Şimdi Ara

buji yakıtı arttırır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Aracım 2017 model 1.6 astra j benzin lpg geçen hafta buji değişimi yaptım , çıkan bujiler eskimiş hatta zamanının geçmiş olduğunu görsel olarak belli ediyordu( usta biraz daha gider dedi ama bence vakti geçmişti) neyse orjinal olacağına güvendiğim bir yerden siparişe ettim, ngk'nın lpg bujisi. Araç performans olarak iyileşti fakat yakıt tüketimi arttı gibi(gerçi havada soğuk ama emin olamıyorum çok yakması problem değil buna bağlı arıza olmasın araç konusunda biraz takıntılıyım), buji uyumundan yana sıkıntı yok, ustanın işi vardı yanındaki çırak değişim yaptı. acaba diyorum iyi oturtamadımı bujileri, fakat çekişte sıkıntı yok. yada lpg bujisi taktık ondan mı arttı ? mantıken düşündüğümde iyi çeken araç yakıt düşmesi lazım. Cevaplarınızı bekliyorum




  • Araca uygun buji taktıysanız aynı koşullarda yakıt düşer.
  • Buji değişimi yakiti arttirmaz düşürür çekiş kuvvetlenir performans artar ilk calistirmada sağlıklı çalışır. Bende aracima yeni bakım buji ve balata degisimi yaptırdım benimde yakıtım biraz arttı fakat sebebi soguk havalar motor cok geç ısınıyor birde genelde bakımdan sonra ufak bi artis oluyor onu farkettim.
  • road35 R kullanıcısına yanıt

    çekiş arttı , bir alışma sürecimi var diyorsunuz ?

  • Aracı aldığım zamanlar bakım yaptırmıştım bitik buji leri değiştirince şehir içi 2lt düşmüştü 90-100km hızda gaz kesip tekrar basınca tıkanıyordu motor hepsi geçti daha sonra iridyum lpg buji taktım performans belirgin şekilde arttı, ne yaktı diye bakmadım soğuk hava yakıtı artırıyor, doğru bujiyi taktıysanız ve tırnak aralığı iyiyse kullanın gitsin dert etmeye değmez bence.

  • %30 kadar etkilemesi gerek. belki alışma süreci belki soğuk havalar nedeniyle terslik vardır. düzelir.
  • smyrna kullanıcısına yanıt

    bujileri tam sıkmama , oturtama ma yada yanlış takma gibi bir durum olur mu

  • Ustası müsait olduğunda götürürsünüz bi bakar usta düzgün mü değil mi diye.
  • syd0261 kullanıcısına yanıt

    Olur ama olsaydı fark ederdiniz ve performans iyi olmazdı

  • Opel'de yakıt tüketimi durduk yere arttıysa şüphelenilmesi gereken ilk yer ateşleme sistemidir, ikincisi de subaplardır. Eğer araçta çelik subap varsa ve değişmesi üstüne 50-60 bin geçmemişse ve Buji değişti yakıt arttı diyorsanız %99.9 ihtimalle bobinin gitmesi yakındır diye düşünüyorum.


    Rölanti sağlıklı mı, titreme ufak ufak teklemeler var mı? Gaza yüklenince böyle eşek teper gibi tepme falan var mı, bunlar varsa korkun, yolda kalmanıza çok kısa zaman kaldı demektir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gravaze -- 1 Şubat 2021; 1:2:12 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gravaze

    Opel'de yakıt tüketimi durduk yere arttıysa şüphelenilmesi gereken ilk yer ateşleme sistemidir, ikincisi de subaplardır. Eğer araçta çelik subap varsa ve değişmesi üstüne 50-60 bin geçmemişse ve Buji değişti yakıt arttı diyorsanız %99.9 ihtimalle bobinin gitmesi yakındır diye düşünüyorum.


    Rölanti sağlıklı mı, titreme ufak ufak teklemeler var mı? Gaza yüklenince böyle eşek teper gibi tepme falan var mı, bunlar varsa korkun, yolda kalmanıza çok kısa zaman kaldı demektir.

    aracım 38 binde , rolantide problem yok aracın çekişinde de artma var problem yaşamadım. bobinde sıkıntı olsa çekiş de düşmez mi ?
  • Daha gider ne abi 100-200 liralık parça al tak ben her 10 bin km de değiştiririm yağ bakımı ile birlikte
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.