Şimdi Ara

BULAŞIK MAK.DETERJANA DİKKAT......

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
7
Favori
59.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • degerli arkadaşlarım bulaşık makinalarında hepimiz degişik markalarda deterjanlar kullanıyoruz. Bunlar çok etkili ve güçlü kimyasal maddeler..makinada ne kadar durulanırsa durulansın tabaklarda sızıntı kalıyor. tekrar yemeklerde afiyetle midemize indiriyoruz...makinanın yıkama suyu kanalizasyona gidiyor. Dere ve denizlerden deniz mahsülleri vasıtasıyla tekrar bize geri dönüyor..Zaman içinde vucudumuzda bu deterjan kalıntıları gittikçe çogalıyor...Sonuç ? Mide yanması, mide agrısı ve sebebi bilinmeyen çok pis hastalıklar.... Çözüm ne peki ? Çözüm bulaşık makinanızda deterjan gözüne 1 çay kaşıgı sıvı arap sabunu koymak..Sıcak su ile çok güzel temizlik yapıyor..Benim bulaşıklarım çok kirli derseniz bir tatlı kaşıgı koyun...Tehlikesiz, masum bir temizlik maddesi.. Yan etkisi, zehirlemesi yok.... Parlatma bölümüne ise elma sirkesi koyacaksınız...aklınızda olsun...Üzüm sirkesi asla olmuyor...Elma sirkesi.... Bu yazdıgım dednenmiş ve risksiz çözüm...kendinizi ve evdeki sevdiklerinizi düşünüyorsanız bu yazdıklarımı dikkatle okuyunuz...saglıklı günler dilerim....







  • anneme bi söyleyeyim bakalım

    hem daha ucuz hem daha sağlıklı oluyo bu bağlamda
  • Çok sağol taşkafa abi. Bu tavsiyeni anneme ileticem. Bu arapsabununun hiç bir zararı yokmudur peki.
  • yaw bu konuda bi araştırma yaptım nette böyle bi olay var

    ordada birileri önermiş bu hanım galiba kullanmış ve bşaına gelenler

    tafsilatli anlatiyorum hikayem .
    bulasiklari doldurdum makinaya, koydum arap sabunu,nu bastim dügmeye.
    Disari ciktim alisveris icin geldim.
    kostur kostur actim kapagi baktim porselenler camlar temiz parliyor dedim iyi tuttu bu is.
    yerlestireyim dedim ilk önce kizimin su sisesini aldim tupperware baktim matlasmis hani plastik üzerine aseton dökülünce tutkal gibi tutar elinizi ayni öyle daha sonra tavaya bakayim dedim üstünde bembeyaz bir tabaka sil sil cikmiyor
    celiklerde ayni kasik catal bembeyaz lekeler olusmus uzunca bir ugrastan sonra temizledigim kadarini cikardim yaniiiiiii arapsabunu olmuyor makinada



    acaba normal arap sabunumu kullanmış sıvısı farklımı nedir acaba
  • bir gazetede bu konuda uyarı yazısı vardı,adamlar para kazanma uğruna insanların sağlığı ile çok kolay oynayabiliyorlar, bebeklerin o hassas bünyelerindeki tahribatı düşünmek bile istemiyorum bunun karşılığında caydırıcı bir cezada yok zaten.konuyu tekrar gündeme taşıman iyi oldu eline sağlık,
  • Biz parlatıcı işini bırakalı yıllar olmuştu. Elma sirkesi kullanıyoruz. Arap sabunu hiç denememiştik. Şimdi doğal olduğu söylenen arap sabunları var.Sağlığa zararı yoktur herhalde.Öneriniz için teşekkürler.
  • Vallaha ben üzüm sirkesi koyuyorum makineme gıcır çok güzel çıkıyor.Bu arada arapsabununu hiç duymamıştım ayrıca omo koyucada güzel çıkıyor
  • DEGERLİ ARKADAŞLARIM...Sizleri korkutmak istemiyorum. Çevrenize bakın. Dermansız pis hastalıklar çok yaygınlaştı. Çernobil dendi...Çernobil geceli yıllar oldu..Aldıgımız gıda maddelerinde çok fazla kimyasal katkı maddeleri var. Meyvalarda ilaç artıkları var. Yıkadıgımız bulaşıklarda deterjan kalıntıları var. Vücudumuz devamlı artan miktarda kimyasal madde deposu haline geliyor..Bir yerden tepiyor...Arap sabunu deterjana göre daha masum , bir temizlik maddesi..Bir çay kaşıgı koyun tamam...yetmiyor az geldi derseniz 2 çay kaşıgı koyun...deterjanın onda bir fiyatına tehlikesiz temizlik...Parlatıcı olarak elma sirkesi kullanacaksınız...Hepsi bu kada...para, saglık, tercih sizin....Saygılarımla..




  • Daha önce ileti yoluyla gelen bu konuyu net te araştırdığımda bir kullanıcı makinasondan köpüklerin fışkırdığını ve başka olumsuzluklarını yazıyordu. arap sabunu kullanımını deneyen arkadaşlar neticelerini yazarlarsa iyi olur.
  • Bir de amway ve Frosch gibi organik oldukarını iddia eden ürünler var.
    Eğer dedikleri doğruysa bilindik markalar yerine kullanılabilir.

    Okuldan bir arkadaş Amway'ın 60'lık tabletlerini 25 tl civarında aldığını, yarım yarım kullandığını, dolayısı ile 120 yıkamanın 25 Tlye geldiğini söyledi.
  • BEN BU GÜN....DENEDİM ARKADAŞLARIM...Sonuç olumsuz.. Bizim hanım hiç begenmedi..Tabakların üzerinde buhar izi gibi bir ince tabaka var. parlatıcı gözüne ..Elma sirkeside koydum... Sonuç olumsuz..2 çay kaşıgı jel halinde arap sabunu koydum...Nerede hata yaptım bilmiyorum...Ben olumlu sonuç alamadım...Kullandıgım Jel halinde 2 cay kaşıgı arap sabunu.... parlatıcı gözünüde agzına kadar elma sirkesi koydum...Hangisi fazla hangisi az oldu bilmiyorum...SONUÇ HÜSRAN...Bilginize.. Sıvı arap sabunu kullanan varsa sonucu yazsın...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 15 Mart 2009; 19:18:49 >




  • bu gün bu konu ZDF alman televizyon kanalında işlendi,bilhassa evlerdeki bebek ve yaşlılar üzerinden örnekler verildi ,aman sakın ihmal edilmesin konu gerçekten çok ciddi ,foruma konuyu getiren arkadaşıma tekrar teşekkür ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PERİSKOP -- 15 Mart 2009; 21:10:08 >
  • Parlatıcı yerine sirke mi kullanalım o zaman
  • Valla ben piyasada onlarca deterjan denedim hepsi bulaşıkları mahvetti. En son Quantum ile huzura kavuştum, başka bir ürün veya madde denemeye cesaret edemem açıkçası:S Arap sabununda ağartıcı yok, çay bardaklarını temizlemez diye düşünüyorum. Doğal maddeler hoş, güzel ama temizlik etkisi çok zayıf.

    Tavsiyem parlatıcı son durulama suyuna katıldığından zararlı, onu kesinlikle kullanmayın.

    Deterjan zaten durulanıyor diye düşünüyorum, bence abartılacak bir sakıncası yoktur.
  • Yani arap sabunuda konulmaz ki Parlatıcı yerine üzüm sirkesi koyuyorum süper gıcır.Detarjan olarak BİM'in tablatini kullanıyorum süper yıkıyor.Belki makinedendir.Model eski arçelik leydi 170.
  • valla bizde uantum kullandığımız için parlatıcıvs gerek klamıyor artık

    ama şu arap sabunu işi utsaydı iyi olurdu

    yukarda yazdığım gibi başka forumdaki kullanıcı yorumları doğruymuş demekki
  • deterjan olarak ilk bim in deterjanını almıştık yarıya gelmeden attık çöpe hirbir işe yaramadı. calgonit aldım rahat ettim.

    bu arada bugün bi arkadaşımdan duydum bu sirke olayını denicem bakalım ama elma sirkesi koy dedi, diğer sirkeler işe yaramıyor mu acaba??
  • bulaşık deterjanına çok para veriyoruz. bu konuyu ucuz ve güzel temizleyen ve sağlığa zararı omayan bulaşık makinası deterjanları üzerinde yoğunlaştırsak iyi olur.
  • bir aydır biz de kullanıyoruz. sonuç son derece güzel. 1 tatlı kaşığı arap sabunu lofçalı marka.
  • Pazar günü bulasık makinesi servisini cagırdım. Yeni yıkanmış bulasıklarda surekli bir koku ve köpük oluyordu. Adam makineyi inceledi ve tabletmi kulanıyorusunuz diye sordu. Tabletler malesef 65 derecede tam olarak çözülebiliyor onun altında ayrışmıyor dedi. Bu nedenlede tabletteki parlatıcı yıkama sonuna dogru yeni çözülmeye baslıyor ve durulanmadan yıkama bitiyor dedi. Tavsiye olarak da eski usul toz deterjan ayrı, tuz ayrı, parlatıcı ayrı kullanın dedi. Şimdi onu denicez bakalım.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.