Şimdi Ara

bulutlanma ve ışık sızmasına çözüm hadi geçmiş olsun (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
15
Favori
72.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bulutlanma ve ışık sızmasına çözüm hadi geçmiş olsunbulutlanma ve ışık sızmasına çözüm hadi geçmiş olsunbulutlanma ve ışık sızmasına çözüm hadi geçmiş olsun

    Durum böyle. Amazondan fransa'dan almıştım. Değişim istedim, yenisini gelince eskisini iade edeceğim.




  • sonyereksiyon kullanıcısına yanıt
    Aynen dediğim gibi çerçeve baskı yapıyor hafif esneterek sorun çözülüyor ama el becerisi gerekiyor çerçeveyi sökmek lazım. Çerçeve geriye doğru esnemistir onu öne doğru esnetmek lazım ama zor iş. İade istemissiniz, gelecek olanda da zamanla benzer sorun oluşabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MERNEPTAH kullanıcısına yanıt
    Konu eskiymis ama bu mesajindan önce sen de youtube videosu istemissin soylemeden edemedim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • general4242 kullanıcısına yanıt
    Aynen usenmesem cekecegim ama vakit bulamıyorum :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: general4242

    Konu eskiymis ama bu mesajindan önce sen de youtube videosu istemissin soylemeden edemedim
  • Sizde ki sorun neydi. TV mı PC monitörü mu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Media market çalişanıda demişti işik sızması panele uygulanan baskıdan oluyor diye bende qled aldım işik sizmasi var gecr karanlık sahnelerde belli oluyor dedigin yöntemi tv servisi değişim yapmazsa deniyecem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba bir yerde (Monitörünüzde ışık sızması var ve ürünü garantiye göndermek istemiyorsunuz. Ne yapabilirsiniz? Bu durumda da ürünü söküp elektrik bandı ile bantlayabilirsiniz. Bu da çalışan bir yöntem.) böyle bir yazı okudum. Monitör sökülüp elektrik bandı ile bantlandığında ışık sızması için bir faydası olabilirmi. Peki tam olarak panelin neresi bantlanacak bu konuda senin ve diğer bilgisi olan arkadaşlar rica etsem yardımcı olurmusunuz. Sağolun.
    https://www.tftcentral.co.uk/articles/dell2005_backlight_fix.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rainf -- 4 Mayıs 2019; 14:54:3 >
  • Rainf R kullanıcısına yanıt
    Linkte gönderdigin pc monitörü,yine de pek fark etmez bu tür işlemler için geri toplayabilecekseniz yapın diğer türlü çok sayıda vida ve benzeri parçalar artar nereden geldi bu dersiniz bu tip yöntemi hiç uygulamadim denemenizi tavsiye de etmem. Benim kendi yöntemim normal Led TV ler için geçerli son olarak amaç panele olan baskıyı ortadan kaldırmak. Basarabilirseniz sorun da kalmıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ben tam olarak resimdeki gibi yaptım. Gerçekten de işe yarıyor. Koli bandına çift taraflı bant yapıştırdım. Kırmızı olan tarafta korumma var. Korumasını çıkarıp o tarafı hafifçe ekrana yapıştırıp çekiyorsunuz. Çift taraflı bandın yapıştırma kuvveti daha fazla olduğu için daha etkili oluyor. Koli bandının kavisli özelliğinden faydalanarak bant bir bütün olarak yapışmadığından çekimde ekrana zarar vermiyor. Yine de dikkat etmekte fayda var.

    bulutlanma ve ışık sızmasına çözüm hadi geçmiş olsun

    bulutlanma ve ışık sızmasına çözüm hadi geçmiş olsun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • deneyen varmı başka bu yöntemi
  • Ben bu yöntemi evdeki kırtasiye izole bandı ile denedim ama ne yazık ki sonuç alamadım. Ayrıca koyuluk (bulutlanma) sanki daha fazla arttı. Belki baskı uyguladığım içindir.

    Kesin şu bandı kullanın veya şu kadar güç uygulayın diyebilir misiniz? Daha beter oldu gibi bir durum var hocam ve bulutlanma rahatsız edici olarak duruyor ekranın üst köşe bölümünde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Hocam nasıl bir baskı uyguladiniz bilmiyorum ama hafifçe yapıştırıp hafifçe esneteceksiniz ben de bu şekilde düzeldi. Zaman zaman tekrar beliriyor her seferinde aynısıni uyguluyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla cok mantikli bi cozum. panel buyudukce dis katmanin içe göçmesi dahada artar bence. zaman zaman uygulanabilir. hatta bantla kaldirirken fön makinesiyle hafif ısı da verilebilir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tayfunak T kullanıcısına yanıt
    Aman hocam sakın ısı uygulamayın istenmeyen deformasyonlar kaçınılmaz polarize tabakalar üretilirken ısı tam bir kesinlikle tüm yüzeye eşit uygulanıyor panel ebadı büyüdükçe bu tabaka içe dışa esneme yapıyor bu kaçınılmaz düzeltme ise anlık fayda sağlıyor ısınma ve soğuma sürecinde yine eski bulutlu haline geri geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bulutlanma ve ışık sızmasına çözüm hadi geçmiş olsun[simage]https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1171717/d940ef69-1733-4d8b-8c80-372b367a8da3.jpeg[/simage arkadaşlar merhaba televizyonumda böyle leke çıktı evde küçük çoçuklarda var emin olmayınca bir şey attılarmı diye eminde değilim sizce sorun nedir bazı renklerde parlama yapıyor
  • Geçen sene görmüştüm bu konuyu.Bugün aldığım 28" monitorün dört kenarında da şerit halinde ışık sızması vardı.Konuya tekrar göz atayım dedim.Şu çift taraflı bant+koli bantı ikilisini deneyeyim dedim.Evde ikisi de vardı.Hemen yanyana iki parça çift taraflı bant kesip koli bantının üstüne yapıştırdım.Çift taraflı bant ekrana zarar vermiyor leke de yapmıyor.Santim santim ilerleyerek yapıştırıp ekranı çektim.Hafif düzeldiğini gördüm.Tamamen düzelmiyordu ama gözüme ilk hali kadar kötü de gelmiyordu.İşlemi çerçeveyi döne döne birkaç kere tekrarladım.Sonuç bu.Birinci foto monitörün ilk hali ikinci foto işlem uygulanmış hali.Tamamen kaybolmasını isterdim ama hiç yoktan iyidir.

    bulutlanma ve ışık sızmasına çözüm hadi geçmiş olsunbulutlanma ve ışık sızmasına çözüm hadi geçmiş olsunbulutlanma ve ışık sızmasına çözüm hadi geçmiş olsun




  • aterikasedi kullanıcısına yanıt
    yine de başarılı olmuş
  • Sayın arkadaşım neredeyse 5 yıl sonra sana teşekkür etmek için yazıyorum. Bıgün aldığım Hitachi led tv nin alt kısmındaki iki küçük ışık sızmasını farketmemle moralim çok bozulmuştu. Ancak dediğin tekniği uygulayarak( oğlumun oyuncak tabanca okunun ucundaki vakumla) %100 çözüm sağladım. İnternet ortamında senin önerin dışında hiçbir yerde bu öneri yok. Ayrıca tanıdığım Vestel servis çalışanı arkadaşlarım bile bu duruma çok şaşırdılar. Sayende büyük bir sıkıntıdan kurtuldum çünkü ben böyle ufak tefek sayılabilecek şeylere kafayı takan bir adamım. Bu sıkıntıyı yaşayan herkese tavsiye ederim bu tekniği. Vakumu o bölgeye yapıştırın yavaşça çekin ve tırnağınızla vakumu gevşetip çıkartın. Sızma tamamen geçene kadar birkaç kez bu tekniği nazikçe tekrarlayın. Ben alt kenardan sızan 2 parça ışığı(hemde el feneri tutmuş gibi çıkan bir sızmaydı) bu şekilde yokettim. Şu an görüntü mükemmel. Arkadaşım tekrar teşekkürler:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • burnas kullanıcısına yanıt
    Netice almana çok sevindim. Güzel yorumun için de teşekkürler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.