Şimdi Ara

bunalıma girdim

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bir kaç gün önce konusunu açıp bu konu yüzünden konu dışında 15 gün ban yediğim kötü tanrı yüzünden bunalıma girdim.nasıl mutlu olabilirim?önerilerinizi bekliyorum.

• tanrıyı yargılayamazsın. kaldı ki yargılasan da "iyi" veya "kötü" diye bi sonuca ulaşman seni bi yere vardıramaz. Bence herşeyi akışına bırak, olayları mesela.. herşey olacağına varır yaşın kaç bilmiyorum ama bi arkadaş grubun falan olsun eğlenceli şeyler yapmaya çalışın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi urqun -- 12 Ekim 2012; 18:05:36 >
  • tartışma çıkarmak istemiyorum ama kötü tanrıyı yargılarım.tanrıda en fazla yaratmıştır birşey birini yarattı diye kötülük yapma hakkı olmaz.ayrıcalıklı konumu olamaz yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alican78

tartışma çıkarmak istemiyorum ama kötü tanrıyı yargılarım.tanrıda en fazla yaratmıştır birşey birini yarattı diye kötülük yapma hakkı olmaz.ayrıcalıklı konumu olamaz yani.

tanrı neye göre kime göre kötü ? bence bu yargılama görecelidir örnek vererek açıklama yapmaya gerek yok bence..

bu boyutta düşünecek olursak gerçek hayatta yargılananlar yargılayanlardan hep üstün durumdadır yargılayanın ya da yargılananın kişisel düşünceleri

kimseyi ilgilendirmez. sen bu hayatta tanrının "kötü" olduğunu düşünebilirsin ama başka birine göre tanrı "iyi" olabilir. kısacası böyle şeyleri fazla düşünmek

seni sadece yerinde saydırır. harekete geç ve kendi ruhsal durumunu düzeltmeye bak.

• quote:

Orijinalden alıntı: urqun

quote:

tartışma çıkarmak istemiyorum ama kötü tanrıyı yargılarım.tanrıda en fazla yaratmıştır birşey birini yarattı diye kötülük yapma hakkı olmaz.ayrıcalıklı konumu olamaz yani.

tanrı neye göre kime göre kötü ? bence bu yargılama görecelidir örnek vererek açıklama yapmaya gerek yok bence..

bu boyutta düşünecek olursak gerçek hayatta yargılananlar yargılayanlardan hep üstün durumdadır yargılayanın ya da yargılananın kişisel düşünceleri

kimseyi ilgilendirmez. sen bu hayatta tanrının "kötü" olduğunu düşünebilirsin ama başka birine göre tanrı "iyi" olabilir. kısacası böyle şeyleri fazla düşünmek

seni sadece yerinde saydırır. harekete geç ve kendi ruhsal durumunu düzeltmeye bak.

haksızlık yapıyorsa kötüdür.haksızlık yapana kötü diyorum.

• quote:

quote:

quote:

tamam işte sana anlatmak istediğimi anlamaya bile çalışmamışsın hatta girdiğin moddan çıkmak için hiç uğraşmıyorsun.haksızlık ama kime göre neye göre haksızlık ? sence haksızlık yapmış olabilir ama bence haksızlık yapmıyor. dünyada hayatın belli bir akışı var herkes buna uyumlu olarak yaşıyor uyumsuzlar hapiste tımarhanede ya da hastahanede.

• quote:

quote:

quote:

quote:

tamam işte sana anlatmak istediğimi anlamaya bile çalışmamışsın hatta girdiğin moddan çıkmak için hiç uğraşmıyorsun.haksızlık ama kime göre neye göre haksızlık ? sence haksızlık yapmış olabilir ama bence haksızlık yapmıyor. dünyada hayatın belli bir akışı var herkes buna uyumlu olarak yaşıyor uyumsuzlar hapiste tımarhanede ya da hastahanede.

haksızlığın temelinde yatan şu.diyor ki ben tanrıyım istediğim kötülüğü yaparım.ve her istediğini yapıyor.geliyor dövüyor yeteneklerini alıyor namusunu alıyor.sonra kabul et diyor.kabul etmezsen işkence yapıyor.sen buna kötülük yapmıyor diyebilir misin?dersen sende vicdan ve akıl yoktur.ayrıca kötü düzene isyanda hayır vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alican78 -- 12 Ekim 2012; 21:25:20 >

• Kötü tanrı olmaz.Bazen mutsuzluklarda mutluluğun bir parçasıdır.
  • yukarıda yazdıklarımı bi daha oku

bu ülkede din ve vicdan özgürlüğü var deizim, ateizm, agnstisizm ya da bla bla git birine inan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi urqun -- 12 Ekim 2012; 22:32:55 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.