Şimdi Ara

Burada TIP okuyup yurt dışında çalışmak?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
3
Favori
21.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşımla konuşuyorduk ama ben bilmediğim halde bilmiş gibi yapıp dedim ki , burada tıp ı bitir başka ülkede doktor olarak çalışabilirsin. Burada bitir başka yerde çalış. Doğru mu söylemişim arkadaşlar? Böyle bir imkanımız var mı tıp okuyup başka yere gitmek gibi ( kanada , amerika , izlanda , isviçre vs vs)
    edit. konuyu kendimi kötü hissettiğim için açtım , doğru bilgiyi öğrenip arkadaşıma söyleyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boğaziçi Matematik -- 30 Haziran 2016; 3:54:00 >

• tabiki yapılabilir ancak ülkeler denklik istiyor genelde mezun olduğu okul çalıştığı yerler referanslar önemli bu konuda
  • Koçta, hacettepede, çapada okuyorsan neden olmasın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • %95i bu dediğini yapamaz
  • çok zor.öyle imkan olsa bizim doktorların yarısından çoğu burada kalıp bu halka uğraşacağına o ülkelere gider.uzman olarak çalışabilmek için uzmanlığı orada okumalısın
    ayrıca sonuna kadar izleyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi proxsima06 -- 30 Haziran 2016; 8:48:21 >
  • Çok yakın bir aile dostumuz (kadın) eskişehirde tıp okudu. Daha sonra Cerrahpaşada Kalp- damar cerrahisi üzerine uzmanlık yaptı. Şu an 3 yıldır amerikada çalışıyor.. Tıpta okulun önemi yok, kendini geliştirdiğin ve çalıştığın sürece yapabilirsin.

• çok ve pahalı sınavlara girmen gerekiyor ancak genetik ya da moleküler biyoloji gibi bir alanda uzmanlaşıp mastera gidilebiliyor onun dışında cerrahi vs. çok zor
  • İyi sallamışsın. Böyle bir şey mümkün değil.

• Koç Burssuz kullanıcısına yanıt
    Bana mı dedin iyi sallamışsın diye ? Sana kanıtlamam gereken bir şey yok. İnan inanma sana kalmış bi şey.

• türkiyedeki gibi en iyi en yüksek puanlı bölümün tıp olduğu başka bir ülke bilmiyorum. doktora duyulan özel saygı çok yok yurt dışında ama dayak yemezsin tabi. bir de biz deki doktorlar gibi ameliyat sonrası içinde pamuk unutmuşuz haftaya gel bi ameliyat daha yapcaz falan diyemiyosun yurt dışında en küçük ihmalinden yanlış teşhisinde binlerce dolar tazminat ödüyorsun. tıbbi ingilizce bilmen gerekiyor hastayla anadilinde konuşur gibi konuşmak gerekiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.