Şimdi Ara

Burun ameliyatı olmuş olanlar gelebilir mi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
1.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cooLpapa

    quote:

    Orijinalden alıntı: NomadCRY


    quote:

    Orijinalden alıntı: Aeronautical Engineering

    Burun ameliyatindan sonra göz altlari falan morarip sisiyormus falan. 9 agustosta da benim arkadaşım ameliyat olacak. Kemerli burnu var tek estetik amaçlı onun. Her sey güzel olur insallah Allah yardimciniz olsun

    Morarıp şişme falan yok. Eskide kaldı onlar.

    Daha bugün ameliyat olan tanıdığım var, gayette morardı şişti.

    Ee ne yapayım? Ben 2 kez oldum 2'sinde de şişmedi. Genel olarak da şişme olmuyor. Doktordan doktora, bünyeden bünyeye değişebiliyor. Morarma eskiye göre yok gibi bir şey artık. Eski ameliyatlar rezaletti.




  • 2 hafta önce oldum,gargamel gibi bir burnum ve tamamen tıkalı bir sol loba sahiptim. anesteziyi yediğinde yatağında uyanıyosun sıkıntı yok zaten orda rahat ol,şişliklerin morlukların 4-5 günün sonunda tamamen kaybolacak. bide aynı anda estetik amelyat da oldum,6 saat falan sürdü. şimdi nefesim tamamen açık ve şekli gayet düzgün. o yüzden rahat ol öncesi sonrası resimleri atarım merak edersen,pm kutum açık
  • 2 sene önce oldum. Senin konuya mesaj yazarken dün 2.ameliyata alındım. İlki kadar zor değil ama sonuçta anestezi yapıldı ve zorlanıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Küçükken kaza geçirdiğim için burnumda eğrilik ve nefes sorunu var. 18 yaşında ameliyat olabileceğimi söylemişler ama henüz gitmedim. Hem ameliyat sonrası acı hem de sonucu beğenmeme endişesinden dolayı yaptırmaktan çekiniyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hikaye ustası

    Psikolojini etkiliyorsa git yaptır derim kork biraz ama yaptır inan deyer. Ben de yakında Allah'ın izniyle bu kepçe kulaklardan kurtuluyorum.

    ailenun haberi var mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben oldum sorularınızı alabilirim .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim de küçükken darbe sonucu burnumda eğrilik oluştu. Dıştan hafif yamuk olduğu fark ediliyor,ancak dikkatli bakınca. Burun deliklerim arasında bariz genişlik farkı var.
    Geniş olanı kapatıp dar olanla nefes almaya çalıştığımda nefes alabiliyorum. Ancak dar olanı kapatıp geniş olanla nefes almaya çalıştığımda daha rahat nefes alıyorum. Bende nefes alıp verememe sıkıntısı yok yalnızca nefes almada rahatlık konusunda fark var.

    Çocukken beni muayene eden doktor "yüz kemiklerin daha gelişmediği için on sekizinden sonra ameliyat ol" demişti. Şu an yirmi yaşındayım, bir ay önce üniversite hastanesinde muayene oldum. Doktor,ameliyatın gerektiğini ancak nefes almada aşırı sıkıntın yoksa istediğim zaman ameliyat olabileceğimi söyledi. Yani ileride yaşamsal bir soruna sebep olma söz konusu değilmiş.
    Ameliyat için 1 yıllık sıra varmış. Ben de o yüzden özel hastanede operasyon geçirmeyi düşünüyorum. İstanbul'da önerebileceğiniz burun konusunda iyi bir hastane var mı?

    Ameliyat olmayı istiyorum,ancak ikinci ameliyat (estetik) ihtimali yüzünden çekiniyorum. Burun daha kötü hale gelebilir diye. Şu an burnumda görünüş olarak iki sorun var. Birincisi deliklerdeki genişlik farkı ve ikincisi burnumun ucunun biraz uzun olması. Ne yapsam bilemedim. Acıdan korktuğum yok,şu ana kadar iki kere ameliyat oldum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dream Machine -- 29 Temmuz 2016; 13:05:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Perşembe gününe ameliyat günü aldım. Ameliyata burun ucu estetiği de ekledi bugün doktor.

    Öyle böyle değil çok tırsıyorum ama girecem. Nefes alamamak kötü bir durum. Umarım hiçbir şey ters gitmez. Bu kadar para vermişken ne diye ankara veya istanbul veya izmir gibi büyükşehirlere gidemiyorum anlamıyorum. İnşallah burnum elimde çıkmam.

    Genel anestezi yapacakmış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Quintus Lentulus Batiatus

    Perşembe gününe ameliyat günü aldım. Ameliyata burun ucu estetiği de ekledi bugün doktor.

    Öyle böyle değil çok tırsıyorum ama girecem. Nefes alamamak kötü bir durum. Umarım hiçbir şey ters gitmez. Bu kadar para vermişken ne diye ankara veya istanbul veya izmir gibi büyükşehirlere gidemiyorum anlamıyorum. İnşallah burnum elimde çıkmam.

    Genel anestezi yapacakmış.

    Genel Anestezi olması iyi olmuş . Bende ilk başta korkuyordum ama sonra rahat geçti . Ameliyathaneye alınsın sonra anestezici hemşire geldi . İlk başta iğne uyutmadı , uyuyamam sandım ama sonra bu uyudum ameliyat bitene kadar uyanmadım . Benimde burnumda eğrilik ve burun eti fazlalığı vardı ama şunu söylemem gerek ameliyat olduktan sonra artık tampon yok sadece buruna bir jel sıkıyorlar . Onu bir hafta kendi kendine arıyorsun . Bir de 2-3 saat burnun sargılı oluyor . İçin rahat olsun ameliyat kolay oluyor .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Eyvallah okudum yazdıklarını. Sende de burun ucu estetiği oldu mu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazilanlarin hepsini okumadim ama bende ameliyat olmus biri olarak yazayim.

    Hem burundan nefes alma sorunluydu hemde burun sekli bozuktu ikisini bir oldum. Burnumdan dolayi ben cok utaniyodum ozguven eksikligi yapiyordu. Sende demissin gargamel gibi takmiyorum vs demissin ama inan bana o burnun duzelince ister istemez etkileniceksin hosuna gidicek ve kendine o guven gelicek az da olsa. Nefes alma acisindan oyle oo muthis acilicak her seyin kokusunu alicaksin vs. yok az da olsa aciliyo suanki kapaliliktan cok daha iyidir inan bana. Ameliyatta oyle burnum kalicak yazmissin daha kotu olucak yazmissinda o adamlar biliyo hocam sen arastirip duzgun doktor bulduysan icine sindiyse tamamdir hicbir sorun olmaz allahin izniyle. Ameliyatta komple uyutuldum bende ameliyattan cok korkuyodum kardeşim tek sorun o ameliyathaneye seni gotururdukleri surec ameliyathane soguk sadece doktorlar var korkudan titriyodum ben ama zaten pit diye gidiyon doktor baris manco acmis dinliyodu guzeldi hala merak ederim hangi sarkiydi diye neyse :D Morluklar herkeste oluyo diye bi sey yok bende gram morluk yoktu hatta ameliyattan ciktiktan sonra fotografim duruyor istersen ozelden atarim. Ciktiktan sonra serum agri kesici vs veriyolar 1 gun hastanese kaliyosun buz uyguluyosun yanak kisimlarina. Sonra eve gidis zaten. Bi 10 14 gun sonra tamponlarini cikariyolar mis gibi aciliyo burnun o an ameliyat sonrasi full burun spreyi kullandirtiyor. Kontroller oluyo vs. ama her güzelliğin bi acisida var... Uyku cok kotu yüksek yastikla sirt ustu uyuyacaksin ben korkudan yatamiyodum bisi olur diye kendi kendime daliyodum.. Yemek yerkende yutkundukca garip bi his oluyo. Onun disinda sukur bisey yok. Uzun surede doktorun diyene kadar burnuna vs hic su degmiycek. Neyse cok uzun yazdim galiba aklina takilan olursa sorarsin konuşuruz. Sonucta cekilen dertlere degiyor bak bitti gitti allaha sukur benim agustos 10da tam 1 yıl olucak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bana doktor olmana gerek yok dedi . Bize ameliyat olduktan sonra 2-3 saat fazla oynatmamaya bak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerci arkadas ameliyati olmus gecmis olsun kardesim sayili gunler cabuk gecer sabret sadece

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üsteki arkadaşım dediği gibi ameliyat olmassan çok zorlanırsın . Ben son dönemde hiç nefes alamıyordum . Yürürken nefes nefese kalıyordum . Oturduğum yerde kalıyordum . Son dönemde bide burnum aşırı kanamaya başlamıştı . Ameliyat olduktan sonra bunların geldi geçti .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • edmraver kullanıcısına yanıt
    Her kelimesini okudum tabi ki. olmadım daha perşembe günü ameliyat.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Heh hadi bakalım kardeşim ol bitsin valla cefasını çektikten sonra iyi ki olmuşum diyceksin keşke doğuştan düzgün olsa her açıdan
  • Ameliyatı oldum. Perşembeden bu yana lanet olası tamponlar bana esiyet ediyor. Yarın sabah çıkaröaya gidiyorum sabırsızlıkla sabah olsun istiyorum. Delirmek üzereyim.

    Ailem arkadaşlarım falan göründüğü kadarıyla doktorun çok güzel iş çıkardığını söylüyor ama ben hala estetikli gibi görünmesinden korkuyorum. Açık konuşmak gerekirse her ne kadar zorunlu kalarak yapmış olsam da elalem bunu bilmiyor söylersem bahane olarak düşünecekler bende kendime yakıştıramıyorum. Her neyse ...

    Doktorum iyi bir dpktor çıktı hakikaten. Adam kötü değil. Burnumda ameliyattan sonra biraz ağrı hissettim halsizlik çok daha kötüydü. Narkoz beni neredeyse hiç etkilemedi midem kötüleşmedi dahi. Bu da bir hayli şaşırtıcı tabi.

    Bugün ameliyattan sonra 4. Günüm. Burnumda ara ara ağrı değil de baskı hissediyorum. Ama tamponlar beni deli ediyor. Ağrısı yok sızısı yok ama adamı intihar ettirecek kadar psikolojisini bozuyor. Burnun kaşınması ve kaşıyamamak daha da kötü bir durum.

    Burnumun ucu koza ağzın burnu gibi şuan. Koca bir pıhtılaşmış kan burnumun ucunda duruyor gibi sanki.

    Çok daha küçük bir operasyon sonrası zaten daha önce tampon çıkarttırmıştım anlık ama kötü bir acıydı gözümden yaş gelmişti. Bu kez bence daha çok acıtacak. Çünkü burnumun içindeki tampon o kadar çok yapışmış ki burnumun bir parçası olmuş gibi hissediyorum. Tamponlar çıkarken ki acıyı kulaklarımda beyniöde bile hissedecem muhtemelen. nedense bu tip anlık acılar acı olduğu kadar zevkli de oluyor çok heyecanlıyım

    Sonucu yarın görecez bakalım umarım gönlümdeki gibi olur.




  • Ek, yüzüm gözüm çok az şişti. iki gözümün altında işaret parmağı uzunluğunda birer morluk var ve hafif şişler. Ki 4 günlük ameliyatlıyım ve aneliyatım da ağır bir ameliyattı. Doktor bile hayret etmişti şişmemesine.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1-) Gargamel demişsin emin ol daha kötü olmaz. Yaptırdım ve 1 sn dahi pişman olmadım.
    2-) Değişen bir durum. 1 yıl oldu burnum hala açık. Fakat etin tekrardan çıkıp tıkadığı çok aşırı gözüküyor. Bir tanıdığım ilk 6-7 ay rahatladı sonra et tekrarladı. Kronikleşmiş durumlar olabiliyor.

    Bence kesin yaptır hele ki estetik açıdan kötüyse. Bir burun insanı bu kadar değiştiremez diyorum hala kendime.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.