Şimdi Ara

Bütçeye Göre Cihaz Tavsiyeleri [MART 2022] (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.608
Cevap
75
Favori
267.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
47 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. 6 yıllık Note 3 (N9005) telefonum dün itibariyle düşme sonucu kullanılamaz hale geldi. Bütçe olarak 1500 TL bandında bakıyorum. Sosyal medya kullanmıyorum. Ağırlıklı kullandığım uygulamalar, Whatsapp, Tumblr, Behance.

    PPİ değeri, Ram değeri, Batarya ve İşlemci değeri olarak Note 3 üzerinde özellikle 2019 üretim güncel bir cihaz( işlemci ) bakıyorum.Güncelleme desteği sürekli olan Android cihaz var mı bilmiyorum Android One diye biliyorum.

    Bütçe dahilinde ve değer ise bütçeyi bir tık aşacak telefon önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler şimdiden.
  • NvdiaAmd kullanıcısına yanıt
    Hocam güncelleme alacak cihazlar dediğiniz gibi Android one cihazlar.

    Şimdi buna uygun iki cihaz var. Biri Nokia 3.1 Plus, öbürü GM9 Pro. 3.1 Plus 32GB, ileri dönük bir telefon aradığınızı varsayıyorum ve 32GB + 3GB RAM sizin için sıkıntı oluşturabilir. GM9 Pro ise General Mobile kaynaklı güncellemelerin gecikmesi, bazı yazılımsal problemlerin geç giderilmesi ile android one sıfatına yakışmayan bir cihazdır diyebiliriz.

    Anladığım kadarıyla uzun zamanlı bir cihaz arıyorsunuz. Bunun için işlemci doğru bununla birlikte RAM, GPU, kamera gibi hususları da incelemekte fayda var. Sayacağım 3 cihazda da ortak olarak RAM, 4GB; Çift kamera modülü; Dahili depolama, 64GB olacaktır.

    Bu fiyata kadar üç tane iyi cihaz sayabiliriz.

    1. Meizu X8, donanım olarak fiyatının tek cihazı (Snapdragon 710'a sahip bu fiyat aralığında Türkiye piyasasına sunulmuş tek cihaz.), pil ömrü ideal, kamera kısmında Pixel 2XL'deki kamera donanımını kullanıyor. Genel olarak çok iyi bir cihaz. Tek sıkıntı yazılım güncellemesi konusunda Meizu en başarısız firmalardan biri. Şu şekilde, cihaz Flyme OS güncellemesi ve Android güvenlik güncellemesi alıyor ancak sürüm güncellemesi alamıyor ki tamamen Meizu'nun suçu bu durum. Tabi şunu demekte haklısınız bu işlemciye sahip cihazlar ne kadar fiyattan değerlenmektedir?
    Size şunu söyleyebilirim ki bu cihazdaki işlemci sırasıyla Mi 9 SE, Oppo Reno, Oppo RX17 Pro gibi 3000TL den başlayıp 4999TL'ye varan fiyatlarda bulunan cihazların barındırdığı bir işlemci. Mi 8 SE, IMEI çakılmış cihazları ancak bulabilirsiniz bu fiyata. Kaldı ki 8 SE de bu konuda çok marifetli bir cihaz olamadı. EU ROM ile gelen 8 SE de güncelleme konusunda ağır işliyor. Geri kalanında oldukça performanslı ve gerek ekranı gerek tasarımı ile amiral gemisi cihazları aratmayan bir cihazdır X8. Hepsiburada fiyatı 1599TL.

    2. Meizu Note 9, eğer pil konusunda başarılı bir cihaz arıyorsanız Note9, X8'in bir tık gerisinde GPU performansı sunan ve biraz daha geri bir üretim sürecinde (11nm) üretilmiş S675 çipseti ile geliyor ancak yazılımı güncel Android 9.0 ve 4000 mAh pili var. Eğer cihaz elimden düşmez pil benim için hayati öneme sahip derseniz ve cihazın pilinin bir süre sonra (1.5 -2 yıl sonra pil performansı belli bir noktaya geriler.) eskisi gibi performans veremeyeceğinin farkındaysanız pil kapasitesi bunun gibi iyi bir modele yönelmelisiniz. Yine bu işlemciye sahip A70 cihazı 2900'e satıldığını düşündüğümüzde 1000 TL karlı bir cihaz oluyor ister istemez. X8'deki biraz daha geniş çentiğe nazaran Note9'da damla çentik bulunuyor. Stoklar yenilenecek ve bu cihazı almayı düşünürseniz Hepsiburada'da olsun gözünüz.

    3. Xiaomi Redmi Note 6 Pro, Note7'nin çıkışıyla fiyatının 1600-1800 TL bandından yavaş yavaş 1500 şimdi de 1300 TL'ye gerilediğini gördüğümüz N6 Pro işlemci performansı olarak üstteki iki cihazın yanına yaklaşamıyor tabi ancak Xiaomi yazılım kısmında Meizu'ya göre biraz daha iyi ve pil konusunda da üzmeyecek 4000 mAh kapasiteli pili bulunuyor cihazın.

    Hocam neden Samsung ve Huawei önermediniz diye soracak olursanız diye baştan 2. gönderide uzunca açıkladım lütfen orayı okumadan bir cihaz tercihi yapmayınız. Burada hangi cihazları düşündüğünüzü de yazarsanız daha çok yardımcı olurum.




  • High Sierra kullanıcısına yanıt
    Geri dönş için teşekkürler ,

    Meizunun güncelleme konusunda başarısız olduğu hakkında bilgim yoktu ancak daha öncede belirttiğim gibi güncel cihaz ağırlıklı Xiaomi düşündüğüm için yine ağırlıklı Xiaomi önerisinde bulunursunuz diye tahmin ettim yanıldım.

    Gözden kaçırdığım bir noktayı da farkettim önerdiğiniz telefonları incelerken , 6 inç ve üzeri telefonların pratikte kullanımı bana zor geliyor. Yeni cihazların tamamına yakını 6 inç üzeri olduğundan bütçenin altında Redmi 7A modelini buldum. Güncel bir işlemci, Android sürümü ve Meizu arayüzü ile oldukça cazip geldi 929 TL fiyatı ile. Tek sıkıntı şu an için 32GB modelinde 2Gb ram ile satışta olması.

    Global de 32GB/3GB ram seçeneği de geçiyor.
  • NvdiaAmd kullanıcısına yanıt
    Hocam siz performans konusunun altını çiziyorsanız orada Meizu, Realme (birkaç ay sonra resmî girişi yapacak) gibi üreticiler söz konusu oluyor.
    Huawei fiyat performans işini orta segmentte bitirdi. Xiaomi de bitirdi bitiriyor.
    6 inç ekrana bakmayın siz o ekran kasada daracık yerde duruyor. 6.22 inç ekran ile 5.5 inç ekranın kasası bir olabilir çünkü boyutlar iyice kasanın üzerindeki boşluklara göre büyüyor bunun altını çizelim. Kaldı ki Note3 gibi bir telefondan geçiş yapacaksınız.
    7A 'yi sadece gelecek nesilde kullanmanız için zorlanırsınız. Performans konusunda beklentiniz olmamalı. Biraz daha kıyaslasak daha güzel olur hocam siz inceleyin bu seçenekleri kıyaslayıp.
    Ayrıca şunu belirtmekte fayda var. Evet güncellemeler önemli ama cihazı bozduğu sürece pek bir anlamı da yok açıkçası. Ben hiçbir cihzın güncelleme aldıktan sonra ilk haline göre iyileştiğini görmedim. Aksine planlı eskitmenin adını silmişler yerine yazılım ve stabilite güncellemeleri koymuşlar diye düşünüyorum. Evet güncelleme gelse daha iyi olur bu konuda hak veriyorum ama gelmezse de yapacak çok bir şey yok. En azından güvenlik yamalarını aldı Haziran'a kadar olan ve yine almaya devam edecektir. Halihazırda Note9 ve 16Xs cihazlarından sonraki en yeni cihazı X8.
    Xiaomi Redmi Note6 Pro 64GB düşünebilirsiniz eğer Xiaomi tercih etmek isterseniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 10 Ağustos 2019; 23:46:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • note 6 pro mu yoksa üzerine 300 daha koyup meizu x8 mi almalıyım.Telefondan brawl stars dışında oyun oynamam.Kamera ve batarya önceliğim ayrıca z3 compact kullanıyorum küçük telefon kullanmaya alıştım çok büyük kullanabileceğimi pek düşünmüyorum.Önerileriniz nelerdir ?
  • frht5382 kullanıcısına yanıt
    Hocam iyi akşamlar öncelikle. Burada konu pil ise Note6 Pro önde. Yani Note 9 (Meizu) ile Note 7 (Xiaomi) hariç tek bu kapasitede pili olan cihaz Redmi 7.
    Redmi Note 6 Pro 1300 TL civarında oldukça iyi bir model. Pil kapasitesi iyi. Cihaz biraz kalın olabilir bunu pile vermek lazım.
    Yalnız 6 Pro genel kullanımda iyi bir cihaz. Bir X8 değil performans söz konusu ise. Tasarım konusu da göreceli olup bence X8'deki tasarım hatları daha şık durmakta. Kamera konusunda da kullanılan SONY sensör kaliteli. Pixel cihazlarda bulunan bir sensör. Xiaomi ise 7'y kadar (hatta 7 Pro ya kadar) kamera konusunda bir atılım yapmadı bu Redmi cihazları arasında. Ortalama normal bir kamera performansı alırsınız 6 Pro da.
    Bir de bugün performansa ihtiyacınızın olmaması demek ileride olmayacağı anlamına gelmez. S636 normal bir görev dağılımında ideal bir çipsettir. Kullanıcıyı basit orta ölçekli işlemlerde üzmez. Güç verimliliğine odaklanmıştır ancak S67X ve S7X0 serileri ise orta seviyenin tamamen performansa odaklanmış çipleridir. Şu an bu çiplere rakip olarak tanıtılan bir Helio P90 var. Bir de yeni tanıtılması beklenen Helio M (5G Ready) ve Helio G (Oyuncu) çipsetleridir.
    Bu bahsettiğim hususlara göre size hangisi uygunsa onu tercih ediniz. Donanım olarak Meizu, yazılım olarak ise Xiaomi bir tık önde. Meizu'daki çipset 3k (Mi9 SE); 5K (Reno, RX17 Pro)'daki telefonda ancak bulunuyor.
    Şu an bir tek Realme 1899 TL civarına getirme planı var S710 cihazını. Ne yazık ki tarih yok henüz. Realme gelince Huawei da Xiaomi de Samsung da neye uğradığına şaşıracak diyebiliriz. Aynı Meizu'nun piyasasının bu değerde oluşu gibi.
    Hocam siz aklınızdaki hususları belirleyin. Zaten 2 cihaza indirgemişsiniz. Biraz daha düşünün ve şunu istiyorum şundan feragat edeceğim bunu alıyorum diye alıntılayıp yazarsanız en azından sizin için yanlış kararı vermemiş oluruz. Arasında kaldığınız iki cihaz da kendi segmentlerinde oldukça başarılı cihazlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 10 Ağustos 2019; 23:38:17 >




  • Öncelikli uzun uzun detaylı olarak bilgi verdiğiniz için çok teşekkür ederim.Elime oturması ve daha küçük boyutlara sahip olması sebebiyle x8 daha önde benim gözümde.Kamerası çok hoşuma gitti.Yazılımı beğenmediğim takdirde rom atarım diye düşünüyorum illaki xda da vardır birşeyler.Fiyat sizce bu seviyede kalır mı biraz daha beklesem stok tükenme olasılığı var mıdır?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frht5382 -- 11 Ağustos 2019; 2:22:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • frht5382 kullanıcısına yanıt
    Hocam x8 stokları ikinciye bitti ve yeni seri ürünler tanıtıldı. Bugün Note9 gelecek (ayın 20 si gibi ikinci parti sunulacak) ileride 16s ve 16Xs sunulacak.
    Yani stoklar bu sefer de biterse yenilenme ihtimalini çok yüksek görmüyorum açıkçası. Daha da getirmez Meizu X8 cihazını. 16 ve 16th'yi getirmeyi bıraktı ne de olsa.
    Bu saatten sonra X8 in fiyatının düşmesini beklemek de bilemiyorum pek mümkün değil sanırım. Tabi her an her şey olabilir ancak talep gören bir cihaz fiyatı artabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 11 Ağustos 2019; 7:58:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saolun hocam.Bayram sonrası almayı düşünüyorum.Aldıktan sonra da izlenimlerimi paylaşırım burada

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tüm yazılanları okudum..emeğinize sağlık..eşime telefon alacağım..oyun oynamaz..sosyal medya bankacılık whatsup ..redmi note7 ya da note6 pro düşünmüştüm ama siz meizu x8 önermişsiniz..marka farketmez ..şık tasarımı olan ihtiyaca uygun ne önerirsiniz?
    kızımda mi9t istiyor..çok oyun oynayıp sosyal medyayı kullanıyor..kzıma ne önerirsiniz?
    şimdiden teşekkür ederim...iyi bayramlar
  • naftalin34 N kullanıcısına yanıt
    Hocam redmi N 7 1800 TL Redmi N 6 Pro 1300 TL.
    X8 ise bu iki cihazın arasında.
    Eğer pil kapasitesi kasa tipi kamera güncelleme desteği gibi konular sizin için önemli ise N7 alınır.
    N6 Pro daha çok fiyat performans odaklı cihaz.
    Tercih sizindir. X8 de bu cihazlardan farklı olarak performans ön planda. Kamera sensör SONY. Pil konusunda da üstteki iki cihaz kadar iddialı değil. Sizin için telefon ne demek bu önemli. Pil konusunda sıkıntı yaşamak istemiyorsanız Redmi serisi daha mantıklı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • High Sierra kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim..son bir soru kusura bakmayın.. note 7 mi zenfone max pro mu?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • naftalin34 N kullanıcısına yanıt
    Kamera umurunuzda değilse işlemci gücü de önemli değilse Max Pro olabilir.
    Diğer türlü Note7 öne geçiyor. Kamera işlemci gücü vs.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam 5 yıldır 5s kullanıcısıyım 1.5-3.5 arası telefon almayı düşünüyorum benim için kamera önemli değil bataryası ve performansının iyi olması yeterli oyunda oynamıyorum 4 yıl götürse yeterli lg q7,lg v30,asus zenfone max pro yu yazdıklarınızdan okudum cazib geldi başka bi öneriniz varsa yazarmısınız şimdiden teşekkürler hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sanenderes S kullanıcısına yanıt
    G7 ile V30 ThinQ performansı yüksek cihazlar. Max Pro dediğiniz mid tier orta seviye bir cihaz.
    Öncelikli olarak bütçenize göre tercih yapmanız gerek hocam.
    Anladığım kadarıyla Türkiye garantisi olmayan cihazlara yaklaşmayı düşünmüyorsunuz. Hak verebilirim ancak önemli bir notu da düşmemiz gerektiğini düşünüyorum. Meizu Note9 stokları bir haftaya yakın sürede yenilenecek ve aradığınız özellikleri 1899 TL ye sunan bir cihaz. Alternatif olarak Realme 3 Pro stokları belirsiz bir sürede yenileneceğinden bu cihazı atlıyorum.
    Üst seviye cihazlarda OIS, Yüksek FPS'e sahip 4K video çekimi, Boombox hoparlör(G7'ye özel) gibi segmentinde fark oluşturan özellikler ile gelmekte. Burada tercih biraz da size kalıyor. V30 ile G7 alınabilir derece üst seviye cihazlar ancak pil konusu dediğiniz gibi normal seviyede kalacaktır. Pil konusunda daha başarılı olan cihazlar ise fiyatlarına göre sunduğu çipset performanslarına göre;
    Mi 9T (S730) > A70 ve Meizu Note9 (S675)> Redmi Note7 (S660) olacaktır.
    X8 i anmamamın tek sebebi pil konusudur (normal derecede pil performansı.) yoksa performans konusunda çoğu orta seviye cihazı yıkıp geçen bir cihazdan bahsediyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam çok teşekkür ederim q7 ile v30 arasında kaldım gibi dediğim gibi oyun oynamıyorum kamerasıda çok önemli değil v30 android sürüm desteği alır mı ,q7 ile v30 arasındaki ücret farkı değer mi sizce hangisini tavsiye edersiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,
    Babam için telefon arıyorum önerilerinizi okuduğumda redmi note 7 en ideali gibi ama çok gerekli mi o fiyata ondan emin olamıyorum.

    Aradığım özellikler: Pil ömrü ortalamanın üzerinde, performansı yüksek olması gerekli değil ama donma ve gelecek güncellemelerle çok yavaşlamamalı. Genel kullanım whatsapp, banka uygulamalarından ötesi değil. Kamerası çok kötü olmadığı sürece sıkıntı değil, ortalama- ortalamanın biraz üstü olsa yeterli.
    Redmi note 7 özellikleri fazlasıyla karşılıyor ama bu özellikler için o kadar bütçeye gerek var mı?

    Teşekkürler,

    Herkese iyi bayramlar :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sanenderes S kullanıcısına yanıt
    V30 Plus pie aldı alacak ve 2 güncellemesine birden kavuşmuş olacak. Yanı evet V30 için son güncelleme.
    G7 ise bir güncelleme daha alacak.
    Güncelleme sizin için çok önem arz ediyorsa dediğim gibi A70 Mi9T gibi daha hiç güncelleme alamamış cihazları tercih etmenizde fayda var.
    Geri kalanında V30 ile G7 arasında işlemci farkı var. Pil kapasitesi V30 lehine. Tabi işlemci verimliliği unsuru ile vs G7 arayı kapatmaya çalışacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nucleosity kullanıcısına yanıt
    Hocam mantıklıdır evet ama dediğiniz gibi ayrıca da pahalı bir seçenek olacaktır bu ihtiyaçlara nazaran.
    Redmi Note 6 Pro stokları bitmeye yakın ve fiyatı daha uygun. Bu cihazı değerlendirmenizi kesinlikle öneririm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nucleosity

    Merhaba,
    Babam için telefon arıyorum önerilerinizi okuduğumda redmi note 7 en ideali gibi ama çok gerekli mi o fiyata ondan emin olamıyorum.

    Aradığım özellikler: Pil ömrü ortalamanın üzerinde, performansı yüksek olması gerekli değil ama donma ve gelecek güncellemelerle çok yavaşlamamalı. Genel kullanım whatsapp, banka uygulamalarından ötesi değil. Kamerası çok kötü olmadığı sürece sıkıntı değil, ortalama- ortalamanın biraz üstü olsa yeterli.
    Redmi note 7 özellikleri fazlasıyla karşılıyor ama bu özellikler için o kadar bütçeye gerek var mı?

    Teşekkürler,

    Herkese iyi bayramlar :)
    Galaxy m20 ve Xiaomi Mi A2 lite bakabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.