Şimdi Ara

Burdur İli, 58. Piyade Egitim Alay Komutanligı Ulaştırma, 2008 şubatta gidecekler. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
5
Favori
80.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Warmı arkdaslar 27 teslim olucak?
  • 88/1 26 şubat teslim olucam 58. Piyade Er Eğitim Alay Komutanlığı BURDUR
  • orası 10 numara yer!! oranın değerini bilin!! Komutanları falan kafa dengidir hayırlısı olsun şimdiden
  • genceler benim abimde burdur 58.piyade alay komutanlıgına ulaştırma er olarak gitti 29 günlük bi eğitimden sonra acemiliğin bitmesine 1 hafta kala yerler acıklandı abim müzik secmelerine girdiği için istanbul ordu evine müzisyen olarak gitti ama emniyet takımında arada gazinodada calıyor...Demek istediğim şu askerliğe ne olarak giderseniz gidin adamların işine ne şekilde yarıorsanız o şekilde kullanılırsınız....Vede yemin törenine gittim mükemmel bi yer düşülebilinicek acemi yerlerinin en iyilerinden vede şunuda söleyim 1 bölükten gönülsüz doğuya giden sadece 1 kişi abim ve arkadaşlarının cogu batıya çıkıyor...Herne olursanız olun mesleğinizi ön planda tutun...Bu arada 2.tabur 2.bölüğe düşerseniz eğitimiiniz sıkı olabilr :)) diğer taburlardakiler pek eğitim görmüyorlar sanırım :D:D:D...Abim 1 ay cekti eziyetini şuan rahat diyebilirim...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: madem

    Acemi asker diyalogları buldum bir siteden arkadaşlar, sizlerle de paylaşmak istedim. Güldürüyor doğrusu.

    -sigara odası nerede?

    - abi ileri bak mı diyo elleri bırak mı diyo?

    - bunun adı kemer değildi neydi?

    - komutanım bir durum emredebilir miyim?
    - tabii oğlum ne demek buyur, sen emret suriye' yi alalım.

    - komtanım, dizimden rahatsızlık geçirdim de, çök kalk yapmasam olur mu?
    - tabii oglum sen şöyle kenara geç, komando dansına başla.
    - ama komtanım...
    - bi daha da böyle sendikal isteklerle gelme yanıma.
    - emredersiniz komutanım.

    - komutanım bir sıkıntım var arzedebilir miyim
    - söyle bakalım
    - bizim tuvaletler çok pis komutanım
    - öyle mi? tamam o zaman, asteğmenim bu arkadaş alaydaki tüm tuvaletleri temizlesin bugün...
    - ???

    - komutanım yemeklere şap katılıyor mu?
    - koskoca türk ordusunun işi gücü yok sizin şeyinizle mi uğraşacak.

    - komutanım bu 10 günlük yatak istirahatini nerede geciricem..?
    - paris güzeldir bu mevsimde..!

    komtan: sorusu olan var mı arkadaşlar? soru soru?
    a1: komtanım akşam yemeği saat kaçta oluyo?
    komtan: türk askeri acıkmaz ! başka?
    a2: komtanım 10 dakka mola yetmiyo. 15 yapsak?
    komtan: türk askeri yorulmaz! artık molalar 5 dakka. başka?
    a3: komtanım benim eşofmanım yok!
    komtan: benim de yok. sana soruyomuyum? başka?
    a4: komtanım yemeklerde şap varmış doğrumudur?
    komtan: arkadaşlar askeriyede herşey bilimseldir. bilimselliğin dışına çıkan hiçbişey olmaz. şap var mı bilmiyorum ama katmışlarsa birbirinizle duygusal ilişkiler kurmanızı engelliycek kadar koymuşlardır. başka?
    a5: komtanım ekmekler sabaha bayatlıyo.
    komtan: zamanında yemezseniz bayatlar tabi. başkaaaaaa?
    a6: komtanım öğlen maruldan tırtıl çıktı.
    komtan:arkadaşım savaşta b.k yiyceksin barışta eline ne geçerse... yeteer. başka soru yok. sstirahat et!
    bölük: sool !

    (butun yedek subaylarin muhendis oldugu bir bolukte)

    - elektronikten anlayan falan var mi ?
    - ben
    - ben de komutanim
    - komutanim ben anlarim
    - ben de anlarim
    - iyi o zaman sen , sen ve sen kumandanin sorumlulugu size ait tatbikattaydim falan anlamam bisey olursa yandiniz


    ....

    - muzikten anlayan var mi
    (askeriye gazinosunda calistiralacagini sanan sevinen askerler atlar )
    - komutanim super anlarim
    - komutanim asıl ben anlarim
    - hayir ben anlarim
    - iyi siz 3'unuz kosun piyano tasinacak el atin





    Süpersin




  • Evet nihayet acemilik bitti ve İzmir'e dağıtımım çıktı. Burdurda askerlik yapmak herkeze nasip olmaz inanın. Eğitim vardı ama inanın o bile o kadar yoğun değildi ve gayet eylenceli geçti.


    Genel olarak yemekler iyiyidi, zaten pizza ve hamburger yeri vardı; eğer yemeleri beğenmezsek orada yiyorduk. Tüm koğuşların onünde kahve ve çikolata makinsı var ve müthiş süper bişey bu.
    Burdur'da eğer askerlik yaparsanız yaşadınız demektir. Daha dün geldim izine, 22 martta yani; ama soğuktu biraz. Gerçi güneşi de yakıyordu yani, hele rüzgarı çok üzdü bizi. Toz çok fazlaydı ki yazın orada askerlik yapacaklar biraz toz toprakla bütünleşecektir eminim.
    aklıma gelirse gene yazarım sizlere.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madem -- 26 Mart 2008; 19:01:06 >
  • Benim başıma da bir olay geldi şöyleki;
    bir gün silah atışları vardı ve herkez güm, güm G3 piyade tüfeğiyle atış yapıyor. Tabi her acemi er'in başında bir deneyimli asker bulunuyor, bir sakatlık olmasın diye. Neyse lafı uzatmamayım, ben atış yaptım kalktım, tam yerime doğru ilerlerken, bir bağrış bir engame... bizim üsteymen birini azarlıyor, kızıyor. Tabi ben olayın dışındayım fazla da takmıyorum; çünkü biliyorum ki benim sıram geçti ve artık atış yapmicam.
    İçimden oh be! diyorum, atış sahasından tam çıkmaya hazırlanıyorum ki arkadan bizim üsteymenin sesi; aranızda üniversite mezunu var mı? diye.
    İşte dedim, ben 2 yıllık da olsa bir üniversite mezunuyum. İşte aradan sıyrılma vakti dedim. Hemen geri dönüp el kaldırdım. Ama aklımdan geçmedi de değil, silahla ilgili bir görev verirler mi diye. Tam düşündüğüm gibi oldu.
    Beni göstererek, gel dedi, bu silahların atışlarından sen sorumlusun dedi ve beni orada bırakıp gitti.
    Hayatımda eline silah almamış birisine bırakılabilecek en son şey silah olsa gerek. ama komutan tam aksini düşündü. Hem de kendi atış kağıdımın yerine bir başkasının atış kağıdına nişan almayı becermiş bir asker olan beni.




  • Burdur'da acemi askerin başından neler geçer şöylece özetleyeyim;
    ilk 2 gün elbise vermedikleri için sivil dolaştık. Buna başta kızıyorduk ama sonraları keşke şu sivil eşyalarımıza kavuşsak der olduk.
    ilk günler sudan çıkmış balık nasıl olursa o şekilde olduk. Hem de bir tabur asker şekliyle, düşünün ne tuhaf görünmüşüzdür komutanlar ve usta askerler gözünde kim bilir :)
    Bir türlü askeri moda giremeyen arkadaşlar yüzünden sürünmeye başladık daha ilk haftalardan. Haliyle bizden ilk haftalardan itibaren bu modda olmamız bekleniyordu. Bir askerdik ama; ben dahil herkez emir komuta olayına yabancıydık. Sonraları biz de olayın seyrine giriverdik. O kadar siz sürünseniz, usta asker nasıl davranırsa öyle davranızdınız.
    Eğitimin ortasında bizi alıp banyoya götürdüler. Sonra o kaldığınız eğitime tekrar soktular ki; yat, kalk, süründen bahsediyorum. Gerçi o yarım saatlik eğitimden ayrılış bile kar olarak görenler de oluyor tabi.
    Silah alıp yerine koyma sırasından, kantindeki sıralara kadar, tam bir sıralama şeklinde, düzenle ilerliyor herşey. Gerçi burası kalabalık olmasaydı süper olurdu; çünkü nizamı olması güzel bişey.
    Heryere sayılarak alınıyorsunuz. İştimalar sürekli ve uzun sürmesi dışında gayet iyi bir acemilik diyebilirim.

    Biz burdr'da asker olarak şanslı sayıyoruz kendimizi. Çünkü hangi yerde size kızıldığında peşinden özür dileyen komutanlarınız oldu. Bizim öyleydi, her bir komutan, bir kaçı hariç, iyi insandılar ve bize abi kardeş gibi eğitim verdiler. Bazen azıttık ama yine de çok hoştu bu. Dayak yoktu ve dayat atmak kelimesi dahil hiçbiz cümlede geçmedi. Bu biraz da benim gibi az çok askere gitmeden araştırmış ve yaşanmış örnekleri dikkate alan birisi için süprizdi. Hepimiz zorlandık, üşüdüdk günlerce ama sıcağını da hissettik. Nasıl bir memeleketse Burdur, bazen ısıttı kavurdu, bazen soğuğu bizi yataklara düşürdü, revirleri doldurdu. Hele ki o meşhur toz topraklı rüzgarları. Nefes aldırmadı bazen.
    Biz yine de mutlu ayrıldık. Yüzümüz gülüyordu ayrılırken. çoğu arkadaşım bir daha Burdur'a gelmem dese de aslında onlar da eminler ki gerçekten çok iyi bir acemilik eğitimi alamasak da, iyi bir askerlik yapmıştık. insanca muamele gördü herbirimiz. Bu gerçekten bir ayrıcalıktı bizim için. Şanslı 3118 acemiydik sadece. Burdurdaki acemi asker sayısı budur.




  • MKAMORAN arkadaşımda Burdur'da tamamladı acemi birliğini...
    Dağıtım izninden sonra kendisi şu anda Erzincan - Merkez'e gitti...
    Ve aldığımız haberlere göre orada Yazıcı olmuş...
  • bende 319. kısa dönem olarak burdurda yaptım acemiliği. çokçok çok soğukdu, acayip hasta oldum. ama inatla hiç revire çıkmadım..33 gün acemilik yaptım. kısa dönem olmamıza rağmen baya süründük (tek er muharebe eğitimleri çoktu) o kadar çok çamurda süründük ki anlatamam, (inanın bir gün çamurda yağmur altında yerde sürünüyoruz çamurdan silahları tutamıyoruz silahların her yeri çamur falan,üstü başı zaten sölemem gerek yok. sonra birden yanımıza bi asker geldi, başımızdaki uzman çavuşa komutanım alay komutanımızın emri var askerleri çamura yatırmayacakmıssınız diye söyledi.. o andan sonra artık çamura yatmadık..)her şeyi yaşadık orda, inanın taş bile taşıdık.. şimdi kıbrısdayım.. 25 günüm kaldı bitmesine, burasıda kolay bi yer değil,.. bataryalar var her gün spor 3 km koşu vs(koşamayanları dövdüklerini zorla koşturduklarını gördüm)kısa dönem falan farketmiyor koşacaksın.. eğitim sürün kalk anlat anlat bitmez, bazı komutanlar acayip pis küfür ediyorlar, dayak desen var. yalan değil. yzb üstek falan hepsi dayak atıyor çocuklara,subayların astsubayların kalitesi çok düşük, heleki yeni subayların hiç biri toplum psikolojisinden anlamıyorlar, karşısındaki askeri inanın insan yerine koymuyorlar belkide bir köpek daha değerlidir onlar için..buna nazaran albay rütbesindeki komutanlar çok çok daha kaliteli insanlar.. hiç kısa dönemin dayak yediğini görmedim, ama bi astsb çvş kısa dönem olduğunu bilmeden çocuğun birine terhisine 3-5 gün kala içtimada tokat atmış.kısa dönem olduğunu anlayınca sonra gitmiş özür dilemiş.iş işten geçmiş ne anladım ben bu işten..böyle bir olay olmuş.. denetim sürecini bizzat yaşadım.. allah bidaha öyle günler göstermesin. çok zordu.. stres deseniz tavanda.. 1 ay çok çok çok zorlandık. buraya düşenler kendilerini bu dediklerime hazırlasınlar. bende gitmeden önce öyle şeyler olmaz derdim, ama işte yaşayınca inanıyorsun..yani burda kısa dönemlerden çok şey bekliyorlar.. yani bizi uzun süreli asker sanıyorlar ve öyle yaklaşıyorlar.bu da işi zorlaştırıyor. çok sorumluluk veriyorlar..doğal olarakda stres artıyor insanda..çünkü insanlarla uğraşmak çok zor..(okuma yazma bilmeyen o kadar çok ki inanın laf anlatamıyorsunuz, ne adamlar var bi görseniz) şu önümdeki 25 günü sağsalim tamamlasam başka birşey istemiyorum.. üzülerek söylüyorum bunu , inanın bana erken sevk dilekçesi vererek geldim askere. hemde zevkle isteyerek geldim.. ama ne yazıkki askerlikden soğudum soğuttular yani, komutanlarla alakalı bi durum bu. umarım yeni gelen arkadaşlar bu görüşlerle ayrılmazlar , askerliğe severek gelen ve severek ayrılanlardan olurlar.. (bunlar benim bizzat yaşadığım kendi görüşlerimdir kimseyi bağlamaz)




  • Bende 88/2 tertip burdur ulaştırma ya gidiyorum. eğer benim tertibim varsa. eklersiniz görüşürüz ddjedho@hotmail.com



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djedho -- 7 Mayıs 2008; 21:44:43 >
  • Arkadaşlar ben BURDUR luyum, sorularınızı bana sorabilirsiniz.

    Kısaca Burdur,

    nüfusu 60.000 olan Antalya ya otobüs ile 1.30 saat ıspartaya otobüs ile 40 dk uzakta olan küçük bir şehir.
    Şehirde sadece yaklaşık 1km uzunluğunda bir cadde var,
    58 tugay a garajdan ulaşmak için, isterseniz yürüyebilirsiniz isterseniz dolmuşa binebilirsiniz, otobüs terminalinden her 5dk da bir 58.tugaya otobüs bulabilirsiniz, taksiyle gitmekte mümkün, garaj ile tugay arası yaklaşık 1km ve bu 1km yol da zaten bahsettiğim cadde,

    terminal caddenin tam sonunda tugayda caddenin neredeyse tam başında,
  • 88 / 2 Burdur ulaştırma nasip olursa gideceğiz orada görüşürz :)

    Herkese Hayırlı Tezkereler...
  • 88/2 burdur ulastırma yasar_bsrnn@hotmail.com
  • bende burdura geliyorum arkadaşlar 884 dört tertip.kurban bayramından sonraya alındı. 12 aralıkta teslim oluyorum .. varsa aynı yerde olacağımız arkadaşlar tanışa biliriz. askerde sana en yakın olan arkadaşdır. çünkü başlayacaz buu yola inşanlah bitirecez
  • dostum bende aynı tertıbım hemde kocaelılıyım msn:whiteblack_20_@hotmail.com
  • selam arkadaşlar bende burdur ulaştırma 89/2 tertibim 27 sinde teslim olucam 2 tertip varsa tanışalım

    fastloves_1@hotmail.com
  • 3 sene olmus ben yazalı
  • 92/3 acemi birlik Burdur Ulaştırma şöförü olarak gidecem yeni giden tüm arkadaşlara şimdiden hayırlı teskereler
  • Merhaba arkadaşlar bende Burdur a düştüm.83 lüyüm ve uzun dönem askerlik yapacağım.Burada eskiden askerlik yapmış arkadaşlar Burdur nerelere dağıtım yapıyor.Yazarlarsa çok sevinirim.Şimdiden teşekkür ederim...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.