Şimdi Ara

Bu Ülke 80 milyonluk bir ruh hastanesi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
4
Favori
7.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
297 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Halkımız birşeyi sorgulamadıkça bu düzen değişmeyecek. bunlar bize mustahak!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birisi demişki şurda okuyacaksın buraya geçceksin bu mesleğe sahip olucaksın ve burada çalışacaksın. Birileri bir şeyleri yapmış kurmuş düzene sokmuş.

    Peki kimse bana sordu mu sen ne istiyorsun diye?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERNEPTAH -- 6 Ocak 2018; 0:41:59 >
  • sınav_testmis_kanka S kullanıcısına yanıt
    Hocam dil bilen yurtdışına kapak atabilir mi? Mesela almanca bilen almanyada yaşayabilir mi ? Bilmıyorum fazla vize konularını.
  • Ben değilim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ülkenin tamamı böyle değil ,özellikle hak etmediği halde ,herkesten fazlasını alanlar çok mutlular
  • Aynen bunların hepsi özel sektör yüzünden :D

    İşi gücü bırakıp şu devletçilere laf anlatıcam sonunda tek tek...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel yazmışsın da işin aslı öyle değil. Kimse bayılmıyor evini barkını bırakıp da başka memlekette yıllarca okuyup sonra üç kuruşa çalışmaya. Tarım işini yapan insanlar şehirdekilerin boğazından lokma geçsin diye hayrına çalışmıyor, amaç para kazanıp ailesini geçindirmek ve çok fazla arazisi olanlar dışında bunu yapabilen pek kalmadı. Kendi ailemden örnek vereyim sana. Çiftçilik yapıp kazandıkları para yıllık 30 bin lira ve bununla 12 ay geçinmek ve bir dahaki senenin mazot, gübre ve biçme parasını çıkartmak zorundalar. Yıllık 30 bin lira kazandıran arazinin değeri ise 1 milyon lira civarında. Haliyle bizimkiler gibi inat edenler dışında çoğu kişi arazilerini satıp ev aldılar ve kirayla geçiniyorlar. Bizim yıllık kazancımızı neredeyse ayda kazanıyorlar.

    Bunun nedeni de bilinçli olarak tarımın yok edilmesidir.
    1- Mazot fiyatları çok pahalı ve kazanılanın çoğu oraya gidiyor.
    2- Üreticinin elinde tüm giderleri karşılayabilecek para yoksa tüccarlardan peşin para alıp malını ucuza vermek zorunda kalıyor.
    3- Üretici malını bekletse bile yine de fazla paraya satamıyor, üretici ve son tüketici fiyatları arasında çok büyük bir uçurum oluşuyor aracılar yüzünden.
    4- Kar edilmediği için üretim azalınca gerek tarımsal ürünlerde, gerek hayvansal ürünlerde devlet ithalata izin veriyor, bu da elde kalan 3-5 inatçı üreticiyi de batırıyor çünkü yabancılarla rekabet edemeyecek kadar fazla maliyeti var.




  • alpikalpi kullanıcısına yanıt
    Yaş kaç?

    Mesleğin var mı?
  • Havalimaninda calisan biri olarak yorumun cok dogru . Ben kendi dilimde kendi insanima laf anlatamiyrm herkes gergin bunun en buyuk sebebi - TV- KESİNLİKLE 2.si ise instgram 3.feysbuk . Tv de OZENDİRİCİ VE İNSANLARİ bunalima iten programlarin yapilmasini saglayan TBMM deki cakma milletin vekilleri sagolsun. Herkes ozendiriliyor , herkes luks yasam olsun muhabetine daha cok calisip sSEKİL yapmak icin yasamak derdinde . Millet eskiden yatak odasinimi paylasirdi ? Millet eskiden kocasina ne yemek yaptginimi paylasirdi? Hep bu soktugumun internetini HATALİ kullanim yuzunden zaten cahil olan halk daha da cahillesmis durumda . Gec olmadan O SALAK DİZİLERİ izlemeyi birakin tv den kurtulun izliyorsaniz da belgeselelr izleyin ogretici birseyler ogrenin. Bu ulkede birseylerin farkina vardikca yalnizlasiyorsunuz . Toplum zombilesmis cok buyuk sıkıntı!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nokta atisi yapmissiniz hocam.allah sonumuzu hayir etsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülke ağzına kadar bu tiplerden dolarsa bayağı eğlenceli olur.



    Bu Ülke 80 milyonluk bir ruh hastanesi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seksen milyon olmasa da kırkbeş milyonu rahat pskolojik sorunlara ve cahiliyete sahip bir ülkedeyiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gorkem0707 kullanıcısına yanıt
    Noktasına, virgülüne kadar katılıyorum.Magazin programları, gazetelerde ki ünlülerin vs. yaşantıları, altlarında ki arabalar, evleri, mal varlıkları, sade vatandaşın gözünün içine sokuluyor ve beyni yıkanıyor.Herkeste bir hor görme, aşağı bakma olayı var.İnsanlara; arabasına, telefonuna, oturduğu semte, üzerinde ki giysiye göre muamele diye bir şey var bu ülke de yahu!!İnsanlar ezik kalmamak için krediyle, borçla hava atmak için pahalı araba alıyor yahu!!



    Ben gerçekten Türkiye'de, Türk insanının olduğu yer de yaşayamam.Şu an ki yaşadığım ülke de, yukarı da saydıklarımın hiç birini görmedim!

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Katılıyorum. Özellikle trafige ciktiginizda insanalrin durumunun ne kadar berbat bir halde oldugunu daha cok farkediyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En cok koyan da Allah, peygamberi dilinden cikarmayan, cumalari kostura kostura namaza giden, her zaman haram yememek gerektigini soyleyen insanlarin karda yuruyup izlerini belli etmemeleri durumu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • isyankar97 kullanıcısına yanıt
    Asgari ücrete çalışanlar var.Ama bir de deneme süresinde SİGORTA girişi olmazMIŞ.İşverenler bunu söylüyor.Deneme süresi ne kadar diyorum. Sözleşmelerin de 2 ay yazıyor diyor.Yani 2 ay SGK GİRİŞİ olmadan güvencesiz çalışıyorlar.Bunu işçiler de inandırıyor.İyi tezgah.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Seninle benim aramdaki tek fark bir kötü gün" der Ünlü düşünür Joker, suratsız batmane
  • yaşınızı merak ettim. ülkenin durumunu bu kadar net özetlemek kolay iş değil. güzel şeyler de var ama anlattıklarınız acı ama gerçek.
  • yaw denin yaşadığın yer neresi herkes keyfinde telefon alıyo millet ekmek alır gibi para bolluğu var asgari ücret 1700 oldu daha ne olsun millet keyfine düşkün senin yaşadığın yer eminim yabancı ülkedir orda çelümsüz oluyorla r hep ayrıca bizim insanımız güleryüzlü misafirperver




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.