Şimdi Ara

**BUDERUS GB 062**Kullanıcıları (184. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.223
Cevap
60
Favori
330.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 182183184185186
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selam, arkadaşlar benim kombi 6A arızası veriyor, çeşmeden sıcak su geliyor, petekler hafif ılık resetliyorum tekrar arızaya geçiyor. Petek havalarıni, filtreleri kontrol ettim. Kombi üzerinden takip ediyorum suyu ayarlanan (55) ısıya kadar ısıtıp hızla 30 kadar düşüyor ısı, sonra hatayı veriyor. Bir yıllık cihaz Pazartesi servisi arayacağım artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Macintosh kullanıcısına yanıt
    yoğuşma gideri tıkanmış olabilir. kontrol edin pislik varsa temizleyin.
  • Sky.Walker kullanıcısına yanıt
    Onu da kontrol ettim hocam sorun devam ediyor. Isı hızla düşüyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar buderus modulasyonlu rc100 termostat aldım sonunda Buderus gb062 kombime takacagim.2x 0.75 kablo çektim .acaba kombi iç bağlantısını nereye yapacağım ?. Birde kendim takarsam termostat ve kombinin garanti dışı kalacağı dogrumudur? Servis 55 69 gibi bir fiyat istiyor garanti başlatmak ve kombi içindeki 2 kabloyu takmak için. Kendim taksan garanti bitermiş? Bir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • centaur3535 kullanıcısına yanıt
    GB012 OTM-P modulasyonlu termostat ile bu şekilde kullanılabiliyor, kazan sıcaklığını limitlemek kombinin ilk açılışta bile en yüksek alev derecesi ile başlamasını engelliyor, bu da gaz tüketimine olumlu etki yapıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maske1925

    İyi gunler hocam , gb062 kombi baglattim ve rc100 modulasyonlu oda termostati baglattim kombi sicakligini 55e ayarladim fakat oda termostatini 22 derecede etkili kullanamiyorum 15 gun duzgun fakat dahasonra 20den yukselmiyor resetleme falan yaptim fakat olmadi birde verimli kullanim tasarruflu kullanim sicakligi 55midir mutlaka servisemi basvurmam lazim kendim cozebilirmiyim yardimci olursaniz cok memnun olurum saygilarimla
    İyi geceler bu ayki faturam geldi 500tl ve hic beklemiyordum nerde hata yapiyorum henuz kesfedemedim yardimlariniza ihtiyacim var , kombi kazan sicakligini 50 dereceye ayarladim 1 aydir oda termostatini maksimum 21 derecede kullandim evde kimse yokken 20de birakiyorum ayrica mutfak petegim kapali banyo havlupanim en kisikta evim 2oda 1 salon odalardan 1tanesininde petegi en kisik seviyede evimde yalitim yok pencerelerimi yeni taktirdim. Kombimi kullanali 2.ayimdayim ilk 12gunluk faturam 100 tl gelmisti ozaman kazan sicakligi 55derecede kullaniyordum ben nerede hata yapiyorum lutfen yardimlarinizi bekliyorum , evim 90 metre kare toplamda 8metre tul petegim mevcut yukarida belirttigim gibi kullaniyorum. Tam yogusmadan mi yararlanamiyorum yoksa kazan isim mi yanlis aklim almiyor yada evde kimse yokken dahami dusuk derecelerde bekletmeliyim,peteklerimim kapali olmasimi yanlis yardimci olmanizi rica ederim saygilarimla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maske1925 -- 9 Ocak 2019; 2:27:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • maske1925 M kullanıcısına yanıt
    Sizin sorununuz evin yalıtımsız olması, ne yaparsanız yapın çok az yakamazsınız, termostat kullanmayıp sabit kazan ısısında yakmayı deneyin birde. Basit olarak termostadı sonuna kadar açıp kazan ısısını sabitlediğinizde kombi termostat yok gibi çalışacaktır.
  • kir-pi K kullanıcısına yanıt
    İlginiz tavsiueniz icin tesekkur ederim servis 55derece oneriyor hocam fakat forumlarda yogusmanin verimli olmasi icin 50yi gecmemelidir diyor size kaca ayarlamaliyim kazan isisini

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maske1925 M kullanıcısına yanıt
    yalıtımsız evde termostatik vana kullanmak faydalıdır ayrıca ısı kayıpları fazla ise 50c yetmeyebilir 55c ye çıkartın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • buderus modulasyonlu rc100 termostat montajı yapacağım ama kombi içindeki köprüyü çıkarıp yerine kabloyu mu baglamaliyim yoksa modülasyonlu için yeri farklı mı? Yani modülasyonlu için resimdeki yer doğru mu?(kombin gb062)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • buderus gb062 kombi 40 da yakıyorum günlük 9-10m3 tüketiyor.. ev 4+1 tüm petekler açık.. sizlerde tüketim nasıl??
  • titan1905 T kullanıcısına yanıt
    47 derecede yakiyorum, bazen 53-55 yaptigim oluyor. Gunluk tuketim ort. 8.2 m3
    Ev 3+1 100 m2
    Yalitim var.
    Can balkon var.
    Termostat kullanmiyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar iyi akşamlar Buderus GB62 kombimizi yaklaşık 45 gün önce kurduk günlük 2-3 metreküp tüketimi ile çok iyi bir tüketim performansı var bu bir haftadır havalar bayağı soğuk bu tüketim son bir haftadır 4-5 metreküp civarında çıktı evim yalıtımlı ve 175 metrekare.Benim şöyle bir sorum olacaktı bu cihazı çok sessiz diye tercih etmiştim GB 62 ile GB 72 arasında çok kararsız kalmıştım sonunda GB 62 aldım cihaz ilk kurulduğunda hem çok sesli çalışıyordu hemde inanılmaz bir Fan sesi vardı,24 saat geçmeden servisi çağırdım gelip cihazın kapağını açıp içinden bir karton parçası çıkarıp gittiler biraz ses azalır gibi oldu ama evimin diğer odalarından kombi ve Fan sesi gayet net duyuluyordu.Buderus müşteri hizmetlerine o şikayetimi internet üzerinden bildirdim sağ olsunlar ertesi gün bana dönüş yaptılar benden kombinin video görüntüsünü istediler bende gönderdim.İki gün sonra servis geldi sorgusuz sualsiz Fanı değiştirdiler Fan sesi gitti ama kombide biraz daha ses var gibi üst katımdaki komşumada aynı gün GB 72 almıştık servis görevlilerini buraya çıkartıp GB 72 kombinin sesini dinlettim görevliler iki cihaz arasındaki bu ses farkının normal olduğunu GB 72 cihazının kapağında izalasyon olduğunu bundan dolayı sesin daha az olduğunu söylediler sizce bu doğrumu,tanıtım ve reklamlarda her iki cihaz için 36 desibel ses oranı yazıyor birde 40 günlük cihazın fanı değişti cihazın değişimini istedim servisciler pek oralı olmadı hemen değişim olmaz dediler ne yapmalıyım genel olarak yakıt sarfiyatı ve ısı perforsmanından çok memnunum ama bu sesli çalışma ileride sıkıntı çıkartırmı desibel ölçümünde sesi 60 Desibel çıkıyor kapalı dolap içinde normal mi acaba . Buderus müşteri hizmetleri gayet ilgi ve alaka gösterdiler ama ben yinede sıkıntı aldım 40 günlük cihazda parça değişimi olduysa ilerliyen zaman daha büyük sorunlar çıkmasından çekiniyorum.Not..GB62 ile GB 72 arasında bariz ses farkı var bilginiz olsun..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dostum fan sorunu bu cihaz ile boschun 2500 condense kronik sorundur.



    Sen yeni cihazda istesen fan sorunu yine çıkacak. Fana takılma. 100 cihazdan 90 ı fan sorunlu çıkıyor. Değişince çözülüyor. Ses konusuna gelirsek 72 yi dinlemedim.



    Ama fandan çekinme. Değişti ise artık sorun olmas

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: beytepeli06

    Dostum fan sorunu bu cihaz ile boschun 2500 condense kronik sorundur.



    Sen yeni cihazda istesen fan sorunu yine çıkacak. Fana takılma. 100 cihazdan 90 ı fan sorunlu çıkıyor. Değişince çözülüyor. Ses konusuna gelirsek 72 yi dinlemedim.



    Ama fandan çekinme. Değişti ise artık sorun olmas
    Eyvallah hocam sağolasın inşallah çıkmaz ama cihaz araştırması yapan arkadaşlara GB 72 yi tavsiye ederim ..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: batuhanx27

    Arkadaşlar iyi akşamlar Buderus GB62 kombimizi yaklaşık 45 gün önce kurduk günlük 2-3 metreküp tüketimi ile çok iyi bir tüketim performansı var bu bir haftadır havalar bayağı soğuk bu tüketim son bir haftadır 4-5 metreküp civarında çıktı evim yalıtımlı ve 175 metrekare.Benim şöyle bir sorum olacaktı bu cihazı çok sessiz diye tercih etmiştim GB 62 ile GB 72 arasında çok kararsız kalmıştım sonunda GB 62 aldım cihaz ilk kurulduğunda hem çok sesli çalışıyordu hemde inanılmaz bir Fan sesi vardı,24 saat geçmeden servisi çağırdım gelip cihazın kapağını açıp içinden bir karton parçası çıkarıp gittiler biraz ses azalır gibi oldu ama evimin diğer odalarından kombi ve Fan sesi gayet net duyuluyordu.Buderus müşteri hizmetlerine o şikayetimi internet üzerinden bildirdim sağ olsunlar ertesi gün bana dönüş yaptılar benden kombinin video görüntüsünü istediler bende gönderdim.İki gün sonra servis geldi sorgusuz sualsiz Fanı değiştirdiler Fan sesi gitti ama kombide biraz daha ses var gibi üst katımdaki komşumada aynı gün GB 72 almıştık servis görevlilerini buraya çıkartıp GB 72 kombinin sesini dinlettim görevliler iki cihaz arasındaki bu ses farkının normal olduğunu GB 72 cihazının kapağında izalasyon olduğunu bundan dolayı sesin daha az olduğunu söylediler sizce bu doğrumu,tanıtım ve reklamlarda her iki cihaz için 36 desibel ses oranı yazıyor birde 40 günlük cihazın fanı değişti cihazın değişimini istedim servisciler pek oralı olmadı hemen değişim olmaz dediler ne yapmalıyım genel olarak yakıt sarfiyatı ve ısı perforsmanından çok memnunum ama bu sesli çalışma ileride sıkıntı çıkartırmı desibel ölçümünde sesi 60 Desibel çıkıyor kapalı dolap içinde normal mi acaba . Buderus müşteri hizmetleri gayet ilgi ve alaka gösterdiler ama ben yinede sıkıntı aldım 40 günlük cihazda parça değişimi olduysa ilerliyen zaman daha büyük sorunlar çıkmasından çekiniyorum.Not..GB62 ile GB 72 arasında bariz ses farkı var bilginiz olsun..
    Ya bir şey diyeceğim bu kadar soğuk havada günlük 4-5 metreküp harcamak çok çok iyi ben de gb062 kullanıyorum evim yeni yalıtımlı, 135-140 metrekare ve günlük 8-9 metreküp harcıyor kombi benimki 45-50 derece ayarlıyorum kombiyi. Benim kombi de sıkıntı mı var da bu kadar çok harcıyor neredeyse seninkinin iki katı kadar gaz harcıyorum. 7 petek +havlupan kullanıyorum 45-50 derecede kombiyi. Benimki bu meymelet neden bu kadar harcıyor. Bende termostat ve petek ayarını yapan termostatik vana da yok bunlardan olabilir mi.

    Bende gaz tasarrufu yapmak için ne yapmam gerekiyor lütfen yardımcı olun her ay 400-500 TL vermek istemiyorum.




  • Hocam ben Rt 24 rf kablosuz oda termostatı kullanıyorum termostatı gündüzleri 24-24.5 akşamları ise 23- 23.5 derecede kullanıyorum kombi ise 45 derecede çalışıyor.Binamızdaki aynı cephede ara katta bulunan farklı model kombilerde 8.9 metreküpe kadar sarfiyat var yani yarı yarıya tüketim farkı var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: batuhanx27

    Hocam ben Rt 24 rf kablosuz oda termostatı kullanıyorum termostatı gündüzleri 24-24.5 akşamları ise 23- 23.5 derecede kullanıyorum kombi ise 45 derecede çalışıyor.Binamızdaki aynı cephede ara katta bulunan farklı model kombilerde 8.9 metreküpe kadar sarfiyat var yani yarı yarıya tüketim farkı var.
    o zaman acilen bir termostat mı almalıyım ne dersiniz.


    Honeywell akıllı termostat iyi diyorlar yoksa illa buderusunkini mi almalıyım..
  • Buderus G 424L model cihazın kullanım klavuzu kimsede var mı?

    Yada bu cihazın zamanlama ayarı nasıl yapabilirim bilen varmı?

    **BUDERUS GB 062**Kullanıcıları



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spusat -- 11 Ocak 2019; 12:21:44 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: habib_723

    o zaman acilen bir termostat mı almalıyım ne dersiniz.


    Honeywell akıllı termostat iyi diyorlar yoksa illa buderusunkini mi almalıyım..

    Alıntıları Göster
    Benim cihaz yeni olduğu için garanti de sıkıntı olabilir diye Buderus RT 24 RF kablosuz termostatı aldım ama senin dediğin cihazda gayet güzel olduğuna dair yorumlar okumuştum evin yalıtımlı olduğu için oda termostatının faydasını mutlaka göreceksin marka ile birlikte tam modülasyonlumu yoksa bizim RT 24 RF gibi on-off çalışan termostatmı faydalı olur onun bir araştır istersen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 182183184185186
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.