Şimdi Ara

Bunu da gördük: Yapay zekanın sırtından para kazanma dönemi başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bunu da gördük: Yapay zekanın sırtından para kazanma dönemi başladı



    İnternet dünyasındaki yeni trend, yapay zeka tarafından oluşturulan görselleri kendine aitmiş gibi göstererek para kazanmak. Bazı "gözü açık" kişiler, görsel eseri oluşturanın yapay zeka olduğunu gizleyerek Shutterstock gibi stok hizmetlerinde satmaya başladılar.



    Ayrıca Bkz.Dubai 5 milyar dolara Ay'ı dünyaya getirecek



    Şu anda başta Shutterstock olmak üzere birçok stok hizmetinde "yapay zeka tarafından oluşturulmuştur" ibaresiyle etiketlenmemiş çok sayıda bu tarz fotoğraf ve diğer görüntüleri bulabilirsiniz. Ancak bu görseller, kullanıcının girdiği metinlere göre görüntüler oluşturabilen yapay zeka hizmetleriyle oluşturuluyor. Bunların en popüler olanlarından biri de Midjourney.



    Stok siteleri yapay zeka ile oluşturulan görsellerin satışını yasaklamaya başladı



    Bununla birlikte, Shutterstock'un kuralları yapay zeka tarafından oluşturulan sanat eserlerinin gönderilmesini yasaklamıyor. Ancak Shutterstock, görseli yükleyen kullanıcının kazandığı paradan yüzde 15 ila 40'ı arasında değişen bir telif ücreti payı alıyor.



    Bunu da gördük: Yapay zekanın sırtından para kazanma dönemi başladı



    Öte yandan bazı sanatçılar yapay zekanın bu şekilde kullanılmasına karşı çıkmış durumdalar ve bazı stok siteleri bu tür görsellerin satılmasını yasaklamaya başladı bile. Shutterstock'un bu konuda nasıl bir aksiyon alacağı ise şimdilik belirsiz.




    Kaynak:https://arstechnica.com/information-technology/2022/09/artists-begin-selling-ai-generated-artwork-on-stock-photography-websites/







  • Matbaaya karşı çıkmak gibi bir şey bu. ha yapay zeka yapmış ha insan, alan kişi görsele bakıp alıyor sonuçta.
    eğer insan yapımı eserlerin değerli olduğu düşünülüyorsa insan yapımı diye belirtsinler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 19 Eylül 2022; 17:44:10 >
  • Yeni dünya düzenine alışmakta sıkıntı yaşıyor bazıları. Ceplerine dokunmaya başlayınca birileri hemen ağlamaya başlamış. Buna da alışırlar zamanla.

  • "Ancak bu görseller, kullanıcının girdiği metinlere göre görüntüler oluşturabilen yapay zeka hizmetleriyle oluşturuluyor." ee tamam ben bi ressam tuttum böyle böyle çiz dedim misal..o da mı yasak? ki yakında bu yapay zeka bu tarz stok sitelerinin de önüne geçecek gibi duruyor. misal "pırasaya binen mavi tüylü balık" desem bir sürü çeşit çıkartıyor karşıma. üstelik çok kısa bir sürede.

  • Burada o görselin ortaya çıkmasına vesile olan yine bir insan. Sadece kullanılan araç çok daha gelişmiş bir teknolojiye sahip. Eğer araç kullanmak yasaksa photoshop da yasaklansın. Her pikselin renk değerini elle tek tek girelim. Öyle otomatik renk düzeltme kesme kırpma falan yapmayalım.

    Tarih boyunca yeniliğe, değişime direnenler hep oldu ve görünüşe göre olmaya da devam edecek.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ulan Musk kullanıcısına yanıt
    şimdi söylediğin doğru fakat tesadüfen doğru. Açıklayayım:
    yapay zeka dediği yapay zeka değil. Makine öğrenmesi denen bir şey var, öğretiyorsun makine sonra benzerini yapıyor. Yani halen insan tarafından kontrol edilen bir araç. Gerçek bir yapay zeka insan kontrolünde olan bir araç olamaz. Bir insan ne kadar başka bir insanın kontrolündeki araç olabilirse gerçek bir yapay zeka da o kadar olabilir.

  • bildiğim kadarıyla refik anadol ilgileniyor bu işlerle.

  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt

    aslında şeması bu biçimde



    Bunu da gördük: Yapay zekanın sırtından para kazanma dönemi başladı
  • Sonrası da bu şekilde ama insanlar anlamıyor.


    Bunu da gördük: Yapay zekanın sırtından para kazanma dönemi başladı
  • Dünyada açgözlülerden başka bir düşmana gerek yok.O paraları sen sınırsız sanıyorsun herhalde fazladan basılan paralar birilerinin cebine giriyor fakat ama lakin çoğunluğa Enflasyon ve türevleri olarak yansıyor Naber akıllım.Sonra bu fiyatlar niye bu kadar diye yanayakıla yanar durursun tabii % 2 dilimdeki kaymak tabakadaysan o başka...

  • Bu en başından beridir yapay zekanın bu text to image konusuyla en az ilgilenenlerin aklından geçmiştir. Etiklik durumu tartışılır tabiki

  • Eskiden ilk yok olacak meslek diye doktorlar pilotlar gibi meslekleri en sonda sanatçıları işaret ederdiler. Fakat bakıyorum da ilk gidenler sanatçılar oldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oylesineBiriydiler -- 20 Eylül 2022; 10:38:49 >
  • Yapay zeka bir çeşit yanınızda çalıştırdığınız asistanınız veya hizmetçiniz gibi bir şey oldu gibi. Ama gerçekten sipariş veya eseri talep eden orijinal eser istiyor mu istemiyor mu? İstediği eser veriliyor mu verilmiyor mu? Aldığı çalışma tam istediği gibi ise ve bir benzeri yok ise istenen parayı vermeli. Ama yapay zeka ile yapıldığı etik olarak belirtilmeli mi bence belirtilmeli ama hangi şarkıcı aute tone ile şarkı söylüyorum benim sesim bu değil diyor?

  • Bunu nasıl yapabiliriz forumdaki abiler yardım edebilir mi

    Harcligimizi çıkaralım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrica AI sayesinde Yazilimcilar da işsiz kalabilir

    AI a bilgileri yukleyeceksin o kodları yazacak. Hem de en fazla 10 dk içinde ve kendisi kodda çıkan hatayı duzeltecek.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teknolojinin yakasını bırakın işler kolaylaşsın.

    Millet işten kaçar siz ise kaçan işi kovalıyorsunuz.

  • Bunun gözü açık olmak ile alakasını anlamadım. Yapay zeka, makine öğrenimi dediğimiz şey zaten işleri otomatik yapmak ve kolaylaştırmak değil mi? Bu tarz sistemler ile oluşturulan iş ile el emeği ile yapılan iş elbette bir tutulamaz. Yasaklama zihniyetine karşıyım. Bu tarz işlere özel kategoriler açarsın insanları oraya yöneltirsin olur biter. Bu tarz sistemleri kullanmakta yaratıcı düşünce isteyen birşey. Ne kadar yaratıcı düşünüyor isen o kadar kaliteli içerik çıkıyor ve bunu satabiliyorsan da bunda sorun göremiyor.

  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt
    Hocam zeka ve yapay zeka tanımı bambaşka bir tartışma konusu. Fakat buradaki teknoloji şu an için yapay zeka kategorisinde kabul ediliyor.
    Teknolojinin seviyesine göre bir değerlendirme yapabiliriz fakat sonuç sanat açısından hep aynı yere çıkıyor. Eğer bu teknoloji insan olmadan çıktı veremiyorsa bu sanatı üreten insandır. Eğer kendi başına çıktı verebilirse bu sanatı yapan kendisidir. Yani sonuç olarak ortada bir sanat var.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.