Şimdi Ara

**BUDERUS GB 062**Kullanıcıları (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.223
Cevap
60
Favori
330.445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yani modülasyonsuz olarak akıllı ve on/off olan kablosuz honeywell
    Ürünlerini kullanabilir miyim? ( garanti mevzusunu hariç tutarak söylüyorum) Demek istediğim ilk etapta size danıştığım ürün olan modülasuonlu akıllı kablosuz ürünün gb062 ile uyumsuz olması konusu kablosuz yada kablolu akıllı ama modülasyonsuz ürünleri için geçerli değil mi? On/off mantığıyla çalışan termostat her durumda gb062 ile çalışır modülasyon konusundamı bu uyum sorunu ortaya çıkıyor? Bu durumda modülasyonlu bir RC 10 veya RC 150 ile çalışan gb 062 ile honeywell on/off bir termıstatla çalışan gb 062 arasındaki yakıt sarfiyatı karşılaştırması ne olacaktır? Garanti konusunu geçici bir rc10 bağlatarak ve sonradan rc 10 çıkışlarına honeywell takarak aşabilirim gibi geldi. Yanılıyor muyum?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bakiyilmaz B kullanıcısına yanıt
    honeywell'in modülasyonlu değil ama on-off ve akıllı kombi kitlerini gb62 de kullanabilirsin,modülasyonlu çalıştırmasını istiyorsan buderus ürünlerini seçmen gerekiyor
  • bakiyilmaz B kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Buderus size garanti disinda kalmayla ilgili yazili birsey gonderdi mi? Gonderdiyse paylasabilir misiniz?

    Boyle birsey yapmaya haklati yok. Zaten dune kadar termostatlarinin cogunu honeywell'den aliyorlarsi. Trz 125 modeli hala honeywell uretimidir bu arada.

    Saygilarimla,

    Hima

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayır yazılı bir belge yok. Sadece uyum konusunu araştırırken ki onu modülasyonlu olandan bahsediyorum, buderus müş. Hiz. ve yetkili servisten hala netleştiremedim.Sayın disintegration'un uyumsuz olduğu yönünde net beyanı var. Ancak garanti mevzusunu Buderus müşteri ilişkileri ve iletişim bilgilerini verdikleri izmir gaziemir yetkili servisi beyan ediyor. Yazılı beyan yok ancak hem müşteri ilişkilerinde hem bende görüşmenin ses kaydı var. Neden sordunuz? Garanti kapsamı dışında kalmayacağını bu yüzden yazılı olarakta böyle bir beyanda bulunamayacaklarınımı düşünüyorsunuz. Bana göre de garanti dışına çıkarmamalı ama bana göreyle olmuyor malesef. Ben bu durumu aynı zamanda radyatör üreten demir dökümün kombisi ile farklı radyatör kullanan olursa garantiyi bitirmesine benzetiyorum. Markanın farklı protokollerle çalışarak kendi termostatlarını bu protokollere uygun üretmesini ve müşterinin sağla solla uğraşmadan kendi ürününe kanalize olmasını stratejik olarak mantıklı bulurum ama sırf farklı marka kullandı diye garanti sonlandırmasını anlamak mümkün değil. Sende yap 380 tl ye akıllı modülasyonlu kablosuz termostat alalım. Neyse sanırım RC 150 ile neticelendirecem çünkü akıllı olayını geçtim sırf kablosuz modülasyonlu termostatı pahalı bence. Akıllı dedipimden de yok zaten bildiğim kadarıyla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bakiyilmaz B kullanıcısına yanıt
    buderus'un öyle dediğine bakmayın her marka öyle der, örneğin baymak,dd veya başka bir markanın müşteri hizmetlerini arayın aynı şeyleri söylerler
    honeywell'in kablosuz on-off ve akıllı kitlerini takıp kullanabilirsiniz hiçbir şey olmaz uyumlu çalışır
    ama önceki mesajlarda yazdığım gibi oda sıcaklığına göre modülasyon özelliğinde çalışmasını istiyorsanız rc10 veya rc150 almanız gerekir
  • RC 150 ile RC 25'i karşılaştırabilir misiniz. Bir birlerine karşı avantaj ve dezavantajları nelerdir? Ben ilk etapta incelediğimde 150 de programlama serbestliği varken 25 de hazır programlar var birde 150 hem ems hem opentherm protokolü desteklerken 25 için böyle bir bilgiye ulaşamadım. Bu açılardan bakıldığında sanki 150 daha avantajlı görünmesine rağmen 25 daha pahalı. Farkedemediğim bir husus mu var acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok abartarak fazla detaya girmiş olduğumu farkettim. Birazda kulağımın çınlamaya başladığını hissettiğimden bu termostat mevzusunu son sorumu atarak neticelendiriyorum. Sayın ustalarımı son kez meşgul edip fikirlerini rica ediyorum. Siz evinizde buderus gb 062 olsa ve bu kombiye ya Buderus modülasyonlu kablolu RC 150 ya da Honeywell kablosuz akıllı on/off termostat taktırmak durumunda olsanız tercihiniz ne yönde olurdu? Modülasyonlu ile akıllı on/off arasındaki tasarruf farkı oransal olarak sizce ne olur? Modülasyonlu almak için çabalayacak kadar bir avantaj sağlar mı, akıllı ve ısınma alışkanlığınızı öğrenen ve uzaktanda kontrol imkanı sağlayan honeywelle göre.
    Ayrıca bıkmadan usanmadan yanıtlarını esirgemeyen yanıt veren sayın disintegration ve sayın zebz'ya sonsuz teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bakiyilmaz B kullanıcısına yanıt
    bu konu başlığında ve forumda genel olarak buderus/bosch grubu premix yoğ kombileri kendi modülasyonlu oda termostatlarıyla öneriyorum
    hem ilave tasarruf hem kombinin dur-kalk şeklinde çalışmadan en verimli şekilde çalışması,bu konuyu uzatmaya gerek yok sadece ben değil kombiyi üreten ürün mühendisleri de öyle diyor





  • Herkese merhaba;

    Bu bir sorun mu bilmiyorum ama kombiyi servisin ilk calistirdigi gun basinc ibresi 2 in biraz uzerindeydi.
    Bugun tekrar kontrol ettim 1.5 a dusmus. 1 haftada oldu bu olay.
    Herhangi bir problemin habercisi midir bu dikkat etmem gereken birsey var mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gb062 kullanan arkadaslar.bu kombiye sigorta sart mi?montaj klavuzunda sigorta sart diye birsey yazmıyor.direk prize veya buata baglayin diyor!

    **BUDERUS GB 062**Kullanıcıları

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • orlando23 kullanıcısına yanıt
    Yeni tesisatta ilk başlarda bir miktar düşüş olması normaldir, fakat ilerleyen zamanda düşüş devam ederse bağlantı noktalarda çok ufak gözle görülemeyecek kadar kaçak veya kaçaklar vardır. Peçete ile sızıntı kontrolü yapabilirsiniz.
  • şazenuş kullanıcısına yanıt
    Yazmasa bile 2-4 A arası sigorta taktırmak mecburidir.
  • Arkadaşlar 1 sene önce 062 aldım 40 derecede yakıyorum kombi sanki sürekli çalışıyormuş gibi geldi oda termostatı almaya karar verdim. on of varmış 100 tl otp varmış 300 tl birde internette akıllı modüller var neyi önerirsiniz, önemli olan sorun basit ve sorunsuz olması kombinin yorulmaması ve faturanın az gelmesi. Soğuk memlekette olduğumuzdan kombi 9 ay çalışmakta.

    bu arada servis gb12 dedim bizimki gb 062 miş sanırım 150 diye bir model var onu söyleyecek servis



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavifatih -- 17 Aralık 2015; 18:05:27 >
  • mavifatih M kullanıcısına yanıt
    Buderus rc10 veya rc150 oneririm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • on oflu 100 tl idi diğeri sanırım 300 tl civarında fiyat farkı olduğuna göre + avantajlarıda vardır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mavifatih

    on oflu 100 tl idi diğeri sanırım 300 tl civarında fiyat farkı olduğuna göre + avantajlarıda vardır.

    Buderus rc 10 internette 190lira civarinda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Servis otm diye birşeye 300 tl dedi ama kurulum ücreti filan birşey söylemedi, diğeride 100 tl ama + kurulum ücreti var mı bilmiyorum yarın arayıp tam fiyat alacağım.
  • mavifatih M kullanıcısına yanıt
    Otm-p olmaz gb62 ye uymaz
    buderus gb12 icin
    rc10 veya rc150 uyumlu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: disintegration

    Otm-p olmaz gb62 ye uymaz
    buderus gb12 icin
    rc10 veya rc150 uyumlu

    Teşekkürler servisi yarın arayıp tam fiyat alacağım.
  • Merhaba,

    Buderus GB062 cihazımın ilk gaz açımı geçen hafta cumartesi günü yapıldı. Servis standart sıcaklık olarak 55 derecede kalmasını söyledi. Bu şekilde yakıt sarfiyatı çok fazla olmaktadır. Adana gibi bir memlekette helede evin cephesi doğu-güney olduğundan fazla soğuk olmamakta. Buderus müşteri hizmetlerini aradım sıcaklık olarak 45 yeterli aşırı soğuklarda 50 derece dediler. Fakat 45 derecede petekler buz gibi ve ister istemez geceye yakın zamanlarda üşüyoruz. Karşı komşumda vailant kombi var 45 derecede çalıştırıyor ve petekler neredeyse sıcaktan ellenmiyor. Evin içi fırın gibi. Üstelik kuzey cephesinde !!! Peteklerdeki havaları peteklerden aldım. Üstüne kombiden hava alma modunu çalıştırdım. 1 haftadır kullanmama rağmen bar düşüşü olmadı. Bunu sürekli takip ediyorum. 6 günlük faturam 50 tl geldi. 46 M3 yakmışız. Normalde 45 derecede peteklerin sıcak olması gerekmiyormu ? 55 derecede çalıştırdığımda karşı komşunun 45 derecesinin petek ısısına yaklaşıyor ve eminim 45 derecedeki petekler daha sıcak !!!

    Ayrıca kombi mutfakta kurulu. 55 derecede çalıştırdığımda mutfağa kokudan giremiyorum. Girince 1 dk içerisine felaket baş ağrısı yapıyor. Konu hakkında acil yardımlarınızı bekliyorum. Acaba montajı yapanlar yanlış mı yaptılar? Hala burnumda gaz kokusu geliyor ....




  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.