Şimdi Ara

Bu uygulama grafik hesap makinelerinin sonunu getirebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu uygulama grafik hesap makinelerinin sonunu getirebilir


    Artık günlük kullanımda hesap makineleri yok denecek kadar az. İnsanlar genelde akıllı telefonlarını veya bilgisayarlarını kullanıyor. Sadece kurumsal tarafta ve işletme tarafında standart hesap makinelerini görüyoruz. Bunun haricinde özel bir kategori yıllardır önemini sürdürüyor: Grafik hesap makineleri.


     


    Eğitim kurumlarında


     


    İşlemci ve bellek gibi gelişmiş bileşenlere sahip olan grafik hesap makineleri haliyle çok daha karmaşık bilimsel hesaplamaları yapabiliyor. Bu bakımdan belirli sektörlerde ve öğrenciler arasında halen popüler. Bu yüzden de oldukça pahalı.


     


    ABD’de Smarter Balanced konsorsiyumu ve anlaşmalı ortağı Desmos, grafik hesap makinelerinin yerini alacak Desmos adında bir uygulama geliştiriyor. Bugüne kadar grafik hesap makinelerini taklit eden pek çok uygulama mağazalarda bulunabiliyor ancak biraz amatör kalıyorlar. Ayrıca sınavlarda kullanılması da uygun görülmüyordu. Desmos da bir grafik hesap makinesi uygulaması geliştirmişti ve önemli eğitim kurumlarının desteğini arkasına almıştı. Proje bu uygulamayı temel aldı.


     


    İyi bir ekip yaklaşık 1 yıl çalışmış ve TI-84 gibi cihazlardan bile çok daha gelişmiş bir hesap makinesi ortaya çıkarmış. Kolay ve akıcı bir arayüz, güncellemeler, internet bağlantılı herhangi bir cihazdan erişim imkanı gibi avantajlar mevcut.


     


    Ayrıca Bkz.Orphan Black oyunu indirmeye sunuldu

    Bugüne kadar konsorsiyum ile iletişime geçen 146 ülkede öğrenciler aylık 300 bin saat uygulamayı deneme imkanı bulmuş. Yıl boyunca lise ve 6-8. sınıf öğrencilerine uygulama ücretsiz olarak dağıtılacak.


     


    Desmos sonrasında uygulamayı eğitim kurumlarına lisans bedeli karşılığında dağıtmayı planlıyor. Böylece öğrenciler 150$’lık hesap makineleri yerine cüzi rakamlarla okulları tarafından kiralanmış sanal hesap makinelerini kullanabilecek. Ayrıca uygulama doğrudan eğitim materyallerinin içerisine entegre edilecek ve erişim de buradan sağlanabilecek. Hali hazırda deneme sürümüne bu linkten erişebilirsiniz.


     


     









  • 250 liraya hesap makinası almayıp 4000 liraya S8 mi alsın millet. :)

  • Öğrencilerin sınavda grafik çizen hesap makinesi yerine bile olsa telefon kullanmasına izin verileceğini sanmıyorum

  • Xagdas kullanıcısına yanıt
    Sadece S8 le çalışıyor diye bir ibare mi var haber de göremedim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xagdas kullanıcısına yanıt
    Bu nerenin bakış açısı? Sadece 4000 liralık S8'de çalışacağını kim söyledi sana?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • google markette yillardir var olan graph89 uygulamasindan bihabersiniz galiba.

    graph89 ile ti83 , ti84 ,ti 89 ve ti92 serilerinin romlarini direk olarak emularatorde kullanmak mumkun.

  • Bugüne kadar böyle kapsamlı programların yapılmaması ayıp, binlerce lira verdiğin cihazın mağazasında adam gibi program yok, o kadar yetersiz ve boşlar ki milyonlarca uygulama var hiç biri tam işe yaramıyor atıyorum fotoğraf düzenleme uygulamaları biri rengini değiştirir biri kırpar biri açısını değiştirir hatta bunları adam akıllı yapabilecek uygulama için on tane uygulama yükler silersin, diyeceğim böyle bir ortamı çalıştıran cihazlar için kimse binlerce lirasını harcamasın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GreyParrot -- 15 Mayıs 2017; 14:52:24 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Xagdas

    250 liraya hesap makinası almayıp 4000 liraya S8 mi alsın millet. :)

    Hayır, 5500 TL'ye aypon alsın.
  • Bu tarz programların çoğunu denedim. Kendi adıma MathStudio'yu tavsiye ederim. Her türlü 2D 3D grafik çizimi, kendi programlama dili ile özelleştirilebilmesi, esnek fonksiyon yapısı vs..



    Not: Farklı önerileri olanlar buraya yazarsa faydalanırız bizde.

  • GreyParrot kullanıcısına yanıt
    Zaten hanş bu iphone android sürekli bir yarış içindeya, hani işte apple storede şu kadar uygulama var google playde şu kadar uygulama var . google play aple storeyi yakaladı falan, galaxy s2 çıktığıdan beri android kullanırım marketteki %70'e yakın uygulama çöpten ibaret. İphone almam tarzıma uymuyor ama marketi google playden çok daha düzenli ve yararlı olduğunu düşünüyorum. Konuyla alakasız ama yazınızı görünce yazma ihtiyacı duydum :)

  • Mezuniyetten beri belki ilk defa yüksek lisans için hesap makinası lazım oldu. Onun da telefon rehberi istemesi söz konusu. denize düştük, izni vermeden kurmaya çalıştık, yemedi, mecburen verdik.
    .
    Telefonumda )S6) Samsung makinasının yanında grafik için başka, kullanımı kolay (natural display) başka, karmaşık sayılarla işlem yapmak için başka programlar var maalesef.
    .
    Bu emulatörü de kurdum, ROM bulup onu da ekledim. Karmaşık sayı da çalıştırıyor. Ama ekran çözünürlüğü bile aynı yetersizlikte. Bakalım...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mk2kill

    google markette yillardir var olan graph89 uygulamasindan bihabersiniz galiba.

    graph89 ile ti83 , ti84 ,ti 89 ve ti92 serilerinin romlarini direk olarak emularatorde kullanmak mumkun.

    Android markette sadece emulatör var sanırım. Romları kullanıcının bulması gerekiyor. Romlarda lisanslı olmadığı için korsan oyun yada program türüne giriyor.
  • birden aklıma 90's, 90'lar ve CASİO orta okul lise saati geldi :D

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.