Şimdi Ara

BUDERUS GB012 TASARRUF ÖNLEMLERİ VE OTM-P ODA TERMOSTADI SORUNU ÇÖZÜMÜ!!! (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
332
Cevap
18
Favori
86.577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Otm-p oda termostatı ile günlük/haftalık programlama sorunumu şu video sayesinde çözdüm;

https://www.youtube.com/watch?v=9q2zy4euYis

İş günleri sabah saat 05:00-07:30 arası ve akşam 18:00- 00:00 arasında 21,5 derece olacak şekilde ayarladım. Hafta sonları için şimdilik manuel'de kullanmaya devam ediyorum çünkü evde geçirdiğimiz süre daha düzensiz oluyor hafta içine göre.
    Ben sizin yerinizde olsam modulasyonlu bir oda termostadi alacagima 0.1 , 0.2 C. hassasiyetli ON/OFF oda termostadi alirdim. Hem kombimin devirdaim motoru devamli calismaz yani elektrikten tasarruf ederdim,hem de eviniz anladigim kadariyla gunes alan bir ev ,dolayisiyla hem de dogalgaz acisindan mukemmel tasarruf yapardim. Bakin benim onceki mesajlarimi okumanizi tavsiye ediyorum.OTM cihaz ile 2 yil , 50 tl lik bir oda termostadi ile (GENERAL HT300) 2 yil omur geciren bir tuketici olarak keske daha once ON/OFF termostat alsaydim diyorum. Su anda tek keske dedigim mevzu su: Kullandigim HT300 0.5 C. hassasiyetinde bir cihaz.Yani 22 ye ayarladiginizda 22.5 de kombiyi tamamen kapatiyor - ki ben 65 derecede kullaniyorum.Kombi yavas yavas 65 derece su sicakligina cikiyor.Oda ici Istenen isiya ulasinca devirdaim motoru da dahil kombiyi beklemeye aldigi icin ,peteklerde en son isidaki su kaliyor.Dolayisiyla bu vesile ile yaklasik 1.5 saat kombi calismadan petekler isitmaya devam ediyor.- 21.5 derecede ise tekrar kombiyi calistirip istenen isiya getiriyor. Iste bu arada 1 derecelik isi farki bazen konforu azaltabiliyor. Yani bazen artik calissa diyor insan. Dolayisiyla 0.2 C. hassasiyetli bir cihaz ile 22 C. ye ayarladiginizda 22.2 de durup ,21.8 de tekrar calistirdigi icin isi konforu daha ust seviyede olacaktir.

• astrafe A kullanıcısına yanıt
    http://forum.donanimhaber.com/m_73073309/mpage_2/tm.htm adresinde xpress34 REV 24 u gb012 de kullaniyor. Ona bir sor istersen. ON OFF calisan butun termostatlar gb012 de calisiyor bildigim kadariyla. Baglanti olayini eli tornavida tutan herkes yapabilir. Kombi baglantisi ile ilgili olark kullanma klavizinda detayli aciklama var..
  • 2012 Yılında yapılmış mesajda Buderus GB 012 kombi tasarrufu için servis moduna girilerek yapılan ayarlar dikkatimi çekti ve bende girdim o bölümlerine ama değişilik yapmadım bu ayarları yapıp sonuçları bilen varmı varsa sonucu paylaşmasını rica ediyorum..

Burdaki linkde

http://forum.donanimhaber.com/m_56407765/tm.htm
  • muallim55 M kullanıcısına yanıt
    Bu resimde kırmızı renkli olan pompanın kademe ayar düğmesidir.I - II - III kademesine göre ayarlayabilirsiniz.. Ayrıca
    http://forum.donanimhaber.com/m_45144945/mpage_8/tm.htm 18 araık 2011 tarihli gönderisine bakabilirsiniz..
    BUDERUS GB012 TASARRUF ÖNLEMLERİ VE OTM-P ODA TERMOSTADI SORUNU ÇÖZÜMÜ!!!

• op_dede O kullanıcısına yanıt
    bir kaç deneme yaptım,dün akşam YÜZDE 20-40 arası tasarruf sağladım. Denemelerime devam edip hepsinden aynı sonucu alırsam sizinle paylaşarım inşaallah.
    GALATASARAY
  • Benim kombide U072 banada aynısını söylediler bende RC 150 tercih etdim servis geldi 350 TL bedelle bağladı biraz pahalı olduğunun farkındayım.Evde yalıtım yoksa oda termostatının yararından ziyade zararı olacağını söyleyenler %100 haklılar çünki ben bire bir yaşadım termostatı bağladıktan sonra çok yaktı en sonunda yalıtım yaptırmak zorunda kaldım anında en az %35 gibi tasarrufa başladım.İsterseniz formu iyi araştırın yada yaşadığınız yerde farklı buderus yetkili servislerinden bilgi edinmeye çalışın yalıtımınız yoksada hiç heveslenmeyin derim..
  • Arkadaşlar bizde buderus yoğuşmalı kombi kullanıyoruz. Kombiden sıcaklığı 70 derece ayarladık. Tasarruf niyetiyle kışın hiç kullanmadığımız için salondaki 2 büyük peteği kapattık. Termostatı bazen 22 soğuk havalarda 23 ayarlıyoruz. Normal bir sıcaklık ile tasarruf konusunda önerileriniz nelerdir? Kombi derecesi için 70 nasıl ve salon peteklerinin kapatılması iyi mi kötü mü sizce? (Ev 105 m2 3+1 / Kışın termostat kombi yanmadan evin içini 18-19 civarı gösteriyor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi headhuntergs -- 15 Ocak 2016; 19:08:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Kışın kombi yanmadan 18c civarında ise evinizin ısı kaybı pek yok ve izolasyonu iyi yada yaşadığınız şehir sıcak iklim bölgesinde.Kombiniz Buderus yoğuşmalı 70c ayarlı olduğunu belirtiyorsunuz ama yoğuşmalı kombi için 70c çok fazla ve yoğuşma yok denecek kadar az yapar.Kombi yanmazken 18c sıcaklık olduğuna göre 35 veya 40c lerde gayet güzelde ısınır tam verimli yoğuşmada yapar düşüncesindeyim.Benimde Buderus ama yoğuşmasız bir arkadaşın ise GB012 yarı yoğuşmalı kombilerin düzlem ayarlarında düşürme yaptım konfordan kaybımız olmadan tasarruf sağladı.Ayrıca Termo vanalarla beraber Modülasyonlu oda termostatı kullanmazdan önce günlük ortalama 9.5 M3 tüketim olurken şimdi dünlük ortalama 6 M3 gaz tüketimi oluyor ama ben modülasyonlu Oda termostatı kullandığım için kombi 70c ayarlı oda termostatıda 21c ayarlı.Sizin petekleri kapatdığınız oda kapıları kapalı olmalı açık veya sık sık kapı açılıp örtülürse tüketimden tasarruf olacağınız sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi op_dede -- 17 Ocak 2016; 15:01:21 >

• Merhaba arkadaşlar bu ayarlar gb062 için geçerli olur mu ? Gb062 ve rc150 var.Bilgi verirmisiniz lütfen.

Buderus GB 012 özel üretildiği söylenen Buderus OTM-P kullanıldığı gibi RC 150 de kulanabilirsiniz
  • Yan komşunun GB 012 kombinin derecesini ayarlayamaış beni çağırdı ayarladım ama ön panelinde dikkatimi çeken başka kombilerde görmedim sembol gördüm Kombi çalışırken örnek sırasıyla dereceyi gösteren rakamlar çıkıyor rakamlar kaybolup böyle sembol -||- çıkıyor yani sinyal vermiş gibi sırayla önce rakam sonra sembol devam ediyor ben buna bir anlam veremedim..

75 75 60 termostatsız olarak uygulamak istiyorum,
    görüşlerinizi alabilirmiyim ?
    Kombi GB 012 sanırım düzlem ayarlarını belirtdiğiniz gibi deneme yaparken önceki tüketimler düzlem ayarları değiştikden sonraki tüketimi deneme olarak karşılaştırın.Sizin GB 012 25 KW düzlem ayarını 75 yaptığında 18.75 KW ya düşürmüş oluyorsunuz bu ayarları kendin evin ısınam konforu ile yakıt tüketimini gözlemleme sonunda en iyi şekli ayarlarsınız..Evinizde ısı kaybı yoksa en ksıa zaman içerisinde Modülasyonlu oda termostatı ve termostatlı vanalar ile dahada iyi tasarruf edersiniz..

• buderus gb012 kombimin 1 ay sonra garantisi bitiyor , ek garanti için telefonla aradılar. 2 yıl için 500tl , 4 yıl için 900tl teklif ettiler, çamaşır makinası aldım 170 tl ye 4 yıl ek garanti yaptırdım. 900 tl vereceğime yeni kombi alırım dedim, teşekkür ettim kapadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joje -- 10 Şubat 2016; 20:38:25 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.