Şimdi Ara

Bu Ülke 80 milyonluk bir ruh hastanesi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
4
Favori
7.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
297 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çalışma şartları dünyada zorlaşıyor, ve Türkiye'de de çalışma şartları giderek ağırlaşıyor. 8-10 saat çalışan insan evine gittikten sonra hangi sanat dalı ile uğraşabilir? Zaten erken kalkacak o yüzden en önemli ihtiyaçlarını giderecek bu adam. Film izlese, dizi izlese yorgunluktan birşey anlamaz. Ama çalışma şartları fakir ve orta kesim için dünyanın çoğu ülkesinde zor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok iyi özetledin ama son cümlen herşeyi özetler niyetinde. Herşeyin sebebi, insanın hayata karsi meraki olmamasi, bu dunya da sadece gecindirmek icin yasamasinin belki de bir sebebi de son cümlede saklı. Bakin en buyuk sebebi demiyorum, sadece bir sebebi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülke ölü biran önce kurtuluruz umarım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BaNgO kullanıcısına yanıt
    En guzeli kardesim imkanin varsa da donme zaten civisi cikmis bir ulkede ne yapacaksin ! Lut kavmi vardir tarihde gecer onlar kdr ahlaksiz onlar kdr UCKURUNA duskun ve lanet bir millete donduk hersey seks uzerine diyanet desen aldi basini gidiyor sacma sapan seyler icin fetvaalat veriyrlar ! Ota boka hayirlisi diye diye ulke pccc oldu . Herseyi allahdan bekleyen millet :) daha da gerileeyecek zaten ilerisi yok artik bu ulkenin :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Otobüsde veya metrobüsde yolculuk ederken birkaç saniyeliğine etrafıma göz gezdiriyorum.

    Çoğu uyukluyor çoğunun yüzü asık çoğu dertli görünüyor.

    Yani insanlar gerçekten mutsuz ve umutsuz.

    Akşam saatleri yalnızca okullu tayfadan ses çıkıyor onlarda kafa rahat geçinme derdi olmadığı içindir.Aileleri belli ki okusunlar diye birşey yansıtmıyorlar. ( okusalar mezun işsizler kervanına katılacaklar zaten :) )

    Sonumuz hayrolsun.
  • Meclis onerge reddi konusu kaldırıldi sanirim göremedim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En büyük sebebi ekonominin kötü oluşu. Bugün üniversite bitiren bir genç, ortalama 6-12 ay işsizlik sürecinden sonra asgari ücretle ya da 100 TL fazlasına haftada 6 gün 10 saat özel sektörde çalışma hayatına girecek. Bu adamın bırak ev almasını, araba alması bile hayalden ibaret. Ailesi ile yaşamıyorsa hepten hayatı kaymış zaten, ölmez ama sürünür cinsten hayat yaşar.

    Şaka maka bir yana, bu ülkede aileden varlıklı doğmadıysanız hayatınız %80 oranında bitik olarak devam eder. Acı ama gerçek olan bu. Geriye kalan %20'nin de %10'u gayrı resmi yollarla kazanılan kazanç, kalan %10 ise miras ya da piyangodur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kéén

    Herkes mutsuz, herkes ruh hastası;

    1-) ülke de enflasyon, dolar, işsizlik, kalitesizlik, dolandırıcılık, hortumculuk, hukuksuzluk... Çok fazla

    2-) Genel olarak az maaşa çok çalıştırılıyor ve zaten sosyal hayatlarında stres atacak kendilerini bulacak imkanları yok.

    3-) Yarı devlet dediğimiz kurumsal ama özelleştirilmiş şirketlerde bile mesai ücreti izni verilmiyor, hep baskı, mobbing yapılıyor

    4-) d vitamini eksikliği var herkeste

    b12 vitamini eksikliğini yazmayı unutmuşsunuz.
  • Gösterilen hedeften Mustafa Kemal Atatürk'ün 6 okundan öyle bir saptık ki ''harbiden II.Abdulhamid,Mehmed Reşad,Mehmed Vahdeddin ne akıllı ne ileri görüşlü adamlarmış''dedirtti zaten en başından olacakları görmüşler akıllılık edip hiç uğraşmayalım herşey olacağına varsın demişler. Dünya tarihinde kendi halkını böylesine soymuş,soğana çevirmiş baskılamış,ezmiş böylesine zulüm etmiş bir yönetim görülmemiştir ve yine dünya tarihinde bu kadar mazoşistin,stockholm sendromlunun bir arada görüldüğü başka biryer yoktur.
  • veilben kullanıcısına yanıt
    Herkeş telefon alıyor herkeş mutlu para bolluğu var 10 IQ'ya sahibim düşünemiyorum mesajı..
  • Yaşamayı bilmiyoruz

    Bence bütün mesele bu.

    Evet refah seviyesi yüksek müreffeh bir ülke değiliz ama birazda kendimizde aramak lazım sorunları.

    İşimden dolayı birçok farklı ilde ve farklı kişilerle çalıştım hala çalışıyorum. Gözlemlerimi aktarayım.

    1- insanlar köylerinde dönüm dönüm tarıma elverişli araziler varken asgari ücretle büyük şehirde çalışmaya razı oluyorlar. Sakın bana tarımda para yok demeyin. Yaşadığım ilçelerde çiftçilik yaparak altında audi mercedes arabalar olan yüzlerce tanıdığım insan var.

    Tabi bir senede kazandığı hasat parasını pavyonlarda yiyip tarıma destek yok diye tarlalarını satanlar da var.

    2- Ayağımızı yorganımıza göre uzatmıyoruz. Yine çevremde olan hatta sizlerin de çevresinde çokça gördüğünüz bir olay. Asgari ücretle çalışıp elinde iphone 7 olup 8 almaya 10 almaya çalışanlar ya da alanlar.

    3- Ömrü boyunca ev kredisi ödeyenler (2-3 evi olanlar)

    4- Büyük takımlar hariç izleyeceğiniz bir spor müsabakası, devlet tiyatrosu, ücretsiz tiyatrolar, okuyabileceğiniz herhangi bir kitap bir sigara parası ediyor. İlçelerde çoğu ücretsiz.

    5- Herkes TV başından kalkmadığı için izlediği hayatlar gibi hayat yaşamak istiyor. Yok öyle dünya!



    Bütün bunların dışında gerçekten zor durumda olanlar var. Büyük sıkıntılar çekenler var. Allah onların yardımcısı olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Blooods

    Herkeş telefon alıyor herkeş mutlu para bolluğu var 10 IQ'ya sahibim düşünemiyorum mesajı..

    otur bir türkselin önüne 10 dk bana hak veririsin
  • çok diyecek yok yaşamayı bilmiyoruz o kadar !!
  • İnsanların bu denli mutsuz ve bunalım içinde olmalarının en önemli sebeplerinden biri de teknolojik aletleri kontrolsüz kullanması. yediği yemeği giydiği kıyafeti gittiği yeri yediği her haltı sosyal medyada gösterme peşinde. bunu gören insanlarda ister istemez içleniyor. kıskanıyor veya imreniyor. kendiside aynı şeyleri yapıp paylaşmaya çalışıyor. ben şahsen sosyal medya hesaplarımın hepsini kapattım. ve herkese de tavsiye ederim. insan bir huzur buluyor. eskiden bir fotoğraf çekinsem instagrama atamasam içim rahat etmezdi. ne gerek var kendini pazarlamaya. hayatın tadını çıkarmak varken...
  • Tam Türk insanını tarif etmişsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ülkenin ne kadar geri zekalı olduğunu görmek için 1 kere trafiğe çıkmak yeterli. 2 saniye bile sabredemeyen insanlarla dolu her yer. Bunların tek sebebi dinden uzaklaşma başka yani bir şey değil..
  • For Mother Russia F kullanıcısına yanıt
    Bir şey mi diyordun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seni güneydoğuya alalım.burada bir devrim gerçekleşti beğenmiyosan yallah arabistana

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: okulburak

    İnsanların bu denli mutsuz ve bunalım içinde olmalarının en önemli sebeplerinden biri de teknolojik aletleri kontrolsüz kullanması. yediği yemeği giydiği kıyafeti gittiği yeri yediği her haltı sosyal medyada gösterme peşinde. bunu gören insanlarda ister istemez içleniyor. kıskanıyor veya imreniyor. kendiside aynı şeyleri yapıp paylaşmaya çalışıyor. ben şahsen sosyal medya hesaplarımın hepsini kapattım. ve herkese de tavsiye ederim. insan bir huzur buluyor. eskiden bir fotoğraf çekinsem instagrama atamasam içim rahat etmezdi. ne gerek var kendini pazarlamaya. hayatın tadını çıkarmak varken...

    Sonuna kadar haklısın .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir kesimden bakarsan ülke refah içinde herkeste son model iphone, bu kadar yüksek vergiye rağmen araba ve ev alıyorlar baka falancaya ev almış araba almış sokaklar araba dolu vs vs



    Diğer kesim ise vergilerden, enflasyondan, yüksek kur yüzünden herşeye gelen zamdan, mutsuz insanlar dan, hayat pahalılığından 100 tl ile markete girip çıktığında poşetlerde et kıyma olmamasına rağmen anında biten paradan şikayetçi, maddi bunalıma girip intihar edenlerin medyada gösterilmemesi hepsinin satılık aşağılık varlıklara dönmesi gibi

    Tarafını seç ama milletin iphone var arabası var eskiden böylemiydi demek yerine kendine bak aç karnını doyurmak için kaç saat çalışıyorsun, en son ne zaman tatile gittin. Haftasonu ne yapıyorsun en son ne zaman sinemaya gittin. Sosyal aktiviten varmı sığır gibi yaşayıp senden çalanlara sesini çıkartmıyorsan hak ediyorsun demektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black_67 -- 6 Ocak 2018; 20:48:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.