![]() AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Bulgaristan ve Romanya'nın Schengen'e katıldığını, bugün itibarıyla hava ve deniz sınırı kontrollerinin kaldırıldığını duyurdu. Von der Leyen söz konusu adımın Avrupa çapında milyonlarca AB vatandaşına fayda sağlayacağını, Schngen bölgesini daha güçlü kılacağını ifade etti. AB Komisyonu'nun içişlerinden sorumlu üyesi Ylva Johansson da bir sonraki aşamada kara sınırlarındaki kontrollerin de kaldırılacağını, bunun sene boyunca üye ülkeler arasındaki görüşmelerde ele alınacağını bildirdi. Anlaşma geçen yıl sağlanmıştı Romanya ve Bulgaristan, 2007'de AB'ye üye olmuştu. Avusturya uzun süredir, düzensiz göçün artabileceği kaygısıyla iki ülkenin Schengen'e dahil olmasına karşı çıkıyordu. Anlaşma, geçen yıl sonu sağlanmıştı. AA < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeoNesil2025 -- 31 Mart 2024; 15:0:56 > |
Bulgaristan ve Romanya Schengen'e Dahil Edildi

-
-
Demekki Türkler , romanlardan ve bulgarlardan daha az gelecek vadd edio ki bizi almaya niyetleri yok.
İlerde alma ihtimalleri olursa diye bunu şimdiden engellemek , bundan emin olmak için de doğum oranı 5.3 olan düzensiz göçmenleride doldurdular kovanın içine.
Amerika- Avrupa yapılacak en iyi şeyi yapıo. Bu coğrafyayı öldürmüoda, yaşatmıyorda. Makineye bağlı teknik açıdan nefes alan bi canlı burası. Ne halt olduğu belli değil. Doğu desen doğulu değil. Batı desen batılı değil.
Fikir hürriyetim olsaydı buna bi sıfat takılıyor onu yazardım ama yazamıom. Cuk die oturuo tanıma.
EDİT: Avrupa Amerika dedime bakmayın. Sırf size "görevimi yaptım" psikolojisini yaşatsın die gidin oy kullanın. Ben gibi yapmayın. Biz demokrat bağımsız, güçlü dünyaya bedeli bi ülkeyiz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jubeii -- 31 Mart 2024; 15:6:38 >
-
bu nasıl haber? şengen olsa ne olmasa ne.
bulgaristan pasaportu ile kanada'ya sorunsuzca online başvuru ile vize alınabiliyor.
amerika'da 180 günlük b1/b2 vizesi alınabiliyor. Sadece 24 dollar ve online başvuru gerekiyor. Orada iş bulunduğunda otorum izni de alınıyor yada girişimcilikle sorunsuzca oturum alınabiliniyor.
geri kalanında tüm avrupa'da sorunsuzca dolaşım ve çalışma hakkı var ki buna İsviçre, Norveç de dahil.
-
Bence bizden çok Putin'e bağlı Rus Ajanları yandı. Neden mi?
Rus ajanlarının neredeyse çoğu Bulgar kimlikleriyle diğer Avrupa ülkelerine casusluk yapmak amaçlı gidiyordu artık gidemiyor. (hatta geçen burada "Bulgaristan'ın Rus casuslarını sınır dışı etmesi" ile ilgili haber paylaşmıştım.)
Yani ülkemizdeki sığınmacılardan oraya kaçmasından ziyade Rus ajanlarının artık Bulgaristan ve Romanya'da at koşturamaması olacak.
Rus Ajanlarının son tutunacağı liman Schengensiz Güney Kıbrıs olacaktır. Güney Kıbrıs'ın aklı varsa Bulgar ve Rumenlerin yaptığı gibi schengene başvurmak olacaktır...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeoNesil2025 -- 31 Mart 2024; 15:21:38 > -
Türk insanı kendini kandırmaya devam ettikçe, böyle boşa avuntular uydurusunuz.
senin ülkende yaya geçidi olarka tarikte hakkını kullanan insan eziliyor, küfür yiyor. Yayaya yol veren medeni insanlar diğerleri tarafından dövülüyor, hakarete uğruyor.
ülke maganda dolu.
buna laf edince "ırkçı mısın sen" olunuyor.
gerçekler acıdır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 31 Mart 2024; 15:11:58 > -
Kıçı kırık Bulgaristan ile Romanya'nın pasaportları bile Türkiye pasaportundan daha değerli ne desem bilemedim.
-
Onu geçin Gürcistan, Sırbistan, Arnavutluk hatta Makedonya pasaportu bile Türkiye Pasaportundan daha değerli.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeoNesil2025 -- 31 Mart 2024; 15:18:5 > -
tr icin bir onemi yok cunku her sene avrupaya vizeler kalkiyor
-
Tam Schengen'e dahil edildi denilemez.
Sadece Deniz ve Hava taşımacılığında kalkmış KARA YOLU Gene denetime tabi serbest seyahat yok. ( Ne anladım ben bu işten. )
-
Kıçı kırık dedigin Bulgaristan her cumartesi ve pazar Edirne'de marketleri, giyecek yerlerini talan etmeye geliyor. Mavi çöp poşetlerine dolduruyorlar aldıkları giyecekleri :) Hafta sonu marketlerde kapıya kadar sıra oluyor giremiyoruz. Alamancılar da başka bir olay. Yazları 5-10 milyonluk Audilerle BMW'lerle şehirde tur atmaya geliyorlar. :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Six Feet Under. -- 31 Mart 2024; 16:37:9 > -
"Trajedi" deyip geçiyorum hocam kendi adımıza.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Yunan tarafındaki göçmen trafiği desene Bulgar'a kayacak şimdi..
-
Benim 1 yıllık bulgaristan transit vizem vardı iptal mi oldu yani
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yurtdışına çıkanlar bilir ki Türkiye pasaportu yarışsa yarışsa İran,Lübnan,Pakistan tarzı ülkelerin pasaportuyla yarışır.Hiçbir şekilde hiçbir balkan ülkesinin pasaportuyla mukayese bile edilemez Türkiye pasaportu.Gürcistan pasaportu dahi üstündür bu konuda.Ayrıca bir yere vizeli vizesiz girmekten de ziyade o yere gittiğinizde gördüğünüz muameleden bahsedersek Afrika,ortadoğulu fakir ülkeler=bize yapılan muameleler diye çok net söyleyebilirim.İnanılmaz kötü bir intibaya sahip.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Türkiye Suriye'den gelenleri alınca hani serbest dolaşım verilecekti? Haber yalan mıydı acaba? Değilse CHP niye konuyu gündeme getirmiyor?
-
Konuda bilgi eksikliği var hocam.
Kara yoluyla hala Schengen'e almadılar. Avusturya, Balkan devletlerine üstü kapalı ırkçılık yapıyor. Bulgar ve Romenler Avrupa Birliği içinde ikinci sınıf vatandaş muamelesi görüyor. Bu iki ülke halkı Avusturya'ya çok öfkeli.
-
konuda yazıyor zaten... hatta konudan alıntılayayım size...
Alıntı
metni:bugün itibarıyla hava ve deniz sınırı kontrollerinin kaldırıldığını duyurdu. Alıntı
metni:bir sonraki aşamada kara sınırlarındaki kontrollerin de kaldırılacağını, bunun sene boyunca üye ülkeler arasındaki görüşmelerde ele alınacağını bildirdi. -
Tam schengen degil yazanlar olmus, sonucta girmislermi? Girmisler! Gerisi formalite.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Guatemala pasaportu bile daha güçlü.
Ama bununla beraber yeşil pasaport sahibi bir Türk iseniz hiç bir sorun yok. Eğer siz de o Türk'lerden biri iseniz seyahat etmek için otuz sayfalık evrak ve izin kağıtları toplamadan, aylarca beklemeden özgürce gezebilirsiniz, tıpkı Guatemala veya medeniyetin ulaştığı yerlerden herhangi bir orman köylüsüymüş gibi.
Demek ki sorun dış devletlerde değil. Öyle olsa çok da zor alınmayan ve gayet yaygın olan yeşil pasaportu da kabul etmezlerdi.
Bence devletlerin kendi vatandaşlarının seyahat özgürlüğü için, kayıda dayanan, basit uluslararası standart anlaşmaların istediği mali güvenceleri var. Sanki Türkiye de kendi vatandaşlarının gitmesini engellemek için (veya bilmedğimiz başka bir sebeple) özellikle vermiyor. Unutmayalım, 70'lerde Avrupa vizesizdi, bunu Türk tarafı iptal etti, Avrupa değil.
-
Kesinlikle doğru.3 ay önce japonya’ya gittim,beni sorguya götürdüler,bir baktım afgan,paki,bangladeş vs. tipler sıraya girmiş bekliyorlar.En azından direkt alıp 5-10 dakikada gönderdiler,sonrasında şehir merkezine gidene kadar rahat 1 saat sövdüm sebep olanlara.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

Kıçı kırık Bulgaristan ile Romanya'nın pasaportları bile Türkiye pasaportundan daha değerli ne desem bilemedim. |
Benzer içerikler
- adnan menderes uçak fabrikasını neden kapattı
- lösev güvenilir mi
- ariel boykot mu
- söke bağarası bülbül hoca bakım günleri
- boş oylar kime gidiyor ysk
- dab radyo nedir
- telefon iade edilir mi
- honor magic 7 lite fiyat
- ioniq 5 n
- disney plus üyelik iptali
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X