Şimdi Ara

**BUDERUS GB 062**Kullanıcıları (199. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.223
Cevap
60
Favori
330.468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 197198199200201
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bende gb122i aldım, termostatım yok, 8/18.00 saatleri arası işteyiz, kombiyi kapatmalımı yoksa en düşük kombideki sıcaklık ayar olan 30 dereceyemi indirip gitmeliyim nasıl az yakar?

  • Merhabalar. Gb062 kombimin rc20rf kablosuz termostatlı sürekli A18 arızası vermeye başladı. En yakın odada sıkıntı yok ama geçen sene sıkıntı çıkarmayan odaya koyduğumda çok kısa sürede arızaya geçiyor. Önceki sene gibi çalışmıyor yani. Ne gibi bir sorun olabilir? Tek fark duracell yerine başka marka pil var içinde. Pil yapar mı ki?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar; yaklaşık 4 yıl önce @disintegration hocamın tavsiyelerini göz önünde bulundurarak Buderus GB062 + RC150 oda kumandası + Danfoss Termostatik vana kombinasyonunu evimde oluşturmuştum. İlk aylarda sanırım 1 kez servis ihtiyacım oldu ve garanti kapsamında fan değişimi gerçekleşmişti (3C arızası). Bu 1 seferlik durum dışında açıkçası hiç sorun yaşamadım ve gerçekten çok memnunum cihaz kombinasyonundan.

    Geçenlerde mutfakta duman kokusu hissettim ve bakım yaptırmak için servisi çağırdım. Servis (ben evde yokken) geldi ve kombi bakımı ve temizliğini yaptı. Akşam eve gittiğimde kombiden çıtır çıtır sesler geldiği dikkatimi çekti. Sanki açık havada ateş yakmışsın da çıtır çıtır odun ateşinden gelen sesleri duyuyorum, tam da bunun gibi bir ses. Filtrelerini de yaklaşık 1 ay önce temizlemiştim, muhtemelen servis de filtreleri sökmüştür temizlemek için.

    Bu durum ile daha önce karşılaşan kimse var mıdır? benzer durum yaşayan? var ise sorun nasıl çözülebilir? tekrar servis çağırmak mı gerekir? eli yatkın birisi olarak benim yapabileceğim birşey var mıdır?





  • adembekci kullanıcısına yanıt

    servis belki bir vidayı tam sıkmamıştır bakım yaparken herşey olabilir. bence servisi çağırın

  • Sky.Walker kullanıcısına yanıt
    Mrb. Bu L1 1E olayını çözebildiniz mi. Ben kablosuz ot kullanıyorum buderus marka. Benim L1 1E 0 görünüyor. Manuel 2 yaptım doğrumu yaptığım. Siz bu konuyu nasıl çözdünüz, doğrusu 2 yapmalımıyız yoksa yapmamalımıyız bilgi verirseniz sevinirim tşk ederim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Legolasx

    Buderus gb062 kombi kullanıcısıyım. Oturma odamda rc 150 termostat takılı. Ancak oda sıcaklığını olduğundan 1 derece fazla ölçüyor.Örneğin içerisi 21 dereceyken 22 derece gösteriyor. Şimdi sorum şu:

    Kış aylarında ben oda sıcaklığını 21-21.5 derece ayarladığım zaman az bir şey yanıp oda sıcaklığını bulduğu için yanmıyor. Fakat reelde 20 derece olduğu için sıcak olmuyor içerisi. Ben bu dereceyi mesela 22-23 dereceye ayarlarsam yakıt olarak çok fazla bir etkisi olur mu bu sorunu ancak böyle mi aşabilirim?

    2 yıldır Buderus gb062 kombi ile Rc 150 termostat takılı(Forumdan aldığım tavsiye ile karar verdim)

    2 yıllık kullanımdan memnunum.


    Bende de 1 veya 2 derece diğer termostatla fark vardı. Ayarlarda yanlış hatırlamıyorsam sensör kalibrasyonu diye bir bölüm vardı. Oradan gerekli kalibrasyonu yaptığımı hatırlıyorum. Rc 150 tam olarak hangi dereceyi ölçüyor(Bilgi içerisinde oda sıcaklığı olması lazım) ona bakıp kalibrasyonu ayarlayabilirsiniz .Ben genellikle 22,5 ile 23 arasında termostatı ayarlıyorum.


    Not: Rc 150'de memnum olmadığım kısım 0,5 derece farkla ayarlaman gerekiyor. Normalde odayı ölçebiliyor ama ekrana yuvarlayarak gösteriyor. Arka plan aydınlatmasının olmaması eksiklik bana göre


    Kablosuz almadığıma pişmanım




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kani6161 -- 3 Aralık 2020; 23:1:25 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: disintegration

    merhaba nitromix hariç 2 kombiyi öneririm daha fazla marka model yazıp kafanızı karıştırmayayım

    gb62 nin avantajı musluk sıcak su gücü 30kw baymak ta ise 24kw,

    oda termostatı taktırmazsanız kombiniz başıboş kalır önermem

    rc100 öneririm. yatak odaları ve mutfağın peteklerine TRV öneririm

    https://www.hepsiburada.com/bosch-condense-2300-iw-24-kw-yogusmali-kombi-baca-dahil-p-HBV00000I13RK?magaza=Turanl%C4%B1%20M%C3%BChendislik&wt_gl=cpc.6807.dsa.elk.ev-elektronigi-mda-isitma-ve-sogutma&isFashion=true&gclid=Cj0KCQiA2af-BRDzARIsAIVQUOeMEEnLGKGDUKomTfb_7aTxmb_qMh6QmC9OftR8myvIEiPYDI18RpIaAmUHEALw_wcB


    burada ilk olan uzun yorumda istenen sıcaklıga tam kapasitede calısarak ulasma olan diğer kombiler yerine, istenilen sıcaklıga geldiğinde kendini kısara min. alevde sıcaklıgı sabit tutmaktan bahsetmiş. kısık ateste tutarak tasarruf etkmek. bu durum gb062 veya baymak duo tec 24kw da varmıdır _?





  • meeb kullanıcısına yanıt

    Geç gördüğüm için özür dilerim. Ayrıca ilgilendiğiniz için de teşekkür ederim.

    Kombi bakımları yeni yapıldı. Filtreler temizlendi. Bütün vanalar açık. Zaten bu sene 5.senem oluyor, ilk 3 sene basınç sorunum yoktu. Özellikle bu sene başladı. Maalesef 2 ayrı hatta yok, tek hat var. Komşular da da böyle bir sorun yok. Bilmediğim başka bir vana da yok. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.

  • morische kullanıcısına yanıt
    sayaç girişine bakıldı mı?sayaç girişlerinde de kendinden filtre olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece sayaç girişindeki filtrelere bakılmadı. Uyarı için teşekkür ederim, ona da baktırırım.

  • GB 062 de yerden ısıtma için hangi oda termostatı önerirsiniz. Bir de ayarlarken kombi derecesi kaça ayarlanmalı yerden ısıtma için.
  • selam


    kullanım suyu ısıtması için minimum su debisi kaç lt/dk

  • the_teacher kullanıcısına yanıt
    Sifon doldurma programını nasıl kapatıyoruz ? Bir de on off termostatla kullanıldığında kombi üzerinden yapılması gereken bir ayar var mı ?
  • yalionur kullanıcısına yanıt

    menu 1'de 4.F 'yi 0 yapacaksınız. on /off termostatlar için hehangi bir ayar yapmanıza gerek yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_teacher -- 10 Ocak 2021; 15:38:38 >
  • GB 062 kombide bu 3C arızası deli etti artık galiba fan değişecek ama daha 3 senelik kombi biraz araştırdım 1000-1500 arası fiyatı var sözde sağlam sorunsuz sıkıntı çıkarmayacak kombi diye aldık garanti bitti 1 ay sonra başladı şuanda da sürekli bu hatayı veriyor artık 1500 lira çok değil mi ya

  • İyi geceler , bir konu hakkında danışmak istiyorum... Forumda aradım fakat bulamadım... Budderus GB 062 kombi için modülasyonlu (RC 150) termostadın bağlantı yerini gösteren bir resim veya kartın planı var mı acaba?
    Teşekkürler...

    Bu arada ilk sayfada resim yayınlanmış bununla alakalı fakat şu an resimler aktif değil...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sametDNZ -- 12 Ocak 2021; 10:39:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sametDNZ

    İyi geceler , bir konu hakkında danışmak istiyorum... Forumda aradım fakat bulamadım... Budderus GB 062 kombi için modülasyonlu (RC 150) termostadın bağlantı yerini gösteren bir resim veya kartın planı var mı acaba?
    Teşekkürler...

    Bu arada ilk sayfada resim yayınlanmış bununla alakalı fakat şu an resimler aktif değil...
    **BUDERUS GB 062**Kullanıcıları

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: disintegration

    servis belki bir vidayı tam sıkmamıştır bakım yaparken herşey olabilir. bence servisi çağırın

    Hocam foruma ve bu konuya kattığınız değerli bilgiler için çok teşekkür ederim. Yıllar önce termostatik vana konusunda ( Danfoss Ra2000 di sanırım), tesisat ve kombi seçiminde görüşlerinizi aldık. Allah razi olsun. Simdi benim sorunum şu. Buderus logamax plus gb062 kombim var. Honeywell t3r on off termostatı kombiye bağladım. Daha once Buderus Rc10 termostatimdan pek memnun kalmamıştım açıkçası. O yüzden gerek programlanabilir gerekse öğrenme özelliğinden dolayı ( fiyat olarak da gayet uygun). Tercih ettim. Yalniz ben honeywell t3r yi kapağın altındaki turuncu klemense taktım(Rc10 oraya takiliydi) . Daha sonra sizin yazılarınızı görünce kafam karıştı. Ayri bir on off klemens olduğunu gördüm. Aşağıda fotoğraflar koyuyorum ne yapmam konusunda yardımcı olursanız sevinirim.

    **BUDERUS GB 062**Kullanıcıları


    **BUDERUS GB 062**Kullanıcıları


    **BUDERUS GB 062**Kullanıcıları


    **BUDERUS GB 062**Kullanıcıları


    **BUDERUS GB 062**Kullanıcıları

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • cotyora667 C kullanıcısına yanıt
    Benımkıde buraya baglı. Honeywell on off kullanıyorum. Ayrı bir klemens olduğunu bilmiyordum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yalionur

    Benımkıde buraya baglı. Honeywell on off kullanıyorum. Ayrı bir klemens olduğunu bilmiyordum

    Hangi model honeywell oda termostatı kullanıyorsunuz. Karşılaştığınız herhangi bir sorun oldu mu? Kombiniz de buderus logamax plus gb062 mi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 197198199200201
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.