Şimdi Ara

Bu yiyecek fiyatları ne böyle ! (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
275
Cevap
2
Favori
19.521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
304 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: banasquatyapmayıöğret

    anlamazlar hocam tek dertleri hükümeti kötülemek olmuş. şimdiki kızlara bakıyorum ben kiralık eve geçmem şu bu derken binlerce tüketim odaklı istek sıralıyor. bir Avrupa'ya gitsinler bakayım sanıyorlar ki herkesin evi eşya dolu orada kimse kolay kolay koltuk takımı filan almaz örneğin benim dayım onlar hâlâ 35 yıllık koltuk takımı kullanıyorlar ve bu koltuk takımı bunlardan sadece bir tane. emin olun binlerce örneği var. adam araba alır 2 sene sonra üst modelini alır hayır anlamıyorum gerek var mı buna? ne artısı var ki ondan o aradaki farkı git borsaya yatır yatırım yap herkes tüketim odaklı olmuş ee enflasyon tabi artar. şu an köyde çalışmak isteyen genç var mı? yok artık öyle bir gençlik

    yetişiyor ki çoğu genç bayramda köye gidip dedesinin elini öpmek dahi istemiyor bakın ben çalışmaktan bahsetmiyorum günü birlik köy ziyaretinden bahsediyorum insanlar onu bile yapmak istemiyor niye peki? tamamen ego meselesi çoğu insan köye gitmeyi eziklik varoşlul olarak görür o yüzden hep diyorum soeun devlette değil sorun bizde önce kendimizi düzeltmemiz lazım anneler babalar çocuklarını bebek gibi büyütmemeli yeri gelince iş yapmalı gençler iş iştir çalmadığın sürece utanman gerekmez. herkes diyor ki oğlumun altında son model araba son model telefon kızım evlenince lüks ev lüks eşyalar bir gidip Avrupa'ya Amerikaya baksınlar bakayım böyle hayat sunan var mı? vardır ama onlarda çok zengindir. herkes lüksün peşine düşmüş sosyal medyadaki sözde fenomenler gibi yaşamak istiyor ama öyle bir dünya yok çıkın bu rüyadan.

    Katıldığım yerler de var katılmadığım yerlerde. Para politikaları konusunda maalesef hükûmet doğru bir yol izleyemiyor. hükûmet kötülemek değil amacım ben siyasi parti tutan biri değilim hangisi ülke çıkarı için iyi şeyler yapacaksa ona oy veririm. Şuan kişisel görüşüm olarak ekonomi düzgün yönetilmiyor bence. Evet yapılan edilen şeyler var ama ekonomi bunlardan biri değil. Zaten her yer doğru olacak diye bir kural yok. Elbet yanlışlar eksikler olur önemli olan bilir kişiler ile görüşüp ona göre yön verilir. Bu dediğim gibi benim işim değil ülkede bir çok ekonomi okumuş iktisat okumuş insan var buna ben öneri sunamam. Ama bir gerçek var üretmemiz lazım.



    Neyse diğer konuya gelirsek geçenlerde bir dijital platformda adı lazım değil baş harfi N olan :) Bir Fransız ve Yunan filmi izledik. Daha doğrusu 2021 Fransa'sında ve 2021 Yunanistan'ında geçen 2 film. Sokaklara bir dikkat ettim arabalar hep eski (bu mevzuya çok takıldım bu aralar) , benim hanıma dedim hale bak Fransa'da adamlar 2000 - 2010 model arası Peugeot'lara, Citroen'lere biniyor bizim millet hayat pahalı diye ağlayıp BMW ile dolaşıyor dedim. Sonra bariz şekilde filmlerde dikkat etmeye başladık ve Yunan filminde de aynı durumu gördük.


    Sonra bir ABD filmi izledik. Orada her şey lüks tabi. Son model spor arabalar. Plazalar vs.


    TR Dizi izlemiyorum ama az çok biliyorum mevzuyu. Herkes plazada çalışıyor ve açık ofis çalışıyor. Mini etekli kızlar, güzel giyimli erkekler. Kimse iş yapmıyor herkes dedikodu ve goy goy peşinde. Herkes spor arabaya binip lüks müstakil evlerde yada loft dairelerde oturuyor.


    Bu dizilerin içinde bide emekçi kötüleme vardır. Sanayide çalışan eleman kesin hırsız yada dolandırıcılık peşindedir. Hep zengin tayfaya laf sokar onlara kötülük yapmaya çalışır. Yıllardır dizilerde hep bunlar insanların beynine işleniyor işte.


    Sonuç kendi arkadaşlarım da dahil 30 yaşına gelmiş iş beğenmeyen insanlar. Çünkü neden herkes plazada çalışmak istiyor :) Kimse demiyor ki benim gittiğim AVM'de mağazada kim çalışacak, restoranda kim garsonluk yapacak, arabası bozulduğunda sanayide nerede yaptıracak...


    Hükûmet bunu bunu eksik yaptı diye eleştirmeden önce (tabii ki eleştireceğiz eksik bir şey varsa anlatmak istediğim farklı) "bu millet ne yapıyor?" sorusunu bir kendinize sorun. Yukarıda anlattıklarım üzerinden çevrenizi bir gözlemleyin. ;)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aranel Ciryatan -- 15 Eylül 2021; 15:45:13 >




  • Asgari ücretin 6000 Tl olması demek iş verene yaklaşık belki fazlası 10.000 TL maliyet demek bu da ya işsizler kervanı hızla büyüyecek ya da her ürünün fiyatı 2-3 katı bir anda artacak yani yine olan bize olacak

    Önemli olan çalışan sayısını arttırmakta, üretim yapmakta her şeyi ithal etmek ile çözülmüyor.

    Pırlantanın vergisi 0 iken gıdanın vergisi 8 ise vatandaş ne yapsın

  • Haklısın ancak bu her paketli ürünlerde de var

    zam yapamıyor gramaj düşürüyor

    zam yapsa hükümet kızacak

    bakınız ekmek zamları bir yapılıyor bir geri çekiliyor halk alıştı mı geri zam yapılıyor sessiz sedasız

    paketli ürünlerde mesela 50 gr olan ürün zam yapamamaktan 30 gr düşüyor bir süre sonra zam yapıyor ama 30 gr üzerinden yapılıyor 20 gr ne oldu kimse sormuyor/soramıyor

  • Gıda fiyatları böyleyken masterşef te her akşam karides vs var, omlet yapmasınlar tabi de hep karides nedir gardaş?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BigFella kullanıcısına yanıt
    Tahminen ömrünün yarısı akp ve rte iktidarı ile gecti ama hala akıllanmamışsın. Ya çok safsın yada bu ülkeden ve muhalefetten haberin yok.

    Bu kafayla ancak böyle sacma hayaller kurar , forumda yazarsın.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • xhordata kullanıcısına yanıt
    Taze fasulye tahminen 10 TL olmalı,
    Meyveler 6/8/10 TL diye gidiyor şuanda,
    Limon fiyatı için de resim ekliyorum.
    Bu yiyecek fiyatları ne böyle !
    Bu yiyecek fiyatları ne böyle !

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Bu yiyecek fiyatları ne böyle !
    Bu yiyecek fiyatları ne böyle !


    2 ayda %41 mis gibi artış

    not: hfa şikayeti yapıldı





  • basis35 kullanıcısına yanıt

    Yüz elli beşi ararun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eg2077 E kullanıcısına yanıt
    Sen çok mu zeki

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • eg2077 E kullanıcısına yanıt

    bu iş artık ahlâk sorunu ahlak ve şeref sorunu haline geldi, bu vasıfları olanların mevcut yönetimi secmeyeceği kesin de sorun diğer kesimde.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkenin içinde bulunduğu durumun dışında satıcılarında çok büyük payı var sağolsunlar

  • asgari ücretten (adı asgari, kendi açlık sınırının altındaki sadaka) vergi kesiliyor. onun bunun vergisine af gelirken, asgari ücretten şakk! diye kesiliyor. işçinin eline henüz para geçmemişken hem de. siz daha yazın, asgari yüksek, asgariye zam gelmesin, diye. denetleme hiç bir şekilde kuralına uygun yapılmadığı için, birileri küsmesin diye, gıda işlerine katı kurallar koymayan siyasetçilere oy vermeyin, niye veriyorsunuz?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TROJ T kullanıcısına yanıt

    Bir de bir şeye benzese... Patates mi yiyorsun toprak mı belli değil.

  • Bu yiyecek fiyatları ne böyle !

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kendim ettim kendim buldum mevzusuna döndü durum …

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ülke olarak obezlikle mücadele ediliyor, ülkenin bilinçlenmesi lazım, fiyatlar artacak gramaj azalacak bu şekilde bı caydırıcılık oluşması için yapılıyor herşey, yoksa obez olma durumunuz çok yüksek yemek olayına artık günlük değilde haftalık bakın, yeme alışkanlıklarınızı değiştirin hem zayiflarsiniz hem spor yapar sağlıklı yaşam süresiniz. Abur cubur dan uzak durun. Günlük sadece 1 ekmek yiyin bol bol su için, su ucuz evdeki musluktan doldur iç. Tek kişi mutfak masrafını hemen hesaplayalım. 1 kişi için günlük 1 ekmek 1.5 TL , su 5 lt 3 TL musluk suyunu beyenmeyenler için , 30 lu yumurta Protein için ayda 1 alınacak 24 TL , 2 paket 1 Kg çay 50 TL, AYLİK BİR KİSİNİN MALİYETİ MUTFAK İCİN 210 TL , suyu musluktan içerseniz bu fiyattan oda düşecektir, bu menüyü kendinize uygulayın kazançlı çıkarsınız. Hayatınızdan kola hamburger ızgaralar yemekler vs cikarin artık.. Obezle mücadele edelim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nevzat.Yildiz -- 15 Eylül 2021; 19:8:57 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • abboww kullanıcısına yanıt

    2012'de 20 liraydı. Hatta marketlerde indirim kovalardık 16-17'ye almak için.

  • 2015'ler... Ülker Çikolatalı Gofret 64 gramdı ve 40 kuruştu. Şimdi 36 grama kadar düşmüş. 1.25 civarına satılıyor.

  • Manav abi vardı, meyveye falan zam gelince hayırdır derdik, kıymanın fiyatıyla aynı oranda arttı derdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yine Omurgasız Maaşlı Ak troller Doluşmuş.
    Şunları Atayım da belki Utanırlar...
    Ülke Nerden nereye gelmiş.
    20 Yıllık Cumhur İttifakı AKP ile..


    Bu yiyecek fiyatları ne böyle !
    Bu yiyecek fiyatları ne böyle !
    Bu yiyecek fiyatları ne böyle !
    Bu yiyecek fiyatları ne böyle !

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.