Şimdi Ara

Bulaştırma süresi 12 gün mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 30 ağustos akşamı annem covid testi yaptırdı ve maalesef 1 eylülde pozitif olduğunu öğrendik. İlk 2 gün çok kötüydü sonrasında ise hızlı bir iyileşme süreci geçirdi. Evde sadece ben ve annem varız birbirimizden 14 gün boyunca uzak durduk. Geçtiğimiz cuma 10 gün oldu, aile hekimimiz semptomu yoksa çıkabilir dedi fakat biz ne olur ne olmaz diye 14 gün evden hiç çıkmadık. Bugün ilk belirtileri gösterdiği antan itibaren 18.gün sanırım. maalesef 2.testi yapmadıkları için hala hem annem hem de ben çok tedirginiz. Annem bana bulaştıracak diye ödü kopuyor, 17-18 gündür karşılıklı 2 dakika konuşamadık bile. Bu saatten sonra bana bulaştırma ihtimali var mı? İnternetten araştırıyorum fakat yazdığımla çok alakasız şeyler çıkıyor. Yani bilgilendirebilecek birileri varsa gerçekten çok sevinirim.

    Bu arada pazar akşamı test oldu ve salı günü testi öğrendiğimizde annemin hemen hemen hiçbir belirtisi kalmamıştı. Sadece tat ve koku problemleri vardı ve sorduğumda onların da geçtiğini söylüyor. Şimdi ne yapmalı nasıl bi yol izlemeli? Yorumlarınızı bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -BurakBey -- 16 Eylül 2020; 22:33:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kuluçka süresi mi deniliyor tam bilmiyorum ama maksimum 14 gün olarak ifade ediliyordu sanırım. Hatta vakalarda yüzde 85'e yakınında kuluçkanın 5-7 günü geçmediği yönünde veya buna benzer birşeyler okumuştum sanırım. Bunu bir araştırabilirsiniz.

    Ayrıca bir aralar semptom göstermeyen vakaların bulaştırmadığı söylenmişti. Sonra bu açıklamanın hatalı olduğuna dair başka açıklamalar da geldi diye biliyorum. Yani özellikle uluslararası anlamda kafa karıştırıcı birçok şeyler oldu bu süreçte. DSÖ ile ilgili de çok ciddi eleştirilerin çıkması da bu tarz durumlarla ilgili.
  • hocam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcbestepe -- 16 Eylül 2020; 23:38:55 >
  • 15 ay askerde millet ailesini göremedi. Burada annemle 17 gün görüşemedim diye bebek gibi mızmızlanıyorsun. Gerekiyorsa 2 ay görüşme. Ne olacak. Sağlık elden gittikten sonra neyin önemi var.
  • Why Shy kullanıcısına yanıt
    Bu ne iğrenç ne cehalet kokan bi bakış açısı. Nasıl geliyorsunuz bu mantıkla bu yaşınıza kadar vallahi mide bulantısısınız ya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tcbestepe kullanıcısına yanıt
    Hocam açıkçası ben de çok rahatladım fakat annem çok evham yapmaya başladı. Yani 17-18 gün oldu şu saatten sonra bir şey olacağını düşünmüyorum ama ne bileyim ne yapacağını bilemiyor insan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün 14 gün sonra test yaptırıp pozitif çıktığını söyleyen bir forum üyesi arkadaş vardı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Roland Deschain kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz konuyu gördüm hocam o konuda iyice tuz biber oldu zaten.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2 ve 12 günler arası bulaşıcılığın olduğu, semptomların temastan ortalama 4-5 gün içerisinde çıktığı istatistiki olarak ölçülmüş durumda şu kadar ay sonra.

    Bu sebeple bence bir sıkıntı olmayacaktır artık oldukça zaman geçmiş.

    Bir önerim, özel bir hastanenin göğüs hastalıklarından randevu alıp hem muayene hem de ücret karşılığı RT-PCR olabilirsiniz. Pozitif çıkma ihtimali olabilir çünkü false positive verme ihtimali çok yüksek pcr'ların... Hem erro marjini yüksek hem de sürüntü alınan yerde hedeflenen rna partikülleri olabiliyor bu da "pozitif" olgusu yaratabiliyor.

    Geçmiş olsun...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astegon -- 17 Eylül 2020; 0:38:46 >
  • astegon kullanıcısına yanıt
    Hocam söylrdiğinize göre artık bulaş ihtimali yok gibi bir şey. Çünkü bizim bugün itibariyle 18.günümüz oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -BurakBey kullanıcısına yanıt
    Evet hocam. Aşağıdaki grafik size yardımcı olacaktır.


  • astegon kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim hocam içimizi rahatlattınız. Geçmiş olsun dilekleriniz için de ayrıca teşekkür ederim. Bi önceki mesajda yazmamışım kusura bakma.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardes gorus annenle ne olacak. dikkatli olduktan sonra sana bulasma ihtimali dusuk bence. onemli olan aynı havluyu kullanmayın, aynı tabaktan yemek yemeyin ve buna benzer uygulamalar ki zaten yapmıyosunuzdur. salonda 2-3 metre arayla oturursan sıkıntı yok, pencereler de acık olsun ki hava sirkülasyonu saglansın. hepimiz gun icinde illa ki bir yerde denk geliyoruz bence bu hastalıga. onemli olan vucut savunmasını diri tutmak, askerleri guclu tutmak ve 2-3 saat arayla el-yuz-agız hijyeni yapmaktır. bu da yeme-icme-uyku ve stress duzeninden gecer. ben doktor degilim, bunlar benim gorusum. hatta gülmenin bagısıklıgı guclendirdigiyle ilgili calısmalar var. ve ben komedi tarzı seyleri izlemeyi seviyorum. gercekten etkiliyor gibi geliyor. annene bulasmıs ki sen sana bulasacagı icin niye korkuyorsun? onemli olan annenin en hafif sekilde hastalıgı atlatmasını iste. cunku sana bulassa bile ondan daha rahat atlatabilecegini dusunuyorum. doktorlar ne yapsın hergun kac kisiyle gorusuyor, test yapıyor, takip yapıyor. sen anneni gor bence. o kadın o kadar gun ne yaptı. psikolojisi bozulabiliyor insanın. konusun rahatlayın bi 15 dk. sonra yine kosenize cekilin. hastalıktan korkmayın. korktukca daha cok bulasabilir.




  • -BurakBey kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, yardımcı olabildiysem ne mutlu.

    Ancak lütfen hastalık geçirdim diye rahat olmayın, tedbirlere devam etmelisiniz. re-infection riski olabiliyor...
  • IsO6 kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten ben annem kadar problem etmiyorum. Annelik içgüdüsü ve koruma psikolojisiyle annem benden uzak duruyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu (Rospotrebnadzor) Başkanı Anna Popova, koronavirüse yakalanan ve tedavi olan kişilerin sağlıklarına kavuştuktan sonra 90 güne kadar virüsü yayabileceklerini belirtti.
    https://tr.sputniknews.com/rusya/202009151042852949-rus-halk-sagligi-kurumu-koronavirus-gecirenler-90-gune-kadar-virusu-bulastirabilir/

    Haber nekadar doğru bilmiyorum ama dün gördüm.
  • Ooooo 3 ay ise bu işin sonu gelmez.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.