Şimdi Ara

Bu ülkenin polisine Amerikan yasaları şart. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
1.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bizim tüm polisimizde çevik kuvvetinden, asayişine, trafiğine kadar ne olursa olsun vücut kamerası muhakkak şart, muhakkak!

  • Nolucak bizim burda yapmaya kalksan herkes ayağa kalkar.Olmalı kardeşim bende detekliyorum bunu Polise öldürme yetkisi verilmeli yoksa adaleti düzeni sağlayamassın adamlar suç işlemeye devam eder bu iş bôyledir.He şuda var her polisde kamera kaydı zorunlu olucak ve bu kameralar hergün kayıt altında tutulacak bu şartla tabi ben bunu herzaman destekliyorum kural tanımaz kanun tanımaz insanlara gerekli yaptırım ne olursa olsun şarttır.Adam polise artislik yapacak saldıracak yok öyle birşey olmamalı haksızlıkmı oldu hakkını mahkeme yoluyla aramasını öğrenecek Avukat tutmasını bilecek.Şu Ülkeyi Amerikayla kıyaslamayın hiç Amerika Dünyanın herkesin yaşamak istediği bir Ülke nedenide aha bu adamlar herşeyi sağlıyor orda adalette var eğer haklıysan hakkını aramasını biliyorsan.Çalışan insan biyerlere gelebiliyor çalışmayanlara ise değer yok bizdeki gibi cahil insanları el üstünde tutmuyorlar git cahil olma deniyor.Herkesin istediği düzen o adamlarda bunu sağlıyor bu yüzdende dünyanın süper gücü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 18 Haziran 2022; 11:22:1 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Çok isterdim o hdp li vekil polise vurduğunda polisin ona anında kaskıyla komple kafayı gömmesini. Karşılığında bir yaptırımı olmasa yapardı belki. Milyonların da yüreği soğurdu. Aslında yapıp meslekten atılsa da özel güvenlik olarak onu iyi şartlarda işe alacak milliyetçi iş verenlerin olacağına eminim. Benim gibi. Bu ülkenin polisine Amerikan yasaları şart. 

  • hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt

    Ben yüzlerce polis videosu izledim. Çok kibar davranıyorlar. Irkçılık var mı evet var ama hepsi ırkçı değil. Şuan devir değişti, eskisi gibi açık ırkçılık kimse yapamıyor gizli ırkçılık şuan çok popüler.

  • Polisin yetkileri arttırılmalı ve çok daha iyi bir eğitim verilmeli bence. Bu ülkeye amerikan polisi gibi hiçbir suçluya taviz vermeyecek sert polis lazım.

  • Aslında şart ama.


    Papağanlar herşeye ırkçılık der.


    Papağan işte ne yaparsın.


    Amerikadaki polis beyazada, kadınada silah kullanıyor



    Dünyanın virüsü bu papağanlardır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buradan bir taytlı geçti -- 18 Haziran 2022; 12:46:3 >
  • Ömer Hayyam12 kullanıcısına yanıt

    ABD'de yargılanan polislerin davalarını medyada takip edersen ne demek istediğimi anlarsın. ABD'deki bazı polis teşkilatlarının içerisinde bariz çeteleşme var; ABD Silahlı Kuvvetleri'nde dahi var. Mesela daha geçen "We Own This City" dizisi yayınlandı; ABD'de yargılanıp mahkum olan polislerin davalarına dayanıyor. "Bu kadar da olmaz" dersin ama oluyor işte. Adamlar devletin verdiği yetkisini direkt suç işlemek için kullanıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 18 Haziran 2022; 12:46:53 >
  • Türk polisine Amerikan polisi yetkisi verirsen, Kolombiya polisine dönüşür.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amerikan polisinin hiçbir konuda suçlu bulunmadığını nereden çıkardın :D


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • buradaki polisinde sokaktaki kavga ettiği hödükten farkı yok (pozisyon alma olarak) ne bir yaklaşım, ne bir doktrin, ne bir uygulama standardizasyonu var, amerikan polisi gibi olaylara sistemsel yaklaşmak için olmak için 10 fırın ekmek yemeleri lazım. Bizimkiler önce bişey yapmayıp, sonra sinirlenip, sonra heağ höağ diye bağıra çağıra elini kolunu sallaya sallaya yaklaşıyor.

  • SayınOzi kullanıcısına yanıt
    Floyd mevzusunda ceza aldı başka bi örneği var mı? O da mevzu büyüdüğü için. Benim basından gördüğüm nadir ceza aldıkları. Burada ki gibi değil.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt
    Çok merak ediyorum bu bilgiyi nerden edindiniz. İngilizce bildiğinizi de sanmıyorum, biliyor olsanız bu kadar yanlış bir bilgiyi yayıyor olmanıza imkan yok.
    Diğer alıntılayan arkadaş gibi ben de yüzlerce police activity kanalı videosu izledim en az 15-20 saat izlemişimdir, oraya yüklenenler çoğunlukla suçlunun sebep olduğu nahoş olaylarken ne kadar profesyonel olduklarına inanmazsınız.
    İngilizce bilmeden dünyadaki milletleri tanıyamazsınız, tanıyamıyorsanız da ancak köy kahvesinde söylenecek sözleri böyle bir forumda yaymayın lütfen.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ben başka bir açıdan yaklaşmak istiyorum


    Adam akıllı fiziksel yeterlilik testine soksan en az yarısı elenir.

    Fiziksel güce bu denli ihtiyaç duyulan bir meslekte fiziksel yetesizlik asla kabul edilemez.


    Haberlerde gördüm muhalefetteki bir milletvekiline lanlı lunlu konuşuyor ayar vermeye çalışıyor. Yemin ederim 10 metre koş desen olduğu yere yığılır kalır, göbeğine takılıp düşer , takmış gözüne de güneş gözlüğünü, belinde emanet ayar vermeye kalkıyor. Devletin gücünü kendi gücü sanıyor. (selam olsun doğu bey :))


    Hadi AKP milletvekiline de aynı efelenmeyi görelim

    Şimdi o arkadaşın kahvede taş atan , kağıt ezen dayıdan ne farkı var?


    Sadece polis değil , diğer kolluk kuvvetlerinde de bu durum var.

    En yeterli kişiler jandarma yada uzman ve pöh ile jöh. Geri kalanlar kolluk kuvveti değil mi?


    Tamam güvenlik görevlileri canımız ciğerimizde kardeşim çok fazla yetersiz ve çürük elma var.



    #göbeklipolisistemiyorum




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Parker -- 18 Haziran 2022; 21:9:42 >




  • Youtube'de zorba polislerin çok videosu var. Bircogu da ceza almis


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizin istediğiniz cevabı vermeyince İngilizce bilmiyor oldum ya buna ancak gülerim. Youtube'da 15-20 saat nizami polis aksiyonu izleyince tüm ABD polisleri sudan çıkmış ak kaşık olmuyor. Bir tek şey söyleyeyim, ABD'de BLM hareketi durup dururken ortaya çıkmadı.

  • vjdrsjejv kullanıcısına yanıt

    Bende o kanalı izliyorum. Adamlar koşarak kaçan hırsızın ardından mermi yağdırarak durduruyorlar. Bazı videolarında aile içi kavgaya gidip kavgaya karışanları öldürüyorlar. Yani çok profosyoneller. :)

  • TIGERSHARK kullanıcısına yanıt
    Bence çok detaylı izlememişsiniz, silahı varsa o an doğrultmamış bile olsa vuruyorlar silahlı değilse hiç kullandıklarını hatırlamıyorum. Ayrıca kendi canları için bu hakkın verilmesi daha doğru bence. Geçenlerde çitin üstünden atladıktan sonra avantajlı konumda olanı vurmuşlardı ama bence yapılabilecek en kârlısı oydu orda. Polis çitten atlamaya çalışırken zanlı dönüp vurabilirdi ya da direkt kaçması veya bu kovalamacanın farklı bir yere taşınması ihtimali doğabilirdi.
    Polisten kaçarken gta'daki gibi araba değiştirenlerle karşılaşmışsınızdır veya polis kovalamacasında karşıdan karşıya geçen yayaya çarpıp öldüren suçluyla da karşılaşmıştım (emin değilim bir ihtimal polis çarpıyordu.)
    Yine geçenlerde marketi elinde bıçakla tekerlekli sandalyesiyle soymaya çalışan biri vardı polis muhtemelen panik de yaptığından şarjörü üstüne boşaltıp öldürdü ama olay sonrası işten atılmış, peki bunu nerden öğrendim açıklamada yazıyordu.
    Bazı videoların açıklamasını okumadan doğru yorumlamak her zaman mümkün olmuyor, şüphelide silah varsa bazen videoyu izleyerek haberimiz olamıyorken sadece açıklamada yazıyor.

    Yine Amerika'yı birbirine katan bir zenci vardı polisin "öldürdüğü" adını unuttum. Çok uzun zaman sonra videosu o kanalda yayınlandı ve ordaki polislerin en fazla %20 kusuru olduğunu düşünüyorum (kendi ölümüne sebep olabilecek her şeyi yapmış)

    Aile içinde çıkan kavgalara kısmen katılıyorum, yorumlarda sık sık evde bir şey yaşarsanız kolay kolay polisi aramayın yazıyor insanlar ama şöyle de bir husus var bunu gözden kaçırıyoruz. O kanala önemli gelişmelerin yaşandığı videolar yükleniyordur sadece, evde çıkan bir kavgada 20 çağrı alıyorlarsa belki birini vurmak zorunda kalıyorlar o da adamın polisi dinlememesinden veya silahı olduğundan oluyor, Amerika'da polisin otoritesi bence sınırı aşmıyor, olması gerekenin bu olduğunu düşünüyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • ABD de 1 yıl bulundum. Tüm polisler cümlelerini rica ile kuruyor. Cevirmelerde ellerini direksiyondan ayirmamak gibi çok sert kurallar var. Fakat kurallara uyarak polisi dinleyerek hareket ettiğiniz sürece ABD de polis size sir, Man, buddy gibi ahpapvari hitap eder. Araç araması yapacaksa yapar evrakları kontrol eder, nereye gidiyorsun, öğrencimisin gibisinden ufak sohbet eder, işini bitirince evraklarını teslim ederken teşekkür eder, dikkatli sür diye uyarır. Ancak zencilerin maruz kaldığı farklı tavırları da duyuyoruz. Öte yandan ben de ırkçı bir eyalet serifine denk geldim, baya ters konuştu benle. 1 yılda orda yaşadığım polis deneyiminin içinde sadece 1 tanesi olumsuzdu. Burada yaşadığımız etkilesimlerin yarısından çoğu rahatsiz edici. O yetkileri bizim polise versen polisin vurmadigi adam kalmaz. Daha yetki yokken bile asagilayarak ite kaka konuşuyorlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vjdrsjejv kullanıcısına yanıt

    O adam tekerlekli sandalyesiyle marketi soymaya kalkmadı. Elinde bıçak varken markete gitmeye çalışınca polis ardından 5-6 el ateş edip öldürdü. Bu arada adam sthephen havkinkle aynı hastalıktan muzadarip olmalı ki sadece ellerini oynatabiliyordu (O derece tehlikeli) :). Yerde boğuştuğu adamın kafasına sıkan polisleride gördüm o kanalda . Arabayla kaçan adama kendi ekip otosunun içinden (cam arkasından) mermi sıkıp boşaltanıda gördüm. O kanalda ki ben belkide ilk 30 bin abonesi arasındayım dır belkide :) Ne ilginçtir aynı toplumsal olaylar ne kanada da nede avrupada nede herhangibi bir asya ülkesinde de olmuyor :)


    Geçen bir videoları vardı karısıyla taştıran adam bunlardan kaçabilmek için nehire girdi boğuldu. Adam suda yardım isterken bunlar hiçbir şekilde umursamayıp izlediler. Gittikleri Bazı olaylarda, Olayı çözmek yerine daha beter hale getiriyorlar.


    Sam amcanın polisleri böyle (bana göre) aptallar




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TIGERSHARK -- 19 Haziran 2022; 17:58:26 >




  • TIGERSHARK kullanıcısına yanıt
    Marketi soymak demişim yanlış olmuş marketten hırsızlık yapan diyecektim.
    Elinde bıçak varken markete giriyor evet ama o olayın başlangıcı değil ki bu, adam elinde bıçakla markete girip alacağını alıyor para ödemiyor çalışanlar da polisi arıyorlar. Adam polisleri görünce yolunu değiştiriyor markete yöneliyor.

    Bu ülkenin polisine Amerikan yasaları şart.

    Edit: Detayını unutmuşum, ödeme yapmadan mağazadan ayrıldığını fark eden çalışan yanına gidip ürünün fişini sormuş yaşlı amca da bıçak çekip "al fişin demiş" öyle aramışlar polisi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vjdrsjejv -- 19 Haziran 2022; 18:9:25 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.