Şimdi Ara

Bugün Bir Haber Vardı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün bir haber vardı. Düşünce gücüyle (beyinden gelen elektriksel sinyaller ile) haraket ettirilen bir alet vardı. Engelli insanlar için kullanışlı olacağı söyleniyordu (yav he he savaş için kullanır bu insanlık zaten haberde ilerde askeri amaçla kullanılması düşünülüyor demişti)

Çin teknolojisi bir aletti

Bu haberi izleyen var mı detaylara ulaşmak istiyorum internette bulamadım da ?

Edit : Haberi buldumhttp://www.veteknoloji.com/cinliler-bunu-da-yapti-56280--.html

quote:

Çinli bilim adamları düşünce gücüyle uçup komuta edilen insansız hava aracı geliştirdi.

Rus RIA Novosti ajansının haberine göre, Zhejiang Üniversitesi bilim adamları şimdilik sadece engelliler için geliştirildiği belirtilen ancak uzun vadede askeri alanlarda da kullanılabilecek olan “Flybuddy 2” adlı insansız hava aracının tanıtımını yaptı.

RIA Novosti’nin ifadesiyle “nükleer bilim adamı olmayı gerektirmeyecek kadar basit” olan sistem için bir dizüstü bilgisayarla Bluetooth bağlantısı bulunan bir EEG başlık ve bilgisayarla bağlantılı bir Parrot AR hava aracı yetiyor.

Buna göre bilgisayar Bluetooth aracılığıyla beyinden gelen EEG sinyallerini alıyor ve bunları WiFi sistemle AR aracını kontrol eden komutlara dönüştürüyor.

Örneğin beyin “sol tarafı” düşününce hava aracı yükselip alçalırken, “hafif sol” düşünüldüğünde saat yönünde, “sağ” düşünüldüğünde de ileri yönde hareket ediyor.

Araç, göz kırpma hareketiyle de üzerinde bulunan kamera aracılığıyla çevre görüntüsünün fotoğrafını çekiyor

Edit 2 : http://videonuz.ensonhaber.com/izle/dusunce-gucuyle-ucan-hava-araci

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KeanAtay -- 5 Eylül 2012; 0:45:51 >

ORJİNAL DEĞİL ORİJİNAL
  • haberi bende gördüm engelliler kafasına taktıkları bir cihazla sinyali bilgisayara ordan uçan cisme gönderiyolar , böyle ufo gibi bişey sağa sola , aşağı yukarı falan uçuyo.

Orijinalden alıntı: Barış*

haberi bende gördüm engelliler kafasına taktıkları bir cihazla sinyali bilgisayara ordan uçan cisme gönderiyolar , böyle ufo gibi bişey sağa sola , aşağı yukarı falan uçuyo.

Evet aynen öyleydi de kısa bir haberdi ne olduğunu anlayamadım internette nerede bulabiliriz acaba ? Birkaç haber sitesine baktım ama yoktu.

Orijinalden alıntı: KeanAtay

quote:

Orijinalden alıntı: Barış*

haberi bende gördüm engelliler kafasına taktıkları bir cihazla sinyali bilgisayara ordan uçan cisme gönderiyolar , böyle ufo gibi bişey sağa sola , aşağı yukarı falan uçuyo.

Evet aynen öyleydi de kısa bir haberdi ne olduğunu anlayamadım internette nerede bulabiliriz acaba ? Birkaç haber sitesine baktım ama yoktu.

bilmiyorum maalesef hangi sitede olabileceğini
  • ÇİNLİLERDEN BÜYÜK İCATİzleme Sayısı: 94,222Çinli bilim adamları düşünce gücüyle uçup komuta edilen insansız hava aracı geliştirdi. Rus RIA Novosti ajansının haberine göre, Zhejiang Üniversitesi bilim adamları şimdilik sadece engelliler için geliştirildiği belirtilen ancak uzun vadede askeri alanlarda da kullanılabilecek olan "Flybuddy 2" adlı insansız hava aracının tanıtımını yaptı. Bu sistem için bir diz üstü bilgisayarla Bluetooth bağlantısı bulunan bir EEG başlık ve bilgisayarla bağlantılı bir Parrot AR hava aracı yetiyor. Buna göre bilgisayar Bluetooth aracılığıyla beyinden gelen EEG sinyallerini alıyor ve bunları WiFi sistemle AR aracını kontrol eden komutlara dönüştürüyor. Örneğin beyin "sol tarafı" düşününce hava aracı yükselip alçalırken, "hafif sol" düşünüldüğünü saat yönünde, "sağ" düşünüldüğünde de ileri yönde hareket ediyor. Araç, göz kırpma hareketiyle de üzerinde bulunan kamera aracılığıyla çevre görüntüsünün fotoğrafını çekiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Boğaziçi Köprüsü

Teşekkür ederim tam bulduğumda yorum atmışsınız elinize sağlık yine de :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KeanAtay -- 5 Eylül 2012; 0:46:04 >
    13 yıl önce açıldı
    Başıma bu da geldi
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.