Şimdi Ara

BULAŞIK MAKİNASI TAVSİYESİ??? (840. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
16.812
Cevap
199
Favori
2.646.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
20 oy
Sayfa: önceki 837838839840841
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Neyine bakacağımı bi bilsem  BULAŞIK MAKİNASI TAVSİYESİ??? 

Şöyle bakınca hepsi ok gibi geliyor

zamanında iyi almışız bu 9485 Fi'yi 10 sene sonra üretilmiş makinelerle bile kafa kafaya özellik olarak sanki :D

çamaşır makinesinde de Arçelik almıştım yenisini de Arçelik aldım. Bulaşık makinesinde de Arçelik mantıklı geliyor o yüzden tecrübelerime göre

Çok seçici olamıyorum talep etmem gereken şeyi bilemiyorum çünkü. Mümkün olduğunca elektrik suyu az harcasın ve temiz yıkasın bu kadar :)

ne yapılabiliyor bilmiyorum ama wifi özelliği ve otomatik kapı açma işi kullanışlı yeni nesil bir şey gibi geldi

• ManuaL kullanıcısına yanıt

Hocam makinelerin alayı aynı işi aynı şekilde yapıyor. Tüm olay suyu alıp ısıtıp çevirmesi. Başka bir olayı yok. Kimisinde su sensörü var, su sensörü olunca ön yıkama suyu temizse tasarruf yapıyor ana yıkamaya yeni su almıyor. Durulamayıda ona göre ayarlıyor. Onun haricinde alayı benzer.

Kapak açma olayı oldukça mantıklı, kapağı iş bitince açıyor. Arçelik-grundig aynı serilerde aynı makineler hocam etiket farklı sadece. Komple parçalar bile aynı.

Bana kalırsa hocam siz o makineyi kurcalayın tamir ettirin güzel makineler bunlar. Yeni alacağınız çok farklı olmayacak. Parçasoda var sizin makinenin. Ben en son tamircilere kızdım yt dan baka baka kendim söktüm 2 makineyi. Bulaşık makineleri sökmesi çok zor değil, arçelik grubu hele çok pratik tamiri kolay. Islak süpürgeyle içindeki suyu çektirip ters çevirip söktüm. Bozulursa zaten çöp olacak kafasındaydım. Sökünce kolay geldi. O gün bugündür yt da izleye izleye 4-5 makineyi kendim söktüm. Bir makineyi servis yüzünden boşu boşuna çöpe attıktan sonra baktım olcak gibi değil aldım şarjlıyı söktüm makineyi.

Şu kanalda tamir videoları var.

Bkz.

BULAŞIK MAKİNASI TAVSİYESİ???youtube
    Bulaşık makineleri sorunları ve çözüm yollarıyla ilgili çektiğim video serisine devam ediyorum. Bulaşık makinesinden bulaşıklar neden kirli çıkar? süt lekesi...
    https://m.youtube.com/watch?v=-0TMOaOOpig

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 10 Aralık 2025; 13:47:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• onatba O kullanıcısına yanıt

Sağ ol hocam güzel temennilerin için ama ben pek anlamam o işlerden :D

10 seneyi de geçti artık bela olur bu saatten sonra 3'e 5'e eldekini okutup 20 civarına bi tane alıp koyayım diyorum

benim gibi bi kullanıcı için en akışkan çözüm bu bence :)

6467 wf i modeline çok fittim ama yukarıdaki mesajı da görmemiştim araştırınca çok şikayette var gerçekten

6567 wf i'ye sıcak bakmaya başladım an itibariyle

Sizin makine halen daha birkaç yerde satılıyor hocam bkz.

BULAŞIK MAKİNASI TAVSİYESİ???
     BULAŞIK MAKİNASI TAVSİYESİ???beyazesyaal.com
    Arçelik 9485 FI Inox Ankastre Bulaşık Makinesi
    https://www.beyazesyaal.com/arcelik-9485-fi-inox-ankastre-bulasik-makinesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 10 Aralık 2025; 14:30:55 >

İnternetten baktım, su alma hatası diyor ama görünürde hortumda muslukta bir sorun yok. Şimdi bu hatadan dolayı çalıştıktan 3-4 dk sonra su almıyor ve f5 hatası verip kalıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cgty89 -- 13 Aralık 2025; 19:36:13 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • cgty89 C kullanıcısına yanıt

Su alma ventilinde/vanasında problem olabilir. Hortumu söküp filtreleri temizlemeyi deneyin hocam belki hortum ağzındaki filtre tıkanmıştır. Musluktan kum vs gelirse tıkanır.

Bkz.

Vestel bulaşık makinelerinde sık sık karşılaşılan bir problem olan f5 hatasının tamirini sizlere bu videomda anlattım. Bir çok kullanıcı anlattığım basit yön...
    https://m.youtube.com/watch?v=4sQmBJD0Szs

#vestelbulaşıkmakinesi#bulaşıkmakinesi #f05hatası #f5hatası #vestelbulaşıkmakinesif5hatası#fınluxbulaşıkmakinesif5hatası #fınlux #regal #seg #bulaşıkmakinesi...
    https://m.youtube.com/watch?v=SCQHwSBaphs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 13 Aralık 2025; 20:20:5 >

Hocam, ilahi, güldüm. Tuz ayarını orta ayara getiriyorum. (E11-12) makinenin içine tuz atmak nereden çıktı :).

Migros sıvı deterjan ya da içinde kurutma yardımıcısı olmayan bir deterjan kullandığımda tuz ayarını e11-12 ayarından düşük yaparsam, camlar buğulu çıkıyor. O buğular da cam üzerinde kalıyor, geçmiyor. Bayağı lekeleniyor cam. E11-12 tuz ayarında bu olmuyor.

Hocam tek kapta bulunan sıvı deterjanlarda genelde oksidan ve enzim aynı anda bulunmuyor. O sebeple sorun yaşıyor olabilirsiniz. Bir süre sodyum perkarbonat yani katı peroksitte denilen çözününce oksijenli suya dönüşen perkarbonat içeriğe sahip standart bir tablet kullanırsanız sorun ortadan kalkar muhtemelen. Peroksitlerle enzimler geçimsiz diye biliyorum. O sebeple tek kapta tek ürün olarak üretilmiyorlar. Bunun yanı sıra amerikada çeşitli markalar halen daha hipokloritli sıvı deterjanları ürün gamında bulunduruyor.

Sıvı deterjan kullanmak istiyorsanız pril duo tarzı çift komponentli deterjanlar daha iyi sonuç verebilir. Sonuçta makinelerin olayı deterjanlı suyu ısıtıp pompalamak.

Hocam bu dediklerinize baktım, kontrol ettim ama hata devam etti. Servisi çağırdım, yıkama motoru arızası dediler. Garanti bittiği için 3500tl ücret çıkardılar. Bende 2 kere kart, 2 kere sepet değişim üstüne bu çıkınca yaptırmadım gidip yeni makine aldım. Bunuda artık 1-2 bakmadan elden çıkartıcam.

Arçelik 6467 şikayetleri çok fazla önüme çıktı 6567 fiyatı da gereksiz pahalı geldi

Vestel BM 6312 X sipariş ettim 18 bin civarında bi rakama geldi 3 taksit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ManuaL -- 20 Aralık 2025; 18:30:9 >

Vestel hiç kullanmadım sanırım ancak oda iş görür muhtemelen sonuçta tüm dünyaya satılıyor hocam bu makineler. Vestel en son amerikada fabrika açacaktı.

Arçelik fason olarak üst segment markalara üretim yapıyor, vestelde fason üretim yapıyordur muhtemelen. Eski siemensler gibi 20-30 sene sorunsuz çalışacak makine kalmadı pek sanırım. Bsh parça tedariğini 15 seneye çıkardı. Yerli üretim cihazlarda genelde parça piyasada daha kolay ve uyguna bulunuyor. İyi günlerde kullanınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 20 Aralık 2025; 19:11:58 >

20 yılın üzerinde kullanılan Arçelik bulaşık makinesi bozuldu, su almıyor ( modelinden emin değilim fakat 4440 olabilir, internetteki görsellere göre yazıyorum). Bu nedenle yeni bir bulaşık makinesi arayışına girdim.

Beyaz eşyada çok pahalı ürün almak bana mantıklı gelmiyor bu nedenle bütçemi maksimum 20 bin TL olarak belirledim ve aklımda 2-3 model var, aşağıdaki ürünleri kullananlar varsa bana hangisinin daha mantıklı olacağı konusunda yorum yapmalarını rica ederim, 2-3 gün içinde alacağım yeni makineyi ;

- Arçelik 6440 OK

-Siemens SN23IW62KT

- Beko Bm 6146

- Profilo BMS623V1

• irfanCLK kullanıcısına yanıt

Arçelik

6444 ok 4 program

6455 5 program

Beko

6146 6 program

modelleri güzel ürünler, normal pervaneli ve otomatik kapak açma bulunuyor.

Ekran ve kumanda panellerinin yerleşimi farklı arçelik beko arasında. Bence arçelik daha şık sağ köşede düğmeler. Bekoda ortada bulunuyor.

Daha öncesinde de e15 hatası verip özel serviste tamir ettirdiğim, yeri geldi altında biriken suyu kendim sildiğim makinem yine aynı hatayı verdi. Hatta önceden ekranda e15 yazısı kalırken, şimdi yıkamaya başlar gibi yapıp, saniyelik e15 yazısını gösterip programı kendisi sonlandırmaya başladı.

Akşam yan yatırıp çalıştırmayı tekrar deneyeceğim ama muhtemelen düzen tutmayacak gibi artık.

Normalde aklımda bu sefer Arçelik alıp geçmek vardı ama "muhtemelen sorunu çözdüler" yorumunuzdan sonra acaba yine Bosch mu alsam diye aklım çelindi. Kısa süreli bir araştırma ile şu 2 modeli gördüm. Tavsiyeniz bunlardan hangisi olur yoksa başka marka mı önerirsiniz?

• outofnick O kullanıcısına yanıt

Hocam e 15 hatası bildiğimiz gibi su kaçağı hatası. Makine contadan su kaçırıyordur gene. Conta değişmiş miydi?

Tamir kiti bu hocam bkz.

Pompa ve rezistansta kısa devre vs yoksa ve sağlamsa bu kitle düzeliyor diyorlar. Yt da makineyi dağıtmadan montaj videosuda var. Bizde de parçacılarda satılıyor olması lazım bu kit.

Yeni makineleri çok bilmiyorum hhocam ancak ikisinide kullanan arkadaşlar genelde menun. Arçelikte bir ara tiz ses sorunu vardı noldu en son durum nedir bilmiyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Su fazlaysa altta şamandıra tetiklenince makine otomatik programı bitirip tahliyeye geçer normalde. Kaçağın nereden olduğunu bilsek daha net yorum yapabiliriz. O 3 yollu vananın hocam boschda bozulduğunu ilk defa duydum. Benim tahminim muhtemelen klasik kronik kazandan kaçırıyordur. Bsh da makineyi dağıtmadan da alt kısma ulaşılmıyor malesef. Arçelikte vestelde fln makineyi ters çevirip kapağı kolayca açabiliyoruz ancak bsh da sökmek biraz komplike. Ustanın makinenin ön tekmeliğini söküp alttan doğrudan kaçağı görmesi gerek. Su kaçağı olduğu içinde biraz riskli durum. Kısa devre riski var. Kazandan kaçan su genelde pompanın üzerine damlıyor ve rezistansı yakıyor.

7 yıllık vestel makina (garanti uzatmıştım) garanti süreci boyunca 2 kez anakart 2 kez sepet değişimi sonrasından garanti bittikten 3 ay sonra yıkama moturu arızası verince yaptırmayıp arçelik 6455 wf modelini aldım (1 hafta kadar oldu)

Vestel e göre çok daha sessiz çalılıyor ve şık. Belirttiğiniz modeller birbirine çok yakın. Görüntü ve fiyat olarak hangisi uygun geliyorsa onu tercih edebilirsiniz

Su hortumu takılı iken eko programda 02:25'ten bir anda 00:00 dakikaya geçer sonra kapanırdı, bugün su hortumunu söküp denedim 02:25'ten 02:24'e indi ama ekranda su ışığı yanıyordu.

Daha önceki sızdırmaları görmek, bir keresinde de ön kapak contasını değiştirmek için makineyi sökmüşlüğüm var hocam. Ön tekmeliği de sökebilirim ama vakit olmadığı için bugün bakamadım. Sola doğru eğim verdim, bekliyorum. Yarın bi denerim.

Alt kapağı sökmesi kolay olsa onun contasını da yaparım aslında. Daha önceden çamaşır makinesinin amortisörlerini, rezistansını, su ventilini falan değiştirmişliğim var, elimden gelir ama bulaşık makinesinin alt kapağını nasıl sökerim, onu bilmiyorum.

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.