Şimdi Ara

Bütçeye Göre Cihaz Tavsiyeleri [MART 2022] (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
4.608
Cevap
75
Favori
267.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
47 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • High Sierra kullanıcısına yanıt
    Hocam S10e mi kastediyorsunuz? s10 ile arasında 1000 liradan fazla fark var çünkü. Çin firmalarının başına geleceklerden çekindiğim için çin markası almak istemiyorum hocam.
  • Merhabalar, 1000 lira bütçeye ne tavsiye edersiniz? Kameradan çok hızı önemli benim için, GM 4G'yi yaklaşık 3.5 sene kullandıktan sonra yavaşlama, ısınma sorunları ortaya çıkarttı iyice. Alıp yine uzun süre kullanmayı düşünüyorum, teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tristan23

    Hocam S10e mi kastediyorsunuz? s10 ile arasında 1000 liradan fazla fark var çünkü. Çin firmalarının başına geleceklerden çekindiğim için çin markası almak istemiyorum hocam.
    Hocam S10e ile S10 arasındaki farkı gözümde küçültmüşüm ister istemez, evet S10 daha da pahalı.
    Huawei konusunda önyargınız doğal ama diğer firmaların başına kolay kolay bir şey gelmesinin mümkün olacağını sanmıyorum. Bu sefer Çin de aynı yaptırımları Amerika'ya sunar diye düşünmekteyim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oyuncu serhat

    Merhabalar, 1000 lira bütçeye ne tavsiye edersiniz? Kameradan çok hızı önemli benim için, GM 4G'yi yaklaşık 3.5 sene kullandıktan sonra yavaşlama, ısınma sorunları ortaya çıkarttı iyice. Alıp yine uzun süre kullanmayı düşünüyorum, teşekkürler.
    Hocam 1000 TL'yi kısmen aşacak biçimde şu üç cihaza bakmanızı tavsiye etmek zorundayım.
    1. Xiaomi Redmi 7 (Pil kapasitesi iyi.)
    2. Nokia 3.1 Plus (Pil kapasitesi iyi ve Androidone.)
    3. Alcatel 5V (Pil kapasitesi iyi.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 25 Haziran 2019; 8:59:38 >
  • merhaba hocam,2000 tl civarı bir telefon bakıyorum.samsung note 2 telefonum bozuldu artık yeni bir telefona ihtiyacım var.ekranı büyük,mükemmel olmasada iyi fotğraf çeken çok oyun ilgim olmasada istediğimde oyunları zorlanmadan oynayabileceğim ve en önemlisi beni 4-5 yıl götürecek bir telefon istiyorum(bunca yıl note2 kullanmamdan anlaşılıyordur:)şimdiden teşekkürler.
  • Ork Glr kullanıcısına yanıt
    Hocam,
    1. Redmi Note 7
    2. Meizu X8
    Neden x8 derseniz Türkiye'de S710 yongası ile gelen en ucuz yollu model. Oppo Reno'ya ve RX17 Pro'ya; Xiaomi Mi 9 SE'ye bakarsanız ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız. Hak ettiği fiyatın da altında değerleniyor. Orta segmentin hala en sevilen çipsetlerinden birini barındırıyor X8.
    Fiyat performans cihazlarına bakmanızı öneririm açıkçası. Eğer performansla işim yok derseniz o zaman A30'a bakabilirsiniz. Bence gereksiz pahalı bir model, M20 ile M30 arasında. Kaldı ki M30 yazılım konusu hariç her konuda A30'un önünde. Kısaca sebebi M30'un Q dan başka bir sürüm alamayacak olması muhtemel ama A30 henüz bir güncelleme almadı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 25 Haziran 2019; 23:49:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba.

    şu an note 5 alınır mı? performans, güncelleme alma vb durumları nasıldır?

    piyasada sıfırını bulmak çok zor gibi. note 8-9 a da 5-6 bin vermek istemiyorum. 5 yıllık note 3 den sonra kalemsiz bi telefonla yapamam :)

    ne tavsiye edersiniz acaba?
  • yyildizz Y kullanıcısına yanıt
    Hocam bir Note5 kullanıcısı olarak tek kelimeyle hayır, alınmaz diyorum. İlle de Note cihazı arıyorsanız Note FE ikinci el arayın. Tüm Note cihazları arasında belki de en sorunsuz cihaz. Note FE yi neden öneririm derseniz birinci olarak Note5 Android 7'de kalmış iken Note FE 9 (Pie) aldı ve öyle bitti güncelleme döngüsü. Kesinlikle yeni nesil ve kaliteli bir cihaz. Kaldı ki S8/Note8 serisi ile bir tanıtıldığından bu cihazlar da Pie ötesini göremeyecek.
    Note4 şebeke sorunu; Note5 anakart arızası, pilin hızlı bitmesi, bazı kullanıcılarda oluşan ses sorunu, ekran morarması gibi çeşitli sorunlarla karşılaşılıyor. Ayrıca Note5 32GB. Alan sıkıntısı çekmeniz kesin. Note FE ikinci el arayın. Uygun fiyata bulma olasılığınız yüksek sahibinden vb sitelerden.
    Note cihazı ille de istiyorsanız bu öneriyi veririm. Tabi Note harici derseniz biraz üstte verdiğim seçenekleri artı honor 10 (128GB) değerlendirebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 26 Haziran 2019; 21:46:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • merhaba babama telefon alıcam genelde sadece konusur,arada youtube cok nadir facebbok ve inst ne alayım.
  • UZUN KULLANIMDA S9+ MI İPHONE 8 PLUS MI?. Öncelikle merhaba eğer bir an önce cevaplarsanız sevinirim sevgili konu hakkında bilgisi olanlar. Çok ikilem de kaldım açıkçası her zaman şu lafı duydum Apple uzun süreli kullanımda daha iyidir diyorlar. Ben bu ikisinden birini 3-4 yıl kullanmak istiyorum. S9+ ın tasarımı daha şık ama bilemedim acil cevap verirseniz çok sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beybiger B kullanıcısına yanıt
    @beybiger Hocam uygun modeller arasında bütçenizi belirtecek olsanız çok iyi olur.
    Nokia 3.1 Plus ve Alcatel 5V ilk fırsatta aklıma gelen modeller. İleri dönük uzun süre telefon ihtiyacını karşılayacak modeller bunlar. Nokia 3.1 Plus biraz daha önplanda olan bir cihaz gerek Android One olması gerek güncelleme alması fakat Alcatel 5V'nin pil kapasitesi daha büyük. İki cihaz da iyidir pişman olacağınızı sanmıyorum bu modellerden birini tercih ederek.
  • bossfather B kullanıcısına yanıt
    Güncelleme sizin için hayati değer taşıyorsa kesinlikle S9+'ı geçiniz ve iPhone 8 Plus alınız. Çünkü S9 son güncellemesini alacak, Q'nun ötesini göremeyecek. Tabi S10 serisi bu konuda daha avantajlı ancak bütçeniz yeterli gelecek mi S10'a o bir sorunsal.
    Apple, 3 yıldan önce desteğini çekmiyor cihazlarından ve iPhone 8 Plus 3GB RAM ile geliyor. Zaten Apple için üst değer olarak görülüyor 3GB RAM. En az 2 yıl daha destek göreceğini düşünüyorum 8 serisinin.
    Ayrıca Huawei P30 ve Xiaomi Mi9 gibi modelleri de düşünebilirsiniz hocam gayet uygun fiyata sahip cihazlar rakiplerine göre.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 26 Haziran 2019; 22:32:50 >
  • bossfather B kullanıcısına yanıt
    Ayfor 5 yıl güncelleme alır ama ben olsam s10e alırdım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar, bir telefon arayışındayım.Kamerasının iyi olmasını ve hızlı olmasını önemsiyorum. Oyun vs oynamam bir sosyal medya birde bi kaç uygulama ve program. Ortalama 1000 en fazla 1200 tl çıkabilirim.bana önerebileceğiniz modeller olurmu?
    Gm 8 redmi 6 yı deneyimleme fırsatım oldu.Gm'in kamerasını daha çok beğendim ama Gm yorumları çokta iç açıcı değildi.
    redmi s2, nokia 3.1, samsung a10 bütçeme uygun olarak gördüklerim.birde A101deki honorlar vardı ama android lisans vs olduğu için çekincelerim var. Bunlardan yada bunların dışında şu model beklentilerini karşılar dediğiniz neler vardır?
    Yardımcı olursanız sevinirim.şimdiden teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canguler35 -- 27 Haziran 2019; 20:21:29 >
  • High Sierra kullanıcısına yanıt
    hocam çok teşekkür ederim.sağolsun ttnet,size yazdıktan sonra internet gitti cevabınızı göremedim.bu telefonların garanti durumları beni korkutuyor,hiç iyi şeyler okumadım.ben aslında bana note 2 nin verebildiklerini vermesini istiyorum.uzun yıllar kullanım yani 5 yıl sonra bir uygulamada, orta seviye bir oyunda kasmasını istemem.birde bin tl daha çıkabilirim ama telefonda genellikle çok büyük işler yapmadığımdan çıkmak istemiyorum ama bir öneriniz senin için şu telefonu alırsan uzun yıllar stabil kullanabilirsin dersen çıkarım.çok uzattım,şimdiden çok teşekkür ederim.
  • Ork Glr kullanıcısına yanıt
    Hocam bu işlemler için üst seviye bir çipset almanız gerekmez diye düşünüyorum.
    Meizu X8 dediğim gibi bir cihaz gayet uygun performansı iyi bir cihaz, Meizu Türkiye garantili olarak satıldığı belirtiliyor.
    Redmi Note7 pil konusunda iyi bir cihaz donanım olarak bir tık daha geride. Kamera performansı beğeniliyor.
    Peki siz amiral gemisi arıyorsanız o zaman ne önermemi istersiniz diye sorayim kendime.
    1. Honor Play, A101 de bulunuyor performansı S710 ve S835'den iyi ama S845 den kötü. Arka kamerası gerçekten başarısız ön kamerası nispeten başarılı pil süresi iyi performansından genel olarak memnun kalmıştık (arkadaşımdan deneyimledim bu cihazı.)
    2. LG G7 ThinQ, evet listenin 2. cihazı G7 amiral gemisi S845'e sahip genel olarak pil konusunda ideal sürelere ulaşırsınız. LG'nin kronik sorunları bu cihazda tekerrür etmiyor. hb fiyatına bakabilirsiniz.
    3. Xiaomi Mi8 listenin en pahalı cihazı donanımı LG ile aynı, avantajı ekranın bu sefer AMOLED olması Samsung kullanıcısı olarak bu sizi memnun eder bir özellik açıkçası, ekranın 2K olmaması pil ve performansa katkı sağlar bu da G7'e göre bir avantaj.
    4. A70, performansı üç cihazdan da geride diyebiliriz sanırım S675 S710 ayarında bir çipset. GPU ve CPU bakımında kısmi farklar oluşuyor aralarında.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • canguler35 C kullanıcısına yanıt
    Hocam beni düzeltin yanlış isem ama hepsinin çipi aynı mediatek çipleri ve 16GB depolamalı cihazlar geliyor aklıma A101 honorları denince, tabi play hariç.
    Nokia 3.1 Plus varken bu cihazların esamesi okunmaz bu bir, ikincisi 6'nın devri geçti diye tahmin ediyorum Redmi7 64GB bile uygun fiyata bulunabiliyor iken.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 27 Haziran 2019; 23:54:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • High Sierra kullanıcısına yanıt
    Öncelikle vakit ayırıp cvp yazdığınız için teşekkur ederim. sunu belirteyimki ne çipten ne mediatekten anlamam ki zaten:) fiyatı verebileceğim ayarda hhafızasıda 32 gblıkları sıraladım kendimce.orta yaş facebook kullanan gruptan pek farkım yok esasen:)yalnızca iyi fotograf olsun istiyorum. A101 de bir tane 12oo tlye honor 9 gormuştum onu yazdım aslında.
    sizce bu şartlarda en mantıklı tercih nokia mı yada redmi7 mi? hangisini önerirsiniz
  • canguler35 C kullanıcısına yanıt
    Hocam kıssadan hisse anlatmaya çalışayım temel farklarını donanım bazında.
    - Kamera farklarına göre değerlendirir isek :
    Nokia 3.1 Plus arkadaki iki kamerasında diyafram aralığı daha düşük kameralara sahip. Bunun faydası gece çekimlerinde ışığı daha iyi alması diye özetlenebilir. Gündüz çekiminde böylesine büyük bir fark oluşmayacaktır. Kaldı ki bahsettiğim diyafram aralıkları burada zaten devasa değil. Biri 2.2 (7) diğeri 2.0 (3.1+) ayrıca ön kamerada tam tersi bir durum oluşmuş iki cihaz arasında diyafram farkında.
    - Donanım farklarına göre değerlendirir isek :
    Grafik işlem bakımından Redmi 7 daha önde, işlemci performansı bakımından ise 3.1+ daha önde.
    - Yazılım bakımından :
    Redmi 7 Android 9 ile çıktı henüz bir güncelleme almadı. 3.1+ 8.1 ile çıktı 9 aldı, ayrıca Android one bir cihaz. Yani Q'yu alacak. Redmi 7 de Q'yu alacak ayrıca.
    - Pil performansı :
    Şaibeli bir konu olmakla beraber (Nokia 3.1+ işlemcisinin daha verimli bir üretim sürecinden geçmesi ile daha tasarruflu.) 500 mAh pil kapasitesi farkı var Redmi 7 ile.
    - Bence içinize sinen cihazı alın ve 64GB arıyorsanız Redmi7 ye yönelin. Honor 9 Lite artık güncelleme almayacak bu da aklınızda bulunsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • merhaba ben Huawei P9 Lite 2017 kullanıyorum. telefonun büyüklüğünden, görünüşünden, kasa yapısından gayet memnunum. telefon ile oyun oynayan birisi değilim. sadece fotoğraf ve mesajlaşma uygulamaları kullanıyorum. Annem için bir telefon almayı düşünüyorum. Annem, akıllı telefon kullanım da fazla bilgi sahibi değil. Annem için sadece whatsapp ve fotoğraf çekmek yeterli olacak. önce Huawei Y6 2019 almayı düşündüm. sonra kendime yeni bir telefon alıp, şuan kullandığım Huawei P9 Lite 2017'yi Annem'e vereyim diye düşündüm. aslında telefon için bütcem 1750 yi fazla geçmemek. taksitle alacağım. bana ne önerebilirsiniz? Vatan'da çalışanlar HUAWEI P SMART 2019'u önerdi. bir kaç video izledim. P Smart 2019'un arka kapağı çok çabuk çiziliyormuş bu yüzden kararsız kaldım. HONOR 10 LITE da düşündüğüm başka bir telefon. hangisini önerirsiniz? şahsen Huawei almak istiyorum. Aslında biraz daha bütceyi zorlayım diyorum ve şu modellerden birisini alayım diyorum.
    HONOR 10 LITE 64
    HUAWEI P SMART 2019
    HUAWEI P20
    HUAWEI MATE 20 LITE

    siz hangisini önerirsiniz? benim için önemli olan kasası sağlam olsun. dandik malzeme olmasın. fotoğraf iyi çeksin. oyun oynamaycağım. sadece fotoğraf




  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.