Şimdi Ara

BU USTALAR BENİ KANSER EDECEK, YETTİ ARTIK!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
226
Cevap
8
Favori
34.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
277 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • uzun zamandır çok fazla doldum içimi dökmek istiyorum. son zamanlarda yaşadığım bir kaç olayı paylaşıyorum sizinle.

    Tavsiye üzerine gitmeye başladığım, sanayide yeni dükkan açmış genç bir ustam vardı. Tecrübesiz olduğu için işten pek anlamazdı ama yardımcı olmak için canını dişine takardı, vicdanlıydı. İnternetten aracımın sorununu iyice araştırıp öyle gider, yapacağı işi tarif ederdim. Direksiyondan gelen gıcırtı için direksiyon körüklerini kontrol ettirip yağlatmak gibi... "Borcum ne kadar ustam?" diye sorardım işim bitince, yarım saat uğraştığı işe 10 lira ver yeter derdi. Benim içim rahat etmezdi çıkarır 20-30 lira verirdim, verdiği uğraşa şahit olmuştum ve o da ev geçindiriyordu sonuçta. Dükkandan ayrılırken acıyla karışık bir gülüşle "bir şey olursa yine gel olur mu?" derdi. müşterisi yoktu çünkü.

    aradan 6-7 ay kadar geçti. amortisör takozum dağılmış, bunun ülkemin yollarıyla tabiki de alakası yok. her neyse, parçacıdan takozu kaptığım gibi soluğu dükkanında aldım. dükkanın önüne yaklaşıyorum ama bir yandan da "vay beee" diyorum kendi kendime. çünkü müşterisi olmayan ustamın dükkanı arabalarla dolmuş. onun adına sevinerek dükkana girdim selam verdim. "takoz değişecek" dedim. "sıra var bekle değişiriz" dedi. sıra bana geldiğinde işe yeni aldığı suriyeli çırağını benim arabamı tamir etmesi için görevlendirdi. hayatımda yaptığı işe eli bu kadar yakışmayan bir insan daha görmemiştim. altı üstü bir jant ve bir amortisör sökecekti ama beceremediği için elindeki çekiçle öyle bir girişiyordu ki tamam dedim ön takımı yedik. "ne yapıyorsun" diyorum eleman Türkçe de bilmiyor duvar yıkar gibi amortisör sökmeye çalışıyor. en sonunda dayanamadım nazik bir dille ustama söyledim, o kibar insan gitmiş sanki başka biri gelmiş, çocuk azarlar gibi "ustanın işine karışılmaz" gibisinden laflar etmeye başladı.

    bunlar yaşanırken çırak ise bildiğini okumaya devam ediyor. balansı daha yeni yapılmış jantı karpuz atar gibi omuz hizasından pat diye yüzüstü yere atıyordu. balans zaten gitti. iş bitince bir şok daha yaşadım çünkü 10 dakika süren amortisör sök tak işlemine sadece işçilik olarak 50 lira aldı. o vicdanlı ustanın artık aynı kişi olmadığına kanaat getirip sorgulamadan ücreti verdim ve bu oraya son gidişim oldu.

    yine tavsiye üzerine bir lastikçiye gitmiştim, kışlıklar çıkarılıp jantlı şekilde yazlıklar takılacaktı. usta işe koyulunca beklerken telefonumu kurcalamaya başladım, kafamı bir kaldırdım ki usta balans bile yapmadan yazlıkları takmaya çalışıyor. "usta ne yapıyorsun balans yapılmayacak mı?" diyorum, "eee söylemedin" diye bana kızarak karşılık veriyor. balans yapmadan lastik mi takılır? balans istemesem krikoyla kaldırır kendim değiştirirdim. jantlı olarak değişiyor sonuçta değil mi ama?

    otomobil benim için ulaşımdan ziyade bir hobi ama gel gelelim keyfimin içine ediyorlar. bugünkü olay ise artık canıma tak ettirdi.
    el freni yokuşta en sona çekmeden tutmayan, frenlemede öne yığılan aracımın kampana ayarını yaptırmak için ümraniye sanayide bir oto frenciye gittim. kendi tabirine göre usta olan kişi sanki müşteri değil de hayvanmışım gibi benle konuşuyor. neyse dedim ayarı yaptırdım parasını verdim, eve dönmek üzere dükkandan çıktım. evin sokağına girer girmez frenler felaket derecede ötmeye başladı, bir sıkıntı olduğu barizdi. lastiğin başına geldiğimde ise öyle bir yanık kokuyordu ki üstüne üstlük jant bile el değmeyecek kadar kızgınlaşmıştı. meğer usta denen o kişi ayarı gereğinden sıkı yapıyor ve kontrol dahi etmiyor beni öyle gönderiyor.

    boşu boşuna fazladan 35 km yol gitmiş oldum ona mı yanayım kaç saatim heba oldu ona mı yanayım yoksa bir tane düzgün iş yapan birine rastlayamadım ona mı yanayım bilmiyorum. ne olacak halimiz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnderGelişenOsasunaAtağı -- 22 Mayıs 2019; 22:29:19 >







  • Bir solukta okudum ilginç şekilde. Ülkedeki genel iş ahlakanın zaten yerlerde olduğu bildiğimiz için aslında şaşırtmadı. Bu gerçeği reisimizin Suriyeli ehil olmayan sigortasız mülteci çalışanlarla kombine etmesi de zaten tüy dikme olmuştu. Bütün bunlara ilave ustaların genel standart hallerinden kaynaklı olabileceğini de düşündüğüm sinirli ve sirke satan suratlarını da dikkate alınca sinir olmamak elde değil. Sevdiğimden değil ama yetkili servisler bunlar yüzünden ederinin 2-3 katını geçiriyorlar vatandaşa işte.
    Bu forumda benimle birlikte o kadar çok heves eden vardır ki şu amerikan vari garaj sistemine.

    Abi hiç muhtaç olmayacaksın ya. Çekeceksin garajına kaldıracaksın bakacaksın internet bi derya artık ehrşeyin videosu tamiri var. Yapılamaycak rutin şeyler çok nadirdir.

    Böyle evleri garajları bize reva görenler utansın ne deyim. Gerçekten ülkemden soğuyorum git gide. Öyle bi nesilde doğmuşuz ki eziyet vallahi.



    Tek sevincimiz La ligaya Çıkan Osasuna :)
    Kusura bakma ama hata sende; sana yapılanlar benim başıma gelsin büyük konuşuyorum o adamların içinden geçerim. Devir böyle artık, kendi kendine düşünüp sinirlenirsen anca kendini yersin. İlla kavga anlamında düşünme, baktın işçiliği beğenmedin yarım bıraktır işi güzelce fırçala müşteriler varken lastiği geri takın de bak nasıl üslup ve hizmet değişiyor. Ona rağmen düzelmediyse ordan hayır gelmez zaten sana başka yer mi yok.
    Maslak Sanayi ve Bostancı Sanayi de bazı ustalar hariç, ülkenin en cahil insanları,sırf 2-3 parça sök-tak biliyor diye kendini mühendis yerine koyuyor.Hayvan muamelesi yapmayı kendine hak görüyor.
    Bu işin raconu şudur beyler.Gidersin arabamdan şöyle şöyle sesler geliyor ne yapabiliriz gibisinden birşey sorarsın.Baktın karşıdaki senin suratına bile bakmıyor hallederiz çekiyor.5 saniye dahi durma.Öyle kolay gelsin vs de demeyin.Çıkın gidin.İnsanlıktan nasibini almamış adama 5 kuruş kazandıracağıma sanayi sanayi gezer petrole 2 katını kazandırırım.
    Zaten ehlini bulunca daimi dostluk ilişkisi de kurarsınız.Mesela elektrikçi ise er kişi, başka bi sorun olunca en azından sanayide bi tanıdığınız olur.Tavsiye alırsınız.
    İnsanları gruplandırıp ötekileştirmek istemiyorum ama malesef sanayiye girdiğiniz anda toplumun en cahil kesimiyle muhattap olacağınızı bilin, ailenizle binip canınızı emanet ettiğiniz aracınızın en basit lastik değişiminde bile bütün lastiklerin havasını eşit barda havayla doldurmaktan aciz ve cahil insanlar. Ellerinde bir çekiç pat küt vurmaktan başka meziyeti olmayan insanlar .
  • Bir solukta okudum ilginç şekilde. Ülkedeki genel iş ahlakanın zaten yerlerde olduğu bildiğimiz için aslında şaşırtmadı. Bu gerçeği reisimizin Suriyeli ehil olmayan sigortasız mülteci çalışanlarla kombine etmesi de zaten tüy dikme olmuştu. Bütün bunlara ilave ustaların genel standart hallerinden kaynaklı olabileceğini de düşündüğüm sinirli ve sirke satan suratlarını da dikkate alınca sinir olmamak elde değil. Sevdiğimden değil ama yetkili servisler bunlar yüzünden ederinin 2-3 katını geçiriyorlar vatandaşa işte.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 22 Mayıs 2019; 23:6:9 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: programmer_onur

    Bir solukta okudum ilginç şekilde. Ülkedeki genel iş ahlakanın zaten yerlerde olduğu bildiğimiz için aslında şaşırtmadı. Bu gerçeği reisimizin Suriyeli ehil olmayan sigortasız mülteci çalışanlarla kombine etmesi de zaten tüy dikme olmuştu. Bütün bunlara ilave ustaların genel standart hallerinden kaynaklı olabileceğini de düşündüğüm sinirli ve sirke satan suratlarını da dikkate alınca sinir olmamak elde değil. Sevdiğimden değil ama yetkili servisler bunlar yüzünden ederinin 2-3 katını geçiriyorlar vatandaşa işte.
    keşke sadece oruçlu olduklarından olsa. bugün diye bahsettiğim olay hariç diğerleri ramazandan önce yaşandı hocam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EnderGelişenOsasunaAtağı

    keşke sadece oruçlu olduklarından olsa. bugün diye bahsettiğim olay hariç diğerleri ramazandan önce yaşandı hocam

    Alıntıları Göster
    Doğrdudur. Ramazanda ekstra hiddetli olanları var. Allah kimseyi ellerine düşürmesin. İşini iyi ve layıki ile yapan azınlıkta var tabi.

    Ben kendi aracımı 5. yılında ilk defa yetkili servis yerine özel ustaya götürmeye karar verdim. Sırf yetkili servisden memnun olmadığım için. Ustayı ve firmasını özel olarak araştırdım mesela. Hayırlısı.

    Ama rastgele veya sadece eski halini bildiğiniz bir yer felaket olabiliyor. Arkadaşım sanayide mühendis olarak çalışıyor. Karşısında daha önce işi düşmemiş ama komşuları bir kaportacı vardı tanıdıkları. Aracının hasar gören kapısını boyattı. Sonuç vaadedilen ile gerçekleşen arasında rezalete varan bir uçurum var. Ton farkı 10 metreden belli oluyor boyanın. Üstüne tek kapıya 400 lira aldı. Fiş veya fatura tabiki yok. Helal mi? Değil. Ama adamlar böyle genel olarak. Üstelik şöyle yap diyince de atarlanıyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 22 Mayıs 2019; 23:15:12 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Araç markalarının forumlarında tavsiye edilen hatta sponsor olan servisler var. Gözlemlediğim kadarıyla insanları memnun ediyorlar. Sanayide tüm markalara bakan ustalara gitmektense dediğim servisler bana daha mantıklı geliyor.
  • Bunları biz böyle yaptık.
  • Bu ülkede biraz güç elde eden hemen zehirleniyor neden ? Çünkü herkes sonradan görme.
  • Kusura bakma ama hata sende; sana yapılanlar benim başıma gelsin büyük konuşuyorum o adamların içinden geçerim. Devir böyle artık, kendi kendine düşünüp sinirlenirsen anca kendini yersin. İlla kavga anlamında düşünme, baktın işçiliği beğenmedin yarım bıraktır işi güzelce fırçala müşteriler varken lastiği geri takın de bak nasıl üslup ve hizmet değişiyor. Ona rağmen düzelmediyse ordan hayır gelmez zaten sana başka yer mi yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi escanor_ -- 23 Mayıs 2019; 0:4:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: escanor_

    Kusura bakma ama hata sende; sana yapılanlar benim başıma gelsin büyük konuşuyorum o adamların içinden geçerim. Devir böyle artık, kendi kendine düşünüp sinirlenirsen anca kendini yersin. İlla kavga anlamında düşünme, baktın işçiliği beğenmedin yarım bıraktır işi güzelce fırçala müşteriler varken lastiği geri takın de bak nasıl üslup ve hizmet değişiyor. Ona rağmen düzelmediyse ordan hayır gelmez zaten sana başka yer mi yok.
    farkındayım fakat insan değişmiyor, bana karşı kötülük yapana ben kötü davranamıyorum
  • hepsinin köküne kibrit suyu dökeyim
    sonunda kafam atacak alacam alet edavatı gireşeceğim bin kat daha yapacağıma eminim
  • Ya, bazen var ya insanın gidip böyle şeyleri kursta öğrenesi geliyor. Ustaya gidiyorsun ve aracının an.

    neyse. Düzgün iş yaptığını sandığın adam da aslında neleri es geçiyor sonra çözüyorsun.

    Şimdi kurs araştırdım şeytan diyor git öğren..
  • insanı zorla usta yaptırır bunlar. cidden zor durum
  • Bende kendi aracımda bir sorunla karşılaştığım zaman sorunu nokta atışı tespit etmeye çalışırım, eğer aletim edevatım yeterliyse kendim müdahale ederim, değilse de bir kaç yer gezip arızayı söyleyip ona göre fiyat alırım. Kim en güzel ve en uygun işçiliği yapıyorsa aracımın başında durmak şartıyla yaptırırım. Tüm bu yaşadığım süreç taş çatlasın 1 ayı bulur fakat işi kökünden çözmüş olurum. Zaten bazı ustalar parayı bulunca yanar döner olup sizi müşteri gözüyle görmüyorlar. Kimileri de 2 kablo bağlayıp fahiş paralar alır. Hatta geçen yıl motor yağını soralım dedik her yerde 140 tl di, ama bu sinsi bize 240 tl ye vermeye kalktı, üstelik filtrelerde wunder marka sözde Alman malıymış, tabi bu söylenenleri yemedim. Allah bunlara kimseyi düşürmesin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ya bu iş ahlakı bi çok meslek grubunda yok maalesef ama bu ustaların çoğunun ağzına küfrü sakız etmesine, sanayi dili dedikleri o saçma konuşma tarzına sinir oluyorum. İnsanı hayattan soğutuyorlar :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • degistirilecek her parca icin yetkili servise giderim. 100 200 fazla olsun kafam rahat olsun. senede 1 kez gidiyorum zaten koymuyor.

    ancak yetkili servis her zaman parcayi degistirir. yetkili serviste tamir yoktur. maliyetli ve pahali tamir olabilecek parcalar icin yetkili servise gitmem. tamir yolu daha mantikli oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hey gidi günler. 6 sene önce Fiat 500 3K vardı bende.
    direksiyonu tam tur sağ ya da sol yapıp dönüş yapmak istediğimde sanki çekiçle direksiyon miline vuruyorlarmış gibi 2-3 kere ses geliyordu. ve inanmayacaksınız yetkili servisi, özel servisi, kendini usta sananı dahil sorunu bulamadılar, ben de aracı sattım.
  • benim ustada aynısını yaptı bıraktım başka yere gidiyorum biraz doyunca azıtıyorlar.çırak çalıştıran müşterisi çok llan yerlere giymiyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her markaya bakarim diyen dukkandan uzak durulmali. bazen dukkanlari goruyorum 2 lift var birine 5.20 kaldirmis digerine clio kaldirmis



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nuvo' -- 23 Mayıs 2019; 8:42:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genelde aracımı kaliteli marka olmuş yerlere götürüyorum 100 200 lira ucuz olsun diye götürdüğün esnafın dediğin gibi ya işini düzgün yapmıyo yada pis çalışıyor buda rahatsız edici birşey dediğin gibi
  • saglam arabayı bozarlar o yuzden usta cok onemlı
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.