Şimdi Ara

BURADA NEDEN 'OPEL' DÜŞMANLIĞI VAR? (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
2
Favori
7.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar normal şartlarda bizim insanımızı tatmin etmeniz zaten zordur.

    her zaman demişimdir;
    KİMİ İNSAN VARDIR AÇ GEZER MARLBORO İÇER. KİMİSİ HER ARABAYA BİNER AMA MERCEDESTEN BAŞKA ARABA SATIN ALMAZ.
    KİMİ VARDIR, EŞEĞİN ÜZERİNE ÇIKARSAN BU HAYVANI KUMANDA EDEMEZ AMA BİLMEDİĞİ NANE YOKTUR...

    kimse, herhangi birşeyin sahibi olurken, bir başkasını tatmin etmek için uğraşmamalı, yada söylenenlere kulak asmamalı
    neticede bunun parası ahmetten mehmetten çıkmayacak. çıkarıp kendin vereceksin ve zevkine sen bakacaksın.

    opel çok kötüymüş (peki sen hangi arabaya biniyorsun?)
    vw çok kazıkçıymış (binen nasıl biniyor o zaman)
    mercedesin kalitesi tartışılır (dünyaya hükmetmiş bir marka, konuşmanın ne anlamı var)

    ya böyle enteresan enteresan işler, organize işler, yalnızca türkiyeye has işler...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Phantoka

    We love u division belll!! :)


    Yeni nesil çok heyecanlı azizim, bir marka araç aldılarmı gözleri hiçbirşey görmüyor. Avukatı kesiliyorlar o markanın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Division Bell

    quote:

    Orijinalden alıntı: kesbi

    Opel Alman markası değil. GM markası yani Amerikan. GM'un şuan gamma 2 ve delta 2 platformlarına geçiş yapıldı. Opel omega ise cadillac catera ile aynıdır. General motorsun GM V platformunda üretilmiştir. Yani opelin geri kalmışlığı filan yok. GM ne ölçüde gelişirse opel de o ölçüde gelişiyor. Opel mühendisleri de bu gelişimde katkı sahibi elbette. Şuanki insignia ve astra en sorunsuz araçlar olarak ödüller almaya başladılar.

    http://www.sabah.com.tr/Otomobil/2009/09/21/opel_insignia_odule_doymuyor
    http://www.autoshow.com.tr/insigniaya-odul-HaberDetay/1028.aspx
    http://www.autoshow.com.tr/insigniaya-odul-HaberDetay/1028.aspx
    http://www.otomobilgazetesi.com/otomobil.php?id=7004

    Bu başarı GM'un yeni platform, kalite, tasarım ve güvenlik anlayışı ile gelişiyor. Altyapısı sağlam olunca motor ve şanzıman gibi kısımlar 2. planda olabiliyor. GM son 10-15 yıldır sıkıntıya girmişti. Ancak şimdi devletin de desteğiyle tekrar eski günlerine dönüyor ve dünyada en çok otomobil satan firma oldular. Devamı da gelecektir. Yani Opel Amerikan teknolojisine sahiptir ve Amerikan markasıdır (şimdilik). Kriz zamanı GM'u batma riskine sokup en çok zarar eden markasıydı biliyorsunuz.


    Sakin ol genç.

    GM'in V platformu dediğin platformun kökeni 1960'lara dayanır. Bizzat GM'in Avrupa İştirakı olarak OPEL A.G tarafından, Opel mühendislerince geliştirilmiştir. Geliştirildikten sonra bu ortak platform'u GM, ABD'de ve Kanada'da Cadillac ve Buick markaları altında çeşitli araçlarında kullanmıştır. 2003 yılında ise Opel, bu platformu GM'in avusturalya iştirakı olan HOLDEN'e devretmiştir.


    Ayrıca yine Opel'in bu platformunda yükselen OMEGA modeli ise safkan alman otomobilidir. Bizzat Almanya'da Opel'in Rüsselsheim fabrikası tarafından üretilmiştir. Bu araç Cadillac felan değildir. Sadece Kuzey Amerika'da Cadillac Catera adı altında pazarlanmıştır. Tıpkı insignia'nın şuan ABD de BUICK markası altında pazarlanması gibi.


    General Motors, Opel'in hisselerine sahip olabilir lakin Adam Opel Aktiengesellschaft safkan bir alman otomobil firmasıdır. Sahibinin ABD kökenli bir şirket olması bunu değiştirmez. Opel'in GM içerisindeki rolü, GM'in Avrupa kıtasındaki iştirakı olmaktan öteye gitmez.



    Ayrıca "Altyapısı sağlam olunca motor ve şanzıman gibi kısımlar 2. planda olabiliyor." lafı da ne demek oluyor. Bir otomobilin en önemli bileşkeleri Motor ve Şanzıman dır. Altyapısı sağlam olsun gerisi önemli değil de ne demek, Tornet mi üretiyorsun arkadaşım?



    Önce genç sonra arkadaşın mı oldum? Önce tanımadığın kişilerle konuşurken üslubunu düzelt.

    İnsignia General Motors'un Epsilon II platformunda üretilir. Yani Amerikada Buick markasıyla pazarlanmaz, aksine avrupada opel markasıyla pazarlanır. Marka Amerikandır. Kullanılan üretim teknolojisi ve altyapı GM'ın malıdır. Opel GM'un avrupa şubesiydi şuana kadar. Yavaş yavaş chevroletle de giriyorlar. Çünkü Opeldeki hisseleri azaldı. Ana marka chevroletle de yayılmaya başladırlar.

    Bir aracın nerde üretildiği önemli değildir. Almanyada üretilmesiyle Alman olmaz. Tıpkı meksikada, ispanyada, korede üretilmesi gibi. Renault Türk malımıdır? Tabiki değil. Firmanın kârı kime gidiyor, yönetim kimdedir, kararları kim alır, kontrol kimdedir bu önemlidir. Amerikadaki cateralar Almanyada mı üretilip oraya götürülmüştür? Emin misiniz? Omega GM V platformu bir üründür. Üzerine opel logosu basılmış avrupa için ve Almanyada üretilmiştir. Aynı araç Amerikada cadillac logosu ile satılmıştır. Yani opeldeki kalite düşüşü veya artışı GMla doğrudan ilintilidir. GM geliştikçe opel de gelişir, GM zora girdikçe opelde zora girer. Opele saf alman markası diyebilmemiz için tam bağımsız tasarım ve üretim yapabilmesi lazım. Volvo çin olayı gibi. Ama tüm araşlar GM platformlarında üretilir. Amerikan teknolojisi vardır. İyi forumlar.
  • Konuştukça batıyorsun.


    http://en.wikipedia.org/wiki/Opel_Omega



    ingilizcen varsa aç oku, yoksa söyle ben tercüme ederim.


    Bir aveo almakla bu hale gelmişsin, demek bir Cadillac felan alsan ne hale gelicen allah bilir.
  • Al buda Cadillac Catera'n.

    Aç oku nerede üretilmiş.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Cadillac_Catera
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Phantoka

    We love u division belll!! :)

    Ayarlarının hastasıyız
  • :))) division bence birak artik.

    Karsidaki ayar tutmuyor :))

    Eveeet bir eipc topic gimizin de sonuna geldik. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Almanya'da üretilmedi demedim. Orda üretilip Amerika'ya gittiğinden emin misiniz dedim. O zamanlar üretim maliyetleri, fabrikaların kapasiteleri gibi nedenlerle Almanya'dan gitmiş olabilir. Ancak bu durum bu aracın GM ürünü ve tasarımı olduğu gerçeğini değiştirmez. Motoru da İngiltere'de üretilmiş. Aynı araç çeşitli değişikliklerle Avusturalyada pontiac GTO ve holden monaro adlarıyla tek kapı olarak üretilmiş. Yani dediğim gibi Almaya'da üretilmesiyle Alman otomobili olmaz. Kullanılan teknoloji, tasarım, platform GM ürünü olmasını sağlamıştır. GM istediği ülkede istediği markayla üretmektedir. Ben opeli alman otomobili olarak görmüyorum. Jettanın meksika otomobili olamdığı gibi. Marka kime aitse, kullanılan teknoloji ve tasarım kime aitse ürünü oranındır. Renault Türk malı olmadığı gibi Opel de alman malı bir marka değildir. Şuanki Astra ve İnsignia da GM platformlarında, GM yönetiminde ve GM izniyle üretiliyor. Keşke GM bıraksa opeli de kalitesi daha artsa. Ben Chevrolet'i savunmuyorum. Babamın oğlu değil. Allah belasını versin Chevrolet'in. Amerika'yı da hiç sevmem. Ancak opelle örneğin bir VW farklı yapıda, farklı yönetimlerde, farklı durumda markalardır. Opelin ipleri GM'un ellerindedir. 50-60 yıldır bu böyledir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 22 Ocak 2012; 15:38:51 >
  • eski bir dh repliğiyle cevaplayayım. "almandan adam olmaz, opelden araba olmaz."
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kesbi

    Almanya'da üretilmedi demedim. Orda üretilip Amerika'ya gittiğinden emin misiniz dedim. O zamanlar üretim maliyetleri, fabrikaların kapasiteleri gibi nedenlerle Almanya'dan gitmiş olabilir. Ancak bu durum bu aracın GM ürünü ve tasarımı olduğu gerçeğini değiştirmez. Motoru da İngiltere'de üretilmiş. Aynı araç çeşitli değişikliklerle Avusturalyada pontiac GTO ve holden monaro adlarıyla tek kapı olarak üretilmiş. Yani dediğim gibi Almaya'da üretilmesiyle Alman otomobili olmaz. Kullanılan teknoloji, tasarım, platform GM ürünü olmasını sağlamıştır. GM istediği ülkede istediği markayla üretmektedir. Ben opeli alman otomobili olarak görmüyorum. Jettanın meksika otomobili olamdığı gibi. Marka kime aitse, kullanılan teknoloji ve tasarım kime aitse ürünü oranındır. Renault Türk malı olmadığı gibi Opel de alman malı bir marka değildir. Şuanki Astra ve İnsignia da GM platformlarında, GM yönetiminde ve GM izniyle üretiliyor. Keşke GM bıraksa opeli de kalitesi daha artsa. Ben Chevrolet'i savunmuyorum. Babamın oğlu değil. Allah belasını versin Chevrolet'in. Amerika'yı da hiç sevmem. Ancak opelle örneğin bir VW farklı yapıda, farklı yönetimlerde, farklı durumda markalardır. Opelin ipleri GM'un ellerindedir. 50-60 yıldır bu böyledir.


    Arkadaş, Hala Omega GM ürünü,tasarımı diyip duruyorsun.

    Bu aracın platformu,kendisi,dizaynı,üretimi TAMAMEN OPEL A.G MÜHDENDİSLİĞİ VE ÜRETİMİ dir bunu anlamak bu kadar mı zor?

    Senin Opel'i alman otomobili olarak görüp görmen bişey değiştirmez, marka Alman markasıdır.

    Ayrıca 50-60 değil 83 yıldır Opel'in hisseleri GM'indir.

    GM 1929'da hisseleri satın almıştır. Fakat OPEL A.G her konuda bağımsız bir firmadır, daha başka nasıl anlatılabilir bilmiyorum.


    "Ekonomik kriz nedeniyle 1920'lerin sonuna doğru OPEL kardeşler güçlü bir ortak aramaya başladılar. 1929 mart'ında Adam OPEL'in oğulları General Motors şirketinin (GM) temsilcileri ile bir anlaşmaya vardılar. Dünyanın bu en büyük otomobil üreticisi hisselerin çoğunluğunu devraldı, fakat OPEL'i her konuda bağımsız bıraktı."


    Bana OPEL'i anlatmak burada yapacağın son şey buna emin ol.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Phantoka

    :))) division bence birak artik.

    Karsidaki ayar tutmuyor :))

    Eveeet bir eipc topic gimizin de sonuna geldik. :)

    Daha fazla uzatmıyacağım zaten. Birşeyler öğrenmek isteyen okur öğrenir, gerisi ilgilendirmiyor beni.
  • Babam 2000 Model Astra aldı, 2010 yılı sonunda sattık, ben o aracıadlıktan sonra, Clio, Megane 3, Chevrolet Aveo ve Seat İbiza aldım, hiçbirinde Astra'dan aldığım zevki alamadım, tüm araçlarımda ufak tefek sıkıntılar oldu, Astra'da hiçbirini yaşamadım.

    Opel Astra G tam anlamıyla efsane bir araç...
  • Ben de uzatmayacağım ancak tüm opel araçları GM'un bir platformunda üretilmiştir. İlk zamanlar serbest bırakılmış olabilir ancak şuan durum bu değil. İstediği yerde istediği markayla satıyor GM. İngilterede Vauxhall markası vuruyor. Çünkü zamanında Almanları ingilizler sevmezlerdi. GM bazğımsız bir üretim veya tasarım söz konusu değil.

     BURADA NEDEN 'OPEL' DÜŞMANLIĞI VAR?  BURADA NEDEN 'OPEL' DÜŞMANLIĞI VAR?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kesbi

    İstediği yerde istediği markayla satıyor GM. İngilterede Vauxhall markası vuruyor.


    Buna zaten itirazımız yok. GM hisse sahibi olarak altındaki iştirak firmanın icraatlerini istediği gibi farklı ülkelerde farklı isimlerde pazarlıyabilir. Bu en doğal hakkı. Tıpkı ABD'de de Satürn, Brezilya da Chevrolet markaları adı altında pazarlaması gibi.

    Ama sen burdan yola çıkarak düz mantık ile Opel A.G mühendisliğini direk GM'e mal ediyorsun, işin bu noktası yanlış. Yukardaki mesajlarda bahsettiğimiz V platformunun adı GM olduğu için ismine takılmışsın sen, fakat o platform ve üzerinde yükselen tüm "Opel" modelleri Opel mühendisliğinin ürünüdür.
  • Zaten, tasarımdan ve markanın ekolünden az çok anlayan birisi bunu iç mekanlardan bile rahatlıkla ayırt edebilir.

    - Iç kapı açma kollarının formu ve şekli
    - Radyo ve klima kumandaları
    - Bilgi ekranı
    - Gösterge paneli
    - Tuşların fontu, okunurluğu, dokunma hissi
    - Koltuk kafalıklarının biçimi, ayar mekanizması
    - Koltuk ayar kumandaları
    - Cam açma kumandaları, üzerlerindeki figür, formu
    - Otomatik şanzımanın tasarımı, gösterge panelindeki bildirimi
    - Silecek ve far kumandaları (ŞALTER şeklindedir, %100 Alman tasarımı)

    Astra-Insignia'da bu ayrıntıların neredeyse tamamı Alman ekolüdür, Amerikan menşeli bir firmadan Insignia tadında bir ürün çıkması zaten imkansız, en basidinden Amerikan Ford'ların iç mekanına bak, birde Avrupa'lıların (gerçi tek üretime geçtiler artık)

    Ama inan bana Eski Mondeo yada eski Ford Focus arasındaki farklar Amerikan-Alman ekol farkını çok iyi özetliyordu.

    Dolayısıyla, GM Opel'e sahip olsa bile, Opel'in ürettiği, Alman mühendisliğinin ortaya çıkarttığı ürünleri kullanmakta. (dizel motor gibi istisnalar hariç.)

    Fakat ActiveSelect, AFL, FlexRide gibi teknolojiler tamamen Almanya'da tasarlanmıştır, GM Product'ıdır diyemeyiz... Zaten Amerika'da kim niye 1.4 turbo 140 beygir motor üretsin?
  • colibaly C kullanıcısına yanıt
    bizim memlekette avrupa araba tamiri yapan yokta o yüzden hemen camur atarlar
  • Heyt hacılot

    Gelmişsin gaza
  • opeli sever sayarız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Thomassee

    Heyt hacılot

    Gelmişsin gaza

    O ara satışlar düşük seyrediyordu o yüzdendir.
  • beygirleri hakkında söylenenleri bizzat meriva da yaşadım

    sert bir araba olduğunu meriva da yaşadım [:D

    bobini arızalandı 300 tl harcamıştım. elektriksel aksama girer herhalde. bunu da yaşadım

    bir daha opel alırsam iki kere düşüneceğim.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.