Şimdi Ara

BURSLAR HAKKINDA BILGI [>ICERI<]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
5
Favori
980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ARKADASLAR BURS ALABILECEGIMIZ OZEL KURUMLAR HAKKINDA BILGI VEREBILIR MİSİNİZ?
    HANGI VAKIFLAR HANGI SARTLARI KOSUL KOYARAK BURS VERIYOR, BURS VERME ORANI YUKSEK OLAN VAKIFLAR HANGILERI?
    BIR DE OZELDE TAM BURSLU OKURSAK VAKIF UNIVERISTELERINDEN BURS ALABILIYOR MUYUZ?
    BILGISI OLAN BILGENDIRIRSE SEVINIRIM

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • 1.) KYK bursları
    T.C. Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Genel Müdürlüğü, her yıl ekim ve kasım ayları içinde başvuruları kabul ediyor. Ayda 330 TL olan bursu almaya hak kazananlar ocak ayı itibariyle açıklanıyor. Bursa başvurmak içinhttp://www.kyk.gov.tr/ adresinden istenen bilgilerin doldurulması yeterli.

    2.) Türk Eğitim Vakfı
    Bugün 210 bin öğrencinin yararlandığı Türk Eğitim Vakfı (TEV) bursu, yükseköğretim okumaya hak kazanmış öğrenciler, yüksek lisans ve doktora öğrencileri dışında acı olay, doğal afet gibi olaylarda zarar gören öğrencilere, engelli öğrencilere ve yetiştirme yurdunda barınıp üniversite okumaya hak kazanmış öğrencilere veriliyor. Üniversite lisans öğrencilerine verilen güncel burs miktarı 400 TL olup ekim ve haziran ayları arasında olmak üzere 9 ay boyunca veriliyor. Burs başvurusu TEV’in web sitesinde duyurulan başvuru formunun doldurularak, istenen diğer belgelerle birlikte kuruma gönderilmesiyle yapılıyor. Başvuru formu için eylül ayı başı itibariyle TEV web sitesi takip edilmeli.

    3.) TÜBİTAK
    TÜBİTAK da lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine burs veren kurumlar arasında. Çok çeşitli kıstaslarca burs vereceği öğrencileri belirleyen kurumun bursları, 750 TL ile 2 bin TL aralığında değişiyor. Burs, lisans hazırlık sınıfında da verilmekte olup lisans öğreniminin normal eğitim sürecinin sonuna kadar devam ettiriliyor. Çift anadal öğrencileri için ise burs süresi LYS sonucuna göre, kayıt yaptırdığı programın normal bitirme süresinden bir yıl sonrasına kadar sürüyor. Başvurular 1 Eylül-15 Ekim tarihleri arasındahttp://e-bideb.tubitak.gov.tr internet adresinden yapılıyor.

    4.) Vakıflar Müdürlüğü
    Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) de KYK Genel Müdürlüğünün burs başvurusuna paralel zamanlarda başvurusunu açıp ocak ayının son aylarında sonuçları yayınlıyor. Bursa başvuru süreci internet üzerinden işliyor. Burs başvuru duyurularıhttp://www.vgm.gov.tr/üzerinden yayınlanıyor. Aylık 200 TL burs veriliyor. Ayrıca ihtiyacı olan öğrencilere ‘özel eğitim yardımı’ adı altında bir kereliğe mahsus, aylık 1000 TL burs da veriyor.

    5.) ÇYDD
    Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) tarafından, maddi durumu yeterli olmayan, başarılı, devlet üniversitelerinde okuyan, çağdaş değerlere sahip, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, sigara içmeyen ve öğrenim harç kredisi veya bursu haricinde burs almayan öğrencilere burs veriliyor. Daha fazla bilgi için:http://www.cydd.org.tr

    6.) Çağdaş Eğitim Vakfı
    Üniversite öğrencilerine aylık 150 TL burs veren Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV) bursuna başvuru web sitesinde belirtilen tarihlerde 0212 361 41 52 nolu faksa veya nalan@cev.org.tr adresine yapılıyor. Başvurusu kabul edilen öğrenciler sözlü mülakata alınıyor. Burs yalnızca İstanbul’daki öğrencilere veriliyor.

    7.) Yabancı Hükümet Bursları
    İkili ilişkiler çerçevesinde Türk öğrenciler için her sene yabancı hükümetler tarafından, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine burslar sağlanmakta. Her ülke burs başvurusu için kendi koşullarını belirliyor. Duyurularhttp://abdigm.meb.gov.tr/ adresinden yayınlanıyor.

    8.) Jean Monnet Burs Programı
    Jean Monnet, Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Komisyonu arasında imzalanan bir anlaşma çerçevesinde oluşturulan ve Türkiye’nin en köklü uluslararası tabanlı burs programı. Bursiyerlere en az 3 en fazla 12 ay süresince verilen burs programına, programın desteklediği çalışma alanları kapsamında; not ortalaması, yabancı dil yeterlilik düzeyi gibi kriterleri karşılayan, lisans düzeyi son sınıf öğrencileri, yüksek lisans ve doktora öğrencileri, akademik veya idari personeller ile kamu veya özel sektör personelleri başvurabilir. Adaylar öğrenim görmek veya araştırma yapmak istedikleri AB üyesi ülkeyi ve üniversiteyi kendileri belirliyor. Başvurusu kabul edilen adaylar ayrıca yazılı sınav ve mülakata giriyor. Daha fazla bilgi için:http://www.jeanmonnet.org.tr

    9.) 421.Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı
    www.yekuv.org / 0212 274 15 02
    15 Eylül-15 Ekim arasında başvuran adaylar sıra numarasına göre mülakata alınıyor. Belli bir puanlamaya tabi tutulan adaylara daha sonra burs veriliyor. Burs alabilmek için gerekli koşullar: Öğrencinin başarılı olması, İstanbul içindeki üniversitelerin ilgili fakültelerini bu yıl kazanması ve kaydını yaptırmış olması, eğitim desteğine ihtiyacı olması, ailenin kırsal kesimde ikamet etmesi.

    10.) Adana Ticaret Odası
    www.adana-to.org.tr / 0322 352 00 52
    İktisat veya İşletme ve benzeri bölümlerde okuyan yardıma muhtaç öğrencilere burs veriyor.

    11.) Alarko Eğitim ve Kültür Vakfı
    0212 258 61 20
    Burslar karşılıksız olup herhangi bir hizmet veya yükümlülük gerektirmez. Öğrencinin son sınıfta olması ve alt sınıftan dersinin bulunmaması gerekir. Ekim ayında başlayan burslar 8 ay boyunca devam ediyor.

    12.) Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu
    www.sydtf.basbakanlik.gov.tr/burs.htm 0312 424 09 47
    Açıköğretim Fakültesi dahil olmak üzere üniversitelerde okuyan her öğrenci bu bursa başvurabilir. Başvurular ekim ayının son haftası ile kasım ayının başında yapılıyor.

    13.) Hacı Ömer Sabancı Vakfı
    www.vaksa.org.tr / 0322 351 56 44
    Maddi desteğe ihtiyacı olan başarılı öğrencilere geri ödeme yükümlülüğü olan sosyal amaçlı burslar veriyor. Burs için 15 Eylül - 15 Ekim günleri arasında başvurulması gerekiyor.

    14.) Hüsnü M. Özyeğin Vakfı
    www.husnuozyeginvakfi.org.tr / 0212 217 04 01
    TC vatandaşı olan, İstanbul’da bir devlet üniversitesinde okuyan, ÖSS sonuçlarına göre kendi puan türünde ilk 2000 öğrenci arasında olan, hazırlık veya 1. sınıf öğrencisi olan, mali desteğe ihtiyacı olan üniversite öğrencilerinin eğitimlerini desteklemektedir. Koşulları uyan öğrencilerin, kendi Üniversiteleri’nin Öğrenci İşleri ve/veya burs ofislerine müracaat ederek burs başvuru formunu temin etmeleri ve gerekli belgeleri eksiksiz olarak tamamlayarak üniversitelerine geri vermeleri gerekmektedir.

    15.) İstanbul Büyükşehir Belediyesi
    www.ibb.gov.tr / 0212 449 40 00
    İstanbul Büyükşehir Belediyesi, başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan çok sayıda öğrenciye eğitim yardımı yapıyor. Ekim ortasından itibaren başvuruları kabul edecek olan kurum, aralık ayından itibaren 7 aylık bir burs programı öngörüyor.

    16.) İstanbul Sanayi Odası Vakfı
    www.isov.org.tr / 0212 293 54 18
    Üniversite ve meslek yüksekokullarında öğrenim görenlere burs veriliyor. Burs verilecek adayı öğrencinin öğrenim gördüğü kurum seçiyor ve vakfa bildiriyor. Teknik bölümde okuyanlara burs sağlanıyor.

    17.) İTO Vakfı
    0212 511 41 50
    İstanbul Ticaret Odası Vakfı´nın verdiği burslarda aranılan şart; öğrencinin maddi imkânlarının yetersizliği ve üniversitede ekonomiyle ilgili bölümlerden birinde okuyor olmasıdır.

    18.) İzmir Büyükşehir Belediyesi
    www.izmir.bel.tr / 0232 482 11 70
    İzmir’de bulunan üniversitelerin öğrencilerine burs imkânı sunulmaktadır. Öğrenciler, İzmir Büyükşehir Belediyesi Hemşehri İletişim Merkezi, Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Yüksek Teknoloji Enstitüsü´nden başvuru formu temin edebilecekler.

    19.) İzmir Ticaret Odası
    0232 441 77 77
    Öğrenim bursu karşılıksızdır. Burs talebinde bulunan öğrencinin; 1. Bir başka kuruluştan burs almaması, 2. Ekonomik desteğe gereksinimi olması, 3. Başarılı bir öğrenim süreci içinde olması ve hiç başarısız dersi bulunmaması, 4. İzmir´de ikamet ediyor olması veya İzmir´deki öğrenim kurumlarında öğrenim görmesi gerekmektedir.

    20.) Kızılay Gençlik Müdürlüğü
    0312 430 23 00
    Dernekçe verilmekte olan karşılıksız burs yardımları, sosyal himayeye muhtaç, kendi imkânları ile tahsil hayatlarını devam ettiremeyen öğrencilere verilmekte olup öğrencinin başarılı olması ve sınıfta kalmaması gerekmektedir. Burs almaya hak kazanan öğrenciler sınıflarını geçtikleri ve herhangi bir şekilde öğrenimlerine ara vermedikleri takdirde bursları tahsil hayatları boyunca devam etmektedir.

    21.) Milli Eğitim Bakanlığı
    www.meb.gov.tr / 0312 417 50 70
    Milli Eğitim Bakanlığı, yükseköğrenim kurumlarının öğretmen yetiştiren fakültelerini ilk beş tercihi içinde yazan ve bu bölüme girmeye hak kazanan öğrencilere dört yıl boyunca her ay karşılıksız burs veriyor.

    22.) Sema Yazar Gençlik Vakfı
    www.semayazar.org.tr / 0312 440 16 16
    Başarılı ve sosyoekonomik durumu burs almasını gerektiren üniversite öğrencilerine burs veriyor. Bursun devamı her yıl başarılı olma koşuluna bağlı. Müracaatlar ekim ayı başında sona eriyor. Başvurular vakıftan alınacak formla yapılabiliyor.

    23.) Toplum Gönüllüleri Vakfı
    www.tog.org.tr / 0216 321 89 88
    Toplum Gönüllüleri Vakfı 2005-2006 öğrenim yılından başlayarak TC vatandaşı olan öğretmen çocuklarına (devlet ilköğretim, lise ve dengi okullarında görevli veya bu okullardan birinden emekli bir anne ve/veya babanın çocuğu olan) burs sağlamaktadır.

    24.) Vehbi Koç Vakfı
    www.vkv.org.tr/egitim/bursaciklama.html 0216 531 00 00
    Yetenekli ancak imkânları sınırlı olan öğrencilere burs veriyor. Hazırlık ve birinci sınıf haricindeki öğrencilere verilen burslar için sağlıklı, derslerinde başarılı ve devletin demokratik, hür, çağdaş ve laik düzenini içtenlikle benimsemiş olmak gerekiyor. Burslar için seçim okul idarelerince yapılıyor. Burs almak isteyen öğrencilerin kendi fakültelerinin dekanlığına veya okul müdürlüğüne başvurmaları gerekiyor.

    25.) Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı
    www.yasar.com.tr/vakif / 0232 482 22 00
    Üniversitelerde, yüksek ve ortaöğretim kurumlarında okuyan yetenekli, çalışkan, başarılı ancak maddi olanakları kısıtlı öğrencilere, vakfın Öğrenci Burs Yönetmeliği çerçevesinde tamamen karşılıksız burs verilmektedir. Başvurular eylül - ekim aylarında yapılır.

    26.) Avusturya Liseliler Vakfı
    www.alv.gov.tr
    Yetenekli fakat maddi olanaklardan yoksun çocukların ve gençlerin eğitim ve öğrenimlerini desteklemek için çeşitli, karşılıklı ya da karşılıksız burslar veriliyor.

    27.) Emine Horoz Eğitim Vakfı
    http://www.horev.org.tr
    Her yıl 1 Ağustos-30 Eylül tarihleri arasında, yeni eğitim dönemine ilişkin müracaatların alındığı vakıf, yalnızca lojistik bölümü öğrencilerine burs veriyor.

    28.) Galatasaray Eğitim Vakfı
    www.gev.org.tr
    Burslar, bağışçılar tarafından, tutarı, süresi, ödeme şekli ve hangi öğrenci olduğu belirlenerek, şartlı olarak verilen yurtdışı, yüksek lisans ve doktora burslarından oluşuyor.
    Öğrenimi vakıf bursu ile tamamlayan her öğrenci, ileride yeterli gelir düzeyine ulaştığında, en az burs aldığı yıllar toplamı kadar, almış olduğu burs cinsinden, en az bir öğrencinin giderlerini karşılayarak yetişmesine katkıda bulunuyor.

    29.) Mehmet Zorlu Vakfı
    http://www.mzv.org.tr
    Mehmet Zorlu Vakfı, eğitime destek çerçevesinde her eğitim döneminde yüzlerce öğrenciye burs veriyor. Başarı ve ihtiyaç kriteri gözetilerek seçilen bursiyerler, Ekim-Haziran ayları arasında toplam 9 ay süreyle burs alıyorlar.

    30.) Milli Eğitim Vakfı
    www.mev.org.tr
    Kuruluşundan bu yana ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretime devam eden 25 bin 864 öğrenciye burs veren vakıf, yılda ortalama 300 öğrenciye burs vermeye devam ediyor. Milli Eğitim Vakfı, Ankara, İstanbul ve İzmir’de bulunan özel okullarda da başta şehit ve gazi çocukları olmak üzere binlerce öğrenciyi burslu okutmaya devam ediyor.

    31.) Sağlık ve Eğitim Vakfı
    www.sev.org.tr / 0212 512 18 78
    Başvuru Ağustos-Eylül aylarında yapılıyor. Ağırlıklı olarak tıp fakültelerindeki öğrenciler tercih ediliyor ve 3'üncü sınıftan sonraki öğrencilere veriliyor. Burs alacaklar not ortalamalarına göre seçiliyor.

    32.) Sani Konukoğlu Vakfı
    www.sankovakif.com
    Vakıf tarafından üniversitelerde öğrenim gören ve ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen başarılı öğrencilere burs veriliyor. Burs verilen öğrencilere Sanko Holding şirketlerinde staj yapma talebine, branşı uygun olduğu taktirde öncelik veriliyor.

    33.) Tefken Eğitim, Sağlık, Kültür, Sanat ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı
    www.tekfenburs.org
    Burslar için, üniversite sınav sonuçlarına göre bir yüksek öğrenim kurumunu ilk 20 bin kişi içinde kazanmış olması esas alınarak değerlendirme yapılıyor. Endüstri, Bilgisayar, Elektrik, Elektronik, İnşaat, Çevre, Makine, Kimya, Gıda, Ziraat, İmalat, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, Mimarlık, Matematik, Fizik, İstatistik, Hukuk, Konservatuar (Müzik), İktisat, İşletme veya Bioteknoloji bölümlerinden birini kazanmak, değerlendirme sebebi oluyor.

    34.) Türkiye Engelliler Spor ve Eğitim Vakfı
    www.tesyev.org
    Vakıf, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı liselerden birinde okuyan veya Devlet üniversitesi bünyesinde yer alan fakülte, enstitü, yüksekokul, konservatuar veya meslek yüksekokulunda ön lisans, lisans veya lisansüstü öğrenimi gören, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, milli duygulara sahip, sağlam karakterli, güvenilir, başarılı, yüzde 40 ve üzeri derecede engelli öğrencilere, yönetmelikle belirlenen adaylık ve seçilme şartlarını yerine getirmeleri halinde burs yardımı yapıyor.

    35.) Türkiye Diyanet Vakfı
    http://www.diyanetvakfi.org.tr
    Türkiye Diyanet Vakfı, her yıl olduğu gibi bu yıl için de burs verecek. Burs başvuru tarihleri ve başvuru şartları için yukarıdaki linke tıklayarak bilgi alabilirsiniz.
  • inekmaturis kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler ege tipli inek matur uplayalim herkes gorsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.