Şimdi Ara

**BUDERUS GB 062**Kullanıcıları (182. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.222
Cevap
61
Favori
330.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 180181182183184
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mb26 M kullanıcısına yanıt
    Bizim tesisatın hem hesabını hem uygulamasını yapan makine mühendisi de bizim sitede oturuyor kendi de benimle aynı kombiyi kullanıyor. Bizim taşınacağımız sene esgaz yönetmelik değiştirdiği ve belli kw üzeri kombilere tavandan çıkan çelik baca zorunluluğu getirdiği için 24- 25 KW dışında takma şansımız olmamıştı. Bu nedenle daha büyük kapasite düşünürken sınırlama olması beni rahatsız ettiği için Mühendis arkadaş ile özellikle konuşmuştum. O zaman bana aslında bizim ısı ihtiyacımızın max 18 KW olduğunu bu nedenle endişe etmemin yersiz olduğunu söylemişti ve haklı çıktı. Dediği gibi ilk kışımızda gerçekten ciddi soğuklar oldu -15 leri gördük ama kazan sıcaklığı 55 iken bile ısınma sorunu yaşamadık. Kombi 80 derecelere bile çıkabiliyor sonuçta, Asıl önemli olan izolasyon, eğer katlar arası ve dış izolasyon iyi yapıldı ise ev çok düşük bir enerji ihtiyacı ile ısınabiliyor, yoksa kombilerin hep tüm kapasitesini kullanacak olsak doğalgaza para yetişmez, bildiğim kadarı ile 24 kW kombi max kapasitede saatte 14-15 m3 gaz harcıyor, bizim evde ise biz 24 saatte bu havalarda (dunden beri hava 0 -5 derecelerde dolanıyor), dünkü tüketim 7,3 m3 olmuş. Yani kombinin 1 saate tüketebileceği gazın neredeyse yarısı ile 24 saat idare etmiş. Hesaplarsak saatteki enerji kaybı 3 KW gibi ciddi oranda az bir enerji ile dün gündüz bile 3 dereceleri geçmeyen bir dış hava sıcaklığında 23 derece iç ısıyı koruyabilmişiz.
  • evin projesinden eşim hesapladı şimdi autocadda nette 145 m2 kadarcık ev, balkon hariç. banyolar çıkınca 135 yapıyor

    en az 24kw lazım artık sanırsam.
    @kir-pi dediklerine göre bizim içinde yeterli olabilir 24lük
  • kir-pi K kullanıcısına yanıt
    yakıt ne kadar geliyor, termostat kullanıyormusunuz?
  • mb26 M kullanıcısına yanıt
    Modulasyonlu programlı OT kullanıyorum.
    05-22 23 derece
    22-05 21.5 dereceye ayarlı,
    Havaların güneşli olduğu zamanlarda 10-13 arası da 21,5 ayarladığım oluyor programı 1 kez kurduğunuzda değiştirmek 1 -2 dak lık iş.
    geçen ayki fatura 267 tl geldi, ilk sene bahsettiğim -15 lerde 450 tl leri gördük tabi o zaman doğal gaz 1 tl idi şimdi olsa 700 tl eder.
  • mb26 M kullanıcısına yanıt
    135m2 net ise 24kw yeter

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mb26 M kullanıcısına yanıt
    Müteahhit işi hesapla gerçek hesap çok farkeder, daha önce oturduğum ve 163 m2 denen ev yaşam alanları banyo dahil 110 m2 yi bulmuyordu. O hesaplar dıştan dışa yapılır, duvarlar bile o kadar metrekare yiyor ki tahmin edemezsiniz. Bir de izolasyon gerçekten çok önemli ben garaja ayrı hat çektirmiştim gerekli olursa petek koyarız diye ama çok sonradan petek takmadım - 15 lerde bile 0 derecenin altına inmiyordu çünkü.Garaj dediğim de net 59 m2
    Birde eğer banyo yu sıcak seviyorsanız yol yakınken havlupanları panel ile değiştirin, ısı verimleri çok düşük olduğu için ısıtmıyor banyoyu, en azından benim 2 banyo da ısınmıyor, bilsem zamanında panel koydururdum. Görüntü her şey değil.Evin en sıcak kısmı banyo önerilirken benim evin en soğuk kısımları banyolar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kir-pi -- 20 Aralık 2018; 14:40:27 >
  • kir-pi K kullanıcısına yanıt

    aslında biz her yeri sıcak seviyoruz. dışarısı eksi derecede olsa biz içerde tşörtle oturmak istiyoruz :)
    onun içinde 24 üstü birşey bakıyorum ama bu seferde yoğuşma yapamı verim alırmıyım bilmiyorum
  • arkadaşlar aranızda yeniyim doğalgaz kullanımına yeni başladık birkaç ay oluyor bulunduğum yere doğalgaz yeni geldi önceden merkezi sistem kömür ile ısınıyorduk evimiz ısı yalıtımlı 3 senelik bina 100m2 3+1 buderus gb062 logomax kombi taktırdık şimdi oda termostatı taktırmak istiyorum ne almalıyım on/off mu alayım modülasyonlumu ?
  • Kombi ilk devreye alma işlemi sırasında barkod okutularak kayıt yapılmış ve bana market fişi gibi bir çıktı verilmişti. Ayrıca garanti belgesi gerek olmadığı gerekçesi ile doldurulmamisti. Ben o fişi kaybettim. Garantiyi sisteme ekliyorum demişti fiş garanti için gerekli mi açaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mb26 M kullanıcısına yanıt
    Yoğuşma dönüş suyu sıcaklığına bağlıdır, ne kadar düşük o kadar yoğuşma. Sıcak seviyorsanız petek metrajını arttırın, böylece yoğuşmadan daha çok verim alırsınız, size 24 KW yeter, tabi ki izolasyonun doğru dürüst yapıldığından eminseniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: disintegration

    piyasada henüz yaygınlaşmadı 2200-2400lira civarında
    Şimdi 6 bin lira

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buderus gb062 kombin için termostat almak istiyorum. Rc100 mu rc150 modeli mı acaba. Kullananların yorumları nedir hangisini tavsiye edersiniz?(program özelliği olmasa da olur)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: furkana4646

    Buderus gb062 kombin için termostat almak istiyorum. Rc100 mu rc150 modeli mı acaba. Kullananların yorumları nedir hangisini tavsiye edersiniz?(program özelliği olmasa da olur)
    Üç katlı müstakil evimin iki katında gb062 kombi var. Birinde rc100 diğerinde rc150 kullanıyorum. Modülasyonlu olması ve kombiyle uyumlu olması ekonomi sağlıyor. Aralarındaki tek fark birinin programlı olması. Programlı kullanmadım şuana kadar sabah evden çıkarken sıcaklığı düşürüp akşam arttırıyorum. Bu mantıkla ikisini de rc100 alabilirmişim. Bana göre dezavantajı kablolu olması. Mesela şuan OT salonumda takılı orayı kapatmak, oda sayısını azaltıp faturayı azaltmak istiyorum ama duvarı delip diğer odaya taşımam lazım. Bizim kombimiz için en güzel termostat tc100 diye düşünüyorum ama onun da maliyeti mağlum. Diğer buderus marka kablosuz termostatlar da benim bildiğim hep on/off mantığında çalışıyor. İmkan varsa tc100 ama diğer türlü rc100 tavsiye ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: furkana4646

    Buderus gb062 kombin için termostat almak istiyorum. Rc100 mu rc150 modeli mı acaba. Kullananların yorumları nedir hangisini tavsiye edersiniz?(program özelliği olmasa da olur)
    rc150 kullanıyorum, uyku ısısı ile diğer zaman ısısı arasında 2 derece gibi bir sıcaklık farkı ayarlayacaksanız ve sabah yüksek olan sıcaklık ile uyanmak istiyorsanız rc150 iyi çünkü program kuruyorsunuz. Sürekli sabit tutacaksanız yada ben gece yatarken elle ayarlarım sabah tekrar elle değiştiririm diyorsanız programsız olan da işinizi görür.
  • centaur3535 ve halilcc cevaplarınız için teşekkür ederim.Bugün rc100 modelini sipariş verdim. Oturma odasına montaj yapacağım ama tv nin 60 cm yanına bulunanan prizin yanınan taksam acaba verimli olur mu? Birde kurulumu kendim yapsam sorun yaşarmıyım?
    tercübeleriniz nedir? Termostadı odada koyabileceğim yerleri daire içine aldım. Sizce hangisi uygun olur?
    **BUDERUS GB 062**Kullanıcıları
  • Kombiyi kapatıp, elektriği de kesip rc150 yi başka odaya taşıdım.
    Bağlantılarına bire bir dikkat ederek hat çektim ve montaj yaptım.
    Sorun şu ki: Manuel modda 25 dereceye de ayarlasam 21 derecede kalıyor. İçerisi sıcak güzel de daha fazla yükseltemiyorum. Kombi kazanı 60 dereceye ayarlı. Kullanım klavuzunu okudum komple ama resetleme gibi bir seçenek göremedim. Tavsiyesi olan ya da böyle bir sorun yaşayan var mı?
  • centaur3535 kullanıcısına yanıt
    21 deyken duruyor mu çalışmaya devam mı ediyor.

    Termsotatı resetlemek için menü tuşuna uzun basın sonra servis menüsünden komple sıfırla seçeneğini seçerek sıfırlayın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: halilcc

    21 deyken duruyor mu çalışmaya devam mı ediyor.

    Termsotatı resetlemek için menü tuşuna uzun basın sonra servis menüsünden komple sıfırla seçeneğini seçerek sıfırlayın.
    Bilgi için teşekkür ederim.Eve gidince deneyeceğim.

    21e gelip duruyor ama aslında 25 seçili.
  • Merhaba disintegration usta. Bu alıntı 2015 yılında attığınız bir mesajdan: "rc10 veya rc150 gibi modülasyonlu oda termostatlarıyla,kombi, kendisine bir modülasyonlu oda termostatı takıldığının farkında olur ve devamlı olarak modülasyonlu oda termostatıyla iletişimde bulunur
    set edilen dereceye geldikçe kombi yavaş yavaş oda sıcaklığına göre modülasyon yapar
    "

    Cihazım gb062, ot rc150. Şimdi bu mesajınıza göre ot üzerinden ayarladığım değere (25) ulaşana kadar çalışması gerekirken 18-19-20 gibi derecelerde kalıyor. Desem ki benim odam bu kadar ısınıyor o zaman cihazın sürekli çalışması, bu değere ulaşmak için daha yüksek sıcaklıklarına çıkarak çalışması gerekmez mi?
    Kombi sıcaklığımı da 50-60-70 olarak, kısa süreli olmayan denemeler yaptım ama yükselme olmuyor.
    Zaten 70e de yükseltsem kombi ekranında kazan sıcaklığı 50 civarında oluyor.

    Dün gece ısınamadığımız için en son ot yi söküp, kablo uçlarını kısa devre yapıp direk kombiden 60-65 derece ile ısınma sağladım ve manuel bir termometrem var oradaki sıcaklık 22-23 bandına yükseldi.

    Sorunla ilgili vereceğiniz tavsiyeler var mı? ot nin sıcaklık hassasiyeti de elimdeki termometreye göre doğru görünüyor. İşimiz servislik mi? ot siz kombi gayet güzel çalıştı, kullanım suyunda da sıkıntı yok. Tek sorunumuz ot deki istenilen değere çıkamamak.Teşekkürler şimdiden.
  • centaur3535 kullanıcısına yanıt
    rc150 bozuk diyeceğim ikinci olasılık rc150 yi nereye monte etmiştiniz evin genel derecesini yansıtan çok soğuk olmayan ve peteği olan bir oda olmalı ve de kombiye çok yakın olmamalı.belki rc 150 nin olduğu yer olmaması gereken bir yer

    oda termostatında referans noktası önemli



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 28 Aralık 2018; 20:39:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 180181182183184
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.