Şimdi Ara

BULAŞIK MAKİNASI TAVSİYESİ??? (762. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
15.924
Cevap
180
Favori
2.548.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 760761762763764
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • musa54savas M kullanıcısına yanıt

    Merhabalar,


    Makinenin tabanında su birikmesi mevcut, makineyi arkaya doğru yatırırsanız muhtemelen su aktığını göreceksiniz. Maalesef BSH grubunun kronik arızalarındandır. Sızıntının sebebi bulunmazsa E:09 hatasına dönüşecek (motora bağlı ısıtıcının yanması). Tavsiyem tabandaki suyu boşalttıktan sonra yan kapakları çıkartıp makineyi boş şekilde çalıştırıp suyun tabana nereden sızdığını tespit etmenizdir. Bu şekilde kullanmaya devam ederseniz büyük ihtimalle bir süre sonra ısıtıcı yanacaktır.

  • Arkadaşlar arkadaşımın siemens bulaşık makinası 2 yıkamada 1 tabanındaki kirli suyu atmıyormuş, yani her zaman yapmıyormuş, son 40 dakika kala makina tabanında su biriktiriyormuş, makina çalışmayı bırakıyormuş çıt yok yani 40 dakika kala, açıp bakıyo kirli su aşağıda, sonra power düğmesine basıp resetleyip pompa suyu boşaltıyormuş, dolayısıyla bulaşıklar kirli suda yıkanmış oluyormuş,?resetleyince kirli suyu dışarı atan makina, neden arada tabanında su biriktirir, filtre tertemiz, filtrenin altındaki pervanede de herhangi bir cisim yok. Tüm programları denemiş, en kısa programdan en uzununa kadar hepsinde altında su biriktirmesi yapıyor, ilk zamanlar haftada bir yapıyormuş su birikmesi, her gün açılan makina, şimdi 2 yıkamanın 1 inde tabanında kirli su kalıyor. Resetleyip atılan kirli su neden böyle yapar bilginiz var mı. İlla servis mi gelecek. Ve masraf minimum ve maximum ne olur, bileniniz var mı?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ankastre bulaşık makinesi araştırıyorum

    ilk tercih markalarım bosch ve electrolux.. 3. olarak da siemens

    tavisyesi olan olursa sevinirim

  • epsilon7 E kullanıcısına yanıt

    Merhaba,


    Bütçenizi ve istediğiniz özellikleri ( 3. sepet olmalı, ön yıkama programı olmalı, ekstra durulama seçeneği olmalı vb.) belirtirseniz daha kolay yardım alabilirsiniz.

  • Hocam sizinde otomatik kapak acilisonda kapak en asagi kadar mi aciliyor?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kizilat K kullanıcısına yanıt
    Bizde otomatik kapı açılış yok hocam

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Makinenin parlatıcı gözüne beyaz temizlik sirkesi doldurdum ve kötü koku kalmadı artık. Bu arada makinenin yıkama performansı gerçekten harika. Daha önce içinde süt yanan ve bugüne kadar aylardır çıkmayan cezvenin dibindeki yanıkları tertemiz çıkardı belki beyaz sirkeden kaynaklı da olabilir. Ama makinenin genel yıkama ve kurutma performansını çok beğendik. Tavsiye ederim.

    Arçelik 6144 inox

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • biostrike kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkür ederim Allah razı olsun çok sağolun 🙏 yeni makina alacağım bana bi öneride bulunur musun bu makinamda en üstte kaşıklık çekmecesi vardı yine ondan olsun istiyorum çok sorun çıkartmasın dayanıklı olsun zaten herkes gibi bizde toplamda en fazla 3 program kullanıyoruz bulaşıkları iyi yıkasın yeter çok cafcaflı olması önemli değil dayanıklılık ve iyi yıkaması daha önemli benim için bütçe sıkıntım çok yok tavsiyeniz nedir acaba


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • biostrike kullanıcısına yanıt
    ankastre bulaşık makinesi için;
    bütçe olarak 6-7 bin bandındayım ama aradığım özellikler için 8 binli rakamları da zorlarım.
    3. sepet olması iyi olur, çok programlı olmasına gerek yok ama ekstra duruluma ve hızlı kurutma fonksiyonları kullanışlı olurdu.
    marka olarak bosch ve electrolux ilk tercihlerim.
    teşekkür ederim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • musa54savas M kullanıcısına yanıt

    Bizim evde bulaşık makinesi 3-4 günde bir çalıştığı için ön yıkama programı kokuyu önlemek için ciddi bir öneme sahip. Bunu göz önüne alarak önerilerde bulunacağım.


    • Bosch SMV4IMX60T ( Bu modelde Home Connect ile mobil uygulama üzerinden kontrol mevcut, My Favourite programı üzerinden ön yıkama ataması yapılabiliyorsa ( satın alma öncesi teyit edilmeli ) tercih edilebilir. Modelin eksileri ise ekstra durulama uygulanamaması ve makine temizliği programı bulunmaması. Makine temizliği için 70 derece programı tercih edilebilir ancak durulamaya takıntılıysanız haneye bir eksi yazar. )


    • Bosch SMI4IMS60T ( Bu model yukarıdakinin aksine ekstra durulama ve makine temizliği programına sahip ancak ön yıkama mevcut değil. Home Connect üzerinden ön yıkama ekleniyorsa ( satın alma öncesi teyit edilmeli) Bosch markası özelinde en mantıklı tercih olacaktır. )


    • Electrolux EEC87300W ( Markadan tavsiye istediğiniz için yazıyorum, Bosch/Siemens/Profilo grubu makineleri kullandığım için içim rahat bir şekilde öneri yapabiliyorum ancak AEG/Electrolux grubu hiç bir ürünü daha önce kullanmadım. Makine kağıt üzerinde özellikleriyle oldukça donanımlı görünüyor fakat dayanıklılık konusunda maalesef bilgi sahibi değilim. Tabanda bulunan su püskürtme kolu suyun her yere dağılmasını sağladığından alt sepette daha iyi temizlik yapacaktır. Eksik bakmadıysam maalesef bu modelde ekstra durulama mevcut değil. Bu modelin neredeyse aynısı EEC87300L modelinde birkaç tane olumsuz yorum gördüm kararı size bırakıyorum. )


    Buraya kadar okuduysanız ön yıkama ve durulama konusunda takıntılı olduğumu anlamışsınızdır. Yorum kısımlarında sizin için önem teşkil etmeyen ' takıntılar' varsa işiniz daha kolay olacaktır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biostrike -- 4 Mayıs 2022; 23:4:55 >




  • epsilon7 E kullanıcısına yanıt

    Merhaba,


    Bir üst mesaja kendi araştırmalarımı yazdım. Umarım daha net bilgilere sahip olan birileri tam ihtiyaçlarınıza yönelik tavsiyelerde bulunur.

  • biostrike kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim, Bosch SMV4IMX60T modeli daha uygun gibi. ( diğer bahsettiğimiz yarım ankastre sanırım, bana tam ankastre lazım)

    bir de Siemens SE63HX60MT modeline yorumunuzu alabilir miyim, özellikle Bosch SMV4IMX60T modeli kıyaslayarak..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • epsilon7 E kullanıcısına yanıt
    Tahminimce siz de fark etmişsinizdir, bahsi geçen tüm makineler neredeyse birbirinin aynısı, ufak tefek program ya da fonksiyon farklılıkları mevcut. Gözüme çarpan farklılık Siemens modelinde Home Connect özelliği mevcut değil bu sebeple Favourite tuşuna mevcut programlar dışında atama yapıldığını sanmıyorum ( Uygulama ile de mümkün olmayabilir yalnızca tahmin. ) Siemens modeli ekstra durulama seçeneği sunuyor bu benim için önemli bir artı. Ürünler göründüğü kadarıyla ön yıkama programına sahip değiller. Bulaşıkları, kötü koku oluşmasına fırsat vermeyecek süre içerisinde yıkatıyorsanız ön yıkama göz ardı edilebilir ( Burada bir açıklama yapma gereği hissettim. Bahsetmiş olduğum ön yıkama programı tuşla seçilen, 15 dakika boyunca soğuk suyla çalkalama yapılan programdır. Diğer programların yıkama akışı içerisinde kirlilik derecesine bağlı olarak otomatik ön yıkama bulunmaktadır. ) Kalite olarak aralarında kayda değer bir fark olmayacağı için görünüş ya da işlevselliği ile sizi kendine çeken makineyi tercih edebilirsiniz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • musa54savas M kullanıcısına yanıt

    Bendeki 9 yıllık Bosch marka bulaşık makinesi de aynı arızayı veriyor. kaldırıp biraz suyun akmasını bekledikten(bir iki gün) sonra tekrar çalışmaya başlıyor ve iki-üç hafta sonra tekrar aynı hatayı veriyor. Forumlardan baktığım kadarıyla su kaçağını tespit etmek gerekiyormuş ama ben bulamadım. Forumlarda bahsedildiğine göre de servis yüksek ücret istiyormuş o yüzden servis çağırmadım.

    Muhtemelen yeni makine alacağım.

  • biostrike kullanıcısına yanıt
    çok teşekkür ederim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • burada ki yorumlara göre bende Arçelik 6144 bulaşık makinası aldım, umarım güzel bir seçim olmuştur.

  • Akşam tabanda su olmadığından emin olsun ve sabah bir baksın tabanda su oluyor muymuş? Eğer varsa musluk kısmındaki valf kaçırıyor demektir.


    Bundan değilse eşanjör kısmında sorun var orada yine bir valf daha var o sıkışıp kapanmıyordur yoğuşma için kullanılan suyu tabana salıyordur.

  • tunlab T kullanıcısına yanıt

    Pişman olacağınızı asla düşünmüyorum (Fabrikasyon bir hata ile gelmediği sürece), hayırlı olsun, güle güle kullanın. Ben de aynı makineden aldım, sanırım 4 ya da 5. kez kullandık ve memnunuz. İlk 2 yıkamada bulaşıklarda garip bir koku bırakmıştı ama şu an o koku kalmadı (ki 2. yıkamadan sonra parlatıcı gözüne beyaz sirke doldurdum). Bir yakınımda aynı makinenin 5 programlı olanı var, ilk başlarda biraz koku yapıtı ama sonrasında geçti dedi, muhtemelen biz de aynı süreci yaşadık. Ama genel olarak performansından memnunuz, aynı anda Buzdolabımızı da değiştirdik, elektrik faturasına yansıyacak farkı çok merak ediyorum.


    Buzdolabımız 21 yıllık D sınıfı bir nf idi ve bulaşık makinemiz de 32-33 yıllık bir Arçelik idi. Tasarruf namına hiç bir özellikleri yoktu, bakalım faturaya etki edecek mi, kağıt üzerinde mi kalacak göreceğiz.

  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt

    teşekkürler hocam öncelikle ariston marka bulaşık makinemiz hem çok eskimişti, hem gereksiz su ve elektrik harcadığını düşündüğüm için değiştirmek istedim, o bahsettiğiniz 5 programlı makineye de baktım ams satıcı gerek yok bu işinizi görür dedi, gelsin bakalım artık :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cirrus- kullanıcısına yanıt

    Üst sıralarda benimde mesajım var. Sizinkinin aynı modeli az önce kargoyla geldi. Kardeşim bir yıla yakındır kullanıyor memnun. Önceki makinesi Bosh'du yıkamasíndan memnun değildi. Umarım bizde memnun kalırız. Garanti süresinide uzatmayı düşünüyorum. Hayırlı olsun..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 760761762763764
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.