Şimdi Ara

BURADA NEDEN 'OPEL' DÜŞMANLIĞI VAR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
2
Favori
7.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Son zamanlarda yoğun olarak karşılaşıyorum. Konu açma gerği hissettim. Yani gerçekten çok tuhaf, satış rakamlarına bakıyorum filo araçlarını saymazsak ülkemizde en fazla tutulan ithal araç. Çalıştığım yerin otoparkında 30 araç varsa 12-13'ü opel ve çevremde arabasından memnun olmayan çok az insan var. Ama buraya geliyorum yok Opel şöyle, yok Opel sütçü beygiri, yok böyle sorunlu falan tofaş muamelesi görüyor yani. Bunun sebeplerinin biri de vw fanatikleri olduğunu da düşünüyorum artık. Kendi araçlarının rakiplerini bmw, audi falan zannetmeleri komik geliyor bana. Sonuçta kabul gören gerçek iki markanın birbirinden çok çok üstün olmamaları. Ee o zaman bu yukarıdan bakmalar neden. Ben bir opel sahibi olarak VW düşmanı değilim güzel arabaları olduğunu zaten kabul ediyorum, Astra almasaydım golf alırdım büyük ihtimal ama adam sadece saliselerle golf daha atak diye Astra beş para etmez diyebiliyor, Astra daha donanımlı diyorsun yaaa park sensörü, hill holder, afl falan oyuncak diyor gereksiz diyor ben plastik jantımla mutluyum diyor ve kazıkçı disbrütörün ekmeğine yağ sürüyor. Ben aracımın bazı eksiklerini kabul edebiliyorum sonuçta yepyeni bir araç mükemmel olmasını da beklemiyorum zaten. Ama Golf 6' nın eski platformunun devamı olduğunu, Astra'nın daha ağır olduğununda farkındayım ama küçük farklar yerine aracın karizması daha önemli oldugu için seçimim astra oldu, aracımdan da çok memnunum.

    Biraz uzun oldu amacım tartışma yaratmak değil, ancak bu bölüm artık çekilmez oldu, eskisi gibi girmiyorum fazla. burasının eskisi gibi bilgi paylaşım yeri olmasını dilerim. fanatik olmayı bırakıp ta burada "hangi aracı alayım? diye soran üyelere daha fazla yardımcı oluruz. her konuda kavga, sataşma olmasın diyorum. Ayrıca KENDİNİ BİLEN üyelere lafım asla olamaz.







  • Yedek parçası çok pahalı. Servisleri de çok kazık.
  • Doğru servislerini ben de beğenmiyorum ama diğer araçların yedek parçaları çok mu ucuz, servisleri 10 numara mı?
  • Ben tartışmalara denk gelmedim ama babamda İnsignia var , kız kardeşime de 1 hafta önce yeni astra 1,4 turbo otomatik vites aldık. Araçlar tek kelime ile mükemmel...Hem içi hem dışı tasarım ve kalite olarak gayet iyi...Bence insanların VW'yi tercih etmelerindeki en büyük sebep ikinci elinin çok kuvvetli olması....Ama bunu itiraf etmekten çekindikleri için diğer özelliklerini övüyorlar...Amcım Golf'e laf atmak değil ama yeni golfü kullanma şansım oldu...Astradan sonra yolda gidişiyle bana Astradan sanki daha hafif ve küçük bir araç olduğunu hissettirdi...Yol tutuşuna motor gücüne bir lafım yok ama sanki bir alt sınıf araca binmiş gibi hissediyorsunuz kendinizi...Buna rağmen fiyat olarak iki araç birbirine çok yakın...Dediğim gibi hem bineyim hem para kazanayım diyen golf alır...Binerken keyif alayım , hava atayım, satarken varsın zarar edeyim diyen Astra alır.Şahsi kanaatim




  • Konu dışı olacak ama 1.3 CDTI motorlar Multijetlerle aynı mı?
  • Ben opeli severimYıllar önce dayımın opel asconası vardı.O zmanlar için muhteşem arabaydı.Herkes döner döner bakardı.Hey gidi günler

    [simage]
     BURADA NEDEN 'OPEL' DÜŞMANLIĞI VAR?
    /image]
  • valla opel düşmanlığını bilmem her markanın düşmanı var ama bu forumda inanılmaz bir japon hayranlığı var bundan eminim..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EnergyBlue

    Konu dışı olacak ama 1.3 CDTI motorlar Multijetlerle aynı mı?

    Eğer yanlış bilmiyorsam FIAT ve GM şirketlerinin ortak geliştirdiği bir motor, yalnız ilk olarak bu motoru fiat kullandı ve ödül almıştı...
  • 4 senedir astra kullanıyorum ( g kasa ).

    araç şu an 141.000 km'de. bulunduğum ilçe ile il merkezi arasında duble yol çalışması vardı. yol yapımı yaklaşık 2.5 sene sürdü. ve ben haftada 2 defa bu yolda araç kullanıyordum.

    aynı zamanlarda benle oralarda araç kullanan arkadaşlarımın toyota ve renoları vardı. malesef hepsinin ön düzenle alakalı ciddi sorunları oluştu. çok şükür opelimin rot balans ayarlarında ciddi sıkıntılar oluşmamış bile.


    yine parça fiyatlarının pahalılığına gelince. aracımın ön farı serviste 430ile 380 arası değişiyordu. ben inernetten orjinal farı 220 tl'ye aldım. üstelik yan sanayileri 120 tl'idi.
    yedek parça fiyatlarında kıyası şahin, doğan broadway ile kıyaslarsanız doğru opel pahalıdır. ancak vw, citroen, toyota vb. gibi markalarla kıyaslayınca hepsinin hemen hemen aynı fiyat aralığında olduğunu görürsünüz.

    otomobil genel büyük bir sürü gibi davranıyor. birileri bi markayı kötüleyince diğerleri de benzer gerekçelerle kötülemeye başlıyor. yada bir model göklere hep beraber yükseltiliyor. ve buradaki fikirler ile gerçek tüketici alışkanlıkları arasında bağ olmuyor.

    örneğin;

    yerlere göklere sığdırılamayan suber b, gerçek hayatta burada tanınmasının, popüliretisinin 10 da biri kadar tanınmıyor. ve satışları da bunu gösteriyor.
    çürük teneke muamelesi yapılan dacia duster ise çok satılıyor.
    sütçü beygirlerine sahip opeller ise oldukça fahiş fiyatlarla çk iyi satış yapıyorlar. ( c sınfında filo satışları ( linea vb) çıkartıldığında astra en çok satan model oluyor)


    nitekim;

    opel tasarımı ve donanımlarıyla gayet güzel araçlar yapıyor. dizel motor konusunda da 1.6 cc ve altında ciddi sıkıntıları mevcut.

    bence şu an opelin ciddi 2 adet sorunu mevcut: verimli ve güçlü 1.6 dizel motor, aktarma kayıplarını en aza indirecek şanzuman. onun haricinde donanımıyla, tasarımıyla, yol tutuşuyla opeller gayet güzel araçlar. sakın servis kalitesizliğine dem vurmayın. hangi markanın servis hizmeti çok iyi?




  • astranın şase ön düzen oldukça sağlam, bizim komşu dere tepe kullandı astra g sini kaç sene sorun çıkarmadı. zaten aksi durum olsa en çok satan binek olmaz renaulttan sonra, 2 ci eldede iyidir çabuk gider
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EnergyBlue

    Konu dışı olacak ama 1.3 CDTI motorlar Multijetlerle aynı mı?

    opelin dizel motorları ve şanzımanları fiat a ait. belkide opel konusundaki sıkıntının bir sebebide bu.
  • Marka fanatiklerinin isi baska birsey degil Opel,in beygirleri sutcu beygiri diye baslik acan birinden ne bekleyebilirsiniz mesela? Amac ortami karistirip kargasayi izlemek ;) bundan zevk alan cok ve birde soyle bir durum daha var daha ergen caginda olup hayatinda sadece bir kac otomobilin direksiyonuna oturup (yalniz dikkat oturup diyorum surmek degil) sonra kendini otomobil uzmani goren ve markalara anlamsiz camur atan uyelerde mevcut ;)
  • ben bu foruma yeni kayıt oldum normal hayatımda japon arabanın motorunun iyi olduğunu duyuyordum ama ww nin bukadar tutulduğunu bilmiyordum bu forumda bariz ww şakşakçılığını daha çok gördüm gibi geldi bana
  • Eski aracım opel astra h kasa 1.3 cdti idi, şimdiki aracım ise insignia 1.4 turbo ben çok büyük sıkıntılar yaşamadım ama insanları anlamıyorum kendileri kusursuz aracı bulmuş gibi.
    Tamamen egolarını tatmin etme, kendi arabasını daha ön plana çıkartmak için yapılmış işler bunlar....
  • Otomobil forumlarinda bildim bileli vw ve opelin araclari kiyaslanir. Ilk arabam 2002 vw bora idi sonra 2007 opel corsaya gecis yaptim. 2 si de cok kaliteli araclardir. Birbirinden ustun oldugu yanlar var. Opel tasarim ve konforda bana gore daha onde. Vw ise aktarma ve motor gibi teknik anlamda basarili. Opelin arabalari daha genc isi vw daha oturakli. 24 yasindayim passat almam da binmem de ama insigniaya bayilirim. Ayni sekilde babam insigniayi hic begenmez passat almak ister aradaki fark budur.
  • Servis kalitesini düzeltsin gerisi gelir.Lakin ben 2-3 tane servisine gittim Opelim varken hiçbirinden memnun kalmadım.

    Araçları gayet iyi araçlar.Elbette her markanın beğenenleri olduğu kadar beğenmeyenleride mevcut forumda.Pek

    fazla takmamak lazım.Sonuçta forum herkese açık..
  • Genel olarak alman araçlarına düşmanlık var zaten.
    Bir yanda vw bir yanda opel.
  • Bundan önceki 2 aracım Astra F ve Astra H idi. Birini 2 sene (aldığımda 7 yaşında idi), diğerini 5 sene (sıfır almıştım) kullandım. Ufak tefek elektronik sorun dışında problemsizdiler ve memnundum. Servislerin geneli malesef sıkıntılı, ama serviste gıcık davranmayıp bahşiş vererek ve ustalar ile ustaların dilinden konuşulurarak daha az problem yaşamak mümkün.
    Ayrıca, iki aracımı da yarım günde sattım, birini oto pazarında :), diğerini internet ilanı ile, sabah verdim öğlene anlaşmıştık alıcı ile. Opel iyidir, Türkiye şartları için sağlam ve işletmesi ucuzdur

    VW ile olan mevzuya gelince, bunun tamamen Doğuş'un politikası sonucu pahalı satılan model daha iyidir önyargısı yüzünden oluştuğunu düşünüyorum. VW ve Opel aynı kalite ve aynı sınıf araç üretirler, 2 sene bakmıştım Almanya'da satılan Passat ile Vectra yaklaşık aynı fiyat idi, 32-33 bin Euro civarıydı yanılmıyorsam, ama aynı motor-özellik araçlar arasında Türkiye'de 12 bin liralık fark vardı, kalite farkı olsa orada da pahalı olur, sonuçta Audiler daha pahalı olrada. Tamamen insanları öpme meselesi olduğunu düşünüyorum, servis fiyatlarında, Opel 450 ise VW 600 alır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: burakkagan

    Opel düşmanlığı filan yok 180 bg araba 0dan 100e 10 snde çıkıyorsa eleştirilmesi normaldir. Ben bunu oturduğum yerden söylemiyorum kendime araba almak için opel bakan biri olarak söylüyorum. O yüzden benim açtığım başlığa mok atacağınıza söyleyin opele bir sonraki aracında daha düzgün şanzıman kullansın.

    Örnek verirmisin acaba hangi 180 hp Opel 0-100 e 10 sn çıkıyor?
  • daha yeni opel astra classic hb aldım, opel servislerini hiç sevmediğim halde. f/p olarak en iyi araçtı. ikinci eli kuvvetli ama gerçekten de 1.3 multijet motor 1. ve 2. viteslerde çok fena. araç ancak 3. viteste kendine geliyor.
    forumda öyle aman aman bir opel düşmanlığı yok. hatta tam tersine astra, corsa ve insignia tavsiye edilen modellerin başında geliyor hep. sütçü beygiri benzetmesi de normal. çünkü opel yeni kasa astra'da bile 1.3 multijet kullanıyor. insan hiç olmazsa yeni kasada 1.6 multijet kullanır.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.