Şimdi Ara

Bugüne kadar Kablonet'den memnundum. Bugünden sonra minimum para

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Gençler,

    Çok enteresan bir durum oldu. Şirkette Türksat Kablo vardı. Şirket yetkilisi olan babamı 1 yıl kadar önce kaybettik. Yerine şirket yetkilisi annem oldu. Şirket yetklisi değişince bunu İSS'ye bildirmek gerekiyormuş. Haberimiz olmadı. Beni cumartesi aradılar. Pazartesi iptal olacak dediler. 65 yaş üstü için sokağa çıkma yasağı var. Yeni imza yetkilimiz, annem, sokağa çıkma yasaklı. Bunu söyledim. "Siz hizmet vermemeye devam edin. Yeter ki hattı iptale götürmeyin. Ben size imza yetkisini mail atayım. Sokağa çıkma yasağı kalkınca şahsen gelir hallederiz" dedim. "Tamam" dediler.

    Ben mail attım. Bir ay kadar sonra da abone merkezine gittik, imza sirkülerini, kimliği falan şahsen ibraz ettik.

    Bir hafta sonra ofise gittim. Hala internet yok. Aradım, öğrendim ki hat iptal edilmiş! Neyse, müşteri hizmetlerini aradım. Durumu anlattım. "Biz inceleyelim size dönüş yapacağız" dediler. Dönüş yapmadılar. Bugün bir daha aradım. Dedikleri şu: "Müşteri hizmetleri konuşmasında sokağa çıkma yasağı ile ilgili bir bilgilendirmeye rastlamadık. İptal süreci tamamlanmıştır." Bir de yalancı olduk iyi mi?

    Neyse, şimdi ofiste, evimde, abimin evinde ve annemin evinde toplam 4 adet türksat kablo vardı. "Hepsinin zamanı gelince kim en mantıklı ise bundan sonra ona geçerim bilginize" dedim kapadım. İSS kalmadı resmen. Telekom Arap. Turkcell tecavüzcülere sponsor oldu. Gönlümü alması için bir şeyler yapması lazım. Vodafone alacağım sanıyorum. Şimdilik evin internetini ofise taşıyıp falan hallediyorum, halen Türksat kablo kullanmaktayım da, böyle devam etmez yani. Bir üyelik lazım. Ülkenin içinde bulunduğu siyasi durum gereği de sanıyorum Vodafone'a üye olacağım. "Şakşakçılar kazanacağına gavur kazansın, gene daha iyidir" mantığı.

    Bu arada, şirketi zaten kapıyorum. Bir ara iptal parası ödemem gerekecekti de, böyle olmasaydı iyiydi. Ne hantal firmaymış Türksat... Neyse, geç olsun güç olmasın. Bir cayma bedeli çıktı. 270TL . Ödedim. Modem ücreti diye bir şey yollarlarsa ödemeyi düşünmüyorum. "Modemi kiralıyon, sonra bir de modem ücreti mi alıyon?" derler adama. Al modemini ittir ol git. Yanlış mıyım? Modem kiralıksa, iade edince modem ücreti kesemez. Modemi taksitle satarsa kalan taksitleri kaktırabilir.

    Şirketi kapatacağım zaten. Arasınlar bulsunlar. Ancak gene de namuslu adamız, hırsızlık yapmış olmak istemem. Kiralık modem konusunda, modemi iade mi etmem gerekiyor? Nasıl işliyor bu sistem? "Kiralık Modemde iade olmuyor, parayı sokuyorlar" gibi bir konu varsa, dediğim gibi, ödemeyeceğim. Çünkü haklıyım. Onlar koşsun peşimde. Bakalım alabiliyorlar mı? Ama iade edilince ücret çıkmıyorsa haklılar. Kiralık malı iade edince ücret yansıtmamaları gerekir. Konu hakkında bilgisi olan varsa, bilgilendirirse çok sevinirim.

    -------------------

    Bu arada şu anda büroda evimdeki kablo modemi kullanarak internete bağlıyım... İstesem iki modeme de kullanıcı adı şifre girip, evden çıkarken modem kapa, ofisten çıkarken modem kapa yöntemi ile tek üyelikle de devam edebilirim de... Sözleşmesel çerçeveye uymamış olmak istemem. Namuslu adamız neticede. Onlar pek namuslu olmasa da... Sonuçta öküz gibi kota var evdeki internette... Ama gene de yapmam muhtemelen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 4 Ağustos 2020; 14:4:18 >







  • Modemi iade ediyorsunuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JUNE8O

    Modemi iade ediyorsunuz.
    Teşekkürler. Bunu öğrendiğim çok iyi oldu. Sahibinden'de 175 liraya satılan modeme 500 lira kaskallardı şimdi bunlar. İade edeyim. Gideyim kendime sahibinden'de bir tane alayım.

    MAC Kopyalama oluyor mu acaba? Yoksa her gün ofise modem taşı, sonra eve geri modem taşı yapmak gerekecek. MAC kaydı yapılıyor ya...

    Şaka bir yana, aylık 70 liradan bahsediyoruz en az. Bu paraya çok rahatlıkla cep telefonuna ofis için fazlasıyla yetecek bir data tanımlayabilirim. Ofisin internetini cebimde gezdirebilirim. Tek kişilik ofis olmanın avantajı...




  • farklı adreslerde aynı kullanıcı adı şifreyle kullanım yapamazsınız diğer sağlayıcılarda. Yani bir tarafı kapatayım diğer tarafta aktif olsun ordan oraya taşıyayım olayı olmaz. kablonette de farklı olacağını sanmıyorum
  • JUNE8O kullanıcısına yanıt
    Bendeki modem için ilk 10 fatura döneminde modem ücreti diye ödeme yapmışız, biz iptal edersek iade gerekmiyor değil mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: M_aTRa_X

    farklı adreslerde aynı kullanıcı adı şifreyle kullanım yapamazsınız diğer sağlayıcılarda. Yani bir tarafı kapatayım diğer tarafta aktif olsun ordan oraya taşıyayım olayı olmaz. kablonette de farklı olacağını sanmıyorum
    Kablonette kullanıcı adı ve şifre yok. Üyeliğe modem tanımlı. Modem değiştirdiğinizde Modemin MAC adresini veriyorsunuz. Onu tanımlıyorlar. Dolayısı ile Çift modem kullanmak için iki modemin MAC adresinin aynı olması gerekiyor. Bunu da Kablonet modemleri yapmıyor. Ancak muhtemelen hacklemenin bir yolu vardır. Olmasa bile, MAC adresi değiştirilebilen modemler var. Docsis 3.0 olduğu sürece, Kablonetle çalışacaktır. Ancak tabi bunlar teorik. MAC adresi klonlama yapmadım hiç.

    Benim geçmişte yaptıklarım daha basit. Annemin modemini kendi evime, evimin modemini annemin evine takınca annem benim internetimi, ben annemin internetini kullanmış oluyorum. Anlaması da kolay. Annemin interneti 50mbit. Benimki 100mbit. Annemin modemi kendi evimde takınca çalışıyor. Hız testi yapınca 50mbit çıkıyor. Kendi modemim de annemin evinde bağlı olunca hız testinde 100mbit çıkıyor. Geçmişte bunu yaptım, çünkü annemin modem bozuldu. Bozuk modemi kendi evime aldım. Çünkü benim evde düzgün bir router vardı. Bozuk wi-fi ile işim yok hali ile.

    Dolayısı ile kablonet farklı adreslerde kullanılabiliyor. Sözleşmesel açıdan doğru olmayabilir. Ancak teknik açıdan mümkün. Hatta şu anda bürodan yazıyorum bu mesajı. Kablonet bürodaki interneti iptal etti dediğim gibi. Evdeki modemi getirdim bağladım. İnternet var. Ama hız 10mbit. Niye bilmiyorum. Analog TV hattı gibi bir herzeye çeviriyorlar da ondan mı acaba? Ama sonuçta çalışıyor. Muhtemelen büroda Teledünya olsa, evde aldığım 100mbit hızı da alırım burada Allah bilir. Bu hesapla en dandik yüksek hızlı interneti alsan, işini görürsün falan gibi dümenler de çıkar da, kotalı internet kalmadı sanıyorum.

    -------------------

    Akşam biraz Mac Adresi klonlamak için bu meretlere farklı firmware çakılabiliyor mu, biraz ona bakayım. Eğleniriz. Çakılamıyorsa, firmware'dan mac adresi değiştirme opsiyonu olan Docsis 3.0 modem var mı dünyada? Ona da bakayım. ABD'de falan varsa olur. Modem bir para değil neticede. 20-30 dolardır. Eğleniriz. Yapacağımdan değil. Yapabileceğimi bilmek... Farklı bir keyif. Yoksa anladığım kadarı ile, bu adreste üyelik olmadığı sürece hızım 10mbit ile sınırlı kalıyor. O da zaten bana yetmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 4 Ağustos 2020; 16:36:44 >




  • Telekom arap değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AMC

    Telekom arap değil.
    Tabi, doğru. Eskiden öyle idi. Altyapı yatırımı için kredi alıp, borcu ödemeyip kaçtılar. İhale bankalara patladı. Maliyetini öyle de biz ödüyoruz, böyle de biz ödüyoruz. Dolayısı ile Telekom da neden olmasın yani? Telekoma geçelim. Belki ikinci tur peşkeş çekerler. İkinci tur gene biz öderiz. Gerçi hisselerin çoğu özel bankalarda. Devlet bankası elinde kalan az hisse var; ama o az hisse ikinci tur peşkeş çekmeye müsait. Yönetim hissesini toplamaya yetmeyeceğinden bir değeri yok. Tüh.

    Ben bir süre daha Telekom'la çalışmam. Gelecekte bakarız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 5 Ağustos 2020; 11:40:15 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: JUNE8O

    Modemi iade ediyorsunuz.
    Bu arada, dün akşamüstü modemi iade ettim. Adaptör olarak orjinalinden çok daha kaliteli 12V 3A adaptör kullanıyorum. Onların verdiği bozuldu. Onunla iade edecektim. "Böyle kabul edemeyiz" dedi abla. İşin komiği ben elektronik üreticisiyim. Anlarım bu işlerden. Orjinalinden çok daha kaliteli adaptör veriyorum ablaya, ama neyse, o da emir kulu. 100 lira fatura ediyorlarmış adaptör için.

    Evde dandik 6-7 tane 12V adaptör buldum. Tipi daha çok benziyor orjinaline. Birini vereceğim.

    Kutunun içinden telefon kablosu çıkıyor ya, Vo-Ip telefon için. O da yoksa, onu da ayrıca fatura ediyorlarmış. Ehehehehehe! Herhalde 2 liralık kabloya 20 lira yazıyorlardır. Dandik adaptöre 100 lira yazdıklarına göre... Bizim aşağıda yapı marketten alacağım bir kablo 2 liraya. Onu da kaskallayacağım.

    Şirketi kapatacağım için sallamıyorum da zaten. Fatura etseler de ödemeyeceğim. Arasınlar bulsunlar. Ben bana düşeni yerine getireyim. Onlar fatura ederlerse ödemeyeceğim. Sonuçta batmış şirket. Namussuzla namussuz olmaya karar verdim. Namussuza karşı düzgün insan olunca acı çekiyor insan. Dalga geçelim, eğlenelim. Sonuçta para da mühim değil. 50 lira 100 lira. 500 lira vereyim iki dalga geçerim yetersizlerle.

    --------------------

    Not:
    Telefon kablosu yaptırdım bizim yapı malzemecisine. 2.5TL
    Modemin adaptörü olarak da yanımda 6 tane 12V adaptör götürdüm. Tamamı modemi çalıştıracak güçte ve uca sahip. Abla içinden en çok benzeyeni çekti.
    Dolayısı ile Türksat'tan şimdilik büroda kurtulmuş vaziyetteyim. Ne yapsam bilemedim. Turkcell olmasa "Superbox al, gittiğin her yerde sınırsız internetin olsun" da güzel bir opsiyon. Evden ofise ulaşmam gerekirse diye eve dandik bir internet alıp, her yerde Superbox kullanmak... Evdeki Turksat'ın tahhütü ne zaman bitiyor, bir ona bakayım da... 4.5G ile 100mbit gören var mı? Vodafone'da sınırsız 4.5g var mı, ona da bakacağım. Gittiğin yerde sınırsız internet fikri fena değil çünkü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 5 Ağustos 2020; 14:45:11 >




  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    Adaptör için 100 TL, gerçekten komik. :)
  • Superboxta 4.5 g full hiz alamiyorsunuz. Kisitlanmis sistem tarafindan yani 10 mbps veya 20 mbps alabiliyorsunuz. Paketler bu sekilde fiyatlari veya hizlar degismis olabilir iyice arastirin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen ay Türk Telekom'dan aradılar, şu an farklı bir firmadan alıyorum anca bitime 1 ay kalmış. size Türk Telekom verelim, eskiden onlardan hizmet almışlığım da var, eski müşterisiniz falan dediler. Dedim adamlara sizi satın alan firma içinizi boşalttı, elemanları çıkardı, maaşları düşürdü, ülkeye borç takıp kaçtı gitti. bunun üzerine bankalara kaldınız, hizmet kaliteniz 10 sene öncesinde kaldı fiyatlar 10 sene sonrasının fiyatları. Ben sizden hizmet alırsam karınız artar, tekrar peşkeş çekilmeye müsait hale gelirsiniz üstüne sizden hizmet almam "aferin, çok iyi yapıyorsunuz fiyatları şişirin, hizmet kalitenizi düşürün" anlamına gelir 100Mbit interneti 25 liraya verecekseniz sizden alırım dedim. İşte beyfendi bu ülkenin durumu ortada, altyapısı meydanda bu hızları veremeyiz vs. dediler. dedim kusura bakmayın sizden internet alma şartım ortada, bu şartı sağlamayacaksanız güle güle. kapattım telefonu.




  • Öncelikle Vodafone en berbat gsm ve internet firmasıdır, kablonet ise hemen hemen müşteri memnuniyeti en yüksek internet firmasıdır, yağmurdan kaçarken doluya tutulmayın. Vefatlarda tüm abonelik işlemleri için bildirim yapmanız gerekiyor, bunu atlamak sizin hatanız olmuş, salgın vefat gibi tatsız konular için yaşanan kaosu çok kafaya takıp daha çok başınıza dert açmaya değecek birey yok, rahat olun...

    Kablonet modemi aynı bölge içinde kalmak şartıyla şebeke olan başka adreslere takıp sorunsuz kullanılır... mac adresi kopyalamayı becerebilen olursa aynı anda iki modem açık olmayacak şekilde iki farklı modem ile de aynı hizmet bölgesinde kalmak kaydıyla çalışır...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maaart

    Öncelikle Vodafone en berbat gsm ve internet firmasıdır, kablonet ise hemen hemen müşteri memnuniyeti en yüksek internet firmasıdır, yağmurdan kaçarken doluya tutulmayın. Vefatlarda tüm abonelik işlemleri için bildirim yapmanız gerekiyor, bunu atlamak sizin hatanız olmuş, salgın vefat gibi tatsız konular için yaşanan kaosu çok kafaya takıp daha çok başınıza dert açmaya değecek birey yok, rahat olun...

    Kablonet modemi aynı bölge içinde kalmak şartıyla şebeke olan başka adreslere takıp sorunsuz kullanılır... mac adresi kopyalamayı becerebilen olursa aynı anda iki modem açık olmayacak şekilde iki farklı modem ile de aynı hizmet bölgesinde kalmak kaydıyla çalışır...
    Şimdi, oturup biraz düşündüm. Hem eğlenmek için, hem evim ile ofisim arasında ağ kurmak için, biraz paraya kıyıp uzun menzil wi-fi çanaklarından almaya niyetlendim.

    Evim ile ofisim sanıyorum birbirini doğrudan görmüyorlar. Bir çatılara çıkıp bakacağım. Ancak annemin evi ikisini de görüyor. Dolayısı ile 4 çanak ile, annemin evini bağlantı kulesi olarak kullanarak 3 evi birden bir ortak ağa çevirebilirim. Bu noktada da yüksek hızlı ve yüksek kotalı interneti kim ucuza verirse ondan bir adet internet alırım. Annemin evine koyarım. Hepsine dağıtırım. Annemin ev bir kule. Turkcell fiber falan da olabilir. Olmaya da bilir. Bakmadım hiç. Kablonet yettiği için.

    Kablonet'de 100mbit 500gb kotalı internet 150TL mesela. 2 ev ve bir büroya yeter. 4k netflix iki evde aynı anda kullanılsa kasma olur. Ama sonuçta benim evde de, annemin evde de 4k TV yok. FullHD takılıyoruz. Aynı anda iki evde netflixe girip fullhd abansan 100mbit ile abanır mısın? Abanırsın. Bundan daha hayvanca bir iş yapmayacağımıza göre, 3 konuma tek yüksek hızlı internet kotası yüksek olduğu sürece yeter. Kurulum maliyeti kabaca 1400TL gibi tutacak. yaptığım hesaba göre kendini 14 ayda çıkarır. Ofisim, annem, evim arasında ağ kurmuş olmak da işin karı olur.

    Mesafeler uzak değil. 600 metre, 700 metre. 9km'den 150mbit ağ yaratan genci görünce, "bu iş olur" dedim. Yeter ki fiziksel olarak birbirlerini görüyor olsunlar. Çatıdan çatıya bile görmüyorlarsa bile, annemin binasından kendi evimin çatısı da, büromun çatısı da görünüyor. Dolayısı ile bu iş olur. Biraz çetrefilli olacak tabi. Annemin dairesinden büro gözüküyor. Ev gözükmüyor, arka cephede kalıyor. Binanın benim eve bakan tarafına ikinci çanağı kurup, annemin eve kablo çekmek veya wi-fi ile bağlamak gerekecek.




  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    Vay arkadaş allah kolaylık versin, 60 tl ilk bağlantı için bu kadar uğraşmakta ilginçmiş...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maaart

    Vay arkadaş allah kolaylık versin, 60 tl ilk bağlantı için bu kadar uğraşmakta ilginçmiş...
    Aslında normalde değecek bir şey değil de, ağ kurmak çok işe yarayacak. Evimdeki pc'ye uzaktan iş yaptırmak, evimdeki hdd'lere yüksek hızla ulaşmak açısından önemli bir avantaj sunacak bu. Evden ofise, ofisten eve veri taşımak, bazen bir şeyi unutmak falan sıkıntı oluyor. Ofisten eve internetten ulaşsam, upload hızları çok düşük olduğu için bağlantı düşük hızla oluyor.

    Temel amaç hayatı kolaylaştırmak ve hobi gibi dusunulebilir. Bunu yaparken keyif alacağım. Parasını da çıkaracağı için neden olmasın dedim.

    Yoksa, kafası kırık olmayan bir tip için kesinlikle değmez. Orası doğru.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.