3 Pro plastik; RN7 ise ön arka cam ile korunuyor.
    Tabi arkası cam olan telefon burada direkt avantaj değil. Kırılabilirlik durumu söz konusu olabilmekte.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cklnc C kullanıcısına yanıt
    Hocam ne düşünüyorsunuz, neye karar verdiniz?
    Mi 9 serisi için beklemeniz devam ediyor mu merak ettim. iPhone 6 durumunuzu yazdığınız için soruyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • High Sierra kullanıcısına yanıt
    real mi pro satışta yok internet te teknosa veya medya market magza da ne zaman gelir şüphelerin var

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.