Şimdi Ara

Bunu Çekecek Fotoğraf Makinası Arıyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Ben sana söyleyim arkadaşım böyle bir makinanın adını Canon Eos 1Ds Mark II ama fiyatıda makina gibi oldukça kaliteli 7.725,38 EURO /12.653.400.000,00 TL + KDV ama sadece badi objektif filan hariç kurşunu yakalayan makinanın ücretide böyle baboş olur
  • Canon a75 le hızlı bir araba resmi çekmeye çalışırmısın arkadaşım veya veya sen arabadayken camdan dışarıda bi şeyler çek o zaman anlarsın A75 cidden çekmez kaldıki öyle bir fotoğrafı
  • quote:

    Orjinalden alıntı: fani

    sese duyarlı otomatik çeken makinayla çekiliyor.
    yoksa deklanşöre kendimiz basarak böylebir foto çekilemeeeeeeez.


    Adamın makinası saniyede 40 kare resim çekiyo arkadaşım sen neden bahsediyosun sadece tık diye bi ses ve 40 adet resim nasıl?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: oztekin58


    quote:

    Orjinalden alıntı: fani

    sese duyarlı otomatik çeken makinayla çekiliyor.
    yoksa deklanşöre kendimiz basarak böylebir foto çekilemeeeeeeez.


    Adamın makinası saniyede 40 kare resim çekiyo arkadaşım sen neden bahsediyosun sadece tık diye bi ses ve 40 adet resim nasıl?




    1 saniye uzun bir süre, kurşun ordan kaç milisaniyede geçmiş olacak. Saniyede 40 fotoğraf çekmek o fotoğrafı çekmek için yeterli değil.


    Bazı güvenlik kameraları vardır, ekranda bir hareket tespit edildiği an kamera kayda başlar. Bu da onun gibi objektif bir hareket algıladığında fotoğrafı çekmiş oluyor. yani kurşunu kaçırması imkansız. Yoksa ateş edildiğinde bile denklanşöre bassanız yetişemezsiniz.

    Bu fotoğrafları Canon 1 ds ile de çekemessizinz




  • arkadaşlar bu iş fotoğraf makinası ile olmaz. bana kamera ile olabilecek gibi geliyor 500fps yeterli gelebilir. sesten hızlı kurşunlar var 40 fps gibi düşük hızlarla o mermiyi yakalayabilmek imkansız.
  • O fotoğraf kamerayla çekilmiş değil, 36 bin enstantenelik özel yapılmış bir fotoğraf makinesiykle çekilmiş. Bir yerde okumuştum. reklam amacıyla özel tasarlanmış bir makine. piyasada bulabileceğiniz bir alet değil.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ReBeR

    1/2000 ile kurşun yakalanabiliyor. uygun bir ışıklandırma ve ayarlamalar ile herhangi bir manuel ayarlı hızlı makineyle çekebilirsin. tabiki teorik olarak.


    Pratikte bunu yapabilme ihtimali çok düşük
  • arkadaslar seneler once yukardaki fotograf hakkinda bir yazi okumustum, bir kere yukardaki sadece bir fotograf makinasi degil, oldukca ilginc bir duzenek, isin en onemli kismini fotograaf makinasi degil cok yuksek hizli bir flas hallediyor,(aslinda standart flaslar'da cok cok hizlidir). fotografin hikayesi yanlis hatirlamiyorsam soyle: duzenek karanlik bir odada kuruluyor ve fotograf makinasinin perdesi b ayarinda birakiliyor. esas mekanizma silah sesiyle birlikte flasi harekete geciren bir mikrofon ve ona bagli devre, mikrofonun silaha yakinlastirip uzaklastirarak merminin istenen pozisyonunu ayarlaniyor. bu arada boyle bir fotograf icin en basitinden bir filim makinasi isinizi gorur, yani onemli olan cok hizzli bir flas ve onu tetikleyecek elektronik devreyi tasarlamak. kanimca elektronik devrede cok zor ve karisik olmayacaktir.
  • Saniyede yüzlerce kare çekebilen bu iş için yapılmış profesyonel kameralar gerekiyor. Onibnlerce dolarlık bu aletler daha çok crash testlerinde kullanılıyor.

    Doğubank'ta bulamazsınız yani :)

    A75 çeker abi esprisine de çok güldüm bravo. .
  • Çook evvel bir belgesel izlemiştim. Az çok bununla alakalı. Özellikle belgesellerde izlediğimiz saniyelik olayları nasıl olup da çok ayrıntılı bir şekilde çekildiğini anlatıyordu. Adına yüksek fotoğraflama tekniği dedikleri bir yöntemle ve özel ekipmanlarla, saniyede 20.000 kare yakalayabilen makinelerle bir yarasanın bir yemi kapışını çok ayrıntılı bir şekilde çekebilmişti. Daha bir çok şeyler anlatmıştı. Senin dediğin bu olay da vardı. Ama çok zaman geçtiği için unutmuşum. Ama birüz düşünürsek bir yarasayı 20.000 kare ile yakalıyorsa mermiyi yakalamak için gerekeni sen hesap et. Sonuçta arkadaşların da dediği gibi öyle ekipmanları almayı bırak bulmanın bile kolay olduğunu sanmıyorum.
  • arkadaşlar benim bildiğim

    BU RESİM 1/1.000.000 İLE ÇEKİLMİŞ
  • hımm, onu elle çekemessin ki. Herhangi bi foto makinesi olur, önemli olan bulb moda girebilcek olabilmesi, yada 20 saniyelik bir çekim moduna, ynai hızlı bir enstantene gerekmiyor, hepiniz araştırmadan sallamışsızız, sadece bir strobe flasha ihtiyacın var, şöyle çalışıyor, bulb modda kapkaranlık bir ortamda düzenek hazırlanıyor, çekilcek kare ayarlanıyor, bulb modda kamera çekime başlıyor, flaşın patlamasını ise, bilgisayara bağlı bir infrared dedektör yapıyor, infrared dedektör merminin geçişini algılayıp flaşı patlatıyor ve bu fotorafı elde etmiş olutosunuz

    *edit* özür dilerimö benmim salaklığım yukarda arkadaşın yazısını görmeden atmışım*



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frostbite -- 24 Ekim 2005, 1:11:29 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Frostbite

    hımm, onu elle çekemessin ki. Herhangi bi foto makinesi olur, önemli olan bulb moda girebilcek olabilmesi, yada 20 saniyelik bir çekim moduna, ynai hızlı bir enstantene gerekmiyor, hepiniz araştırmadan sallamışsızız, sadece bir strobe flasha ihtiyacın var, şöyle çalışıyor, bulb modda kapkaranlık bir ortamda düzenek hazırlanıyor, çekilcek kare ayarlanıyor, bulb modda kamera çekime başlıyor, flaşın patlamasını ise, bilgisayara bağlı bir infrared dedektör yapıyor, infrared dedektör merminin geçişini algılayıp flaşı patlatıyor ve bu fotorafı elde etmiş olutosunuz

    *edit* özür dilerimö benmim salaklığım yukarda arkadaşın yazısını görmeden atmışım*



    Aynı şeyi söylüyoruz ama anlatamayoruz. Saniyede 20-40 kare çekilen makinelerle halledilecek şeyler değil. O makinelerle ancak köprüden atlayan bir adamı çekebilirsiniz. Ama böyle bir fotoğraf için özel bir düzenek lazım. Eğer discovery izleyenleriniz varsa orda Efsane Avcıları programında bu aletlerden kullanıyorlar.




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.